ÚTIKRITIKA.HU / Yucatán


hirdetes


útikritikák


Grand Bahia Principe Tulum*****

Tulum - Grand Bahia Principe Tulum*****

Lényeg:
Szinte minden tekintetben kiváló hotel. Nagyon jók a szolgáltatások. A szobák jó állapotúak, tiszták, tágasak.
Hol?
Taxival fél óra a távolság Playa del Carmentől. Távolsági busszal (colectivo a neve) alig tart hosszabb ideig az út, viszont nagyon olcsó.
Nagyon ajánljuk a Xcaret vízi szórakoztató park meglátogatását,és a Xel-ha-t is. A hoteltől nincs túl messze két maya romváros: Tulum és Coba. Cobában általában kevesebb a turista tömeg. Tulum-ot egyébként a strandja miatt is érdemes meglátogatni. Az ottani partszakasz álomszép. Tulum is kb. 15 percre van a hoteltől autóval vagy busszal. A hotelnek vannak ingajárati buszai (shuttle bus) Tulumba, sőt esetleg Playa del Carmenbe is. Érdemes az első nap e témában is tájékozódni.
Bérautóval persze könnyebb felfedezni a térség látnivalóit programlehetőségeit.
Strand:
Csodás és jól gondozott, hatalmas, finomhomokos fövenyű privátstrand. Legfeljebb azt lehet sajnálni, hogy a hullámtörő elveszi némileg a nyílt tengeri panoráma szépségének az élvezetét. Viszont jól járnak azok, akik nem szeretnek hullámos vízben fürödni. Amúgy a hullámos vizű partszakasz is közel van.
A tengerbe menetelkor van olyan szakasz, ahol rövid ideig kavicsokon kell lépdelni (inkább fürdőszandálban), de vannak olyan szakaszok is (balra és jobbra is), ahol nincsenek kavicsok. A napozóágyak jó állapotúak.
Lehet sznorkelezni is, szép színes halakat megcsodálni.
Milyen?
Hatalmas területű, egy esőerdős környezetbe integrált hotelkomplexum, így a rengeteg vendég meglepőn jól eloszlik rajta, azaz nincs tömegiszony.
Egy-egy épületben 15 szoba van.
A medencék szuperek. A hotel parkjában szabadon mozognak mosómedvék, ormányos medvék, agutik, leguánok. Persze mind teljesen veszélytelenek.
A vendégkörben sok a gyermekes család. Többségben az amerikai, kanadai és brit vendégek.
Szobák:
A szobák nincsenek újonnan felújított állapotban. A bútorzat nem éppen modern. Az ágyak hatalmasak. A fürdőszobában a kádban lehet zuhanyozni. A szobák balkonosak.
Negatívum: a széfért külön kell fizetni.
Szolgáltatások:
A személyzet többnyire előzékeny, nagyon szívélyes. A borravalót nagyon elvárják, főleg, hogy az amerikai vendégek alaposan hozzászoktatták a személyzet embereit erre az extra bevételre.
Sok a sportolási lehetőség, az animációs team nagyon aktív. este élvezetesek a show műsorok.
Wifi csak a fogadótérben van.
Ellátás:
A büféétteremben mindn este más mottó alatt változik a felhozatal. Mindig hatalmas a választék és szépen prezentáltak az étkek.
Prímák az a la carte éttermek is (főleg a le Gourmet).
2016. december 2.

« vissza