ÚTIKRITIKA.HU / Seychelle-szigetek


hirdetes


útikritikák


Berjaya Beau Vallon Bay Resort***

Mahé fősziget – Berjaya Beau Vallon Bay Beach Resort&Casino***

Lényeg:

Lényegesen olcsóbb, mint a hozzá közeli 5 csillagos hotelek, de arányosan kevesebbet is nyújt. Helyi viszonylatban, a maga kategóriájában nem rossz hotel. Kéretik nem táplálni túlzottal magasa elvárásokat. A szolgáltatásokban tapasztalható kisebb szervezetlenségekkel kapcsolatban tudomásul kell venni, hogy Seychelles bármennyire is egy luxus desztináció, azért mégis csak Afrikában van.
A szálloda fő erőssége az elhelyezkedése, lévén a Beau Vallon-öböl a sziget legmozgalmasabb, szolgáltatásokban legtöbbet nyújtó partszakasza.

Hol?

A főváros, Victoria térségében. Helyi busszal kb. 45 perc (!) a távolság, bérelt autóval 15 perc. A hotel és a főváros közötti mindössze 5-7 kilométeres út erősen szerpentines. A hotel ingyenes buszt (shuttle bus) közlekedtet a fővárosa: reggel oda, este vissza.
A repülőtérről kb. 30 perc alatt el lehet jutni a hotelbe.
A szinte végtelen hosszúságú, fehér homokos tengerparti strandszakasz szépsége nem kérdéses. De kellemesebb is lehetne, ha nem lenne a jetskiktől, motorcsónakoktól annyira zajos. De semmi, igen semmi nem tudja beárnyékolni azt az elképesztő és felejthetetlen élményt, amit a tenger mesés színeinek látványa jelent!
A strand a hoteltől pár percre terül el. A kicsi parti sétányon vannak kis kifőzdék, gyümölcsös és koktélos standok. (Este a parton néha lehet látni táncolgató helyieket.) A hoteltől az országút felé vezető útszakaszon, kb. 5 perc gyalogtávolságra van több kisebb szupermarket és italbolt. 10 perc gyalogtávolságra van néhány vendéglő. Ha a félpanzió a reggelit és a vacsorát jelenti, akkor az egyszerű, könnyedebb ebédelés a hotelen kívül könnyen, praktikusan megoldható, s ez a sziget más részein nincs így.
A szupermarketben egy 280 milliliteres, helyi sör kb. 530 forintnak megfelelő helyi pénzbe kerül, az étteremben viszont már legalább 2300 forint.
A Seychelle-szigetek előnye, hogy a strandjai csodálatosak és ráadásul sokfélék, dús a trópusi vegetáció, és nincs közbiztonsági gond (mint pl. Dél-Afrikában). Érdemes autót bérelni és Mahé-sziget más strandjai közül is néhányat meglátogatni, mert azért a Beau Vallon strandnál vannak szebbek is, azaz inkább úgy mondanánk: egzotikusabb fekvésűek is. Igaz ezek többnyire elszigetelt helyeken vannak, ahol nincsenek szolgáltatások. A sziget déli részén lévő Anse Intendance strand látogatásra érdemes, ráadásul az odavezető út is festői.

Milyen?

Első benyomásra ígéretes. Szép, sőt pompázatos a tropikus szigeti hangulatot nyújtó fogadótér. A mélyebb, belsőbb tapasztalatok azonban már arról adnak jelzést, hogy ez az elég nagy hotel szebb napokat (éveket) is megért. Elvégre 1974-ben épült.
A medence jól néz ki, de a vize valahogy nem tűnik teljesen tisztának.
A vendégkör többségében párokból tevődik össze.

Szobák:

A superior szobák némileg felújítottak, de – akárcsak a többi kategória szobái – nem frissen felújítottak. A sötét színű bútorzat kissé lestrapált. Nem vészesen. Szuper és meglepően tágas, valamint modern a fürdőszoba szép zuhanyozóval és szuper káddal. A terasz nagyon kicsi és a kinti bútorzat nem igazán kényelmes.
A standard kategóriájú szobák bizony kifejezetten szerény kinézetűek.
A takarítás lehetne alaposabb is, de az alapvető tisztaság biztosított. Aki egy trópusi országba utazik az ne nyafogjon azon, ha a szobában hangyákat lát felvonulni.

Szolgáltatások:

A személyzet elfogadhatóan ténykedik, persze ne lepődjünk meg a tipikus afrikai lomhaságon, csetlés-botláson. Itt nem olyan mosolygósak, mint sok délkelet-ázsiai országban. A szigeten csak az 5 csillagos hotelek tudnak alkalmazni nemzetközi mértékkel mérve is profi szakembereket. A hotel recepciósai között akad egy-két képzetlen figura.
Ami az animációs programokat illeti, előszeretettel bömböltetik egész nap a zenét.
Nagyon jó, hogy van ingyenes wifi. (A Seychelle-szigeteken sok hotelben fizetős.)

Ellátás:

A reggeli minősége és a választéka megfelelő. Semmi különleges, a 3 csillagos kategóriának megfelelő. Jók a frissen elkészített omlettek. A büfévacsora valamennyire nívósabb a maga nemében, mint a reggeli. Kellemesen fűszerezettek az étkek, ami a magyar gyomornak jobban esik. Minden este más és más etnikai konyha mutatkozik be.
A hotel pizzériája viszonylag elfogadható áru, de a minőség közepes. A strand mentén 10 perc gyalogtávolságra lévő, a szigeten közismert Baobab pizzéria finomabbat kínál. Érdemes enni a La Plage nevű vendéglőben (nem pizzát).

2016. október 3.

« visszaRepülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes