ÚTIKRITIKA.HU / Seychelle-szigetek


hirdetes


útikritikák


Kempinski Seychelle Resort***** - Mahe

Seychelle-szigetek – Mahe  - Kempinski Seychelle Resort*****

Lényeg:

A visszajelzések jó nagy többsége pozitív. Jó minőségű és gondozott állapotú hotel. Európai nagyvárosok Kempinski szállodáival azért ne hasonlítgassuk össze a szolgáltatások kifinomultságát illetően. Az itteni személyzet azért nem annyira képzett.
A szobák luxus kialakításúak, hangulatosak. Az ellátás színvonalas. Idilli, egzotikus a környezet. A hotel kialakítása, mérete lehetővé teszik azt, hogy a vendégek nyugalmasan pihenjenek, és ne érezzék magukat nagyüzemi nyaraltatásban.
Hol?
Mahe fősziget délnyugati részén található a hitel. Szép a hotel elhelyezkedése, magas pálmafás, dzsungeles, hegyes természeti környéke, látképe. A nyugalmasságot viszont a viszonylagos elszigeteltsége biztosítja. A közelben, gyalogtávolságra nincsenek éttermek, boltok. Azaz van egy kicsi, szegényesebb szupermarket kb. egy kilométer távolságban. A legközelebbi főút gyalog fél órára van, azaz autós forgalom nem zavar be a hotelben.
Csupán egy másik nagy hotel van ezen a partszakaszon, szóval nyugalom van. Érdemes elsétálni egy közeli gránitsziklás helyre, ahonnan a kilátás fenomenális.
A repülőtéri transzfer kb. 25-30 perces (néha 40 perc), a főváros, Victoria kb. 45 perc járművel (50 perc busszal).
Strand:
Jól néz ki a hotel saját öblében elterülő strand. A strandon is kényeztetőek a szolgáltatások.
A déli monszunok miatt júniustól szeptemberig a tenger csaknem mindig annyira hullámos, nyugtalan, hogy fürödni nem lehet, sőt piros zászló jelzésével tiltott.
Az európai tél időszakában a hotel előtti strandon az árapály váltakozásaitól függetlenül nyugodtan, kellemetlen áramlatok nélkül lehet fürödni. Viszont a a és éles koralldarabok és a tengeri sünök miatt feltétlenül vigyünk valami fürdőszandálszerűséget!!!
Hála annak, hogy a hotel egy meglehetősen elszigetelt helyen fekszik, jó messze a legközelebbi településtől, így a hotel előtti és közeli partszakaszon a nyaraló nyugalomban van. nem zavarják sem mozgóárusok, sem helybéli fürdőzők.
Zajforrás legfeljebb az, hogy naponta egyszer-kétszer helikopter száll le a hotel területére. Nem vészes.
A teljes igazsághoz tartozik, hogy a szigeten a hotel előtti strandokhoz képest vannak szebb, látványosabb strandok, még a hotel tágabb térségében is. A hotel előtti öböl is azért igazán szép. Érdemes kirándulás keretében ezek közül néhányat felfedezni (pl. Anse Intendance vagy Anse Royal). 15-20 perc autózással látunk csodás helyeket. Egy napra kb. 60 euró autót kölcsönözni.
A hotel előtti partszakasz előnye viszont, hogy jó a sznorkelezési terep. A korallszirtek élővilága kezd újranőni. Sznorekeles búvárfelszerelést lehet helyben kölcsönözni, de talán érdemes vinni legalább piát és szemüveget, mert az nem foglal el sok helyet a bőröndben.
Milyen?
Nagyon szép a medence és a hotel kertje. A szobák és apartmanok 2 emeletes házakban oszlanak el. Vannak tengerre néző szobák és vannak a hotel parkja felé nézőek.
A vendégkörben sok a német, a dél-koreai, dél-afrikai és kínai. A vendégek többsége jellemzően 35-45 év közötti.
Szobák:

Tágasak, szépen berendezettek. A nyugalmas pihenést, alvást semmi nem zavarja, ha a szomszéd szobákban nincsenek hangos vendégek. Ugyanis a szobák közötti hangszigetelés nem kellően erős. Az ingyenes széf jó nagy, szóval nagyobb értékeket is berakhatunk.
Szolgáltatások:
A személyzet előzékeny, szívélyes. helyi viszonylatban profinak számítanak.
Számítani kell arra, hogy a beköltözéskor (check-in) felmerülő extra költések fedezetére magas összeggel terhelik meg a bankkártyánkat.
Az ingyenes wifi mindenhol működik, mégpedig zavartalanul. A szobában problémamentesen használható netezésre több készülék is.
Ellátás:
Az ellátás helyi viszonylatban jó. Az étkezés és az italok árai nagyon magasak. A szobaárba foglalt büféreggeli szuper. Vacsoránál a halételek nagyon finomak. Még a strandbárnál kínált étkek is jó minőségűek.
10 euró egy üveg sör. A vacsora 70 euróba kerül.
2017.

A Vistánál (www.vista.hu) foglalható biztonsággal ez a hotel.

2024:
Viszonylag elzárt az elhelyezkedés, egy magánút vezet be, de csodás környezetben van, igazi édenkert.
A közelben van egy Enjoy nevű kisbolt, amennyiben szükség lenne valamire, mi Takamaka rumot vettünk, azt ajánlom, nagyon finom 🙂
Superior Hill View Room típusú szobában voltunk, tökéletes volt, tágas, szépen felújított állapotban, mindennel felszerelve, amire csak szükség lehet. Naponta kétszer jöttek takarítani és elrendezni a szobát, 4 nagy üveg vizet folyamatosan bekészítettek.
A hét végén tettünk ki borravalót, először el sem vették, ki kellett írni, hogy Nekik szánjuk, aranyosan vissza is írtak és megköszönték 🙂
Mi félpanzióval voltunk, a reggeli bőséges, inkább európai ízlés szerinti kínálattal, de tényleg miden finomság volt.
A vacsorák tematikusak voltak (kreol, olasz, arab, tex mex, ázsiai, stb ) ezek is inkább az európai ízlés szerint hangolva, de nagyon finomak voltak, hatalmas választással, és mindig voltak "általánosabb" fogások, amennyiben valaki nem talál megfelelőt az adott napon. Itt is járt a vacsorához egy üveg víz.
Esténként a bárban élő zene volt, jó hangulatot teremtett.
Elég korán megérkeztünk a szállodába, kb. reggel 8-ra, de a szobánkat már 10:30 körül át is adták, nem kellett érte külön fizetni.
Bejelentkezéskor befoglaltak kártyáról deposit-ot, erre lehetett terheli az extra fogyasztást, szolgáltatásokat.
A part:
A medence tényleg nagy, jól lehet benne úszni, mert tényleg van hossza, illetve vannak kialakítva kis pihenő helyek, amelyek árnyékosak.
Napozó ágy sok van a medence mellett, mindig van hely, nincs túlzsúfolva.
A parton végig a fák alatt vannak még napozó ágyak, ezek kapósabbak voltak, mert tényleg idillien lehetett bennük pihenni, de itt is mindig lehetett találni, ezek sem voltak összezsúfolva, meg volt a privát szféra (ez egyébként a teljes szállodáról elmondható).
Itt is folyamatosan hoztak jeges, citromos vizet, kellett is a párás melegben.
Az óceán és a partja gyönyörű, tényleg a paradicsomban éreztük magunkat, nem egyszer teljesen egyedül voltunk, de egyszerre 5-6 embernél sosem volt több.
A medence előtti rész kicsit korallosabb, de pár lépéssel arrébb már fehér, finom homokos a part.
Apálykor jobban látszanak a vízi növények kicsit beljebb a parttól, de nem zavaró, jól lehetett snorkel-ezni, gyönyörű halak voltak, szép az élővilág. Úszni ilyenkor tényleg nem könnyű, de beljebb kell menni és ott már lehet.
Dagálykor már a part közelében is jól lehet úszni, ilyenkor is kristálytiszta a víz, gyönyörű az óceán.
A medence hőfoka 31 fok volt, az óceáné 30, szóval erre nem lehet panasz 🙂
Mi inkább pihentünk, egy fél napos privát taxis túrát foglaltunk a szállodában, elvitt minket ahová kértük, ő is tett ajánlatokat, szóval megmutat sok gyönyörű partot, vagy ki mire kíváncsi. Sok érdekességet elmond, jól lehet vele beszélgetni.

« visszaRepülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes