ÚTIKRITIKA.HU / Mallorca


hirdetes


útikritikák


Sentido Punta del Mar 4cs- - Santa Ponsa - vélemények

Mallorca – Santa Ponsa – Sentido Punta del Mar****

Lényeg:
A hotel kívül s belül tiszta, gondozott, vonzó. A szobák megfelelnek a kategóriának, kellemesek, modernek. A hotel hivatalos fotói szépnek mutatják a hotelt, és – szerencsére – a valóságban is szép.
Az ellátás színvonalas. Jó a hotel ár-érték arány szerint.
Hol?
A kellemes, szép, bár túlságosan turistás Santa Ponsa település peremén fekszik a hotel. Kieső elhelyezkedése garantálja a nyugalmat. Kb. 10 perc távolságra vannak éttermek és egy szupermarket. A közelben inkább csak más szállodák vannak. Santa Ponsa centrumába be is lehet gyalogolni. Nem olyan nagy távolság.
Santa Ponsa központjából könnyű buszjáratot találni olyan jelentősebb helyekre, mint Palma, Paguera és port Andratx.
Persze még jobb, ha autót bérelünk. Gyorsan el lehet jutni az autópályáig és onnan már sok vonzó helyre hamar eljuthatunk.
A repülőtérről bérautóval 30-40 perc alatt juthatunk el a hotelhez. Ha nem bérelünk autót és nem taxizunk, akkor a reptértől 1,6 kilométert kell gyalogolni, hogy buszmegállóhoz jussunk.
Strand:
Jóllehet közel van a tengerpart, de az egy kis sziklás öböl és csak egy csörömpölős létrán lehet beereszkedni a tengerbe. Ide inkább olyan vendég jöjjön, aki magabiztosan tud úszni. A homokos strandok odébb vannak. A központban lévő, homokos főstrandhoz a kényelmesebb hotelvendégek taxival mennek (5-6 euró). Ha nincs túl nagy hőség, akkor nyugodtan el is lehet sétálni ehhez a homokos strandhoz, kb. 15 percre van (fürge lábúak akár 10 perc alatt) .
2017 nyarán még létezett egy ingajárati hotelbusz, ami vendégeket szállított Paguera szép strandjához. Érdemes érkezéskor rákérdezni, hogy van-e 2018 főszezonjában is valami ilyesmi.
Bérautóval könnyű eljutni Palma Nova csodálatos strandjához (7 kilométer, kb. 20 perc) és több más csodás strandot is felfedezhetünk.
Milyen?
A mór stílusban épült hotel kívülről szemet gyönyörködtető. Kellemes, nyugis a fogadótér. (Persze azért a főszezonban van nyüzsi.) Szép a medence is. Sokan kényelemből inkább medencéznek, minthogy a nem közeli strandhoz menjenek.
A vendégkörben nincsenek 16 év alattiak és ennek köszönhetően csendes a hotel.
Csodásak a panorámák a sziklafalra épült hotel több pontjáról is.
Szobák:
A szobaméretek átlagosak. A szobák berendezése stílusos. Valamennyi szobának szép tengeri kilátása van. Nagy élmény önmagában.
A balkonok elég tágasak. A fürdőszobák tágasak. A széfhasználat fizetős.
Azok a nyugalmasabb szobák, amelyek távolabb esnek a medencétől és az étteremtől.
Szolgáltatások:
Barátságos, szorgos a személyzet.
Wifi nincs mindenhol és nem mindenhol működik zavartalanul.
Van egy mélygarázs nagyon meredek lejáróval.
Ellátás:
Jó minőségű a választék. Jó, hogy vannak tenger gyümölcsei és friss gyümölcsök. Kellemes az étkezőterem.
Vacsora után sokan a bárban tömörülnek, pedig a közelben azért van néhány bár és kis vendéglő.
2018. május 31.

« vissza