ÚTIKRITIKA.HU / Penang / Látnivalók


hirdetes

útikritikák


Penang / Látnivalók

Kek Lok Si templom | Penang Hill | Pinang Peranakan Mansion | Trópusi fűszerek kertje | Múzeumok | George Townról általában | George Town érdekes negyedei | Wat Chaiya Mangkalaram | Egyéb látnivalók | Pulau Payar Marine Park Sznorkel túra | Monkey Beach kirándulás | Escape Adventureland | Adventure Zone Theme Park | Fotóegyveleg

A rokonszenves, nyugis környezetű Leong San Tong Khoo Koncsi taoista templom&klánház - Kriszta fotója

Kek Lok Si templom

Ha egyetlen templomot nézel meg Penangon, ez legyen az. Ha megoldható, kora reggel, mert akkor még nincs tömeg. Az odaút a városból grabbel könnyen és olcsón megoldható. Maga a látogatás ingyenes, egyedül a fő attrakcióba való felmenetel kerül 2.- ringgitbe fejenként. A reggeli óra előnye, hogy nincs tömeg, hátránya, hogy a helyiek is ébredeznek. Kicsit hiányosak a terelő táblák, mindig építkeznek valahol. De maga a templom a kilátással, kertekkel nagyon pazar. Külön fel lehet menni a nagy buddhához, fizetős a felvonózás. sajnos a valóságban messziről sokkal szebb a látvány, mint közelről. masszívan be van építve az alja mindenféle, oda nem illő tákolmánnyal, ami lenullázza a perspektívát és szinte minden szépségét. Persze a panoráma innen is szép, de annyira sokat a nyugalmas kertekhez, aranyozott buddhákhoz nem ad hozzá.

"Az egyik legjobb élmény volt kettesben felmászni, nézelődni, bámulni a panorámát, a buddhákat, a díszeket, az egésznek a végtelen nyugalmát.  Szerencsénk is volt, mire lejöttünk és felmentünk újra - fejenként 6.- ringgitért - a nagy buddhához, már tele volt a parkoló buszokkal és minden esernyős turistákkal. Kr"

Kriszta fotója

,, No hát, ez annyira szuper élmény volt, hogy az egész délutánt itt töltöttük. Ez a buddhista templom nem csak Malajzia legnagyobb temploma, hanem talán egész Dél-Kelet Ázsiáé. Az építkezésnek 1893-ban láttak neki, és bizony a procedúra még ma is tart. A hely maga tényleg varázslatos, az 10000 Buddha pagodában konkrétan el lehet veszni..." forrás

Kriszta fotói

,, Nagy élmény a Kek Lok Si kínai buddhista teplom, leszámítva az aljában lévő árusokat, akik mindent árulnak és ebből sok a giccs. Ez a templom kicsit messzebb van, de mindenképpen megéri a fáradtságot mert egy hegyen fekszik és gyönyörű a kilátás a városra. Ha a Kek Lok Si-tól tovább megyünk felfelé az úton, akkor egy gyönyörű kis víztározóhoz jutunk. Ezt érdemes körbesétálni." forrás

A jóból nem árt meg a sok - Kriszta fotója

,, A kedvenc részem a kisebbik pavilon volt ahol rengeteg ember nagyságú Buddha szobor díszítette a falakat és a pavilon belsejét és a legszebb a kör alakú kapu bejárata ahol a fal nagyon szépen volt kidíszítve. " forrás


,, Az épületek között gyönyörűen gondozott virágoskertek, szökőkutak, és ilyen-olyan szuveníreket árusító üzletek sorakoztak. Több, mint két órát barangoltunk a Kek Lok Si-ban, gyönyörködtünk a kilátásban, a templomban, és még az egyik pagoda tetejére is fellépcsőztünk." forrás

Kriszta fotója

Hatalmas Buddha-szobor a Kek Lok Si közvetlen szomszédságában - Kriszta fotója

Penang Hill

Penang egyik legfontosabb látnivalója. Érdemes felmenni mindenképpen. A látvány, tiszta időben lenyűgöző fentről. A másik oka a levegő minősége. Tiszta és kicsit hűvösebb, mint a városban. Pulcsi azért nem kell. Ha jó az idő, érdemes fent egy nagyot sétálni, majd visszamenni a funicularral. A felvonó ára 30.- ringgit fejenként a külföldinek, kedvezményt nem nagyon adnak. Jó sok embert bezsúfolnak egy kocsiba, klausztofóbiásoknak nagy levegőt kell venniük előtte. Gyorsak és hatékonyak az üzemeltetésben. Az ijesztően hosszú sorok, ha vannak, gyorsan fogynak. Hét végn csak tömegjelenetek vannak, ajánlott hétköznap felmenni. A Kek Lok Si-ből vidáman, gyalog át lehet sétálni a felvonóhoz, cca 800 méter az út.

,, Egy modern kabinos felvonó egy 833 méter magas hegyre vitt fel minket, ahol lenyűgöző kilátás nyílt a szigetre és a parkban csodás indiai templom és arab mecset is helyet kapott. Az indiai templomban még egy rövid kis szertartáson is rész vettünk." forrás


,, Elzarándokoltam a Penang Hillre is, némi hűvösebb levegő reményében. Lelövöm előre a poént, hűvösebb levegő az nem volt. Ez a magaslat Penang sziget legmagasabb pontja és a helyiek is előszeretettel kirándulnak ide. A hegy felé tartó helyi buszon beszélgetésbe elegyedtem egy penangi indiai családban született idős hölggyel, aki itt nőtt fel. Az ő gyerekkorában még nyaralni jártak ide a hegyre a penangi családok, de persze mára már minden megváltozott. Rengeteg fát kivágtak és egy teljes városrész épült a hegy köré, hogy a szállodának felhúzott modern épületekről ne is beszéljünk.

Felfelé felmentem a siklóval, lefelé pedig a hegyen található turista ösvényeken bolyongva indultam el. Azt már tudtam, hogy az ösvények némelyike le van zárva, de azt nem tudtam, hogy miért. Rengeteg óriási földcsuszamlás jelét láttam, sokszor úgy tűnt, mintha a fél hegyoldal lezúdult volna a mélybe. De a kiválasztott utak nagyjából járhatóak voltak, amíg egyszercsak egy jó darabon a földcsuszamláson keresztül vitt egy vékony, kitaposott ösvényke, a lezáró szalag meg ott lobogott mellette a szélben. A hegyre járó agyam egyre csak mondta, hogy ez mennyire nem okos, mégiscsak egyedül vagyok itt, senki nem tudja, hogy merre jöttem és még egy nyamvadt sisak sincs a fejemen… hát persze, hogy ennek ellenére átgyalogoltam kettő ilyenen is, és biztos, ami biztos, még filmre is vettem. (2018)" forrás

Pinang Peranakan Mansion

Egy gazdag penangi kínai múzeummá átformált hatalmas, koloniális, palotának is beillő házáról van szó. Míves bútorok, a helyi tehetősek tipikus, ékszerekkel diszített ruházatai, értékes műtárgyak láthatók. Érdemes megnézni. Kb. egyórás program.

Blue Mansion

(Cheong Fatt Tze)

Cheong Fatt Tze - The Blue Mansion (magyarul Cheong Fatt Tze Kék Háza) egy impozáns történelmi épület George Townban, Penang szigetén, Malajzia északi részén. Az épület a város egyik legismertebb látnivalója, és 2000-ben felvették a Világörökség-listára is.

A kék ház az egyik legjobb példája a kínai barokk építészetnek, és a kínai-maláj kultúrák keveredésének. Az épületet a híres kínai filantróp, Cheong Fatt Tze (1840- 1916) építtette a 19. században. Az építtető az utolsó szamuráj, az első igazi kínai kapitalista a régióban. A házat magának és a családjának építette, a népes család és szolgahad lakta is egészen annak szinte teljes lepusztulásáig. 1990-ben hirdették meg eladásra, befektetők vették meg és formálták a ázat a mai képére. A kiállítások egyszerűek, de a kiállított ruhák az 1920-as évekből ma is simán viselhetőek lennének. Csak sajnos koszosak. Az egész kiállításban a fotók a legjobbak, érdemes elolvasgatni a feliratokat és megnézegetni, mennyire szép családja volt az alapítónak. Az épület belső terei egyedülállóak, a díszítésben nagy figyelmet fordítottak a részletekre.

Az épületnek 38 szobája van, mindegyik másfajta díszítéssel. Ezek nem látogathatóak, mivel szállodaként is működik a ház. A múzeum eléggé korlátozott, de kétségtelenül nagyon szép. Lehet túrával is, idegenvezetéssel, de nem kötelező. A belépőjegy 25.- ringgit/ fő, semmiféle kedvezményt nem adnak. Mivel a belvárosban van, Little Indiához közel, megéri beiktatni erre egy órát.

Kriszta fotói

Trópusi fűszerek kertje

A városon kívüli nevezetesség, egy látványos trópusi park. Nyugalmas hely, príma a botanikus kertek iránt érdeklődőknek. Ha csatlakozni tudunk idegenvezetéshez, akkor sokat megtudhatunk növényekről, fűszerekről. Főzöcske órára is be lehet fizetni.

Busszal lehet kimenni a parkhoz. Strapabíró lábbeli tanácsos, mert az ösvények gyakran sárosak és vannak csúszors lépcsőfokok is. 

Múzeumok

Khoo Kongsi

Ma már múzeumként működő kínai klán-ház és templom. Érdemes korán odamenni, amikor még nincs látogató tömeg és érdekesebb a hangulat. Olyan mintha egy film kulisszái közt sétálnánk.

15 maláj ringgit (alig 1200 forint) a belépődíj. Nagyon érdekes, ahogy az ember a zsúfolt, hangos, büdös utcáról bemegy egy zárt udvarba és hirtelen csend lesz. Hiszen templom, illik viselkedni. Fél óra alatt simán megnézhető, lefotózható.

Fényképezőgép múzeum

Az Óváros kellős közepén, nagyon egyszerű csak beesni és megnézni.

Penang 3D Trick Art Museum

Penang 3D Trick Art Museum egy nagyon érdekes és izgalmas múzeum, amely különféle optikai illúziókat és interaktív műalkotásokat mutat be. Valójában inkább szórakoztató időtöltés, mint múzeum. Több mint 40 műalkotást tartalmaz, amelyek mindegyike lenyűgöző és interaktív élményt nyújt a látogatóknak. A múzeumban a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy különféle 3D-s műalkotásokkal pózoljanak, és olyan érzést keltsenek, mintha valódi jelenetekbe csöppentek volna. A műalkotások között megtalálhatóak például a dinoszauruszok, a tengeri élőlények, a híres festmények és még sok más. A látogatók különféle szerepeket is játszhatnak, például úgy érezhetik magukat, mintha részt vennének egy szafari túrán vagy egy futurisztikus utazáson. Gyerekekkel príma program.

Azonban érdemes megjegyezni, hogy a múzeum népszerű turisztikai célpont, és lehet, hogy az időzítést tekintve idő előtt fogynak a jegyek, vagy zsúfoltság lesz a múzeumban. Hét végén biztosan sokan vannak mindig.

George Townról általában

Írják egybe is, külön is, mindkettő helyes. Hiszen a malájok is használják így is, úgy is. Nagyokat érdemes sétálni a városban, keresgélni a street artokat, amik néha nem a legfogalmasabb utcákon ugranak elő hirtelen. Felfedezhetünk pírma francia kávézókat, ázsiai fúziós éttermeket a legmeglepőbb helyeken. Közben persze örök tanács: mindenki nézzen a lába elé. Ugyanis a járda fogalma viszonylagos. Nagyon jókat lehet sétálni a belvárosban például eső után bármikor vagy kora este.

Turisztikai centrum - Kriszta fotói

,,  A városnak tényleg rengeteg arca van. Sétálás közben egyik pillanatról a másikra India közepén találtuk magunkat, ami persze "csak" az indiai negyed volt, de teljesen olyan mintha egy másik országba csöppentünk volna. Ugyanez elmondható a kínai negyedről, melynek egyik ismérve az utcán egy falapon csirkét vágó kínai bácsika volt :D " sz.j., 2019)

Penang sziget igazgatási központja - Kriszta fotója

George Town - Városháza - Kriszta fotója

George Town érdekes negyedei

,, Van egy utca Georgetownban, mai nevén Jalan Masjid Kapitan Kelingamin, sexi nevén Harmony street. 200 éve él itt egymás mellett békében és harmóniában (innen az utca neve is) több, nagyon de nagyon különféle kultúrájú nép. Szándékosan hívom együttélésnek, és nem keveredésnek, merthogy keveredni nem keveredtek. Jól megfér itt egymás szomszédságában az indiai, kínai, maláj és európai, de másik oldalról nézve ugyanilyen békében elvan együtt muszlim, hindu, buddhista és keresztény. Az ő történetük nem a háborúktól zajos, hanem a békéről híres. Ezt a békés egymásmellettiségét szimbolizálja a „Harmónia utcája”. Pont ezért Georgetownban olyan érzésünk volt, mintha egyszerre 4 országban járnánk." forrás

Lebuh Melayu, az egyik kedvenc óvárosi utcánk, de ez itt pont a Bao teck Tea House belseje - Kriszta fotója 

Örmény utca

Az örmény utca George Town város egyik leghíresebb utcája, és a város történelmi negyedének egyik legfontosabb része. Az utca nevét az itt található örmény közösségről kapta, akik az 1700-as években telepedtek le a városban. Az utca elején található a St. George's Church, amely a város legfontosabb anglikán temploma. A templom épülete impozáns, a belső tér pedig gyönyörűen díszített. Az utca közepén található a örmény negyed, amelynek részei az örmény templom és a múzeum. Az örmény templom a város egyik legöregebb épülete, amelyet a 18. században építettek. Az örmény utca híres a különféle élelmiszerboltjairól és kávézóiról is. Itt található a Penang legismertebb és legrégebbi kávézója, a The Mugshot Cafe, ahol kiváló kávét és házi készítésű süteményeket lehet vásárolni. Az utca többi részén is találhatóak kávézók, cukrászdák és éttermek, amelyekben kipróbálhatjuk a helyi ételeket és italokat.

Valójában egy óriási szabadtéri piac, ennek az elviselését nehezíti a millió pózoló turista. De például eső után nagyon hangulatos és barátságos hely. Az utca kis boltjaiban különböző ajándéktárgyakat és kézműves termékeket lehet vásárolni, amelyeket a helyi lakosok készítenek elvileg.


Kriszta fotója

Little India

Sokkal szebb és hangulatosabb este kivilágítva, mint nappal. Nappal posros, kopott és szutykos, eléggé autentikus indiai. Este kb. szép. Az esti sétát javasoljuk erősen. A templom gyönyörű, bejutni lutri, a nyitva tartási időket eléggé flexibilisen kezelik.

Kriszta esti fotói

,, Georgetown egyik legkedvesebb szeglete volt számomra Little India. Itt járva az ember el sem tévesztheti, hol van éppen: indiai ruhákat, karperpereceket, a szertartásokhoz használt virágfüzéreket, mindenféle ékszert és hindu szobrot árulnak itt. Az utcasarkon hangszóróból szól (sőt: bömböl) az indiai popzene – ráadásul minden sarkon másik hangszóróból másik dal!!! Little India éttermei annyira indiaiak, hogy itt autentikusan kézzel esznek, és a nyugati vendégnek külön kell kérnie az evőeszközt. (2019)" forrás

Kriszta fotói

Chulia Street

Chulia Street egy híres és élénk utca George Townban. Az utca a városközpontban található, és számos szórakozási lehetőséget kínál a látogatók számára. Ez az egyik híres bulizós utca a városban.

Love Lane a másik party utca. Mindkettőben döntően a turisták partiznak.

ST George Church

2024-ben sajnos csak kívülről fotózható. Eléggé lestrapált állapotban van, felújítják. Ez utóbbit csak reméljük, a templom le van krdonozva, bemenni nem lehet.

Cannon street

Cannon Street (magyarul Ágyú utca) egy híres és történelmi utcája George Town városának. Az utca a város központjában található, és számos látnivalót és kulturális összeköt. Vannak jobb (járda, árkád) és kevésbé jó részei. A Cannon street, avagy az Ágyú utca a nevét azoktól a régi időkből kapta, amikor az ágyúkat az itteni állomásozó brit katonaság használta. A mai napig megtalálhatók az utcán a régi, történelmi épületek, amelyek az angliai gyarmati idők nyomait őrzik. Az utca legismertebb látnivalója az öt vallás háza, amely a város legrégebbi épületeinek egyike. Ez a történelmi épület öt különböző vallás templomát foglalja magában: az iszlám, a keresztény, a hindu, a kínai buddhista és a taoista templomokat. Az épület gyönyörűen díszített, és bemutatja az együttélés és a vallási tolerancia fontosságát.

Az Ágyú utcában található a Khoo Kongsi, amely a város legismertebb kínai klánháza, ma múzeum. Ez a látványos épület a kínai származású Khoo-család központja volt. Az utca másik fontos látnivalója a Cheong Fatt Tze Mansion, amely egy impozáns kék színű épület, amely a kínai filantróp, Cheong Fatt Tze otthona volt. Az épület ma múzeumként és szállodaként szolgál, és megtekinthetők benne a kínai kultúra és a múltbeli életmód érdekességei.

Esplanade, a parti sétány

Főleg péntek, szombat és vasárnap kora este érdemes idelátogatni, és tanulmányozni a korzozó helyi népeket. Nem túl hosszú a sétány, nappal a tűző napon elviselhetetlenül meleg.

Kriszta fotói

Fort Cornwallis

A kötelező erődítmény, ágyúkkal. Belül színház és étterem működik. Hangulatos elsétálni mellette.

Kriszta fotói

Wat Chaiya Mangkalaram

Wat Chaiya Mangkalaram egy híres buddhista templom Penang szigetén, George Town városában. A templomot 1845-ben építették, és azóta a város egyik leglátogatottabb és legfontosabb kulturális és vallási látnivalójává vált. A templom hatalmas arany Buddha szobrával büszkélkedik, amely a legnagyobb Buddha szobor Malajziában. A 33 méter hosszú arany Buddha szobor a Chakri-dinasztia stílusában készült, és számos buddhista szimbólumot tartalmaz. A szobor alatt található egy meditációs terület, ahol a látogatók pihenhetnek és elmélkedhetnek.

A templom területén található másik fontos látnivaló a Reclining Buddha (fekvő Buddha) szobra. Ez a hatalmas, 33 méter hosszú szobor az egyik legnagyobb Reclining Buddha szobor a világon. A szobor szintén nagyon díszes és részletes, és nagy figyelmet fordítanak a buddhista szimbólumokra és az építészeti részletekre.

A templom területén található egy kis múzeum is, ahol a látogatók megismerhetik a buddhizmus történetét és a templom történelmét. A múzeumban található kiállítások bemutatják a Buddha szimbólumait, a thai kultúrát és a templom életének fontos eseményeit.

George Town - street art

Keresgélni kell állandóan, mert mindent ellepnek az árusok. Utána várni a fotózással, mert valaki más is ezt fotózza. Viszont sok a valóban szép találat. 2012-ben a litván Ernest Zacharevic kezdte el fel festeni az utcai élet szereplőit a falakra. Összesen hat képe van fent, pár erősen megrongált állapotban. Gyorsan népszerűvé lett, annyira, hogy mára már túlzásba is estek a helyi hatóságok. Mivel rengeteg strre art született, mindenki kipingálta a falait, mára egy újabb fesményhez annyi engedély kell 2024-ben, mint egy ház felhúzásához. Talán pont emiatt a művészek a Hin Bus Depot-ba távoztak. Helyettük jött a millió turista, velük a millióegy árus.

Kriszta fotója

Egyéb látnivalók

Masjid Kapitan Keling Mosque

Az óvárosban, könnyen elérhető. UNESCO heritage ez is, kb.200 éve épült, többépületes mecset. Nagyon szigorúan veszik az ima időket, így a bejutás kicsit nehézkes. Többször meg kell próbálni.

Floating mosque, egyszerűen csodaszép. Belvárostól úgy 6-7 km-re, főleg a naplemente óráiban nagyon szép. A nyitva tartási órák frusztrálóak itt is.

,, Georgetown egy nagyon szórakoztató hely. Életünkben ennyit még nem pózoltunk nyilvános helyen. Tele van a város utcai falfestményekkel. Egyszerűen nem lehet kihagyni, csináltunk egyet, csináltunk kettőt, végül azon kaptuk magunkat, hogy egész térképet szereztünk be arról, melyik hol található, majd listát írtunk arról, melyikről nincs még képünk. Feküdtünk a földön, Zoli repült a levegőben, felmászott egy farakásra. Malajzia válasza Banksyre elég jól sikerült. Gratulálunk Ernest Zacharevic." forrás

Chew Jetty

Chew Jetty egy híres turisztikai látványosság George Town városában. A jettyk, összesen öt hagyományos faházakból álló település a városi élet és az ázsiai hajózás keveredését mutatja be, és egyedülálló betekintést nyújt a helyi kínai közösség életébe. A település az 1800-as évek végén alakult ki, amikor a kínai bevándorlók hajókat használtak kereskedelemre és halászatra. A hajók hátulján kialakították az otthonukat, és így alakultak ki a híres hajótelepek. Pottyantós wcvel, mindennemű városi infrastruktúra nélkül működtek kb 10 évvel ezelőttig. Nyilván az első turista, aki közhírré tette harminc éve, hogy ez mennyi autentikus és csodás, ma besírna a millió turistától, akik itt töltik az egész napot.

"Maga a jetty bazárrá avanzsált. Ha fotózni akarsz és hátra lépve beteszed a lábadat az ő hajójára, vagy kilökdös vagy követeli, hogy azonnal fogyassz valamit. Engem kilökött az emberünk, ami annyira meglepett, hogy még a haját is elfelejtettem leordítani a fejéről. Szóval, ennyire azért nem szép. Hangulatosnak meg semmiképpen nem mondanám. Irány a Lee jetty, 10 perces séta max. és sokkal kellemesebb. Talán azért, mert ott egyetlen árus sincs. 24 janKr"

A Chew Jetty az egyik legnagyobb hajótelep a városban, és ma is lakóhelyként szolgál az itt élő helyi közösség számára. Az utcák fából épült, szűk és zsúfoltak, de nagyon színesek és tele vannak kínai díszítéssel, amelyek kiváló fotótémákat kínálnak a látogatóknak.

A Chew Jetty különféle kis boltokat és vendéglőket is kínál, ahol a látogatók élvezhetik a helyi konyha ízeit és a városi élet élményét. A település végén található egy kis halászkikötő, ahol a látogatók megtekinthetik a helyi halászok tevékenységét.

Az utcán található számos ajándékbolt, ahol a látogatók megvásárolhatják a helyi kézműves termékeket és ajándéktárgyakat, mint például a kínai kerámiákat és a hagyományos batik anyagokat.


A szomszédos (mindkét irányba) és autentikusabb jetty-k

Szebbek, nyugodtabbak. Kevés turista talál ide, pedig nem komplikált. A Lee Jetty végéről príma kilátás nyílik a Floating Buddhist Temple-re. (Nem összekeverendő a Foating Mosque-al, az máshol van). A Lee Jettyn egyébként jól látszik, itt a mai napig laknak, be van vezetve a víz, villany, antennák a tetőkön. Szépen tisztán tartott, nem kicsi házak a víz felett. Előtte a hatalmas rácsos terasz - egész Malajzia tele van ilyen teraszokkal -, a teraszon a cipők, ruhák, esernyők, persze bicajok és minden kacat, ami elfér. Hintaszék elvétve, nem hiszem, hogy nyugalmasan lehetne manapság kint üldögélni.

Kriszta fotói


Komtar

Ami kihagyhatatlan, nagyon központi és családbarát is, az a Komtar. Penang legmagasabb, Malájzia harmadik legmagasabb épülete. És terméseztesen a kilátó a tetején. Valódi családi program, de mint olyan, valóban fárasztó is. Egy épületben a pláza, bevásárlás, kaja, a kilátó, a dinópark, a dodzsem, a csillagvizsgáló , stb. A plázán kívül minden belépőjeggyel látogatható. A jegyeket csak kombóban kínálják, a legolcsóbb 5 attrakcióra jó, 2024 januárjában 78.- ringgit, kb.5900.- forint. Van gyerek- és idős kedvezmény is, de nem lesz olcsó tőle az egész. Viszont gyerekekkel jól el lehet tölteni itt pár órát.

Kilátás fentről - Kriszta fotója

Waterfall temple

Hindu templom testépítőknek. A becsületes neve Arulmigu Balathandayuthapani. Ami miatt érdemes megmászni az 531 lépcsőfokot a melegben, az a kilátás, ami innen nyílik.

Vidéki bicajozás Penangon

Divatos és valójában remek program, szigorúan Georgetownon kívül.

Batu Ferringi Beach

A legnépszerűbb, legkönnyebben megközelíthető strand. Itt van a legtöbb nyaralós resort. Maga a strand kevésbé szép, eléggé medúzás. Viszont annak, aki partizós, strandolós nyaralást szeretne, ez a jó hely Penangon. Érdemes megpróbálni a Bora Bora Ferringhi beachet is.  Aki a szép, homokos, csodaszép tengerpartot részesíti előnyben, annak ott van Langkawi.

Entopia Butterly Garden

Ez egy pillangófarm. Gyerekes családoknak jó program. A belépőjegy 60.- ringgitről indul.

Pulau Payar Marine Park Sznorkel túra

Pulau Payar Marine Park egy híres sznorkel és búvárkodó hely Penang szigeténél. Ez az egyik legnépszerűbb hely a térségben a szabadidős tevékenységek és a vízi sportok kedvelőinek körében. A sznorkeling túra általában egy egész napos kirándulás, amely során a látogatók eljutnak Pulau Payar Marine Parkba, ahol számos sznorkel és búvárkodó hely található. A sznorkel túrák általában tartalmazzák az utazást hajóval, a felszerelés bérlését és egy szakértő idegenvezetőt, aki segít a látogatóknak felfedezni a tengeri életet. A víz tiszta, az élmény garantált. 

Monkey Beach kirándulás

Monkey Beach (magyarul Majom Strand) egy gyönyörű strand, Penang szigetén talán a legszebb. Homokos strand, amely könnyen elérhető hajóval vagy a Taman Negara National Parkból induló túrákkal. A Monkey Beach kirándulás általában egész napos kirándulás, amely során a látogatók felfedezik a sziget legszebb és legvadabb részeit. A kirándulás során a látogatók, ha szerencsések, hajóval utaznak a strandig, ahol élvezhetik a gyönyörű környezetet, az üde tengeri szellőt és a tiszta vizet. A kevésbé szerencsések a buszozás után másfél órát gyalogolnak oda és majd visszafelé is.  Ami, ha szeretsz túrázni pont jó. Georgetownból buszozás, túra, fürdés, túra, buszozás. Jók a sznorkeling lehetőségei, a nagyon szerencsések teknőst is láthatnak, de ez nem garantált.

A strand neve az itt élő makákók (majmok) miatt ered, akik néha felbukkannak a parton, és az emberekkel érintkeznek. A látogatók azonban óvatosnak kell lenniük, mivel a majmok néha agresszívan viselkednek, élelemre vadásznak. Pofátlanok általában. Fontos: National Park Entrance fee fizetendő. 50.- ringgit/főtől.

Errefelé keresendő a másik, nagyon felkapott beach is, a Turtle Beach. Ahol semmi sem garantálja a teknősökkel való úszkálást.

Escape Adventureland

Az Escape Adventureland Penang egy fantasztikus szórakoztató park Penang szigetén, Malajzia északi részén. Ez a park a szabadban található, és számos izgalmas és kihívást jelentő tevékenységet kínál a látogatóknak minden korosztály számára. A parkban található különböző kihívások és akadálypályák, például magas kötélpályák, vízi játékok, mászófalak, éjszakai túrák és még sok más. A park minden kihívása magában hordozza a természetes környezetet, amely a szigeten található. Az Escape Adventureland Penang az egész család számára nagyszerű szórakozási lehetőséget kínál.

A park a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt, és a park területén megtalálhatók azok a növények, amelyek helyiek, és természetes élőhelyet biztosítanak a vadon élő állatoknak. Az Escape Adventureland Penang egy szórakoztató és kihívásokkal teli hely a látogatóknak, és egyedülálló élményt kínál azoknak, akik szeretik az aktív kikapcsolódást és a szabadban való tevékenységeket.

Magas csúszdák, zipline és hasonló adrenalin emelő tevékenységek. Gyerekes családoknak és fiatal felnőtteknek első sorban.

Az ára sajnos húzós, a felnőtt jegy 130-180.- ringgit között/nap, ami 8 órás nyitva tartást garantál. A gyerek persze kedvezményes, az idősek ingyen mehetnek be. Ez utóbbit persze csak fizetős belépők mellett adják. Nem tudjuk, hogy a kedvezmény vonatkozik-e külföldiekre is?

Adventure Zone Theme Park

Az Adventure Zone Theme Park egy nagyszerű szórakoztató park Penang szigetén. Beltéri!! A program főleg a gyerekeknek szól. Ez egy beltéri szórakoztató park, amely különböző izgalmas és szórakoztató játékokat és tevékenységeket kínál. Napijegyel vagy egyórás jeggyel látogatható. A parkban számos játék van, amelyek megfelelnek minden korosztálynak és képességi szintnek. A látogatók élvezhetik a bungee trambulint, az akadálypályát, a szörf szimulátort, az ugrálóvárakat, a kosárpalánkokat és még sok más kihívást jelentő játékot. A parkban található különleges terület a kisgyermekeknek is, ahol biztonságos, gyermekbarát játékok és tevékenységek találhatóak. A személyzet felügyeli a területet, így a szülők nyugodtak lehetnek, hogy a gyermekeik biztonságban vannak. Ha tudnak malájul. Egyébként szülői felügyelet szükséges. Az Adventure Zone Theme Park akkor is egy kiváló lehetőség a családoknak, hogy szórakozzanak és aktívan kikapcsolódjanak.

Fotóegyveleg

 A közelgő Kínai Újév okán George Town turistás centrumában szinte csak lampionos utcaképet lehetett fotózni 

Kriszta fotói (2024. január 21)

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Kuala Lumpurba Repülőjegyek Kuala Lumpurba
Olcsó repülőjegyek Kuala Lumpurba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes