ÚTIKRITIKA.HU / Mallorca


hirdetes


útikritikák


Cala Marsal Clubhotel 4cs. - vélemények

Mallorca - Cala Marsal Clubhotel****

Lényeg:

Inkább erős 3 csillagosnak minősíthető. Nyugis hotel, összességében megfelelő ellátással. A transzfer idő akár 1,5 órát is igénybe vehet.
Nem annyira bulizósoknak való a hotel, hanem inkább családoknak és nyugodt tengerparti nyaralásra vágyóknak.
Többek szerint jó az ár-érték arány. Sok a lelkes, dicsérős visszajelzés, vannak visszatérő vendégek is.

Hol?

Nagyon nyugis a közvetlen környéke. A közelében nincsenek más hotelek. Sörözők, bárok 30-60 méterrel odébb vannak. De arrafelé sincs igazán nagy ricsaj. A hoteltől 5 perc gyalogtávolságra lévő Porto Colomb nem egy felkapott, dübörgő életű település.
Érdemes autót bérelni főleg aki itt száll meg, mert egy hetes tartózkodás unalmas. Napi kb. 30-37 euró körül lehet autót bérelni, teljesen zökkenőmentes, általában még dombornyomott bankkártyát sem kérnek, de azért jobb ha van nálunk. Nagyon lazán kezelik, nincs előtte utána visit.

A transzfer idő akár 1,5 órát is igénybe vehet

Tengerpart:

Csodás öbölben van a kicsi, de aranyos strand, ami lassan mélyülő, kisgyerekes családoknak praktikus. A napágyak térítés ellenében vehetőek igénybe, 1 napra 1 napernyő és 2 napágy kb. 14 euró.

Milyen?

Többek szerint rokonszenves a légköre. Vannak teljesen felújított részek is, ám a szálloda egy része még nem esett át felújításon, pl a nagy bár, ami elég nyomasztó és enyhén dohos szagú. A szálloda további részei, a közös terek tiszták, néhol fellelhető pár giccses indokolatlan szobor, tárgy.


Szobák:

Vannak kifejezetten kicsi és nagyobb szobáik is. Ha már eleve pótágyazható szobát veszünk igénybe, akkor sajnos elég szűkös a hely 3 emberre. Elég kevés konnektor van a szobában, az ágy mellett csak az egyik oldalon van, így akár érdemes lehet vinni egy hosszabbítót. Minden szobának van balkonja. A tengerre néző szobákból gyönyörű kilátás nyílik az öbölre, valamint a szálloda csodás kertjére és a környező hegyekre is. A szobákban van légkondi, viszont elég hangos tud lenni éjszakánként, ami kissé zavaró.
A szobák hangszigetelése elég gyenge, azaz sok zaj bejön mind a folyosó felől, mint a környező szobákból.
Naponta cserélik a törölközőket, és hetente kétszer az ágyneműt.

Szolgáltatások:

A személyzet nagy többsége kedves, a recepción kissé körülményesek.
A szállodában animáció is működik, esténként show műsorok ( flamenco est) is megrendezésre kerül professzionális táncosokkal a szálloda bárjában ahol színpad is található. A napközbeni animációs programok kissé gagyinak mondhatóak, a vízi aerobickról egy látszólag hozzá nem értő, ám de fiatal és lelkes animátor gondoskodik.

A gyerek szórakoztatására miniclub is elérhető.

A wifi fizetős. A transzfer idő akár 1,5 órát is igénybe vehet. A szállodában egy kisebb gym is van, régebbi gépekkel.

Ellátás:

Változatos, ízletes, néha ki lehet fogni egy-két rosszabb ételt is. A reggeli is bőséges, nagy a választék, sokszor van serrano sonka is. Néhány gluténmentes étel is elérhető. A vacsora mellé felszolgált bor igen pocsék. A szállodának nemrégiben nyílt egy ala carte étterme is , a The Marsal Steak House ahová foglalás szükséges, itt jóval magasabb minőségű ételeket kóstolhatunk, nincs nagyüzemi jellege. A berendezés is modern és új designos. Vacsoránál szabály, hogy a férfiaknak hosszú nadrágot kell ölteni.

2019. július

« vissza