ÚTIKRITIKA.HU / Nusa Dua


hirdetes


útikritikák


Melia Bali 5cs. - vélemények

Bali - Nusa Dua - Melia Bali*****
Lényeg:
Bali viszonylatában top hotel, de nem érdemes európai, vagy fejlettebb ázsiai nagyvárosi 5 csillagosokhoz hasonlítgatni. A tisztaság, a gondozottság rendben van, de a maga páratartalom itt-ott már kikezdte az épületet. A szobák tiszták, s meglátszódik, hogy régen épült a hotel. A szolgáltatások jók.
Hol?
Nusa Dua elsősorban luxushotelekkel van tele, minden roppan konszolidált, és sokan, ezáltal, kényelmesebben pihenhetnek. A hotel közelében kizárólag más menő szállodák sorakoznak. Nincs zajos buliélet. Aki szórakozni akar annak be kell mennie Kutába (40-80 perc, nagyon a forgalom függvényében), vagy Seminyakba.
5 perc gyalogtávolságra található egy bevásárlóközpont (Bali Collection), nyugat-európai árakkal. A tenger mentén húzódó promenádon kellemes esténként sétálgatni és gyönyörködni a szépen kivilágított hotelekben, és persze a tengeri panorámában.
Jóllehet a repülőtér nincs is messze, a nagy közúti forgalom miatt gyakran egyórássá hosszabbodik a transzfer.
A szigetet nyilván fel kell fedezni, de ehhez több órát kell közlekedni.
Strand:
A hotelnek közvetlen strandkapcsolata van. Privátstrand. Az amúgy szép tenger sokáig sekély, szóval inkább mártózkodásra alkalmas, mint tempós úszásokra. Az árapály váltakozásokhoz kell alkalmazkodni a strandolásnál (dagálykor a legjobb). Sokan azért a medencézés helyett inkább a gondozott parton pihennek, már csak a szép tengeri panoráma miatt is, akkor is, ha a víz apálykor éppen nem alkalmas fürdőzésre.
Milyen?
Terebélyes, jó nagy hotel csodás kerttel. A medence kellően nagy. vannak, akik túl nagyüzeminek érzik a szállodát.
A vendégkörben előfordulnak hangoskodó ausztrálok (főleg augusztusban).
Szobák:
Régiek, nem ultramodernek, de jó állapotúak és szépen a Balira jellemző diszítések. A nagy ágyak kényelmesek. A fürdőszobák eléggé régiesek: kádasak, nincs külön zuhanyozó.
Nyugalom szempontjából a legjobbak a lagúna medencés szobák.
Szolgáltatások:
A személyzet szívélyes, figyelmes.
Sok programlehetőség van a hotelen belül is: pilátesz, jóga, főzőtanfolyam, batik készítési kurzus, vízi torna, bicajozás stb. Az edzőterem színvonalas.
Mint az egész Balira jellemző, a wifi nem működik kellő stabilitással.
Ellátás:
A reggeli választéka hatalmas.
5 étterem is van a hotelben (spanyol ázsiai, grill stb.). A strandon lévő Sateria étteremben a pálmafák alatt igazán hangulatos enni a príma büfévacsora kínálatából (csodás grillétkek).
Ajánlható a félpanziós ellátás.
Nem vitás, hogy a hotelben jóval drágább a la carte enni, mint az utcai vendéglőkben.
2018. december 7.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Balira Repülőjegyek Balira
Olcsó repülőjegyek Balira a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes