ÚTIKRITIKA.HU / Nyugati part


hirdetes

útikritikák


Nyugati part

Nyugati part röviden|Bosa| Oristano|

Oristano - vízhordók - Kriszta fotója

Nyugati part röviden

Alghero: Ez a gyönyörű tengerparti város a nyugati part egyik legismertebb helye. A középkori városfalak és a régi belváros hangulatos utcái nagyon vonzóak. Érdemes meglátogatni a Katedrálist és a Torre di San Giovanni-t, valamint a gyönyörű strandokat.

Capo Caccia: Alghero közelében található ez a hatalmas sziklás-fok, amely lenyűgöző látványt nyújt a tengerre. Itt található a Neptunus-barlang, ahová csónakkal vagy lépcsőkön leereszkedve lehet eljutni. A barlang belső terei csodálatos cseppkövekkel és formákkal teliek.

Bosa: Ez a festői kisváros a Temo-folyó partján található, és híres a színes házairól és a középkori kastélyáról. Érdemes sétálni a város kis utcáin, meglátogatni a katedrálist és élvezni a folyóparti kilátást.

Stintino: Ez a gyönyörű üdülőhely híres a La Pelosa strandjáról, amely az egyik legjobb strandnak számít Szardínián. A türkizkék víz és a finom homok kristálytiszta és vonzó.

Asinara Nemzeti Park: Ez a sziget és nemzeti park a nyugati part közelében található. Ideális hely a természet szerelmeseinek. Sétálhat a gyönyörű tájban, és megfigyelheti a gazdag vadvilágot, beleértve a veszélyeztetett fajokat is.

Vélemények

Caglairi-ból a part mentén indultunk nyugatra. Mindenkinek ajánlom, hogy a Strada panoramica SP71-es úton haladjon, valami csodás a táj ami egy - egy kanyar után a szemünk elé tárul:

Monte Cagoni Beach
Spiaggia su Giuddeu
Spiaggia di Tuerredda, sajnos csak fentről láttuk. Pont elaludt a kisfiunk és az út szélén végig álltak az autók, nem tudtunk megállni. Elmondások szerint az egyik legszebb strand azon a részen.
Torre del Budello
Porto Pino

Bosa

Bosa városról külön oldalon írunk sok-sok fotóval : https://utikritika.hu/szardinia/bosa_sok_fotoval

N. L. fotója

Oristano

Lakosság (2023): 32,500

Oristano városa gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet. A középkori városközpontban sétálva gyönyörű épületeket és a tradicionális szardíniai építészetet fedezhetünk fel. Érdemes meglátogatni a város jelképét, a Piazza Eleonora-t, ahol a gyönyörű 13. századi katedrális (Cattedrale di Santa Maria Assunta) található.

Oristano híres a hagyományos sartiglia lovasfesztiválról, amit évente februárban vagy márciusban rendeznek meg itt. Ez a hagyomány több száz évre nyúlik vissza. Lovasbemutatókat rendeznek, és a helyiek népviseleteket öltene magukra. A lovasok bemutatják képességeiket és bátorságukat, amikor lovagolva átugornak egy ezüstkarikán.

Oristano közelében található a Torregrande nevű gyönyörű homokos strand. Ez a strand hosszú, aranyhomokkal borított partszakasszal és kristálytiszta vízzel bír. Ideális hely a napozásra, fürdésre és a vízi sportokra.

Oristano mellett található a Monte Arci, egy vulkanikus hegy, amely jelentős régészeti és geológiai érdeklődésre tarthat számot. A hegy területén régi kőbányák találhatók, ahol obszidiánt bányásztak, amit az őskorban fegyverek és különböző szerszámok készítéséhez használtak fel.

A városban található Giovanni Marongiu Gaspari Múzeum bemutatja a szárdi néprajz és kultúra gazdag gyűjteményét. Al átogató megismerheti a helyi hagyományokat, viseleteket, kézműves termékeket és más érdekes tárgyakat.

Kriszta fotói

Katedrális

Kriszta fotói

Arrutas strand

avagy: Is Arutas

Csodálatos apró fehér, rizsszem méretű kavicsos strandra érkeztünk a tenger mesés színekben pompázott.

b. a. fotója

Porto Pinto

Délnyugat-Szardínia egyik gyöngyszeme ez a hosszan elnyúló fehér homokos strand. Sant’Anna Arresi városkához tartozik a szintén Porto Pino nevet viselő turisztikai település, melynek nincs valódi központja, és kifejezetten csak a strand miatt megy az ember Porto Pinóra. A kb. 4 km-es partszakaszt három részre lehet osztani, melyből az első a legjobban felszerelt a turisták számára, és ezért itt vannak a legtöbben. A második már kevésbé látogatott és kevesebb, mint két km hosszan fehér homok borítja. A harmadik, ahol mi is voltunk, kb. egy km hosszú, fehér homokos és gyönyörű homokdűnék teszik még érdekesebbé. A strand megmaradt természetes vadságában, az egyetlen bárhoz is több száz métert kellett gyalogolni. forrás

Fotóegyveleg

Oristano - Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes