ÚTIKRITIKA.HU / Seychelle-szigetek


hirdetes


útikritikák


DoubleTree by Hilton 4cs- vélemények

Seychelle-szigetek - Mahe - Anse Forbans – DoubleTree by Hilton****

(DoubleTree Resort&Spa by Hilton Hotel Seychelles - Allamanda)


Lényeg:

A hotel jól néz ki, nyugis. A szobák nagyon tiszták, kitűnően felszereltek és színvonalasak. Helyi viszonylatban egy korrekt 4 csillagos hotel.

Hol?

A sziget déli részén található hotel - miként a legtöbb hotel errefelé – idilli, de eléggé elszigetelt elhelyezkedésű, azaz nincs igazán értelme kisétálni a közvetlen környékre, mert nincs semmi érdekes (nyilván a strandot és a tengert leszámítva). A közelben csupán egy kisebb vegyesbolt található. A legközelebbi vacsorázására való étterem, a Surfers Beach Restaurant gyalog 20 percre van. Bérautóval a tágabb környéken már több étteremből válogathatunk.

Ha nem bérelünk autót, akkor távolsági buszokkal fedezhetjük fel a szigetet, főleg a szép strandokat. Azt azonban jobb előre tudni, hogy buszok menetrendje nem túlságosan megbízható. Ez végtére is Afrika. Nagyon praktikus autót bérelni.

A hotel előtt van egy buszmegálló. Kb. félóránként jön busz (menetjegy csupán kb. 130 forintnak megfelelő helyi pénz). Kb. 25 perc alatt eljuthatunk busszal a kicsi, pár órás látogatásra elég fővárosba, Victoriába. A kevés nevezetesség (koloniális épületek, egy botanikus kert) közel van egymáshoz.

A repülőtéri transzfer kb. 20-30 perces (taxi 50 euró, normál távolsági buszra a jegy nevetségesen olcsó)


Strand:

Szép, fotogén, fehér homokos, nyugalmas a kis privátstrandjuk. A tengeri fürdőzést egy nap keretén belül az árapály éppen adott állásához kell igazítani. A vízállás ugyebár vagy túl sekély vagy túl magas. Jól lehet sznorkelezni, viszont a korallszirtes terepen szükség van valami fürdőszandálra.

A strandon ingyen lehet használatba venni kajakot, és a sznorkelezéshez is adnak alapfelszerelést. A napozóágyak kissé lestrapált állapotban vannak.


Milyen?

A 30 szobájával ez inkább kis hotelnek számít. Nem egy új hotel, de jó állapotban van. (A honlap fotói azért picit megszépítik a valóságot…) A kicsi, óceánra néző medence tiszta, jól gondozott. Nincs sok (elég) napozóágy, napernyő.


Szobák:

Tágasak, nagyok a balkonok. Minden szoba az óceánra néz, és élmény hallgatni az óceán morajlását. Az ajtókat, bútorokat a trópusi magas páratartalom bizony megviseli. Itt előfordulnak 80 százalékos páratartalmak is. Pedig amúgy a bútorok egész modernek.


Szolgáltatások:

A személyzet nagyon barátságos, előzékeny. A hotel igazgatónője nagyon figyelmes. A kicsi edzőterem felszereltsége elfogadható.

Hetente kétszer este a vacsoránál élőzenés kíséretet élvezhetünk.


Ellátás:

A reggeli tartalmas, jó minőségű. A vacsora meglepően változatos. Sok vendég van félpanziós ellátáson.

A hotel éttermében az italok árai magasak (pl. egy üveg vörösbor 35 euró, a bárban egy koktél 6 euró).


2018. november 27.

« visszaRepülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes