ÚTIKRITIKA.HU / Hanoi / Időjárás hónapokra lebontva


hirdetes


útikritikák


Hanoi / Időjárás hónapokra lebontva

Hanoi időjárása februárban|Hanoi időjárása augusztusban|

Hanoi decemberben

Lacus fotója

Hanoi időjárása februárban

Hanoiban az éghajlat februárban meglehetősen száraz (20 mm csapadék/nap). Ez sokkal jobb mint januárban, amikor napi átlagban 46 mm csapadék hullik. 

Februárban kellemes az éghajlat. Hőmérsékleti max. 25°C körül. A legalacsonyabb átlaghőmérséklet 18°C körül. A februári átlaghőmérséklet Hanoiban 22°C körül. 

Speciel nekünk februárban nem adatott meg a kellemes idő Hanoiban. Többnyire 17-18 fok volt, borús éggel. Eső is volt. (Aji, 2023)

Kriszta délelőtti fotója

Februárban Hanoiban a napkelte 06:27-kor, napnyugta 17:55-kor van.

Hanoi időjárása augusztusban

,, Aztán lezúdul a monszuneső. Kora délutánra lehet rá számítani. Abból látni, hogy mindjárt megérkezik, hogy elsötétül az ég. Gyors cseppekben esni kezd, aztán már zuhog, aztán már ömlik. Az imént még zsúfolt utcák az óvárosban kiürülnek, viszont megtelnek a kávézók. Aki tud, fedett helyre siet. Az embereken pillanatok alatt megjelennek a színes esőkabátok, az esőben is kitartó motorosok pedig direkt motorkerékpárra optimalizált változatot viselnek: olyat, ami a motort is takarja, a jármú lámpájánál viszont átlátszik.

Akinek fontos dolga van, azt nem tántorítja el a monszuneső. Az óvároson kívül, Hanoi sugárútjain, továbbá a nagyvárosokat összekötő főutakon esőzéskor mindenki beletapos gázba, hogy hamarabb célhoz érjen – olyan időjárási körülmények között, amik közepette egy magyar egészen biztosan félreállna a leállósávban, mert túl rizikósnak ítélné a helyzetet.

Ha az egyszeri embernek van hozzá megfelelő felszerelése, nincs gond a monszunnal. Sőt, turistaként még jó móka is. Gumipapucs, rövid ruházat, fölötte hosszú esőkabát vagy esőponcsó; ami kilóg belőle, az csuromvizes lesz, igaz, hamar meg is szárad. A monszun csak első érzésre riasztó – olyan, mintha meleg vizes zuhanyt venne az ember, és erős sugárra csavarta volna a zuhanyrózsát. A zuhatag veri a fejet, a vállat, a hátat, a hátitáskát – de mondom, ha a felszerelés jó, nincs para. (2019)" forrás


Amint kiléptünk a Noi Bai Nemzetközi Repülőtér fotocellás ajtaján, olyan súlyos, párával terhelt levegő csapott meg, amilyet addig csak a wellnessben tapasztaltunk. El sem tudtuk képzelni, milyen lesz Hanoiba jönni a monszun vége felé (persze próbáltunk tájékozódni, optimistább és pesszimistább előrejelzéseket egyaránt hallottunk).

Ha egy szóval kellene összefoglalnom, milyen a monszun, annyit mondanék: szauna. Pont, mint a szauna. És hozzátenném, hogy ha bírod a szaunát, akkor valószínűleg a monszunt is bírni fogod. (2019) forrás


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Hanoiba Repülőjegyek Hanoiba
Olcsó repülőjegyek Hanoiba a Vistánál
Repülőjegyek Saigonba Repülőjegyek Saigonba
Olcsó repülőjegyek Saigonba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes