ÚTIKRITIKA.HU / Yucatán


hirdetes


útikritikák


Viva Wyndham Maya****

A szállodáról

Szép, terebélyes, klub jellegű hotel szép stranddal. A szobák kielégítően nagyok, célszerűen kialakítottak, tiszták. Inkább olyanoknak való a hotel, akiket nem zavar a mozgalmasság, zajosság. Korrekt 4 csillagos. Nem luxushotel.

Hol?

A hotel Playa del Carmen központjától délre található, Playacar nevezetű hotelövezetben, ami nagyon biztonságos, alaposan ellenőrzött. A Cancun-i repülőtértől a hotelig vezető transzfer átlagosan egy órás. Playa del Carmen központja gyalog 20 perc a hotelből. Este kellemes begyalogolni a mozgalmasságba. A hotel és a központ közötti taxizás kb. 2500 forintnak megfelelő helyi pénz. A hoteltől ingyen lehet bérelni kerékpárt. A hotellel szemben van egy kis üzletközpont, ahol pénzautomata is található.

Tengerpart

A hotel privát strandja tiszta és valóban nagyon szép (szebb mint jó néhány más, közeli strandszakasz. A fehér homok szép és finom, pálmafák vannak. A tengervíz és a strand fövenye itt-ott és olykor sajnos eléggé moszatos. Ez inkább esztétikai hátrány. A helyi segéderők – több-kevesebb hatékonysággal - törekednek arra, hogy a strandot megtisztítsák a moszatoktól. A tengervízbe beljebb haladva egyre átlátszóbb a víz és jócskán látni halakat is. Ami a napozóágyakat illeti, azokat ingyenesen lehet igénybe venni, ha kellően korán törölközővel lestoppolunk egyet-kettőt. Vannak, akik lefoglalnak egy napozóágyat kora reggel, majd csak délután fekszenek ki. Amúgy a napozóágyak eléggé elnyűtt állapotban vannak. A strandon vannak árnyékos részek. Zugárusok járkálnak a strandon, de egy határozott nemmel le lehet őket szerelni.

Milyen?

A hotel némileg lestrapált állapotban van, mert már megrágta az idő vasfoga (1998 táján épült). A létesítmény azért elfogadható állapotú, szépen gondozott, a berendezés elég egyszerű. A medence tiszta, gondozott. Napközben (10-től) többnyire bömböltetik a zenét. Sok vendég emiatt inkább kitelepedik a strandra (jóllehet a medence és a strand nincs igazán távol egymástól). Na a strand sem teljesen nyugis a sok jet ski miatt. Van egy medence a nyugalomra vágyóknak.

Szobák

  • A szobák tisztasága teljesen rendben van.
  • Napi 650 forintnak megfelelő összegbe kerül a széf bérlése.

Szolgáltatások

  • A fogadótérben igénybe vehető, ingyenes Wifi néha akadozik.
  • A fogadótérben található pénzváltónál elég jó a kurzus.

Ellátás

  • Az all-inclusive ellátás alapvetően jó. Hatalmas a büféétkezés választéka. A tömegétkeztetés körülményei között sok a zaj.
  • A hotelen belül 52 különböző koktélfajtából lehet válogatni.

2015. szeptember 4.


FOTÓK

« vissza