ÚTIKRITIKA.HU / Yucatán


hirdetes


útikritikák


Dreams Tulum Resort&Spa*****

A szállodáról

Nagy, igazán tiszta és gondozott hotel, azaz resort. A szobák tágasak, tiszták. Szépek a fürdőszobák és a teraszok. Persze nem érdemes nagyvárosi 5 csillagos hotelekhez hasonlítani. Érdemesebb egy erős 4 csillagos szintre számítani. Jó és szép hotel.

Hol?

A resort elszigetel elhelyezkedése biztosítja a nyugalmat. Van ugyan a hotel közelében egy 4 sávos főút, de közlekedési zajok a komplexum területére nem hallatszanak be. Tulum várostól kb. 5-8 kilométerre található a resort. Playa del Carmen kb. 30 kilométerre van. A repülőtéri transzfer kb. másfél-két órát vesz igénybe (90-100 kilométer), taxival persze gyorsabb, mint a több hotelnél megálló busszal. A hotel előtt van egy taxiállomás, amúgy iránytaxikkal lehet közlekedni, ha nem bérelünk autót. Érdemes persze megnézni a Tulum-i és Coba-i maja romokat.

Tengerpart

Közvetlenül a hotel előtt terpeszkedik el a fehér homokos strand. Szuper, hogy a homokföveny nem szokott felforrósodni. Előfordulhat, hogy piros zászlóval átmenetileg tiltják a fürdést a nagy hullámok miatt. A parti fövenyen és a vízben előfordul itt-ott kisodródott moszat, ami a fürdést, úszást picit zavarhatja (főleg a dagálykor). A személyzet próbálja a moszathulladékot (kevésbé kellemetlen, mint az igazi szemét) eltakarítani, Igazán nem komoly probléma, és ilyen a természet rendje. Ami lényegesebb, hogy a strandnál bőven találni egy olyan kisebb szakaszt, ahol a víz feneke nem kavicsos, hanem finom homokos. A fürdésre kevésbé kényelmes vízrészeken viszont lehet sok szép halat látni. Ami jó, hogy mindkét irányba lehet a strandon nagyokat, hosszasan sétálni, persze elsősorban napnak az apályos időszakában. A legközelebbi hotel a parton vagy másfél kilométerre van, szóval nyugalmas a part.
Nagyon vigyázni kell, hogy ne égjünk le, mert a nap sugara igen erős.

Milyen?

Gyönyörű a resort parkja a sok virággal, pálmafával. A resortnak van egy régebbi és egy újabb építésű része. A régebbi van a fogadótérnél. Szuperek a medencék. Van egy előírás szerint nyugalmas medence, a másik medencénél nagy a ricsaj. Egyik medence sem igazán mély, azaz 150 centinél nem mélyebb. Sajnos itt is dívik a napozó ágyak reggeli lefoglalásának szokása. A vendégkörben sok az észak-amerikai (USA és kanadai) és a francia. Előfordulnak dél-amerikaiak is. A Cancun-i hotelek amerikai vendégköréhez képest szerencsére ide kevesebb bunkó jön. A többség elég nyugis, és normálisan viselkedik.

Szobák

A hotel fő erőssége, hogy a szobák nagyon színvonalasak, jó állapotúak. Minden teraszon vagy balkonon van függőágy. A takarítás rendben van, a személyzet néha feledékeny ennek-annak a bekészítésében, cseréjében, de reklamálás után gyorsan megoldódik minden. Korai nyugovóra térők számára lényeges, hogy olyan szobát kapjanak, ami távolabb van az esti show műsorok helyszínétől (talán inkább a lobbyhoz közelebbiek). A szobákban a barna szín túlságosan dominál. Hajszárító, széf van.

Szolgáltatások

  • Szívélyes, előzékeny a személyzet. Angollal el lehet boldogulni.
  • A Wifi az all inclusive ellátás része.

Ellátás

A svédasztalos vacsora választéka minden este más gasztronómiai téma köré rendeződik. A választék nem hatalmas, de megfelelő, a minőség jó. Van sok csípős étel, de többségében nemzetközi étkeket kínálnak, kevés a mexikói ennivaló. Szuperek az édességek, van bőven friss zöldség és gyümölcs. Kellemes az étterem légköre, a kiszolgálás príma. Van több specialista étterem (pl. olasz, steakhouse, mexikói, ázsiai, sushi), ahol menüsorokat lehet választani. Az a la carte étterembe a férfiak csak hosszú nadrágban, rendes cipőben, ingben étkezhetnek. A resortban van egy szuper kávézó, és egy bár, ahol természetes gyümölcsleveket lehet inni.

2015. október 24.


FOTÓK

« vissza