ÚTIKRITIKA.HU / Da Nang


hirdetes

útikritikák


Da Nang

Da Nangról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Időjárás| Odautazás| Szállásválasztás| Helyi közlekedés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Egyéb praktikus információk|Márvány hegyek|A Lady Buddha és a Chùa Linh Ứng buddhista templom|Ba Na-dombok&Aranyhíd|Centrum| Más látnivalók| Közeli látnivalók| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg


Kriszta fotója

Da Nangról dióhéjban

Vietnami betűkkel:Đà Nẵng

Lakosság (2023-ban): 1,2 millió

A turista szempontjából a város lényegében két részből áll: a tengerparti üdülővárosi övezetből és a Han-folyó túlsó oldalán fekvő közpotból. A turistának/nyaralónak kevés oka van arra, hogy egynél többszőr betaxizzon az amúgy szintén nagyon kultúrált centrumba, mivel a számára fontos szolgáltatások mind rendelkezésre állnak, sőt összpontosulnak az üldülővárosi zónában. 

Mindenképpe megnézni:

Márvány-hegyek

Lady Buddha

Aranyhíd&Ba Na Hills

Kriszta fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Meglepően szépen kialakítottak a közstrandok, minden van, wc, zuhany, bárok, tisztaság

2. Kellemesen meglepett minket, hogy a város a strandolós turizmust milyen kiválóan alakították ki.

3. A Nomad Kitchen nevű kicsi vendéglőben szerzett szuper tapasztalatunk.

4. A Lady Buddha szobor a maga méretével és elhelyezkedésével, valamint a körülötte lévő pagodák, szobrok összessége kimagasló élménynek bizonyult.

5. Jó a levegő, sokszor lehet a járdákon sétálni

6. Az Arany híd sláger nevezetesség által fémjelzett Ba Na Hills program roppant szórakoztató volt. Egy szuper profi giccsparádé, amin magunkfajta értelmiségiek jókat nevettünk, s amelett szépnek is találtuk a hegyes környezetet.

Nem tetszett

1. A parttal párhuzamos sugárúton unalmasan sok a masszázsszalon, amúgy nem is láttunk, hogy nagy forgalmat vonzanának.

2. A csúnyára korcsult kóbor kutyákból itt is van jócskán, bár kevesebb mint a többi vietnami nagyvárosban.

3. A vietnamiak által frekventált, mini székes éttermek higiéniailag erősen kérdőjelesek.

4. Autó nélkül nehéz közlekedni, nagyok a távolságok

5. A Ba Na Hills belépőjegye túl drága (36 USD/fő), és az Arany híd nem annyira monumentális, mint azt előre elképzeltük

Vélemények

Da Nangba repültünk, amely egy tengerparti, borzasztó gyorsan fejlődő üdülőváros. A városnak két oldala van „River side” és „Beach side”. Mindkét oldalnak megvannak az előnyei, de ha strandolni is szeretnénk, érdemes a beach side-on foglalni. Da Nangban főként strandolni lehet, emellett érdemes robogót bérelni és azzal bejárni a környéket. Itt már kicsit dinamikusabb a forgalom. A Beach side több kilóméter hosszú fehér homokos szabadstrandjával és beach bárjaival mindkettőnket Tel-Aviv-ra emlékeztetett. (Brigi&Dani, 2022)


Hogy Hoi Anba egészen biztosan elmegyünk utunk során, már akkor tudtuk, mikor a városkáról a világhálón található összes képet megnéztük. Hogy aztán kiderüljön, még az elképzeltebbnél is szebb a valóságban. Hanoiból, a fővárosból repültünk Da Nang városába, amely Közép-Vietnámban, a Dél-Kínai tenger partján van, és nemzetközi hírű üdülőhely. A hatalmas településtől délre, a külső peremen terül el Hoi An, a fények városkája a maga 150.000 lakosával. Ott foglaltunk szállodát négy éjszakára. Az óvárosából kitiltották a szállodákat, moteleket, meg az autós közlekedést is, hogy megóvják a csodás gyarmati épületeket, csak a gyalogos és biciklis közlekedés a megengedett. Mi a Thu Bon folyó túlpartján levő kisebb szigeten, a Volar de Faifo szállodában aludtunk. Innen öt perc sétával elérhető volt minden látnivaló.

A repülőtéren az összes taxis egyhangúlag azt állította, hogy olyan, hogy transzferbusz nem létezik (pedig van), így végül kénytelenek voltunk kipróbálni taxiként a vietnami autómárkát, a VinFast nevű autót. A VinFast gyártása Vietnám leggazdagabb emberének a kezében van, és már a negyedik elektromos típusát dobja piacra, nagy eladási sikerrel. Sofőrünk rendkívül lassan vezetett a szép, rendezett sugárúton a tengerpart mellett, egyrészt a sebességkorlátozás miatt, másrészt azért, hogy minél több időt tölthessen el velünk, mivel rendkívül kíváncsi volt. Fordítógép segítségével folyamatosan kérdésekkel bombázott. Honnan jöttünk, mivel, hová megyünk, milyen Európa meg Magyarország, milyen az élet nálunk, mit eszünk és iszunk. De mi is sok mindent megtudtunk tőle, például azt, hogy a lakosság csupán 30 százalékának van saját autója, a legtöbb gépjármű céges. Ugyanakkor majdnem minden családnak van robogója, és mivel nekik nagyon drága Da Nang tengerpartján pihenni, így inkább motorral a hegyekbe mennek kirándulni, családdal, barátokkal. Arról is mesélt, hogy a vietnámi családokban korlátozva van a megszülethető gyermekek száma, a két gyermekeknél többet vállalókat megbüntetik. A hegyekben meg vidéken szegényebbek az emberek, még nehezebben tudták eltartani, taníttatni a sok gyermeket, ezért megy a boldogabb családért, kevesebb gyerekért szóló propaganda. (2023) forrás


Danang 1 órás repülési időre érhető el Saigonból vagy Hanoiból. A tengerpart Danangtól indul, és még hosszú kilométereken át folyatódik Hoi An-tól délre. Teljes hossza 33 km. Danangba eddig inkább azért utaztak a turisták, hogy az UNESCO városokat megnézzék– Hue, Hoi An és My Sont. Látnivalói a pagodák és gyarmati épületek mellett a Marble Mountain, Sárkány híd és a júniusban nyílt Golden Bridge – egy különleges híd, amit hatalmas kezek tartanak, és a gyalogosok a hegyekben gyönyörködhetnek. Ezt az új attrakciót a külföldi média nagyon felkapta, nagyon fellendítette  Danang turizmusát. (bono)


Az eső nem maradt abba sajnos, sőt, de azért mi nekiindultunk, megnéztük a közeli Merlion-másolatot, így esőben, de nappali fényben a Sárkányhidat (mondjuk láttuk már végülis, átjöttünk rajta), majd a Phap Lam pagodát, ahol láttunk ugyan sok Buddhát, de pagodát egy darabot se, bár tényleg annyira rossz volt az idő, hogy igyekeztünk nem teljesen beáztatni a kamerákat…forrás


Da Nang – Vietnám egyik leggyorsabban fejlődő városa – pont félúton helyezkedik el a két ikonikus város, Ho Chi Minh – az egykori Saigon – és a jelenlegi főváros, Hanoi között.

A város fontos kikötő volt a francia gyarmati időkben, aztán az amerikai katonák élvezték fehér homokos strandjait a háború idején. Manapság 5- csillagos resortok és gazdasági beruházások színtere. Sokan az egyik legélhetőbb vietnámi városnak tartják. 30 km hosszú partszakasz, modern épületek, autentikus éttermek, piacok, vadregényes hegyek és kulturális emlékek adják a város látnivalóinak tökéletes egyvelegét. (2020) forrás


Kezdjétek a napot a Son Tra hegyen, a Linh Ung Pagodánál! A pagoda otthont ad Vietnám legnagyobb Buddha szobrának, és pazar kilátás nyílik a városra. A Buddha szobor 17 emeletes és lenyűgöző látványt nyújt. Ezután irány a My Keh strand – Vietnám egyik legszebb strandja – és egyetek egy jót a part mentén elhelyezkedő számos étterem valamelyikében!

Kihagyhatatlan látnivaló a Márvány-hegy, ahol a templomok sokasága és a természet összefonódása nyűgözött le minket a legjobban. Vadregényes barlangok, alagutak, szobrok, szépséges templomépületek, pagodák. Az öt mészkő- és márványhegy az öt őselemről lett elnevezve, igazi spirituális látványosság. A naplemente pedig egyszerűen eszméletlen. Az estét lezárhatjátok egy sétával a Han folyón átívelő Sárkány hídon vagy a rooftop bárok egyikében. forrás

Időjárás

Száraz évszak (téli-tavaszi időszak): Az optimális idő a turistáknak Da Nangba látogatni a száraz évszak, ami általában novembertől áprilisig tart. Ez az időszak hűvösebb és kevesebb esős napot jelent, így ideális az utazáshoz, városnézéshez, strandoláshoz és a környező látnivalók felfedezéséhez.

Esős évszak (nyári-őszi időszak): Az esős évszak Da Nangban általában májustól októberig tart, és ez az időszak viszonylag melegebb és párásabb. Nyáron a hőmérséklet elérheti a 35 Celsius fokot. Ebben az időszakban gyakran előfordulnak hirtelen és intenzív záporok, viharok, és a tengeri állapot is viharos lehet. Mivel ez a turisták kevésbé népszerű időszaka, lehetőség van alacsonyabb árakon szállásokat találni.

Odautazás

Érdemes repülni. Különösen azért, mert a közeli (fél óra kocsival) Hoi An is innen megközelíthető. És a repülőjegyek nem drágák, még a kovid után is könnyen ki lehet fogni remek árakat.

Reggel felkeltünk szépen Hanoiban és komoly 1 euro összegért kimentünk Grabbal a reptérre. A belföldi terminál is egészen helyes, átlagos budapesti (nem reptéri) árakért lehet reggelizni. 

A Jetstar (Pacific) amúgy jó arc volt, 20kg csomagunk volt és simán felengedtek 21,3kg súllyal. (2018) forrás

Szállásválasztás

Ajánlott hostel:

Rom Casa Hostel Da Nang

Ajánlott hotelek:

5. csillagos: Fuarama Resort (Lagoon room)

Helyi közlekedés

Itt is nagyon praktikus a Grab applikáció hasznáalata. Ki lehet vele kerülni a taxisokkal való állandó alkudozás/frusztráció körét.

Hatékony szállítmányozás - Ata fotója

Ata fotója

Étkezés

Minden van, csak meg kell keresni. Remek nemzetközi éttermeket is lehet találni.  A kivételek - szokás szerint - a speciális diéták követőinek nehéz a dolga. Cukor- és/vagy tejmentes opciót éttermekben nem könnyű találni. Kompromisszumokat kell kötni. Ami azért nagyon nehéz, mert a vietnámi pincérek angol tudása nem átütő. A szimpla "no sugar, no milk" átmegy,  ennél bonyolultabb ritkán.

Kifőzdés asszonyok - Ata fotója

A Starbucks-ot utánzó Highands Coffee hálózat egy példánya - Kriszta fotója

Vásárlás

Fent a büdös durián, lent a pikkelyes anóna (sugar-apple) - Ata fotója

                        A lenti  bibor színű, fanyar ízű gyümölcs magyar neve: mangosztán (angolul: mangosteen)- Ata fotója

Szórakozás

Nem lehet gyenge az elektronkus zenei szcéna, ha az egyik szórakozóhely megengedhette magának a neves magyar d. j., Adis is OK meghívását.

Közbiztonság

A város közbiztonsága kiváló, még éjszaka is.

Egyéb praktikus információk

Márvány hegyek

Márvány hegyek kétségtelenül Da Nang fő vonzerejének tartják. Harmonikusan összekapcsolták az emberi kéz nagyszerű alkotásait és a természet szeszélyeit. Valójában a "Márványhegység" objektum magában foglalja: gyönyörű kerteket, titokzatos földalatti templomokat és gyönyörű kínai stílusú épületeket, amelyek ezeken a hegyeken találhatók. A hegyek körülbelül 30 kilométerre találhatók Hoi Antól és szó szerint néhány kilométerre Da Nangtól, déli irányban, gyakorlatilag a tengerparton.

Nem kell túrát vásárolnia ahhoz, hogy meglátogassa érdekes hely... Teljesen elképzelhető, hogy egyedül is eljuthatsz oda. Hoi Anból és Da Nangból is rendszeres buszjárat köti össze a két várost. A Hoi An - Da Nang útvonalon sétál, és fordítva. Útja során az egyik és a másik irányba is megáll a Márványhegység közelében. Oda taxival is el lehet jutni.

Nappali jegyért személyenként 1 dollárt kell fizetnie. A napszak 17.00 órakor ér véget. Továbbra is ingyen mehet, de ne feledje, hogy itt korán sötétedik, és valószínűleg nem lesz ideje alaposan megvizsgálni mindent. Fel lehet menni lifttel vagy lépcsőn. A lépcsőzés persze fárasztóbb, de sokkal érdekesebb. De útközben vannak pihenőhelyek, ahol nyugodtan leülve gyönyörködhetünk a környező tájban.

A márványhegyek természetes eredetűek. Valójában öt márvány- és mészkődomb konglomerátuma. Mindegyik egyetlen hegyláncban kapcsolódik egymáshoz. A Márvány-hegység részét képező minden dombnak saját neve van, amelyet az egyik természeti elem tiszteletére kapott: víz - Tui, fa - Mok, föld - Tho, fém - Kim és tűz - Hoa. Régen a környező falvak lakói gyakorlatilag csak a Márványhegység rovására éltek. Értékes kőzeteket bányásztak bennük, amelyekből később lámpákat, mindenféle figurát, vázát és különféle háztartási eszközöket készítettek. A mai napig tilos értékes kőzeteket elvinni a Márvány-hegységből, ezért a helyi lakosok egy másik tartományban visznek anyagokat az ilyen kézműves munkákhoz. Ez a mesterség nagyon régi, hiszen az egyik közeli falu, Non Nuok a XIII. században alakult.

Egy részére lifttel is fel lehet menni. - Kriszta fotója

Mire végeztünk itt, már látszott, hogy pedig le fog érni hozzánk az az esőfelhő, ami addig a félsziget tetején levő hegyen pihent, így fogtunk egy autót és húzódtunk dél felé, a Márvány-hegyekhez mentünk (Núi Ngũ Hành Sơn Đà Nẵng), ez pedig bőőőőven 2 órás program legalább, tele barlangokkal, templomokkal és egyéb finomságokkal. A páratartalom nagyon magas, a kövek csúsznak és van, ahol mi inkább nem kezdtünk el beljebb kommandózni a barlangba, mert egész egyszerűen fényképezőgéppel és hátizsákkal szinte lehetetlen volt. Folyt rólunk a víz, úgy a falak, mint az izzadság miatt. Van lift, egy útra 15.000, illetve a belépő a helyre magára 40.000, de maximálisan megéri (meg mondjuk miről beszélek, ez is csak 1,5€). Van egy fárasztó lépcső is, aki még fél eurot se akar szánni egy panorámaliftre a tengerparton, mi meg akartuk nézni azt is, így ott ereszkedtünk le, de felfelé brutál lehet, ahogy a kínai és koreai turisták száma is. Van fent számtalan helyen innivaló, viszonylag korrekt árakon, illetve az egész környéken ráültek a márványbizniszre, 1 dollárért árulnak kis szobrokat, de a határ tényleg a csillagos ég, akár a Hősök terén levő szoborcsoportot is elkészítik és elszállítják nekünk haza, van az a pénz (egyébként a szállítás egészen jutányos, Európába kb. 100€). forrás

Bent a lépcsőzés itt-ott picit ijesztős, főleg, hogy a lépcsőfokok nedvesek. - Kriszta fotója

Kriszta fotói

A Lady Buddha és a Chùa Linh Ứng buddhista templom

Az első teljes napunkra totális esőt mondott, de nem esett reggel, így elindultunk, először a város melletti félszigeten levő Chùa Linh Ứng buddhista templomba mentünk, kevesebb dologra számítottunk, nagyon szép, sok dolog van itt, alsó hangon egy órát simán el lehet tölteni, de inkább többet. Sok a kutya, nem is túl barátságosak, úgyhogy innentől én a helyi ebeket cujonak hívom, az egyik majdnem megharapott, pedig nem is felé közeledtem (egy másikat akartam fotózni és közel ahhoz se mentem).

A hely egyik legviccesebb pontja egyébként az a boldog Buddha, amelyiknél gyerekszobrok vannak és az egyik a köldökébe nyúl bele, a másik a mellbimbóját tekergeti, a harmadik a fülét piszkálja. A helyre a belépés ingyenes. forrás

Kriszta fotói

Dühős a testépítő - Kriszta fotója

Lady Buddha

Kriszta fotói

A pagoda

Kívülről fotógén, belül nem annyira érdekes.

Kriszta fotói

Ba Na-dombok&Aranyhíd

Nem egy pénztárca- barát nevezetesség, de nagyon szórakoztató. Tiszta Amerika, már a Da Nangból oda vezető sztráda is 2x 3 sávos. A belépőjegy 850.000.- dong/fő/ turista. Nem sikerült kiderítenünk, mennyit fizetnek a helyiek, de kb az ötödét. A gyerekek kapnak valamennyi kedvezményt, cm alapon. Külön jegy, ami csak a Golden Bridgere jó, sajna nincs. A grab Da Nangból 650.000.- volt oda-vissza. (A dollár éppen 23.000.-) Attól függően, ki, mennyi időt szán rá, ez a program letudható 2 és 5 óra alatt is. Érdemes, ha már ott vagyunk a hosszabbat választani. Vigyázat: az egyetlen gyors feljutási mód a cable car, egyfajta libegő. Aki eze fél, egyszerpentinen fel lehet menni a tetőre, de előre tisztázni kell, ott van-e éppen beengedés.

Az eredeti jegyárban nincs minden benne, vannak olyan látványosságok, amikért fent külön kell fizetni. Természetesen tele van fent éttermekkel, hotelekkel, így be is lehet költözni, sokan így tesznek. Miért is különleges ennyire? Mert a hegy legtetején, a világ végén , felépítettek egy komplett amerikai szórakoztató parkot. Ami annyira jól sikerült, hogy azóta is folyamatosan bővítik, a következő attrakciókat még 2023-ban meg fogják nyitni. A feljutás leginkább cable carral megy, hosszú az út felfelé, de gyönyörű. A legjobb, amikor belemegy  felhőkbe, a felhők felett pedig majd ragyogóan süt a nap. Az első megálló a Golden Bridge, a második a szórakoztató park. Nem egyszerű látvány, amikor a középkori francia várba belibben a libegő a felvonóhíd helyén. És innen minden ilyen elképesztő. Egyik oldalon az oktoberfest, a másikon a Louvre, közben francia középkor minden mennyiségben. Ülünk a hegy tetején a Starbucksban , Vietnámban és a Moulen Rouge-ra nézünk egyenesen. Majd az idő azzal telik, hogy az ember rohangál egyik replikától a másikig és keresi a megfejtéseket. Ezek az aranyszobrok vajon Carszkoje Szelo vagy Versailles? Igen nagyon szórakoztató. Gyerekeseknek vannak gyerekprogramok, fullos vursli, Viaszmúzeum.

A Da Nangnál lévő – Trường Sơn hegység – nemcsak a világ leghosszabb felvonójának ad otthont, hanem Vietnám egyik legújabb látványosságának is, az 1400 méteren ívelő Arany hídnak, ahonnan pazar a kilátás és különlegessége, hogy két óriási kéz tartja. Da Nang elhelyezkedése más szempontból is tökéletes. A városból indul a Hai Van hágó, amit a világ legszebb útszakaszának tartanak és amin keresztül eljuthatunk Hué városáig. Huéban összpontosul Vietnám kulturális és spirituális csodáinak tekintélyes része. Neve vietnamiul harmóniát jelent, ami a város leírhatatlan hangulatát hűen tükrözi. A város az UNESCO világörökség része, s ez lelkes látogatókat vonz a világ minden tájáról. (2020) forrás

Bejárat az ultraporfi szórakoztató birodalomba - Kriszta fotója 

Annyira ízlésficam, hogy már tetszett. - Kriszta fotója

A világ leghosszabb non-stop libegőkocsi (cable car) pályája: 5801 méter - Kriszta fotója

Kényelmes, kulturált, biztonságos - Kriszta fotója

Kriszta fotója

Ez ott kis tömegnek számít. - Kriszta fotója

A libegkocsik (cable-car) Louvre állomása (Megáll az ész!) - Kriszta fotója  

Aranyhíd

Szimplán csodaszép. Viszont túlzsúfolt, emberek nélkül fotózni elég nehéz. Maga a híd nem funkcionális, csak a fotózás miatt épült szinte.

Kriszta fotói

Ritka szerencse, ha csak ilyen kevesen vannak éppen a hídon. - Kriszta fotója

Repedezett kéz: akár betegséget is jelezhet - Kriszta fotója

Francia falu, avagy egy ,,Európa-katyvasz"

Egy európai utazást megsporoló mix távoli ázsiai turistáknak, akik - velünk ellentétben - úgysem veszik észre, hogy az egész egy fals egyveleg. Mi meg baromira jól szórakoztunk ezen az egész profi giccsparádén." (Aji, 2023)

Kriszta fotói

Boldog japán - Kriszta fotója

A Ba Na hills komplexum területén óriási, és nem is silány étkezési választékot kínálnak. - Kriszta fotója

Bier Plaza - februári Octoberfest - Kriszta fotója

Nicsak! A Carszkoje Szelo is helyett kapott a French Village-ben - Kriszta fotója

A katedrális

Ha nincs éppen mise, akkor mi se mehetünk be.

Kriszta fotója

l. j. fotója

Centrum

Nguyen Van Troi  híd - Kriszta fotója

Hétköznap délelőtt üres a promenád - Kriszta fotói

Kriszta fotói

Más látnivalók

Sárkány-híd (Dragon Bridge)

A sárkány feje a túlsó parton van- Kriszta fotói

Strandolás

Bắc Mỹ An Beach március közepén - R. Gyuri fotója

Közeli látnivalók


Olvasmányos linkek

"Útközben megálltunk Da Nangban, ahol megnéztük a Cham múzeumot. Ez itt az egyik legjelentősebb régi kultúra, elég hasonló az indiaihoz, találkoztunk jó néhány ismerős istennel és persze rengeteg Buddha szoborral. Megegyeztünk egy taxissal, hogy elvisz minket Hoi Anba, úgy, hogy közben megállunk a Márvány hegyeknél. Régebben itt bányászták és dolgozták fel a márványt, és csináltak belőle rengeteg szobrot. Ma mar kínai márványt használnak, mert olcsóbb idehozni, mint kitermelni. De nem is a szobrok miatt mentünk, hanem azért, mert az egyik hegy tele van barlang szentélyekkel és kolostorokkal. Nem részletezem, rengeteg lépcsőt megmásztunk néhány pagodáért és egy rakat Buddha szoborért, de hát tudjatok milyenek vagyunk :-) Viszont nagyon szép látvány nyílt a hegyről a másik négy ilyen hegyre, amik egyébként egy teljesen sík terepen vannak, és a tengerre is. Sajnos arrafelé csak építkezéseket láttunk, itt a parton most hatalmas ingatlanfejlesztések mennek, resortok, lakóházak... forrás


"Délután átmentünk Danangba, valaki azt mondta nekem, hogy tök jó hely, de egyáltalán nem az, lelketlen kikötőváros, ami pedig nem az, az beach. Nagy nehezen találtunk olyan éttermet, ami nem külföldieknek volt, és nem is olyan helyieknek, akik nem esznek rizst. Hogy adjunk a kultúrának, megnéztük a csam múzeumot, nálam benne van a legszarabb top 10-ben, pedig azt is nagyon ajánlották. A csamok amúgy hindu-szerű királyságot tartottak fönn pár száz éve, ma meg muszlimok, hogy tovább árnyaljam a képet. Szóval a múzeumban volt csomó szobor, ugyanaz a szín és ugyanaz a dizájn, mintha mind betonból lenne, föléjük írva olyan informatív dolgok, mint oroszlán vagy elefánt. A fele amúgy Ganesha (a vidám elefánt) és Síva (a nyolckarú csávó) volt, azt meg láttam már eleget erre-arra." forrás


Az egymillió lakosú várost kellemesen szellősnek érezzük, széles sugárútjaival, hosszan elterülő homokos tengerpartjával. Megvan itt minden, ami egy klasszikus 4S-hez (sun, sea, sand, sex) kell, még éjszakai díszkivilágítás és városnéző óriáskerék is. Erre a tengerparti szakaszra ugyanakkor gyakran csapnak le a trópusi tájfunok, emiatt a homokos part sok helyen olyan tempóban erodálódik, hogy mára már teljesen eltűnt. Több helyen óriási sziklákból emelnek hullámtörő gátat a part elé. Da Nang környékén is könnyedén el lehet tölteni 3-4 napot. A város elsősorban a kínai turisták kedvelt nyári üdülőhelye, de amikor van egy kis feszültség a két ország közötti kapcsolatokban, akkor rögtön leáll a charterláncok többsége. Ottjártunkkor még éppen lehetett fürödni a tengerben, nem volt túl hideg a víz, ugyanakkor a viharos szél miatt úszással csak a hotel medencéjében érdemes próbálkozni. (2014)" forrás

Fotóegyveleg

Úttörők - Ata fotója

Nagyi befőttje (mérgében) - V. Jancsi fotója

Bödöncsónakok a strandon - Kriszta fotója

Bödöncsónak akcióban - Elter Karcsi fotója

Kriszta fotói

Vázára nőtt fa - Kriszta fotója

A Vigyori - Kriszta fotója

E. T. visszajött, hogy hajlott korára buddhista legyen. - Kriszta fotója

Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Hanoiba Repülőjegyek Hanoiba
Olcsó repülőjegyek Hanoiba a Vistánál
Repülőjegyek Saigonba Repülőjegyek Saigonba
Olcsó repülőjegyek Saigonba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes