ÚTIKRITIKA.HU / Seychelle-szigetek






hirdetes


útikritikák


Kempinski Seychelle Resort***** - Mahe

Seychelle-szigetek – Mahe  - Kempinski Seychelle Resort*****

Lényeg:

A visszajelzések jó nagy többsége pozitív. Jó minőségű és gondozott állapotú hotel. Európai nagyvárosok Kempinski szállodáival azért ne hasonlítgassuk össze a szolgáltatások kifinomultságát illetően. Az itteni személyzet azért nem annyira képzett.
A szobák luxus kialakításúak, hangulatosak. Az ellátás színvonalas. Idilli, egzotikus a környezet. A hotel kialakítása, mérete lehetővé teszik azt, hogy a vendégek nyugalmasan pihenjenek, és ne érezzék magukat nagyüzemi nyaraltatásban.
Hol?
Mahe fősziget délnyugati részén található a hitel. Szép a hotel elhelyezkedése, magas pálmafás, dzsungeles, hegyes természeti környéke, látképe. A nyugalmasságot viszont a viszonylagos elszigeteltsége biztosítja. A közelben, gyalogtávolságra nincsenek éttermek, boltok. Azaz van egy kicsi, szegényesebb szupermarket kb. egy kilométer távolságban. A legközelebbi főút gyalog fél órára van, azaz autós forgalom nem zavar be a hotelben.
Csupán egy másik nagy hotel van ezen a partszakaszon, szóval nyugalom van. Érdemes elsétálni egy közeli gránitsziklás helyre, ahonnan a kilátás fenomenális.
A repülőtéri transzfer kb. 25-30 perces (néha 40 perc), a főváros, Victoria kb. 45 perc járművel (50 perc busszal).
Strand:
Jól néz ki a hotel saját öblében elterülő strand. A strandon is kényeztetőek a szolgáltatások.
A déli monszunok miatt júniustól szeptemberig a tenger csaknem mindig annyira hullámos, nyugtalan, hogy fürödni nem lehet, sőt piros zászló jelzésével tiltott.
Az európai tél időszakában a hotel előtti strandon az árapály váltakozásaitól függetlenül nyugodtan, kellemetlen áramlatok nélkül lehet fürödni. Viszont a a és éles koralldarabok és a tengeri sünök miatt feltétlenül vigyünk valami fürdőszandálszerűséget!!!
Hála annak, hogy a hotel egy meglehetősen elszigetelt helyen fekszik, jó messze a legközelebbi településtől, így a hotel előtti és közeli partszakaszon a nyaraló nyugalomban van. nem zavarják sem mozgóárusok, sem helybéli fürdőzők.
Zajforrás legfeljebb az, hogy naponta egyszer-kétszer helikopter száll le a hotel területére. Nem vészes.
A teljes igazsághoz tartozik, hogy a szigeten a hotel előtti strandokhoz képest vannak szebb, látványosabb strandok, még a hotel tágabb térségében is. A hotel előtti öböl is azért igazán szép. Érdemes kirándulás keretében ezek közül néhányat felfedezni (pl. Anse Intendance vagy Anse Royal). 15-20 perc autózással látunk csodás helyeket. Egy napra kb. 60 euró autót kölcsönözni.
A hotel előtti partszakasz előnye viszont, hogy jó a sznorkelezési terep. A korallszirtek élővilága kezd újranőni. Sznorekeles búvárfelszerelést lehet helyben kölcsönözni, de talán érdemes vinni legalább piát és szemüveget, mert az nem foglal el sok helyet a bőröndben.
Milyen?
Nagyon szép a medence és a hotel kertje. A szobák és apartmanok 2 emeletes házakban oszlanak el. Vannak tengerre néző szobák és vannak a hotel parkja felé nézőek.
A vendégkörben sok a német, a dél-koreai, dél-afrikai és kínai. A vendégek többsége jellemzően 35-45 év közötti.
Szobák:

Tágasak, szépen berendezettek. A nyugalmas pihenést, alvást semmi nem zavarja, ha a szomszéd szobákban nincsenek hangos vendégek. Ugyanis a szobák közötti hangszigetelés nem kellően erős. Az ingyenes széf jó nagy, szóval nagyobb értékeket is berakhatunk.
Szolgáltatások:
A személyzet előzékeny, szívélyes. helyi viszonylatban profinak számítanak.
Számítani kell arra, hogy a beköltözéskor (check-in) felmerülő extra költések fedezetére magas összeggel terhelik meg a bankkártyánkat.
Az ingyenes wifi mindenhol működik, mégpedig zavartalanul. A szobában problémamentesen használható netezésre több készülék is.
Ellátás:
Az ellátás helyi viszonylatban jó. Az étkezés és az italok árai nagyon magasak. A szobaárba foglalt büféreggeli szuper. Vacsoránál a halételek nagyon finomak. Még a strandbárnál kínált étkek is jó minőségűek.
10 euró egy üveg sör. A vacsora 70 euróba kerül.
2017. május 11 .

A Vistánál (www.vista.hu) foglalható biztonsággal ez a hotel.

« vissza



Repülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a Vistánál



SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes