ÚTIKRITIKA.HU / Szardínia időjárása hónapokra lebontva


hirdetes

útikritikák


Szardínia időjárása hónapokra lebontva

Szardínia időjárása januárban| Szardínia időjárása februárban| Szardínia időjárása márciusban|Szardínia időjárása áprilisban|Szardínia időjárása májusban| Szardínia időjárása júniusban| Szardínia időjárása júliusban| Szardínia időjárása augusztusban| Szardínia időjárása szeptemberben|Szardínia időjárása októberben Szardínia időjárása novemberben| Szardínia időjárása decemberben

Szardínia időjárása januárban

Január Szardínia szigetén a tél közepére esik, és az időjárás hideg és nedves lehet. Az időjárás általában hűvös és esős, és a tengerparti területeken is hűvösebb hőmérsékletekre lehet számítani.

Az átlagos nappali hőmérséklet januárban általában 10-15°C között mozog, de az északi részeken lehetnek hűvösebb napok is, ahol a hőmérséklet még alacsonyabb lehet. Az éjszakai hőmérséklet általában 5°C alatt vagy annak közelében van.

Januárban meglehetősen sok eső várható, és lehetnek szélviharok is. A tenger hőmérséklete hideg, így a fürdésre csak a bátrabbak merészkednek.

Ha Szardíniát januárban tervezi meglátogatni, mindenképpen hozzon magával meleg ruhákat és esővédő felszerelést. Mivel ez az időszak az alacsonyabb turisztikai szezonhoz tartozik, lehetősége lehet arra, hogy néhány látnivalót csendesebb körülmények között fedezzen fel.

Szardínia időjárása februárban

Február Szardínia szigetén továbbra is a téli időszak része, és az időjárás általában hideg és nedves lehet. Bár már a tavasz közeledik, az időjárás még mindig hűvös, és továbbra is lehet esős időjárás.

Az átlagos nappali hőmérséklet februárban általában 10-15°C között mozog, hasonlóan a januárhoz. Az éjszakai hőmérséklet általában 5°C alatt vagy annak közelében van.

Februárban is továbbra is lehet eső és szélviharok, tehát érdemes felkészülni az ilyen időjárási viszonyokra. A tenger hőmérséklete még mindig hideg marad, így a fürdésre csak a bátrabbaknak javasolt.

Ha Szardíniát februárban látogatja, hasonlóan a januárhoz, készüljön meleg ruhákkal és esővédő felszereléssel. A turisztikai szezon továbbra is alacsonyabb, tehát ez lehetőséget adhat a látnivalók és a környező területek felfedezésére kevésbé zsúfolt körülmények között.

Szardínia időjárása márcusban

Március Szardínia szigetén már a tavasz kezdetét jelenti, de az időjárás továbbra is változékony lehet. Ebben az időszakban az időjárás enyhébb lesz, de előfordulhatnak még hűvös napok és eső is.

Az átlagos nappali hőmérséklet márciusban általában 13-18°C között mozog, de az eltérések lehetnek a területtől függően. Az éjszakai hőmérséklet általában 5-10°C körül alakul.

Márciusban már növekszik a napsütéses órák száma, de még mindig előfordulhatnak esős napok és szélsőségesebb időjárási viszonyok. A tengerhőmérséklet még viszonylag hűvös lehet, így a fürdésre csak azoknak ajánlott, akik bírják a hűvösebb vizet.

Ha Szardíniát márciusban látogatja, érdemes rétegesen öltözködni, hogy alkalmazkodjon a változó hőmérsékletekhez, és készüljön esőkabáttal vagy esernyővel is.

Szardínia időjárása áprilisban

Április legelején az időjárás pont nekünk megfelelő volt (20-25 fok körül végig), a tengerpartokon nem volt tömeg, sőt, ember sem nagyon volt, az utakon nem volt túl nagy forgalom. forrás

Szardínia időjárása májusban

Májusban minden virágzik. Tenger hideg még májusban, kb. 18 fok

Május Szardínia szigetén már a tavasz és a korai nyár kezdetét jelenti, és az időjárás általában melegebb és naposabb lesz. Májusban a hőmérséklet már jóval kellemesebb, és az időjárás kevésbé változékony, mint a téli hónapokban.

Az átlagos nappali hőmérséklet májusban általában 18-23°C között mozog, de lehetnek melegebb napok is, amikor a hőmérséklet elérheti akár a 25-28°C-ot is. Az éjszakai hőmérséklet általában 10-15°C körül alakul.

Májusban már jelentősen nő a napsütéses órák száma, és az esőzések kevesebb előfordulnak. A tenger hőmérséklete is lassan emelkedik, de még mindig lehet hűvös, különösen a hónap elején.

Május az ideális hónap a Szardínia látogatására, mivel a kellemes időjárás lehetővé teszi a szabadtéri tevékenységek, kirándulások és strandolás élvezetét, miközben még nem éri el a nyári forróság és a magas turistaszezon.

Szardínia időjárása júniusban

Júniusban Szardínia szigetén már elkezdődik a nyári időjárás, de általában még nem olyan forró és száraz, mint a későbbi hónapokban. Június a tavaszi és nyári átmeneti időszak, így az időjárás enyhébb lehet, de már meleg napokkal is számolhatunk.

Az átlagos nappali hőmérséklet júniusban általában 25-30°C között mozog, bár eltérések lehetnek a sziget különböző területein. Az éjszakai hőmérséklet általában 15-20°C körül lehet.

Júniusban már sok napsütés várható, de előfordulhatnak esőzáporok és zivatarok is, különösen a hónap első felében. Azok, akik a tengerparton szeretnének pihenni és fürödni, már élvezhetik a kellemes tengerhőmérsékletet és a kevésbé zsúfolt strandokat.

Szardínia időjárása júliusban

A nappali hőmérséklet jellemzően forróak, az esték langyosak. Az átlagos nappali maximum 32 C, a minimum 21 C.87% esély van arra, hogy tökéletes napsütéses nap legyen, és 13% esély van arra, hogy felhős legyen az ég. Az eső kockáazata jelentéktelen.

A tengervíz átlagos hőmérséklete 25 C.

Szardínia időjárása augusztusban

A időjárás Szardínia szigetén augusztusban általában meglehetősen meleg és száraz. Augusztus a nyár csúcsa, így a legmagasabb hőmérsékletek és a minimális csapadékmennyiség jellemzik ezt a hónapot. Az átlagos nappali hőmérséklet 28-33°C között lehet, de helyenként akár még magasabb is lehet. Az éjszakai hőmérséklet általában 18-23°C körül mozog.

A napfényes és meleg időjárás miatt augusztus a turisztikai szezon egyik legnépszerűbb hónapja Szardínián. A tenger hőmérséklete is kellemesen meleg lehet, ideális a strandolásra és a vízisportokra.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az erős napsugárzás miatt fontos a megfelelő napsugárzás elleni védekezés, mint például a naptej használata, a kalap vagy napernyő használata, és elegendő folyadék fogyasztása.

Szardínia időjárása szeptemberben

Augusztus legvégén és szeptember első hetében szinte minden nap sütött a nap, a tenger 26-27 fokos volt, sokáig lenn lehetett maradni a strandon. Egy nap volt borongósabb, esősebb, de akkor épp kirándultunk a sziget belseje felé, úgyhogy nem volt annyira zavaró.


Szardínián a szeptembert még mindig meleg, de a nyárhoz képest kevésbé intenzív hőmérséklet jellemzi. A napsütésesés kellemes napok ideálisak a strandok és a szabadtéri tevékenységek élvezéséhez anélkül, hogy a szélsőséges hőséggel  szembesülnének.
A nyári szezon vége után szeptemberben a turisták száma csökken az előző hónapokhoz képest. Ez azt jelenti, hogy a turisztikai látványosságok, strandok és látnivalók kevésbé lesznek zsúfolva, ami meghittebb és pihentetőbb élményt kínál.
Mivel szeptemberben véget ér a turisztikai főszezon, számos szálloda , étterem, és turisztikai tevékenység kedvezőbb  árakat kínál. Ez előnyt jelenthet azok számára, akik pénzt  szeretnének megtakarítani anélkül, hogy az élmény minőségét  veszélyeztetnék.

A tenger hőmérséklete szeptemberben általában 20 fok felett van. Az időjárás-előrejelzés pedig, pontosan ugyan olyan mint Magyarországon, van hogy eltalálják és van hogy tévednek. Indulás előtt egy héttel érdemes megnézni az interneten a várható időjárást

(g. n.)

Szardínia időjárása októberben

Október második hetében voltunk itt. Csodás volt az időjárás. Napközben 26-27 fok, a tengervíz 22-23 fok, folyamatos napsütés, semmi eső. Imádtuk! (aji, 2023) 


Október közepén voltunk és még fürödtünk a tengerben, ez mindent elmond:) A hegyekben viszont sokszor kapott el özönvíz-szerű zápor és a hőmérséklet ilyenkor jócskán lecsökkent, nagyon örültünk egy pulóvernek!


Előny: Kevésbé zsúfolt (legalábbis októberben biztos), nem tömegturizmus van, viszonylag kis helyen nagy változatosság (tenger, hegy, történelmi városok), sok látnivaló. Nagyon szomorú volt azt tapasztalni, hogy október közepén az éttermek kb 60-70%-a és sok szálláshely is már zárva volt, mondván vége a főszezonnak.


Alghero térségében október első hetében – nagy valószínűséggel - 27-29 fok körül mozog majd a nappali hőmérséklet, és éjszaka sem hűl le a levegő 20 fok alá. Az első héten nem kizárt, hogy az egyik nap lesz valamicske eső, de nem tartós.

A tengervíz hőmérséklete várhatóan 21, 22 fokos lesz, ami a vízbe menetelt követően pár perc után teljesen kellemes hőmérsékletnek tekinthető. Mindenesetre e térségben októberben a turisták többsége szokott a tengerben fürdeni.

Nagyon erős széljárás nem várható, de persze manapság a világon mindenhol van valami eltérés az elmúlt évek átlagértékeihez képest. 7-12km/h szélerősség a valószínű. Ez valamivel enyhébb, mint most, a napokban. (UK)


Szeptember végén, október elején töltöttünk egy hetet Szardínia északi részénAz időjárásról annyit, az előrejelzés szerint az első három napon végig esnie kellett volna, ezzel szemben többnyire tiszta volt az idő. Útközben volt, hogy esett, sőt zuhogott, de mire megérkeztünk egy-egy helyre elállt és volt olyan is, hogy nagy örömünkre kisütött a nap.

Szardínia időjárása novemberben

November Szardínia szigetén már az őszi időszakhoz tartozik, és az időjárás általában hűvös és nedves lehet. Az időjárás viszonylag változékony lehet, és a hónap során eltérő időjárási viszonyokkal lehet számolni.

Az átlagos nappali hőmérséklet novemberben általában 13-18°C között mozog, de az eltérések lehetnek a területtől függően. Az éjszakai hőmérséklet általában 7-12°C között alakul.

Novemberben már több eső is várható, és a napfényes órák száma csökkenhet. Az időjárás változékony lehet, és előfordulhatnak viharok is. A tengerhőmérséklet hűvös, így a fürdésre már csak a bátrabbak merészkednek.

Ha Szardíniát novemberben tervezi meglátogatni, fontos hozni meleg ruhákat és esővédő felszerelést. Az alacsonyabb turisztikai szezon miatt kevesebb turista lehet a látogatott területeken, ami lehetőséget ad a látnivalók és a helyi kultúra felfedezésére.

Cagliari - Piazza Yenne - Igazi mediterrán november.. hol esik az eső hol gyönyörűen süt a nap, 17 fok - Ata fotója

Szardínia időjárása decemberben

December Szardínia szigetén már a tél kezdetét jelzi, és az időjárás általában hűvös és nedves lehet. Az időjárás ebben a hónapban már hidegebb, és a tengerparti területeken is hűvösebb hőmérsékletekre lehet számítani.

Az átlagos nappali hőmérséklet decemberben általában 10-15°C között mozog, de a hőmérséklet lehet alacsonyabb is, különösen az északi területeken. Az éjszakai hőmérséklet általában 5°C alatt vagy annak közelében van.

Decemberben már több eső és felhős idő várható, és a napfényes órák száma csökken. Az időjárás változékony lehet, és előfordulhatnak szélviharok is. A tengerhőmérséklet hideg, így a fürdésre csak a nagyon bátrak merészkednek.

Ha Szardíniát decemberben látogatja, fontos hozni meleg ruhákat, esővédő felszerelést és esetleg sálakat, sapkákat is. A turisztikai szezon ilyenkor alacsonyabb, tehát kevesebb turista lehet a látogatott területeken, ami lehetőséget ad a csendesebb és autentikusabb élményekre.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes