ÚTIKRITIKA.HU / Yucatán


hirdetes


útikritikák


Grand Sirenis Riviera Maya Resort&Spa*****

Yucatan – Tulum övezet – Grand Sirenis Riviera Maya Resort&Spa*****

Lényeg:

Modern, alaposan gondozott, jó minőségű szálloda kifejezetten szép környezetben. Az ellátás választéka széles. Az 5 csillagos kategóriát esetleg az kérdőjelezheti meg, hogy a szobák egy részében gyakran akad valami apróbb technikai defekt és várakozni kell a javításra, vagy a szobaváltásra. Amúgy a szobák tágasak, az ágyak kényelmesek.

Hol?

Eléggé elszigetelt helyen van. A hotel közvetlen környékén nincs semmi olyan hely, ahova érdemes kisétálni a hotelből. Ez kedvez azoknak, akik nyugalmas nyaralásra vágynak.
Azaz van egy élményhely a hotel mellett, egy delfines programközpont. Naponta 11-kor látható delfin show.
Tömegközlekedéssel, közepes méretű buszokkal (collectivo bus) olcsón el lehet jutni Tulumba és Playa del Carmenbe. A hotel Tulum és Playa del Carmen között kb. félúton található, így sok turista nevezetességhez a kirándulás nem túl időigényes. Playa del Carmen mozgalmas, élvezetes, nyüzsgős központja kb. 20 perces buszozással elérhető. Sűrűn közlekednek a buszok, a jegy olcsó, egy főre kb. 650 forintnak megfelelő peso.
A Cancun-i repülőtér kb. 90 perces buszozást jelent, az időtartam függ attól, hogy hány hotelnél áll meg.

Strand:
A hotel közvetlenül a parton van. Csodás a strand, csodaszép a tengervíz. A fegyelmezetlen, cigarettacsikket és egyéb szemetet elhajító vendégek miatt folyamatosan takarítják a strand fövenyét, ami durvaszemcsés homokos és kisebb részben kavicsos. Kicsi a partszakasz, szóval hosszas sétáláshoz nincs terep.
Élmény látni a strand vizeiben a teknősöket és rájákat. A korallterep azért nem annyira kiterjedt, de sok színes halat is lehet látni. Szóval érdemes vinni sznorkelezéshez saját maszkot, pipát, már csak higiéniai okokból is. Még fontosabb fürdőszandált vinni, mert a vízben több helyen kényelmetlen a kövek miatt mezítláb járkálni.

Milyen?
Összességében az 504 szobás hotel szépnek mondható. Dacára annak, hogy a komplexum nagy kiterjedésű, a légkör kellemes. Eltekintve a fogadótértől, aminek van némi átjáró ház, pályaudvari jellege.
A szép kertben majmokkal is lehet találkozni.
Három medencéjük van: kettő nyüzsgős, egy nyugis.
A kanadai, USA és brit vendégek vannak nagy többségben. Az étkeztetés választékát is az ő igényeikhez próbálják igazítani.

Szobák:
A szobák takarítása nem mindig és mindenhol kellően alapos. Nagy gond azért nincs. A trópusi klíma velejárója, hogy a szobákban érződik valamilyen mértékben a levegő dohossága.
Nem érdemes megfizetni a tengerre néző szobák felárát.
A széfért fizetni kell (egy hétre kb. 7 ezer forint).

Szolgáltatások:
A személyzet barátságos. Nappal, este sok szórakoztató (animációs) programot kínálnak.
A wifi sajnos fizetős (egy hétre kb. 6500 forint).

Ellátás:
A svédasztalos étkeztetés választéka szuper. Nagyon finomak a friss, grillezett marhahúsok.
Az éttermek személyzetét többen dicsérik. Az étterem azért kissé kantin jellegű.
2016. november 20.

« vissza