ÚTIKRITIKA.HU / Sencsen


hirdetes

útikritikák


Sencsen

Sencsen dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Helyi közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Közbiztonság | Egyéb hasznos információk | Shenzhen Window of the World | China Folk Culture Village | Splendid China Park | Egyéb látnivalók | Érdekességek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

d.a. fotója

.

Az aloldal szerkesztés folyamatban van. Kérjük némi türelmüket.

Sencsen dióhéjban

 • Sencsennek (angolul Shenzhen-nek írják) közel 15 millió lakosa van. Kína egyik leggazdagabb városa az ország déli részén, Hongkong közvetlen közelében, Kuangtung (avagy Guangdong) tartományban.
 • Az alapműveltséghez szükséges információként...., így írják Sencsent kínaiul: 深圳
 • A turista utazás ideális időzítése: október és március között. Nyárom kemény hőség van.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A Splendid China Miniature Park meglátogatása igazán tartalmas élmény volt
 2. A Window of the World Park ugyancsak parádés
 3. A Chung Ying Street mozgalmassága
 4. Másfél órára Shenzentől meglátogattuk Dafen falut, ami az olajfestményeket festő művészek sokaságának terephelye - jó áron vettünk két Botero-festményt (mármint utánzatot) 
 5. A 11 metróvonal eléggé praktikus a turistáknak is.
 6. A Lianhuashan parkban nézni a helyi embereket, sok vicces jelenetet lehet látni

Nem tetszett

 1. A felhőkarcolókkal teli városközponthoz képest a külvárosok kilakulatlannak tűnnek.
 2. Az egyik legdrágább kínai város (az árszint Shanghaihoz hasonló)
 3. A taxisok többsége nem hajlandó bekapcsolni a taximétert ha külföldi száll be.
 4. Rettenetes közlekedési dugók.
 5. Könnyű eltévedni, mert nagony kevés a latin betűs kiírás
 6. Az áruházi eladók többsége bunkó.

Vélemények

Odajutás

Hongkongból vonatal csupán másfél óra.

Szállás

Ajánlott szállodák:

Egyéb Sencsen-i hotelekről tájékozódás és foglalás itt - hotelscombined.com

Helyi közlekedés

Metró

Taxi


Étkezés

Vásárlás

Luohu Commerical City (Lo Wu Shopping Plaza)

Szórakozás

Népművészeti bemutató - u.n. fotója

Közbiztonság

Sencsen biztonságos, erőszakos cselekményektől mentes nagyváros. Zsebtolvajok, tolvajok akadnak, de rablás a legritkábban fordul elő. Értelmes elővigyázatossággal könnyen elkerülhető, hogy meglopjanak.

Arra vigyázni kell, hogy fizetéskor ne adjanak nekünk hamis bankjegyet. Biztonságosabb, ha nem fizetünk nagy cimletűvel, avagy annyit fizetünk, hogy ne kelljen visszaadniuk jelentősebb összeget.

Egyedül utazó lányok, nők kerüljék sötétedés után a kis, néptelen utcákat. Óvatosságból használhatják a vonatokon és a metrón a csak nők számára fenntartott kocsikat.

Egyéb hasznos információk

Jön!

Shenzhen Window of the World

A "Shenzhen Window of the World" egy hatalmas tematikus vidámpark Kínában, amely a világ különböző országainak és kultúráinak ikonikus helyszíneit és építményeit bemutatja. A parkban kisebb méretarányban megépítették sok híres világörökségi helyszínt, épületet és más nevezetességeket a világ különböző részeiről.

A park területén megtalálhatók például a Párizsi Eiffel-torony, az Egyptomi Piramisok, a New York-i Szabadság-szobor, a Római Colosseum, a Sydney-i Operaház, a Taj Mahal és még sok más nevezetes helyszín. Ezek az építmények gyakran kisebb méretű másolatai, de részletes kidolgozásukkal és környezetükkel igyekeznek hűen visszaadni az eredeti helyszínek hangulatát.

A parkban különböző tematikus területek találhatók, amelyek az egyes országok vagy kultúrák hangulatát próbálják megteremteni. Emellett színes műsorok, bemutatók és éttermek is részei a park szórakoztató és látványos élményének.

Mindenképpen érdemes meglátogatni a Shenzhen Window of the World parkot, ha érdekelnek a világ nevezetes helyszínei és kultúrái, és szeretnél egyetlen helyen bejárni a világ különböző tájait.

China Folk Culture Village

A "China Folk Culture Village" (Kína Népi Kultúra Falu) egy másik népszerű tematikus vidámpark Shenzhenben, Kínában. Ez a park a kínai kultúra különböző régióinak és etnikai csoportjainak hagyományait és építészetét mutatja be. A park létrehozásának célja, hogy bemutassa Kína gazdag és sokszínű kulturális örökségét.

A parkban számos autentikusnak tűnő falut, épületet és helyszínt találhatsz, amelyek reprezentálják Kína különböző régióit és népcsoportjait. Ez magában foglalja a han kínaiak mellett a különböző etnikai kisebbségek kultúráit is. A területen tradicionális épületek, templomok, lakóházak és más építmények találhatók, amelyekben bemutatják az adott terület jellegzetes stílusát, építészeti vonásait és kulturális hagyományait.

A parkban kulturális előadások, bemutatók és interaktív tevékenységek is elérhetők, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy még mélyebben megismerjék és megéljék a különböző kulturális aspektusokat.

Az egyes területek és épületek részletes kidolgozása, valamint a kulturális bemutatók és tevékenységek sokak számára vonzóvá teszik a China Folk Culture Village látogatását. Ha érdeklődsz a kínai kultúra és népi hagyományok iránt, valószínűleg élvezni fogod ezt a parkot.

Splendid China Park

A "Splendid China Park" egy további tematikus vidámpark Shenzhenben, Kínában. Ez a park szintén a kínai kultúra és történelem bemutatására összpontosít, és hasonlóan a China Folk Culture Village-hez, itt is lehetőség van a látogatóknak egyetlen helyen bejárni Kína különböző régióit és nevezetes helyeit.

A parkban megtalálhatóak a kínai történelem és kultúra kiemelkedő eseményeinek és helyszíneinek kisebb méretarányú másolatai. Ide tartoznak a Kínai Nagy Fal, a Tiltott Város, a Hszian-i Terrakotta Hadsereg és sok más híres helyszín. Az építmények és bemutatók általában részletesen reprezentálják az eredeti helyeket, és segítenek a látogatóknak jobban megérteni Kína gazdag történelmi és kulturális hagyományait.

Az előadások, bemutatók és interaktív tevékenységek segítségével a park célja, hogy segítse a látogatókat mélyebben megismerni a kínai történelmet, kultúrát és hagyományokat.

Egyéb látnivalók

Happy Valley of Shenzhen

"A Happy Valley of Shenzhen" egy hatalmas tematikus vidámpark Shenzhenben, Kínában. Ez a park egy modern és szórakoztató attrakciókban gazdag helyszín, amelyet kifejezetten az élmények és szórakozás szerelmeseinek terveztek.

A park területén számos különböző terület és szekció található, mindegyik más témával és attrakciókkal. A különböző szekciókban élményparkok, hullámvasútok, vízi vidámparkok, interaktív bemutatók és látványos előadások várják a látogatókat. A park a modern technológia és szórakoztatás kombinációjával igyekszik elvarázsolni és szórakoztatni a látogatókat.

A Happy Valley of Shenzhen park több szekcióra oszlik, például:

Atlantis: Vízi világ és hullámvasutak.
Cartoon City: Gyerekeknek szóló animációs karakterekkel és vidámparki játékokkal.
Happy Times: Vidámparki játékok és szórakoztató attrakciók.
Spanish Square: Spanyol témájú szekció látványos előadásokkal és épületekkel.
Sunshine Coast: Vízi szórakoztatás és strandhangulat.

A park változatos kínálatot nyújt, így minden korosztály találhat magának megfelelő szórakozást és élményeket. A vidámparkok és attrakciók mellett éttermek, boltok és egyéb szolgáltatások is elérhetők a látogatók kényelméért.

Shenzhen Lianhuashan Park

A "Shenzhen Lianhuashan Park" egy gyönyörű városi park Shenzhenben, Kínában. A park elnevezése a "Lianhua hegy" nevéből származik, ami a "Lotus-hegy" jelentést hordozza, és a parkban található tóra és lótuszvirágokra utal.

A park egy kellemes zöldövezet, amely lehetőséget nyújt a látogatóknak a természet közelségében való pihenésre és kikapcsolódásra. A park területén megtalálhatóak sétautak, kis hídak, tavak és gyönyörű kertek, amelyek között sétálva élvezheted a friss levegőt és a természet szépségét.

A parkban egy kiemelkedő vonzerő a lótuszvirágokkal borított tavak látványa. A lótuszok Kínában fontos szimbólumok, és hagyományosan számos jelentéssel bírnak, például a tisztaság, a spirituális növekedés és a megújulás szimbólumai. A lótuszok látványa a parkot különlegessé teszi, különösen a virágzás idején.

A parkban találhatóak kilátópontok is, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik Shenzhen városára és a környező területekre. A park területén rendezvények, fesztiválok és egyéb kulturális események is megrendezésre kerülnek, így különböző időszakokban lehetnek érdekes tevékenységek is.

A Shenzhen Lianhuashan Park egy jó lehetőség arra, hogy kicsit elszakadj a városi zajtól, és élvezd a természet nyugalmát és a gyönyörű környezetet. Ha szereted a parkokat és a természet közelségét, valószínűleg élvezni fogod a látogatást ebben a parkban.

Dafen Oil Painting Village

A "Dafen Oil Painting Village" egy nevezetes művészeti negyed Shenzhen városában, Kínában. Ez a hely híres arról, hogy itt készülnek és értékesítésre kerülnek az olajfestmények és művészi alkotások nagy mennyiségben. A negyed a 80-as években alakult ki, amikor a helyi művészek elkezdtek reprodukálni híres festményeket és alkotásokat.

A Dafen Oil Painting Village területén rengeteg kis műterem, galéria és üzlet található, ahol művészek dolgoznak és kínálnak eladásra festményeket. A paletta széles, és itt találkozhatsz híres műalkotások másolataival, egyedi tervezésű alkotásokkal, portrékkal, absztrakt festményekkel és még sok más stílussal.

A negyed látogatói számára lehetőség nyílik megtekinteni, hogy az olajfestmények hogyan készülnek, és akár személyre szabott rendeléseket is adhatnak le. Sok művész műterme és galériája nyitva áll a látogatók előtt, így megnézhetik a művészeti folyamatot és beszélgethetnek a művészekkel.

Fontos megjegyezni, hogy a Dafen Oil Painting Village-ban készült festmények sokszor reprodukciók vagy másolatok híres műalkotásokról, így az eredeti művészek vagy alkotók jogai is szempontok lehetnek. Emellett a minőség és az árak is változóak lehetnek, így érdemes körültekintően választani, ha vásárolni szeretnél.

Svájci falu

A "Swiss Village" vagy "Swissôtel" egy luxusvendéglátókomplexum Shenzhen városában, Kínában. A hely nevéből adódóan az "svájci falu" koncepcióját próbálja megidézni, azonban nem egy hagyományos faluról van szó, hanem egy modern, luxus hotel- és lakókomplexumról, amely svájci építészeti és designelemeket vonultat fel.

A Swiss Village területén található a Swissôtel, egy luxus szálloda, amely elegáns szobákkal, éttermekkel, wellness- és sportlétesítményekkel, valamint különböző szolgáltatásokkal várja a vendégeket. Az épületek tervezése és kialakítása igyekszik visszaadni a svájci építészeti stílus és a magas minőség érzetét.

A komplexum területén több épület található, amelyek svájci építészetet és dizájnt követnek. A környezetben zöldterületek, sétányok és egy tó is helyet kapott, ami a pihenést és kikapcsolódást szolgálja. A Swiss Village területén rendezvények, konferenciák és esküvők is megrendezésre kerülhetnek, mivel a komplexum kiválóan alkalmas különböző események lebonyolítására.

Fontos tudni, hogy a Swiss Village inkább egy modern és luxusvendéglátókomplexum, amelyet az svájci stílus és minőség inspirált. Ezért ne várj hagyományos falusi hangulatot vagy építészetet, hanem inkább egy modern és elegáns környezetet, amely kényelmet és különleges szolgáltatásokat nyújt.


Érdekességek

Jön!

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Pekingbe Repülőjegyek Pekingbe
Olcsó repülőjegyek Pekingbe a Vistánál
Repülőjegyek Shanghaiba Repülőjegyek Shanghaiba
Olcsó repülőjegyek Shanghaiba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes