ÚTIKRITIKA.HU / Yucatán


hirdetes


útikritikák


Barcelo Maya Tropical*****

A szállodáról

Kitűnő hotel jó elhelyezkedéssel és szuper ellátással. A szobák tiszták, kellően tágasak. A hotelkomplexum előtti strand elképesztően szép!

Hol?

A resort Playa del Carmen és Tulum közötti szakaszon található. Nagyon jó az elhelyezkedése, mert nyugalmas környéken van, de mikrobusszal (collectivo a neve) kb. 15 perc alatt be lehet menni Playa del Carmen forgatagába (3 USD). Taxizni is lehet, de az meglehetősen drága. Playa del Carmenben jó a közbiztonság. A Tulum-i maja romváros meglátogatása kötelező, főleg a terület bámulatos elhelyezkedése miatt. A Cancun-oi repülőtérről a repülőtéri transzfer 1,5-2 óra.

Tengerpart

Álomszép a strand. A föveny finom homokos, vakítóan fehér. Csodásak a pálmafák és a türkizkék tenger vize 27 fok körüli, szóval nagy élmény. Minden reggel eltakarítják a növényi hulladékot. Pompás, hogy a medencék közel vannak a strandhoz, s így könnyen lehet váltogatni a medencés és a tengeri fürdőzést. Kevesebben napoznak a medencék körül, pedig a napozóágyak jobbak, mint a parton. A medencék közelében vannak függőágyak is. A tenger több helyen elég sekély. Aki nem akar búvárkodni/sznorkelezni, annak érdemes kerülni a strandnak azt a részét, ahol sok a korall (mezítláb balesetveszélyes rálépni).

Milyen?

Hatalmas területű, jó állapotban lévő létesítmény. 5 hotelből áll a komplexum. Van egy elit hotel, ami nagyon exkluzív, a többi 4 szolgáltatásai kölcsönösen használhatóak. Nagyok és tiszták a medencék kis szigetekkel, hidakkal. A terebélyes komplexumon belül kellemes a sétálgatás, hiszen a park, kert szépen gondozott, dzsungelt utánzó. A vendégek többnyire itt is észak-amerikaiak, de elég sok a dél-amerikai is (az utóbbiak a jobb fejek). Az életkor teljesen vegyes.

Szobák

Nagyon kényelmesek az ágyak. Kérhető francia ágy és két külön ágy is (ezek önmagukban is jó szélesek). A minibárt naponta utánatöltik. Van fürdőköpeny is.

Szolgáltatások

A személyzet többsége helyi (Yucatan), és nagyon barátságosak, mosolygósak. Esténként a resort szabadtéri színházában show műsorokkal szórakoztatják a vendégeket. Fizetős a wifi (12 USD/nap).

Ellátás

A svédasztalos étkezés választéka óriási, és nagyon jókat lehet enni. Sok gyümölcs és saláta. Az amerikai vendégek kedvére azért elég sok gyorséttermi jellegű ennivalót is kínálnak. Meglepő, hogy a választékban milyen kevés a mexikói étel. Mindenki talál magának a fogára valót, az biztos. A főétterem elég zajos, főleg, hogy gyakran rendeznek esküvői ünnepséget hangos násznéppel. A reggeli nagyon jó, mindenféle friss tojásételekkel. Fincsik a természetes gyümölcslevek (smoothie-k). Príma élmény a strandon lévő étteremben valami könnyűt ebédelni, élvezve – nem mellékesen – a csodás tengeri panorámát. A főétterem mellett 7-8 specialista étterem közül lehet válogatni.

2015. október 24.


FOTÓK

« vissza