ÚTIKRITIKA.HU / Gyalogtúrák


hirdetes

útikritikák


Gyalogtúrák

Gyalogtúrákról általában|Vélemények| Gorropu-szurdok és az SS 125 -ös út|Fotóegyveleg

Gyalogtúrákról általában

Szardínia szigete csodálatos hely a gyalogtúrák kedvelőinek, mivel renegeteg változatos területet kínál a gyaloglásra és túrázásra. A sziget domborzata változatos, és sok természeti látványosságot kínál. Néhány népszerű hely és lehetőség a gyalogos túrákhoz Szardínián:

Gennargentu Nemzeti Park: Ez a Szardínia legmagasabb hegysége, és kiváló lehetőségeket kínál hegyi túrákhoz és gyaloglásokhoz. A parkban megtalálható a Supramonte-hegyvonulat is, ahol több ösvény és túraútvonal vezet gyönyörű tájakon keresztül.

m. n. fotója

Costa Verde: Ez a terület a tengerparton található, és lenyűgöző homokdűnékkel és tengerparti ösvényekkel büszkélkedhet. A gyalogosan túrázók élvezhetik a tengerparti sétákat és a vadregényes tájat.

Nurra régió: A Nurra régió sokféle túrázási lehetőséget kínál, beleértve a sziklás tengerpartokat és a karsztformációkat is. A Monte Limbara-hegység is itt található, ahol kihívást jelentő túrák várnak az arra vállalkozókra.

La Maddalena-szigetcsoport: Ez egy lenyűgöző szigetcsoport a szardíniai partoknál. Kisebb szigetek és a fősziget körül vezető ösvények bejárására is lehetőség van. A tengerparti séták és a kilátók nagyszerűek itt.

sz. a. fotója

Grotta di Nettuno (Neptun-barlang): Ez a csodálatos cseppkőbarlang a tengerpart közelében található, közel Alghero városához. A barlanghoz csak lépcsőkön vagy hajón keresztül lehet eljutni, de a túrák és a csodálatos cseppkőképződmények miatt érdemes meglátogatni.

l. s. fotója

A Neptun-barlangot a 19. században fedezték fel és azóta is az egyik legismertebb és legkedveltebb turistalátványosság Algero környékén és szinte egész Szardínia szigetén.
A világítótorony közelében egy kis parkolóban tudunk leparkolni és onnan 656 lépcső vezet le a barlanghoz. 1954-ben vésték ki a sziklából a lépcsősort, amit Escala del Cabriol-nak neveznek (kecske lépcsője). Amikor szelesebb az idő a sziklákra csapódó hullámok csodálatos látványt nyújtanak. Kb. 15 percig tart lefelé az út gyalog. A 18. században halászok fedeztek fel. Különleges fénnyel világítják meg a Neptun-barlang cseppköveit.
Egészen különleges élmény - kötelező program! (Éld át)

Monte Arcosu Természetvédelmi Terület: Ez a terület a sziget délnyugati részén található, és gazdag az élővilága. Itt különböző túraútvonalak és madármegfigyelő helyek találhatók.

A gyalogtúrák során vegyél figyelembe néhány alapvető dolgot: a megfelelő felszerelést, például túracipőt, megfelelő mennyiségű vizet, térképet vagy GPS-t, és tartsd be a helyi szabályokat, előírásokat. A sziget különböző területein változhatnak az időjárási körülmények, ezért mindig tájékozódj a körülményekről, mielőtt elindulsz egy túrára.

Vélemények

Aki nem csak stradolásra vágyik, az a hegyek felé vegye az irányt. Az egyik legszebb túra a Monte Corrasi 1463 méter magas csúcsát veszi célba. Lehet, hogy első hallásra hihetetlen, de sűrű erdőkben, fenyvesekben túrázhatunk, az erdőhatár feletti régiókban pedig igazi magashegységi sziklavilágra bukkanhatunk. A csúcsról körbetekintve beláthatjuk szinte az egész belső hegyvidéket. Ha elég volt a strandolásból, az öbölből indulva, egy csapáson meredeken felkapaszkodva elérhetjük az Architeddu Lupiru nevű sziklát, melyen hatalmas lyuk tátong. Remek fényképeket készíthetünk itt Szardínia parti szikláiról, valamint a sötétkék Tirrén-tengerről és annak öbleiről. forrás

Gorropu-szurdok és az SS 125 -ös út

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes