ÚTIKRITIKA.HU / Seychelle-szigetek


hirdetes


útikritikák


Treasure Cove****

Mahé – Bel Ombre – Treasure Cove Hotel****

Lényeg:

Maga a hotel kitűnő, kellemes, kicsi, emberi léptékű. Kényelmes, színvonalas. Elsősorban azonban olyanoknak való a hotel, akik teljes nyugalomra, kikapcsolódásra, passzív pihenésre vágynak és nem tartják fontosnak mozgalmas helyek közelségét, valamit inkább fürödnek medencében, mint a tengerben. Az ellátás jó. A szobák tágasak, szépek, nívósak.

Hol?

A szálloda egy öbölben, eléggé elszigetelt helyen van, domboldalon, szép zöld karéjban. Előtte egy olyan közút van, ami ott fejeződik be, tehát csekély az átmenő forgalom. A közeli Bel Ombre település sem igazán turista infrastruktúrás. Alapvetően a környékén nincs semmi olyan hely, ahová érdemes kisétálnia a hotelvendégnek.
Van a közelben buszmegálló. Mahé sziget északi részén, azaz a hotel tágabb térségében több látnivaló is van.
A hotel 35 euróért kínálja a repülőtéri transzfert. Segítenek az érkezést követő napon bérautót szerezni.

Strand:

A hotel előtti partszakasz igazából nem nevezhető strandnak, ott nem lehet normálisan a vízbe menni. A tengeri panoráma persze szép, de klasszikus strandért közlekedni kell, mert gyalogtávolságra nincs ilyesmi.
A hotel segít enyhíteni ezt a hátrányt azzal,, hogy a nagy és ismert strandra, a Beau Vallonra ingyenes ingajárati busszal viszi el a vendégeket (nem jár sűrűn). Kb. 3 kilométerre van ez a strand, és gyalog nem kifejezetten kellemes oda az út a közút mentén.
Ha autót bérelünk, akkor nem szorulunk rá a Beau Vallon strandra, ami a sziget viszonylatában egyáltalán nem tartozik a szépek közé. Sok helyi strandol ott (leginkább hétvégéken) és bizony szemetelnek.

Milyen?

Családias légkörű és család által is menedzselt hotel. Maga a tulaj tüsténkedik a vendégek kegyét keresve.
A kicsike medence kellemes, főleg az onnan élvezhető tengeri panorámával.

Szobák:

A szobákból lélegzetelállítóan szépek a tengeri panorámák, és főleg a naplementék. Az első emeleti szobákból nem teljes a kilátás (illetve belelóg az étterem teteje).
Az ágynemű jó minőségű.

Szolgáltatások:

A személyzet többnyire nagyon barátságos. Az ingyenes wifi jól működik.

Ellátás:

Az éttermük konyhája jó. Szerencsére, mert hotelen kívüli közeli alternatíva nincs. A zenés kíséretű vacsora kitűnő színvonalú, tartalmas.

2017. január 13.

« visszaRepülőjegyek Seychelle-re Repülőjegyek Seychelle-re
Olcsó repülőjegyek a Seychelle-szigetekre a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes