ÚTIKRITIKA.HU / Penang / Látnivalók


hirdetes

útikritikák


Penang / Látnivalók

Kek Lok Si templom | Penang Hill | Pinang Peranakan Mansion | Trópusi fűszerek kertje | Múzeumok | George Townról általában | George Town érdekes negyedei | Wat Chaiya Mangkalaram | Egyéb látnivalók | Pulau Payar Marine Park Sznorkel túra | Monkey Beach kirándulás | Escape Adventureland | Adventure Zone Theme Park | Fotóegyveleg

Ennek az aloldalnak a szerkesztése folyamatban van. Kérünk némi türelmet. l

Kek Lok Si templom

,, No hát, ez annyira szuper élmény volt, hogy az egész délutánt itt töltöttük. Ez a buddhista templom nem csak Malajzia legnagyobb temploma, hanem talán egész Dél-Kelet Ázsiáé. Az építkezésnek 1893-ban láttak neki, és bizony a procedúra még ma is tart. A hely maga tényleg varázslatos, az 10000 Buddha pagodában konkrétan el lehet veszni..." forrás


,, Nagy élmény a Kek Lok Si kínai buddhista teplom, leszámítva az aljában lévő árusokat, akik mindent árulnak és ebből sok a giccs. Ez a templom kicsit messzebb van, de mindenképpen megéri a fáradtságot mert egy hegyen fekszik és gyönyörű a kilátás a városra. Ha a Kek Lok Si-tól tovább megyünk felfelé az úton, akkor egy gyönyörű kis víztározóhoz jutunk. Ezt érdemes körbesétálni." forrás


,, A kedvenc részem a kisebbik pavilon volt ahol rengeteg ember nagyságú Buddha szobor díszítette a falakat és a pavilon belsejét és a legszebb a kör alakú kapu bejárata ahol a fal nagyon szépen volt kidíszítve. " forrás


,, Az épületek között gyönyörűen gondozott virágoskertek, szökőkutak, és ilyen-olyan szuveníreket árusító üzletek sorakoztak. Több, mint két órát barangoltunk a Kek Lok Si-ban, gyönyörködtünk a kilátásban, a templomban, és még az egyik pagoda tetejére is fellépcsőztünk." forrás

Elter fotója

Penang Hill

,, Egy modern kabinos felvonó egy 833 méter magas hegyre vitt fel minket, ahol lenyűgöző kilátás nyílt a szigetre és a parkban csodás indiai templom és arab mecset is helyet kapott. Az indiai templomban még egy rövid kis szertartáson is rész vettünk." forrás


,, Elzarándokoltam a Penang Hillre is, némi hűvösebb levegő reményében. Lelövöm előre a poént, hűvösebb levegő az nem volt. Ez a magaslat Penang sziget legmagasabb pontja és a helyiek is előszeretettel kirándulnak ide. A hegy felé tartó helyi buszon beszélgetésbe elegyedtem egy penangi indiai családban született idős hölggyel, aki itt nőtt fel. Az ő gyerekkorában még nyaralni jártak ide a hegyre a penangi családok, de persze mára már minden megváltozott. Rengeteg fát kivágtak és egy teljes városrész épült a hegy köré, hogy a szállodának felhúzott modern épületekről ne is beszéljünk.

Felfelé felmentem a siklóval, lefelé pedig a hegyen található turista ösvényeken bolyongva indultam el. Azt már tudtam, hogy az ösvények némelyike le van zárva, de azt nem tudtam, hogy miért. Rengeteg óriási földcsuszamlás jelét láttam, sokszor úgy tűnt, mintha a fél hegyoldal lezúdult volna a mélybe. De a kiválasztott utak nagyjából járhatóak voltak, amíg egyszercsak egy jó darabon a földcsuszamláson keresztül vitt egy vékony, kitaposott ösvényke, a lezáró szalag meg ott lobogott mellette a szélben. A hegyre járó agyam egyre csak mondta, hogy ez mennyire nem okos, mégiscsak egyedül vagyok itt, senki nem tudja, hogy merre jöttem és még egy nyamvadt sisak sincs a fejemen… hát persze, hogy ennek ellenére átgyalogoltam kettő ilyenen is, és biztos, ami biztos, még filmre is vettem. (2018)" forrás

Pinang Peranakan Mansion

Egy gazdag penangi kínai múzeummá átformált hatalmas, koloniális, palotának is beillő házáról van szó. Míves bútorok, a helyi tehetősek tipikus, ékszerekkel diszített ruházatai, értékes műtárgyak láthatók. Érdemes megnézni. Kb. egyórás program.

Trópusi fűszerek kertje

A városon kívüli nevezetesség, egy látványos trópusi park. Nyugalmas hely, príma a botanikus kertek iránt érdeklődőknek. Ha csatlakozni tudunk idegenvezetéshez, akkor sokat megtudhatunk növényekről, fűszerekről. Főzöcske órára is be lehet fizetni.

Busszal lehet kimenni a parkhoz. Strapabíró lábbeli tanácsos, mert az ösvények gyakran sárosak és vannak csúszors lépcsőfokok is. 

Múzeumok

Khoo Kongsi

Ma már múzeumként működő kínai klán-ház és templom. Érdemes korán odamenni, amikor még nincs látogató tömeg és érdekesebb a hangulat. Olyan mintha egy film kulisszái közt sétálnánk.

10 maláj ringgit (alig 700 forint) a belépődíj.

Fényképezőgép múzeum

Penang 3D Trick Art Museum

Penang 3D Trick Art Museum egy nagyon érdekes és izgalmas múzeum, amely különféle optikai illúziókat és interaktív műalkotásokat mutat be. A múzeum több mint 40 műalkotást tartalmaz, amelyek mindegyike lenyűgöző és interaktív élményt nyújt a látogatóknak.

A múzeumban a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy különféle 3D-s műalkotásokkal pózoljanak, és olyan érzést keltsenek, mintha valódi jelenetekbe csöppentek volna. A műalkotások között megtalálhatóak például a dinoszauruszok, a tengeri élőlények, a híres festmények és még sok más. A látogatók különféle szerepeket is játszhatnak, például úgy érezhetik magukat, mintha részt vennének egy szafari túrán vagy egy futurisztikus utazáson.

A múzeum interaktív és szórakoztató élményt nyújt minden korosztály számára, és remek lehetőség arra, hogy különleges és vicces fotókat készítsünk. A múzeum kiváló látványosság, ha esős vagy meleg idő van, és kiváló program lehet a családok vagy baráti társaságok számára.

Azonban érdemes megjegyezni, hogy a múzeum népszerű turisztikai célpont, és lehet, hogy az időzítést tekintve idő előtt fogynak a jegyek, vagy zsúfoltság lesz a múzeumban. Emellett a múzeum nem túl nagy, így lehet, hogy viszonylag hamar végig lehet járni. Mindazonáltal, a Penang 3D Trick Art Museum látogatása izgalmas élmény lehet, és ajánlott program azok számára, akik szeretnének eltölteni egy kellemes időt interaktív és látványos környezetben.

George Townról általában

,,  A városnak tényleg rengeteg arca van. Sétálás közben egyik pillanatról a másikra India közepén találtuk magunkat, ami persze "csak" az indiai negyed volt, de teljesen olyan mintha egy másik országba csöppentünk volna. Ugyanez elmondható a kínai negyedről, melynek egyik ismérve az utcán egy falapon csirkét vágó kínai bácsika volt :D " sz.j., 2019)

Jellegzetes utcakép

George Town - Városháza - Elter fotója

George Town érdekes negyedei

,, Van egy utca Georgetownban, mai nevén Jalan Masjid Kapitan Kelingamin, sexi nevén Harmony street. 200 éve él itt egymás mellett békében és harmóniában (innen az utca neve is) több, nagyon de nagyon különféle kultúrájú nép. Szándékosan hívom együttélésnek, és nem keveredésnek, merthogy keveredni nem keveredtek. Jól megfér itt egymás szomszédságában az indiai, kínai, maláj és európai, de másik oldalról nézve ugyanilyen békében elvan együtt muszlim, hindu, buddhista és keresztény. Az ő történetük nem a háborúktól zajos, hanem a békéről híres. Ezt a békés egymásmellettiségét szimbolizálja a „Harmónia utcája”. Pont ezért Georgetownban olyan érzésünk volt, mintha egyszerre 4 országban járnánk." forrás

Örmény utca

Az örmény utca George Town város egyik leghíresebb utcája, és a város történelmi negyedének egyik legfontosabb része. Az utca nevét az itt található örmény közösségről kapta, akik az 1700-as években telepedtek le a városban.

Az örmény utca a város történelmi épületeinek és kulturális látnivalóinak otthona. Az utca elején található a St. George's Church, amely a város legfontosabb anglikán temploma. A templom épülete impozáns, a belső tér pedig gyönyörűen díszített. Az utca közepén található a örmény negyed, amelynek részei az örmény templom és a múzeum. Az örmény templom a város egyik legöregebb épülete, amelyet a 18. században építettek.

Az örmény utca híres a különféle élelmiszerboltjairól és kávézóiról is. Itt található a Penang legismertebb és legrégebbi kávézója, a The Mugshot Cafe, ahol kiváló kávét és házi készítésű süteményeket lehet vásárolni. Az utca többi részén is találhatóak kávézók, cukrászdák és éttermek, amelyekben kipróbálhatjuk a helyi ételeket és italokat.

Az örmény utca nagyon hangulatos és barátságos hely, amelyben lehetőség van egy sétára és a város történelmének felfedezésére. Az utca kis boltjaiban különböző ajándéktárgyakat és kézműves termékeket lehet vásárolni, amelyeket a helyi lakosok készítenek. Az utca sok érdekességet és kulturális látnivalót kínál, és ideális hely azoknak, akik szeretnék megismerni George Town történelmét és kulturáját.

Little India

,, Georgetown egyik legkedvesebb szeglete volt számomra Little India. Itt járva az ember el sem tévesztheti, hol van éppen: indiai ruhákat, karperpereceket, a szertartásokhoz használt virágfüzéreket, mindenféle ékszert és hindu szobrot árulnak itt. Az utcasarkon hangszóróból szól (sőt: bömböl) az indiai popzene – ráadásul minden sarkon másik hangszóróból másik dal!!! Little India éttermei annyira indiaiak, hogy itt autentikusan kézzel esznek, és a nyugati vendégnek külön kell kérnie az evőeszközt. (2019)" forrás

Chulia Street

Chulia Street egy híres és élénk utca George Townban. Az utca a városközpontban található, és számos szórakozási lehetőséget kínál a látogatók számára.

Az utca híres a különféle élelmiszerboltjairól és éttermeiről, ahol lehetőség van kipróbálni a maláj, indiai és kínai konyha különféle ételeit. Az utca egyik legnépszerűbb étele a nasi kandar, amely a maláj konyha egyik specialitása. Ezenkívül az utca tele van kávézókkal, bárokkal és szórakozóhelyekkel, ahol a látogatók élvezhetik az esti szórakozást.

Az utca kis boltjaiban különféle ajándéktárgyakat és szuveníreket lehet vásárolni, mint például a hagyományos maláj batik anyagokat és kézműves termékeket. Az utca számos szállodát és vendégházat is kínál, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak azok számára, akik olcsóbb szállást keresnek.

Az utca sok érdekes történettel és kulturális látnivalóval rendelkezik. A látogatók megtekinthetik a Chulia Street sarkán található Masjid Kapitan Keling nevű mecsetet, amely az egyik legfontosabb mecset a városban. Az utca közelében található a Sri Mahamariamman hindu templom is, amely a város egyik legimpozánsabb épülete.

Cannon street

Cannon Street (magyarul Ágyú utca) egy híres és történelmi utcája George Town városának. Az utca a város központjában található, és számos látnivalót és kulturális élményt kínál a látogatóknak.

Az Ágyú utca a nevét azoktól a régi időkből kapta, amikor az ágyúkat az itteni állomásozó brit katonaság használta. A mai napig megtalálhatók az utcán a régi, történelmi épületek, amelyek az angliai gyarmati idők nyomait őrzik.

Az utca legismertebb látnivalója az öt vallás háza, amely a város történelmi épületeinek egyike. Ez a történelmi épület öt különböző vallás templomát foglalja magában: az iszlám, a keresztény, a hindu, a kínai buddhista és a taoista templomokat. Az épület gyönyörűen díszített, és bemutatja az együttélés és a vallási tolerancia fontosságát.

Az Ágyú utca közelében található a Khoo Kongsi, amely a város legismertebb kínai klánháza. Ez a látványos épület a kínai származású Khoo-család központja volt, és érdekes történelmi élményt kínál a látogatóknak.

Az utca másik fontos látnivalója a Cheong Fatt Tze Mansion, amely egy impozáns kék színű épület, amely a kínai filantróp, Cheong Fatt Tze otthona volt. Az épület ma múzeumként szolgál, és megtekinthetők benne a kínai kultúra és a múltbeli életmód érdekességei.

Az Ágyú utca egy különleges és történelmi hely George Townban, amely sok kulturális és építészeti értéket kínál. A látogatók élvezhetik a történelmi hangulatot és megismerhetik a város múltját ezen az izgalmas utcán.

Wat Chaiya Mangkalaram

Wat Chaiya Mangkalaram egy híres buddhista templom Penang szigetén, George Town városában. A templomot 1845-ben építették, és azóta a város egyik leglátogatottabb és legfontosabb kulturális és vallási látnivalójává vált.

A templom hatalmas arany Buddha szobrával büszkélkedik, amely a legnagyobb Buddha szobor Malajziában. A 33 méter hosszú arany Buddha szobor a Chakri-dinasztia stílusában készült, és számos buddhista szimbólumot tartalmaz. A szobor alatt található egy meditációs terület, ahol a látogatók pihenhetnek és elmélkedhetnek.

A templom területén található másik fontos látnivaló a Reclining Buddha (fekvő Buddha) szobra. Ez a hatalmas, 33 méter hosszú szobor az egyik legnagyobb Reclining Buddha szobor a világon. A szobor szintén nagyon díszes és részletes, és nagy figyelmet fordítanak a buddhista szimbólumokra és az építészeti részletekre.

A templom területén található egy kis múzeum is, ahol a látogatók megismerhetik a buddhizmus történetét és a templom történelmét. A múzeumban található kiállítások bemutatják a Buddha szimbólumait, a thai kultúrát és a templom életének fontos eseményeit.

Egyéb látnivalók

,, Georgetown egy nagyon szórakoztató hely. Életünkben ennyit még nem pózoltunk nyilvános helyen. Tele van a város utcai falfestményekkel. Egyszerűen nem lehet kihagyni, csináltunk egyet, csináltunk kettőt, végül azon kaptuk magunkat, hogy egész térképet szereztünk be arról, melyik hol található, majd listát írtunk arról, melyikről nincs még képünk. Feküdtünk a földön, Zoli repült a levegőben, felmászott egy farakásra. Malajzia válasza Banksyre elég jól sikerült. Gratulálunk Ernest Zacharevic." forrás

Cheong Fatt Tze - The Blue Mansion

Cheong Fatt Tze - The Blue Mansion (magyarul Cheong Fatt Tze Kék Háza) egy impozáns történelmi épület George Townban, Penang szigetén, Malajzia északi részén. Az épület a város egyik legismertebb látnivalója, és 2000-ben felvették a Világörökség-listára is.

A kék ház az egyik legjobb példája a kínai barokk építészetnek, és a kínai-maláj kultúrák keveredésének. Az épületet a híres kínai filantróp, Cheong Fatt Tze építtette a 19. században. Az épület belső terei egyedülállóak, a díszítésben nagy figyelmet fordítottak a részletekre. Az épületben megtalálhatóak a hagyományos kínai kerámiák, antik tárgyak és művészi festmények.

Az épületnek 38 szobája van, mindegyik különleges díszítéssel rendelkezik, és az eredeti állapotban is megőrzött. Az épület egyedülálló látványt nyújt, és kiváló példája az építészeti örökség megőrzésének. Az épületben ma múzeum működik, ahol a látogatók megismerhetik a ház történelmét és a környező kultúrát.

Az épület megtekintése szervezett túrával lehetséges, amelynek során a látogatók megismerkedhetnek a ház történetével és az építészeti részletekkel. A túra végén a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy megpihenjenek a kertben, ahol élvezhetik az épület szépségét.

Chew Jetty

Chew Jetty egy híres turisztikai látványosság George Town városában. Az öt hagyományos faházakból álló település a városi élet és az ázsiai hajózás keveredését mutatja be, és egyedülálló betekintést nyújt a helyi kínai közösség életébe.

A település az 1800-as évek végén alakult ki, amikor a kínai bevándorlók hajókat használtak kereskedelemre és halászatra. A hajók hátulján kialakították az otthonukat, és így alakultak ki a híres hajótelepek.

A Chew Jetty az egyik legnagyobb hajótelep a városban, és ma is lakóhelyként szolgál az itt élő helyi közösség számára. Az utcák fából épült, szűk és zsúfoltak, de nagyon színesek és tele vannak kínai díszítéssel, amelyek kiváló fotótémákat kínálnak a látogatóknak.

A Chew Jetty különféle kis boltokat és vendéglőket is kínál, ahol a látogatók élvezhetik a helyi konyha ízeit és a városi élet élményét. A település végén található egy kis halászkikötő, ahol a látogatók megtekinthetik a helyi halászok tevékenységét.

Az utcán található számos ajándékbolt, ahol a látogatók megvásárolhatják a helyi kézműves termékeket és ajándéktárgyakat, mint például a kínai kerámiákat és a hagyományos batik anyagokat.

Made In Penang Interactive Museum

A Made in Penang Interactive Museum egy látványos interaktív múzeum George Townban A múzeum 3 emeleten található, és számos érdekes és látványos kiállítást kínál a látogatóknak, amelyek bemutatják a város kulturális és történelmi örökségét.

A múzeum sokféle interaktív kiállítással rendelkezik, amelyeket a látogatók személyesen is ki tudnak próbálni. A kiállítások közé tartozik a street art, a perzsa szőnyegek, a múmia kiállítás, és még sok más érdekes és látványos élmény.

A múzeum több szinten és kiállítási területen kínál szórakoztató és izgalmas élményeket, amelyek megmutatják a város gazdag történelmi és kulturális örökségét. A látogatók megismerhetik a helyi életmódot, kipróbálhatják a helyi ételeket, megtudhatják, hogyan készülnek a hagyományos kínai fűszerek, és még sok más izgalmas dolgot találnak a múzeumban.

A múzeumban található számos interaktív szórakoztató kiállítás és bemutató, amelyek nagyszerű élményt nyújtanak a látogatóknak, főleg azoknak, akik szeretnék megismerni a helyi kultúrát és történelmi örökséget. A múzeum olyan érdekes látványosságokat kínál, amelyek garantáltan elkápráztatják a látogatókat.

Pulau Payar Marine Park Sznorkel túra

Pulau Payar Marine Park egy híres sznorkel és búvárkodó hely Penang szigeténél. Ez az egyik legnépszerűbb hely a térségben a szabadidős tevékenységek és a vízi sportok kedvelőinek körében.

A sznorkel túra általában egy egész napos kirándulás, amely során a látogatók eljutnak Pulau Payar Marine Parkba, ahol számos sznorkel és búvárkodó hely található. A sznorkel túrák általában tartalmazzák az utazást hajóval, a felszerelés bérlését és egy szakértő idegenvezetőt, aki segít a látogatóknak felfedezni a tengeri életet.

A sznorkel túra során a látogatók megcsodálhatják a tengeri életet a kristálytiszta vízben. A sziget környékén található korallzátonyok különösen izgalmasak, és a látogatók számára lehetőséget nyújtanak, hogy megfigyeljék a színes halakat, rákokat, tintahalakat, tengeri teknősöket és egyéb tengeri élőlényeket. A látogatók élvezhetik az úszást és a sznorkelkedést a tengerben, vagy akár részt vehetnek búvártúrákon is, ha rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és felszereléssel.

A sznorkel túra a Pulau Payar Marine Parkban egy fantasztikus élményt nyújt a látogatóknak, akik szeretnének betekintést nyerni a tengeri életbe és élvezni az aktív kikapcsolódást a szabadban. A helyszín könnyen elérhető, és a túra magában foglalja a szükséges felszerelést, így a látogatók számára minden kényelem adott.

Monkey Beach kirándulás

Monkey Beach (magyarul Majom Strand) egy gyönyörű természeti látnivaló Penang szigetén, Malajzia északi partján. Ez egy gyönyörű, homokos strand, amely könnyen elérhető hajóval vagy a Taman Negara National Parkból induló túrákkal.

A Monkey Beach kirándulás általában egy egész napos kirándulás, amely során a látogatók felfedezik a sziget legszebb és legvadabb részeit. A kirándulás során a látogatók egy kis hajóval utaznak a strandig, ahol élvezhetik a gyönyörű környezetet, az üde tengeri szellőt és a tiszta vizet.

A strand neve az itt élő makákók (majmok) miatt ered, akik néha felbukkannak a parton, és az emberekkel érintkeznek. A látogatók azonban óvatosnak kell lenniük, mivel a majmok néha agresszívan viselkednek, ha élelemre vadásznak.

A strand körül található erdők és sziklák nagyszerű lehetőséget kínálnak a túrázásra és a természet felfedezésére. A látogatók megcsodálhatják a gyönyörű növényeket és állatokat, amelyek élnek a területen, beleértve a tengeri teknősöket és a halakat.

A Monkey Beach kirándulás egy kiváló módja annak, hogy megtapasztaljuk Penang természeti szépségeit és az élővilágot, és élvezzük az aktív kikapcsolódást a szabadban. A kirándulás során a látogatók megismerhetik a helyi kultúrát és élvezhetik a természet szépségét, amely egy olyan élményt kínál, amelyet soha nem felejtenek el.

Escape Adventureland

Az Escape Adventureland Penang egy fantasztikus szórakoztató park Penang szigetén, Malajzia északi részén. Ez a park a szabadban található, és számos izgalmas és kihívást jelentő tevékenységet kínál a látogatóknak minden korosztály számára.

A parkban található különböző kihívások és akadálypályák, például magas kötélpályák, vízi játékok, mászófalak, éjszakai túrák és még sok más. A park minden kihívása magában hordozza a természetes környezetet, amely a szigeten található.

Az Escape Adventureland Penang az egész család számára nagyszerű szórakozási lehetőséget kínál. A parkban számos tevékenység található, amelyek megfelelnek minden korosztálynak és képességi szintnek, így az egész család élvezheti az aktív kikapcsolódást. A park a szabadban található, így a látogatók élvezhetik a tiszta levegőt, és közben aktívan mozoghatnak.

A park a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt, és a park területén megtalálhatók azok a növények, amelyek helyiek, és természetes élőhelyet biztosítanak a vadon élő állatoknak. Az Escape Adventureland Penang egy szórakoztató és kihívásokkal teli hely a látogatóknak, és egyedülálló élményt kínál azoknak, akik szeretik az aktív kikapcsolódást és a szabadban való tevékenységeket.

Adventure Zone Theme Park

Az Adventure Zone Theme Park egy nagyszerű szórakoztató park Penang szigetén. A program főleg a gyerekeknek szól. Ez egy beltéri szórakoztató park, amely különböző izgalmas és szórakoztató játékokat és tevékenységeket kínál.

A parkban számos játék található, amelyek megfelelnek minden korosztálynak és képességi szintnek. A látogatók élvezhetik a bungee trambulint, az akadálypályát, a szörf szimulátort, az ugrálóvárakat, a kosárpalánkokat és még sok más kihívást jelentő játékot.

A parkban található különleges terület a kisgyermekeknek is, ahol biztonságos, gyermekbarát játékok és tevékenységek találhatók. A park személyzete felügyeli a területet, így a szülők nyugodtak lehetnek, hogy a gyermekeik biztonságban vannak.

Az Adventure Zone Theme Park egy kiváló lehetőség a gyerekeknek és családoknak, hogy szórakozzanak és aktívan kikapcsolódjanak. A park családbarát környezetet kínál, és lehetőséget ad a szülőknek is, hogy részt vegyenek a játékokban és tevékenységekben a gyermekeikkel együtt. A park belső helyen található, így a látogatók bármikor élvezhetik a szórakozást, függetlenül az időjárástól. Összességében az Adventure Zone Theme Park egy nagyszerű hely a szórakozásra és aktív kikapcsolódásra, különösen a gyerekek számára.

George Town - vlog

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Kuala Lumpurba Repülőjegyek Kuala Lumpurba
Olcsó repülőjegyek Kuala Lumpurba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes