ÚTIKRITIKA.HU / Seychelle-szigetek


hirdetes


útikritikák


Avani Seychelles Barbarons Resort&Spa****

Mahe – AVANI Seychelles Barbarons Resort&Spa****

Lényeg:
Modern, középkategóriás, gondozott hotel, korrekt szolgáltatásokkal. A szobák tiszták, praktikusan berendezettek. Az ellátás jó. Szép a hotel finom homokos strandja.
Hol?
Mahe sziget nyugati oldalán található a hotel magányosan egy öbölben. Elszigetelt az elhelyezkedése, de éppen ez biztosítja a nyugalmat.
Sajnos a hotel környékének egy része nem igazán gondozott, elég sok a szemét. Hervasztó érzés ez egy távolról jött turistának, aki édeni szigetet képzelt el magának.
Van a közelben két kis bolt. Az import dolgok elég drágák. Egy doboz sör 2,50 euró, a víz ok, csak egy euró.
Van még egy elviteles büfé, aminek a választéka, és minősége nem biztos, hogy egy európainak való. Étterem nincs gyalogtávolságra.
Esténként a hotelben maradnak a vendégek, mert a környéken gyalogtávolságra nincs semmi érdekes.

A hotel előtt van egy buszmegálló. Kb. félóránként jön busz, amivel szétnézhetünk a szigeten, bár a bérautó persze jobb helyzetet teremt.
A repülőtér és Victoria, a főváros nincs túl messze. A repülőtérről taxival (forgalomtól függően) kb. 25-40 perc alatt jutunk el a hotelbe (kb. 42 euró). Busszal 40 perc alatt jutunk be a fővárosba. (Autóval 20-30 perc, részben hegyi utakon). Victoria szegény, bár afrikai viszonylatban nem annak számit.
Strand:
Szép nagy és szerencsére gondozott. Lehet sznorkelezni is, ha a víz alatti áramlatok vagy/és a hullámverések nem kavarnak be. A hotel előtti vízben vannak korallszirtes részek, ahol jó búvárkodni.
A strandra adnak strandtörölközőket.
Bosszantóak lehetnek a nagyon apró homoki legyek (sandflies), mert csípnek rendesen. Lehet vinni innen szúnyogriasztó szereket, de nem biztos, hogy ezek működnek a homoki legyek ellen. Helyben biztos lehet kapni spéci szereket, amik hatékonyak. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem a hotel környékére specifikus, hanem általános gond a Mahe szigeten. Napközben nincs gond. Óvintézkedésként kenhetünk magunkra olyan helyben kapható napvédő krémet, ami a homoki legyeket távol tartja. Est kell a leginkább kenegetni magunkat a riasztókrémmel, vagy spray-jel. Nagyon azért ne ijedjen be senki ettől az információtól. Jobb előre tudni róla.
Milyen?
120 szobájával Seychelle-i viszonylatban nagy hotelnek számít. Jó nagy a medence. Szép a kert.
A vendégek többsége francia.
Van egy árválkodó játszóterük is.
Szobák:
Sorházszerűen vannak egymás mellett a szobák. Ennek hátránya, hogy a teraszon túlságosan belelógnak egymásba a szomszédok.
Vannak tengerre néző szobák, mégpedig a legelőnyösebb helyen.
Élmény a fürdőszoba szabadtéri része (nyugi, nem látnak be).
A klímaberendezés eléggé hangos.
Szolgáltatások:
A személyzet végzi a dolgát, de nincs különösebben hangsúlyozott vendégszeretet (tán szégyenlősségből is).
A szórakoztató programok hiányoznak, de ennek sok vendég inkább örül.
Ingyenes a wifi.

Ellátás:
Ha csak reggelire fizettünk be előre, akkor helyben még elintézhetjük a félpanziót. Jó drága a hotelben étkezés.
Egy pohár bor 7 euró, egy üveg bor 18 euró.
2017. május 24.

« visszaRepülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes