ÚTIKRITIKA.HU / Kínai QR-kódos fizetés


hirdetes

útikritikák


Kínai QR-kódos fizetés

2024:

Ahhoz, hogy Kínában a QR-kódos fizetést tudjuk használni, kell mobilnet, erre én az Airalo-t használtam, és ajánlom is jó szívvel. Téves infó, hogy helyi adatkártya kell, és VPN mögött nem megy a fizetés! Roppant nagy előnye, hogy megspórolod a VPN-n, ugyanis mindenféle trükközés nélkül is ment vele a FB, Google stb. Pekingben kicsit nehezebben, ott valószínűleg erősebb a tűzfal, és kellett pár óra mire elkezdett működni, viszont működött, az ExpressVPN és sharkizé a hotel wifin is elvérzett. De pl. Xian, Shanghai csont nélkül rögtön látta a "tiltott" oldalakat a mobilnet, ott ment a VPN is a hotel wifin.

Úgy látszik Kínában nem egyforma a szigor. Emellett, ha nem kell korlátlan net, szerintem árban az egyik ha nem a legjobb, nekem 3 giga 30 napos idővel 12 dollárért nagyon megérte és elég volt mindenre, hotel wifit nem is használtam.

Aztán kell egy bankkártya, én nem raknék valódit mögé ezért egy virtuális Revolut MC kártyát dedikáltam a kínai fizetéshez.
És kell egy app, két népszerű van az Alipay és a WeChat. Utóbbit hamar elvettettem, mert hiába állítottam telepítés után a nyelvet angolra, kínai maradt. Egyébként a megoldás az, hogy a telefonrendszer nyelvét magyarról angolra kell állítani a WeChat telepítés előtt. Mindegy, én nem használtam.

A másik az AliPay, erről van tapasztalatom.

A telepítés és regisztrálás egyszerű, mert tud angolul. Hozzárendelhető a Revo akár VR akár plasztikkártya is, amit egy sima kártyaellenőrző tranzakció után el is tárol. Ami a trükk, hogy az első éles használat egy picit körülményes, van aki itt vérzik el. A jótanácsom, olyan helyen használd először ahol nem áll mögötted egy tucat ember mert meglincselnek, és tudnak angolul, és értik, hogy most egy picit türelmet kérsz mert első használat lesz.

2 alap üzemmódja van, a piacokon utcán ki van lógatva egy söralátétszerű táblán egy QR-kód, az első Scan menüben a kamerával beolvasod majd beírod, mennyit akarsz neki fizetni. A másik a második pay/receive vagy ilyesmi menüpont amikor TE mutatsz QR-kódot ez főként a rendes boltokban működik, és ők hívják le a fizetendő összeget.
Bármelyikkel indítasz, fogja kérni az Alipayben megadott pinkódodat többször is, és a Mastercard-os online fizetés ellenőrzés is lemegy (átküld a revo appba engedélyezni, vissza a MC oldalra stb). Nehezítésként mindez rövid időlimites, nekem harmadik nekifutásra sikerült időn belül minden lépést letudni. Na emiatt trükkös.
Viszont ha egyszer ezt letudtad, onnantól többnyire csak pitty - és kész a fizetés. Néha bekéri a pinkódot, nem jöttem rá a logikára mikor, de a Revo pl többet nem zaklat, szépen megjelenik a terhelés "alipay" név alatt a kártyán. Szóval baromi gyors, egyszerű módszer a fizetésre kb bárhol.
A lényeg, hogy egy airalo+revolut+alipay kombó csont nélkül működik és mindenhol fizethetsz, én konkrétan nem is váltottam jüant.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Pekingbe Repülőjegyek Pekingbe
Olcsó repülőjegyek Pekingbe a Vistánál
Repülőjegyek Shanghaiba Repülőjegyek Shanghaiba
Olcsó repülőjegyek Shanghaiba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes