ÚTIKRITIKA.HU / Időjárás havi lebontásban


hirdetes

útikritikák


Időjárás havi lebontásban

Tenerife időjárása januárban| Tenerife időjárása februárban|Tenerife időjárása márciusban|Tenerife időjárása áprilisban| Tenerife időjárása októberben|Tenerife időjárása novemberben| Tenerife időjárása decemberben

Tenerifén általában az északi rész az, amely a legtöbb csapadékot kapja meg, különösen a télen és a tavasszal. Az északi partokon és a hegyvidéki területeken gyakrabban esik az eső, mivel az északi szél felhőket hoz magával az Atlanti-óceánról. Ennek ellenére általában az év különböző időszakaiban fordulhat elő csapadék.

A legcsapadékosabb hónapok általában az őszi és a téli hónapok, különösen október és február között. Ezekben a hónapokban gyakrabban fordul elő eső, zápor vagy akár hosszabb esőzések is. Azonban az időjárás mindig változékony lehet, és éves változások is tapasztalhatóak, ezért mindig érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket, ha utazást tervezel.

Tenerife szigetén általában a legszelesebb hónapok az év különböző időszakaiban fordulhatnak elő, és az északi és déli részek között is eltérő lehet a széljárás intenzitása.

Az északi részen, különösen a sziget északi részén és a hegyvidéki területeken, általában gyakrabban és erősebben fúj a szél, különösen a téli és a tavaszi hónapokban. Az északi szél felhőket és nedvességet hozhat magával az Atlanti-óceánról, ami miatt az északi részeken gyakrabban tapasztalható szeles időjárás és viharos szél.

A déli részen általában kevésbé szeles az időjárás, különösen a déli partokon és az alacsonyabban fekvő területeken. A déli részek inkább az északi részeknél melegebbek és naposabbak, és általában kevesebb széllel találkozhatunk.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az időjárás mindig változékony lehet, és az éves időjárási minták nem mindig pontosak minden évben. Ezért mindig érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket, ha utazást tervezel, különösen, ha a szél vagy más időjárási viszonyok befolyásolják az utazást.

Tenerife időjárása januárban

Tenerife, mint sok más éghajlatilag enyhe hely, általában kellemes időjárást kínál januárban is. A hőmérséklet általában mérsékelt és kellemes, bár enyhén hűvös lehet az éjszakai órákban. A legtöbb területen átlagosan 18-22 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani napközben. Az északi részen általában hűvösebb lehet, míg a déli részen melegebb.

Az északi és déli rész közötti hőmérsékleti különbség általában nem túl jelentős, de az északi rész enyhén hűvösebb lehet a délihez képest.

A tengervíz hőmérséklete a déli strandokon általában enyhébb, kellemes lehet januárban, átlagosan körülbelül 19-21 Celsius-fok között mozog.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az átlagos értékek, és az időjárás változhat az évek során, így mindig érdemes frissített előrejelzéseket és időjárási információkat keresni, ha utazást tervezel.

Tenerife időjárása februárban

Februárban Tenerifén általában továbbra is enyhe és kellemes időjárásra lehet számítani. A hőmérséklet általában hasonló az előző hónaphoz, napközben általában 18-22 Celsius-fok között mozog. Az éjszakai órákban kissé hűvösebb lehet, általában 14-17 Celsius-fok körül.

Az északi és déli rész közötti hőmérsékleti különbség februárban sem jelentős, az északi rész enyhén hűvösebb lehet, míg a déli rész melegebb.

A tengervíz hőmérséklete a déli strandokon általában kellemes, átlagosan 18-20 Celsius-fok között mozog februárban.

Este általában kissé hűvösebb lehet, mint a nappali órákban, de a hőmérséklet továbbra is viszonylag enyhe marad, általában nem esik 10 Celsius-fok alá.

Mint mindig, érdemes figyelembe venni az aktuális időjárási előrejelzéseket és az esetleges változásokat, ha utazást tervezel.

Időjárás márciusban

Márciusban Tenerifén már általában kezd melegebbé válni, és a tavasz közeledtével a hőmérséklet tovább emelkedhet. Általában napközben 20-24 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Az éjszakai órákban is enyhébb az idő, általában 16-18 Celsius-fok körül.

Az északi és déli rész közötti hőmérsékleti különbség még mindig nem túl jelentős, de a déli rész továbbra is melegebb lehet az északihoz képest.

A tengervíz hőmérséklete a déli strandokon már kellemesen meleg, átlagosan 19-21 Celsius-fok körül mozog márciusban.

Este általában továbbra is enyhébb az idő, de azért hűvösebb lehet, mint a nappali órákban. Általában 14-16 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani esténként.

Mint mindig, érdemes figyelembe venni az aktuális időjárási előrejelzéseket és az esetleges változásokat, ha utazást tervezel.

Amikor kinn éltünk, én speciel márciusban hosszúnadrágban voltam. Víz: ha bírod a hideget oké, de fürdeni azért inkább kellemes vízben az április közepétől.


3-4 éve március közepén voltunk mi Tenerifen két kisgyerekkel. Az idő szuper volt. Volt h 30 fok is volt napközben. Nagyon minimálisat tartózkodtunk a vízbe. Az óceán hideg volt. Nagy strandolás nem volt, viszont a partokon rengeteg ember, napozni, homokvárat építeni, stb arra tökéletes idő volt. (2022)


Tegnap előtt leégtünk, a Teiden havazott 2 napja, 6 fok volt..majd napsütés.
Most napoznék..
De felhős, hideg..
Minden ruha is kell.
Én is azt hittem jobb idő lesz.
Északon ráadásul másik világ van.
Ott ősz van.

(2024. március eleje)

Tenerife időjárása áprilisban

Áprilisban Tenerifén általában már igazi tavaszi időjárásra lehet számítani. A hőmérséklet általában tovább emelkedik, és egyre melegebbé válik. Napközben általában 22-26 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Az éjszakai órákban is meleg marad az idő, általában 17-20 Celsius-fok között.

Az északi és déli rész közötti hőmérsékleti különbség áprilisban sem túl nagy, de a déli rész továbbra is melegebb lehet az északinál.

A tengervíz hőmérséklete a déli strandokon már kellemesen meleg, átlagosan 20-22 Celsius-fok körül mozog áprilisban.

Este általában továbbra is kellemes a hőmérséklet, és nem szokott túl hideg lenni. Általában 16-18 Celsius-fok körül alakul az esti hőmérséklet.

Természetesen az időjárás mindig változékony lehet, ezért érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket, ha utazást tervezel.

Tenerife időjárása októberben

Október Tenerifén általában továbbra is kellemes időt kínál, bár már kezd átmeneti időjárási változásokat mutatni az őszi hónapok felé közeledve. A hőmérséklet napközben általában még mindig kellemes, átlagosan 23-27 Celsius-fok között lehet. Az éjszakák hűvösebbek lehetnek, átlagosan 18-21 Celsius-fok körül.

Az északi és déli rész közötti hőmérsékleti különbség ebben az időszakban általában nem túl nagy, bár az északi rész enyhén hűvösebb lehet.

A tengervíz hőmérséklete a déli strandokon még mindig kellemes, átlagosan 22-24 Celsius-fok között lehet októberben.

Este már hűvösebb lehet, különösen az éjszakai órákban. Általában 16-19 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani este.

Mint minden évszakban, az időjárás változékony lehet, ezért mindig érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket, ha utazást tervezel.

Tenerife időjárása novemberben

November Tenerifén általában már az őszi időszakra jellemző időjárási viszonyokkal rendelkezik. A hőmérséklet általában kissé csökkenhet az előző hónaphoz képest, de még mindig kellemes lehet. Napközben általában 20-24 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Az éjszakák hűvösebbek lehetnek, általában 16-19 Celsius-fok között.

Az északi és déli rész közötti hőmérsékleti különbség novemberben sem szokott jelentős lenni, bár az északi rész enyhén hűvösebb lehet.

A tengervíz hőmérséklete a déli strandokon továbbra is kellemes lehet novemberben, általában 21-23 Celsius-fok között mozog.

Este már hűvösebb lehet, különösen az éjszakai órákban. Általában 15-18 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani este.

Fontos megjegyezni, hogy az időjárás mindig változékony lehet, és az éves időjárási minták nem mindig pontosak minden évben. Ezért érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket, ha utazást tervezel.

Tenerife időjárása decemberben

December Tenerifén általában már az őszi-téli időszakra jellemző időjárási viszonyokkal rendelkezik. A hőmérséklet általában tovább csökken, és az éjszakák is hűvösebbek lehetnek. Napközben általában 18-22 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Az éjszakák pedig általában 14-17 Celsius-fok közötti hőmérsékletre hűlnek le.

Az északi és déli rész közötti hőmérsékleti különbség decemberben sem szokott jelentős lenni, bár az északi rész enyhén hűvösebb lehet.

A tengervíz hőmérséklete a déli strandokon általában még mindig viszonylag kellemes lehet decemberben is, átlagosan 19-21 Celsius-fok között mozog.

Este már jelentősebb hűvösebb lehet, különösen az éjszakai órákban. Általában 12-15 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani este.

Mint mindig, érdemes figyelembe venni az aktuális előrejelzéseket és az időjárási változásokat, ha utazást tervezel.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon