ÚTIKRITIKA.HU / Sassari


hirdetes

útikritikák


Sassari

Sassariról bevezető|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények|Odajutás|Szállásválasztás|Közlekedés|Étkezés|Vásárlás|Más praktikus információk|Piazza d'Italia|Óváros| Katedrális|Más látnivalók| Fotóegyveleg

Tartalomfeltöltés folyamatban

Sassariról bevezető

Lakosság (2023): 127,700 - Szardínia második legnépesebb városa. Sassari a sziget északnyugati részén fekszik, és nem egy tengerparti város. Az azonos nevű tartomány központja.

A távolság a Sassari és a tengerpart között változó lehet a kiválasztott parttól függően:

Például, ha az Alghero városában található tengerpartot vesszük alapul, Sassari kb. 35-40 kilométerre van attól, ami körülbelül 30-40 perc autóút. Alghero híres tengerpartjaival, mint például a La Pelosa, így Sassariból könnyen elérhetőek.

Ezenkívül Sassaritól északnyugatra található a Stintino üdülőhely, ami kb. 45 kilométerre van, körülbelül 45-60 perc országúton.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Az óvárosban található főtér, a Piazza d'Italia, ahogy körbe van véve méltóságteljes épületekkel

2. Alacsonyabb az árszint mint a turisták által frekvendált más szárd településeken.

3. A katedrálist (Cattedrale di San Nicola) érdemes meglátogatni, belül díszes, elegáns.

Nem tetszett

1. A városközpont a pangás jeleit mutatja, főleg, mert tizezrek költöztek el innen.

2. Vannak gondozatlan, szemetes utcarészek

3. Alghero sokkal érdekesebb

Vélemények

Sassari árnyas kis utcáin felfedeztük a városka békés hangulatát, az ablakok előtt a szélben libbenő ruhákkal, a házak előtt játszó gyerekekkel. Valamiképpen elbűvölt minket az itteni hétköznapok egyszerű bája. Jó volt eltévedni Sassari labirintusszerű sikátorrengetegében. (s.l.)


Egyetemi és történelmi város, gazdag kulturális élettel. Mivel nem fekszik a tengerparton, ezért kevés turista látogatja. Ottlétünkkor is nagy szemek pislogtak ránk, hogy kik lehetünk. Amikor pedig egy este beültünk egy Civico 8 nevű bárba, annyira örültek az idegeneknek, hogy fejenként 1-1 pólót is kaptunk a bár logójával.

Kétségkívül nem a turizmusra specializálódott város, de annál hangulatosabb, itt lehet rábukkanni a valódi helyi életre, a szűk utcákba épült magas házakra, a magas, keskeny ablakokból kiteregetett ruhákra, a ruhákból párolgó mosópor illatra, mely átitatja az egész belvárost. (2020) forrás

Odajutás

Cagliariból az E25-ös országúton 219 kilométer távolságban van Sassari. Kb. 2 óra 50 perc az út. Oristano várost csaknem direkt érinti.

A legközelebbi repülőtér az Alghero Airport (AHO), 33 km-re

Olbia 105 kilométerre van.

 

Szállásválasztás

Ajánlott hotelek:

3 csillagos: Hotel Vittorio Emanuele

4 csillagos: Carlo Felice

Közlekedés

Parkolás

Sassari városában több őrzött parkoló is található, ahol biztonságban hagyhatja gépjárművét. Itt van néhány főbb parkolóhely a városban:

A parkolóházak közül leginkább a vasútállomás közelében lévőt javasoljuk. A parkolóház neve Stazione Ferroviaria (ami amúgy vasútállomást jelent). 

Sassari központjában, a Piazza d'Italia közelében található egy nagy őrzött parkoló. Előnye, hogy a belvárosban parkolunk.

Sassari óvárosának központi terén, a Piazza Castello környékén is található néhány parkoló, de nem mind őrzött.

Étkezés

Érdemes megkóstolni a bárányhúsból készült helyi specialitásokat (báránycomb, belsőségek) és előételnek a csigákat.

Ajánlott vendéglők: Bar Trattoria Zia Forica (39 Corso Di Savoia Margherita), Cassaforte Ristorante Pizzeria (6/A Corso Angioy Giovanni Maria), Trattoria L’Assassino (Via Pettenadu 19).

Vásárlás

Sassari belvárosában, a Piazza d'Italia közelében minden héten szombaton termelői piacot tartanak. Iyenkor  a helyi gazdák, őstermelők és kézművesek árusítják termékeiket. A piacon friss gyümölcsök, zöldségek, sajtok, pékáruk, húsok, halak és egyéb helyi termékek vehetők.

A városközpontban ezeken a helyken van a legtöbb bolt: Piazza Azuni, Piazza Castello és a Viale Italia

Más praktikus információk

1. A fő turista információs iroda az Infosassari, cím: Via Sebastiano Satta, 13

Nyitva 9-től 13.30-ig, vasárnap zárva.

Piazza d'Italia

Ez a nagy tér a város szívében található az óváros sáncain kívül. 1872-ben épült a város új fejlesztésének részeként.

Óváros

Palazzo Ducale

Katedrális

Nyitva: 9-12, 16-19

A központban található, a Piazza Duomo-n. Eredetileg rómán stílusban épült, de a 13. században gótikus katalán-aragóniai stílusban átépítették, és a 18. században spanyol barokk stílusú fehér mészkő homlokzatot kapott.

Más látnivalók

Szent Pió templom

Szent Pio templomot (avagy Chiesa di San Pio da Pietrelcina) 1982-ben adták át a szent páduai Ferenc-rendiek területén. A templomot Szent Pio da Pietrelcina, egy olasz szent és ferences szerzetes tiszteletére építették.

Sanna Múzeum

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes