ÚTIKRITIKA.HU / Seychelle-szigetek


hirdetes


útikritikák


Valmer Resort*** - Mahe

Az utolsó 5 éjszakát Mahé déli részén, a Valmer Resort-ban tölthettük el, óceánra néző lakosztályban. Ez a hotel nem közvetlen a parton helyezkedik el, hanem a hegyoldalon, a dzsungel ölelésében⛰️ A környezet-természetközeliség itt is pazar, a part (Baie Lazare) ~5 perc séta, viszont parádésan szép medencével is rendelkeznek, amiben mi amúgy egy percet sem töltöttünk 😄 Ez a szállás sokkalta elegánsabb, exkluzívabb volt az előzőnél, s pont emiatt kicsit furán is éreztük magunkat az elején… Mi nem igényeljük, hogy kihúzzák nekünk az étkezőszéket és „körbeugráljanak” 😅 Ezért már a második napon megdumáltam a felszolgálókkal és, mivel Ők is kint álltak az étkezéseknél a vendégtérben, így a szakácsokkal is, hogy köszönjük szépen a figyelmességüket, de nálunk ezt nyugodtan hanyagolhatják. Az italok, de lgfőképp az ételek itt egyszerűen fantasztikusak, de tényleg, minden egyes este pazar fogásokat kóstolhattunk, ezerszer megköszöntük a szakácsoknak🍤 A személyzet itt is 10/10, velük is tök jókat dumáltam-nevettem, viszont a hely, pontosabban az étterem+bár rész hangulatát "csak" 7-esre értékelem, ami totálisan szubjektív!!! Nekünk a Patatran reaggae-s muzsikái és a lazább miliő a befutó, de annak, aki a halk lounge zenét és a kimértebb-szakmaibb felszolgálást preferálja, a Valmer lesz 10/10😉 (2023)

------------------------------------------------------------------

Seychelle-szigetek - Mahe – Hotel Valmer Resort***

Lényeg:
A szobák tágasak, nagyon egyszerűek, de alapvetően kielégítőek. A szolgáltatás közepes.
Hol?
Gyönyörű az elhelyezkedése egy dombon (mondható akár kis hegynek is). Csodás a természeti környezet, a Seychelle-szigetekre annyira jellemző parádés kinézetű, formájú sziklatömbökkel.
A hoteltől kb. 10 perc (kb. 500 méter) gyalogtávolságra (balra és jobbra) van két mimimarkt boltocska, de ezek nagyon egyszerűek, inkább a helyi lakosok szegényes igényeit elégítik ki. A hotelekkel ellentétben ezeket a boltokat még nem érintette meg a globalizáció, legfeljebb a Coca Cola szintjén. A közelben van még egy kis bár, és a legközelebbi faluban további egyszerű boltok. Az éttermek már a turistákat célozzák meg. Aranyos a falu kis temploma.
Közvetlenül a hotel előtt van egy buszmegálló. Busszal olcsón el lehet jutni a szigeten sok helyre, mindazonáltal az autóbérlés révén rugalmasabban lehet alakítani a programokat és könnyebb eljutni a magányos kis öblökbe.
A repülőtéri transzfer kb. 30 perces.
Strand:
Kb. 5 perc gyalogtávolságra terül el a fősziget egyik legszebb strandja. Ez egy teljesen természetes part s éppen emiatt olyan bámulatos.
45 percre van egy másik strand (Anse Solei), kicsi, ami szép, de amiatt még érdekesebb, mert a strandkifőzdéi jók és olcsók.
Milyen?
Kicsi hotel. Két medencéjük is van. A hotel területén sokat kell lépcsőzgetni. Nem jó, hogy az utolsó nap már 10-ig el kell hagyni a szobát.
Szobák:
A szobák tisztasága rendben van. A szobák felszereltsége megfelel a 3 csillagos kategóriának. Többet ne várjunk el. A szép nagy balkonokról csodás az óceáni kilátás. A hotel legalsó részén lévő szobák közel vannak a közúthoz, de ez nem bizonyul problémának az éjszakai nyugalom tekintetében.
Szolgáltatások:
A személyzet egy része nem tűnik igazán profinak, vagy csak nem kellően igyekvőek 8pl. a recepciósok) . Hangulatemberek. Ha nagyon kedvesek, udvariasak vagyunk velük, akkor sokkal többet el tudunk náluk érni problémák esetén. Szóval a hangos veszekedő stílus nem nyerő.

Ellátás:
A reggeli megfelelő, a választék nem nagy.
Az étteremhez eljutás (sőt onnan a levezető út is) a domboldalon testedzés jellegű. A hotel területének legalsó részén lakó vedégeket golfautóval viszik fel az étterembe.
Helyben a 40 eurós vacsorára nem érdemes befizetni, mert az ár-érték arány nem jó. Finomak az étkek, de azért ez az ár húzós. (Tudjuk a Seychelle-szigetek drága hely.)
2017. május 24.

« visszaRepülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes