ÚTIKRITIKA.HU / Autóval itthonról oda-vissza


hirdetes

útikritikák


Autóval itthonról oda-vissza

2022. június:

Friss útinfók, lezárások, torlódások saját tapasztalat alapján:
Néhány friss infóval szeretnék segíteni Nektek.
A Magyarország - Szerbia - Koszovó útvonalon kifelé a Debrecen - Qerret táv 14 óra volt (úgy is írhatnám a Szeged - Durresi öböl táv 11 óra), pihenőkkel pl. meggy ültetvényben Szerbiában vagy Koszovóban a pálya melletti Burger King-nél.
Fontos kiemelnem, hogy hétköznap.
Szerbiában 5-6 szakaszon vannak az autópályán terelések, 2-3 km-nyi hosszakban van a pálya egyik vagy másik oldala felbontva lassításokra számítsatok, a menetidő kismértékben több, mint tavaly (nem vészes !!!).
Nis-től a pályáról letérve Merosina - Prokuplje felé a koszovói határig útfelújítási munkák folynak, hol egyik hol a másik sáv van lezárva, 12 helyen alkalmi jelzőlámpa irányítja a forgalmat, itt nagyjából 45 perc - 1 óra közötti plusz menetidővel számoljatok! Ezt azért írom, mert aki tervez, az asztal mellől csak a km-tert meg az időt nézi, olyanról nem tudok aki ezt bárhol jelezte volna.

Koszovóban elkérik a 15 Eur - t személyautóra, kisbuszra a határon. Ez csak azoknak újdonság, akik tavaly nyáron "ingyen" kaptak biztosítást.
Koszovóban a benzin literje átlagosan 1.85 EUR a kutakon, ez azoknak újdonság csak akik tavaly de inkább tavalyelőtt az 1.10 EUR / l. árhoz voltak hozzászokva...
Más útvonalon idén nem voltam, nincs útinfóm, amit tudtam leírtam. 😉 (m.g., 2022)


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon