ÚTIKRITIKA.HU / Costa Adeje


hirdetes


útikritikák


Costa Adeje

Costa Adeje | Szállás | Vásárlás | Strandok | Programlehetőségek | Fotóegyveleg

-

Kriszta fotója

Costa Adeje

(Spanyol kiejtése így: kosztá ádéhé)

Ez Tenerife déli részén egy menőnek tekintett település. Costa Adeje földrajzilag nézve a két híres turista központ, a Los Cristianos és a Playa de las Americas meghosszabbodása. A sziget délnyugati részén fekvő parti város azonban jellegben, stílusban nagyon is elkülönül a két szomszédjától, amik alapvetően a bulizós, kocsmázós népek kedvencei. Costa Adejét a két buliközpont ellenpontjának alkották meg. A magasabb költségvetésű nyaralókat célozzák meg, azaz nagyobb hangsúlyt fektetnek a luxusra. Ennek megfelelően magasabbak az árak. Costa Adeje a nevét az Adeje lakótelepülésről kapta, amelynek történelmi magja 300 méter magas dombon helyezkedik el. Adeje maga is a módosabb emberek ideiglenes vagy állandó lakhelye. Lent a parton csaknem a semmiből építették fel Costa Adeje-t a pénzes nyaralók számára. Az itt nyaralók, ha olyanjuk van, persze könnyen, gyorsan eljuthatnak a közeli bulivilágba, majd visszahúzódhatnak az elegánsabb, nyugalmasabb hotelzónájukba.

Ami baj van ezzel a mesterséges képződménnyel, hogy nincsenek helyi gyökerei, és ez leginkább az étteremkínálatban érhető tetten. A Kanári-szigetek tipikus konyhájával itt nem lehet megismerkedni. Az éttermek nagy többsége nem mer kockáztatni és választékával, a többségben lévő brit turisták igényeinek, étkezési szokásainak hódol be. Ezek menőbb britek, mint azok, akik a szomszédos két turistaközpontban tobzódnak, de étkezési kultúrájuk azért csak picit igényesebb. Amilyen szépek, jó állapotúak a hotelek, az apartmanházak, annyira unalmas, dömping jellegű a gasztronómiai felhozatal. A sok orosz nyaraló igényelt volna jobbat, de ők azért a gyenge rubel miatt már nem jönnek annyian. Nagyon kellemes, szuper gondozott Adeje több kilométer hosszú sétánya. Ezek mentén válogathat a nyaraló a bárokból, üzletekből. Minden valamivel minőségibb, mint Playa de las Americas vagy Los Cristianos településeken.

Szállás

Costa Adeje tele van 4 és 5 csillagos hotelekkel. Gagyi szálláshelyekből itt alig van.

2022-ben az ajánlott szállodák:

3 csillagos: 

4 csillagos: Hotel Best Jacaranda , Hotel H10 Costa Adeje Palace , Iberostar las Dalias , Iberostar Bouganville Playa ,

Jó 4 csillagos családbarát hotelek: Hovima La Pinta Beachfront ,

Kiemelten jó 4 csillagosok: Riu Arecas , GF Isabel , GF FANABE COSTA SUR , Colonia Guanahani (csak felnőttknek) , Guayarmina Princess ,

5 csillagos: GF GRAN COSTA ADEJE , Iberostar Selection Sábila , Iberostar Selection Anthelia ,

Kiemelten jó 5 csillagosok: Gran Tacande , Riu Palace Tenerife , Jardines de Navaria ,

Apartman hotelek:

---------------------------

Nem igazán ajánlott hotelek: Labranda Isla Bonita , MELIA JARDINES DEL TEIDE, Laguna Park I , LABRANDA BAHIA FANABE VILLAS ,

Vásárlás

Két nagy beváráslóközpontja van Costa Adejenek: a Centro Comercial paris és a Plaza del Duque. Ezen kívül elég sok a szupermarket, a kis ajándékbolt, luxusmárkák butikjai.

Strandok

  • A strandok egy részén a fekete lávaköves fövenyt feljavították, vagy felváltották szaharai homokkal.
  • Costa Adeje strandjain nagy a vízi sport kínálat: búvárkodás, sznorkelezés, vízisí, szörf, siklóernyőzés.

Playa de Fanabe

Kriszta fotói (2020 november)

Playa de Torviscas

Playa del Duque

Playa de la Pinta (Puerto Colon)

Programlehetőségek

Siam Park

Costa Adeje térségében van Európa legnagyobb vízi parkja, a Siam Park.

,, Costa Adeje városában például az év 300 napján ragyog a nap, de nincs forróság, télen 23, nyáron pedig 28 fok van. Így garantált az egész éves optimista hangulat. Strandolhatunk, jókat ehetünk és ihatunk, majd ha ezt meguntuk, egy katamaránnal bátran kihajózhatunk delfinek után leselkedni. Palackorrú és gömbölyűfejű delfineket szinte mindig látni.

Itt találjuk a Siam Parkot, amelyet már többször a világ legjobb vízividámparkjának választottak.
Ez a hely nemcsak adrenalinnövelő lehetőségei miatt jó, hanem azért is, mert teljesen belesimul a természetbe, és emberközeli. Nem afféle hiper-szuper megalétesítmény.

A legizgalmasabb része a Tower of Power, az erő tornya. Ez egy 28 méteres meredek csúszda, amelynek végén egy medencébe csobbanunk, de előtte átszáguldunk egy lélegzetállító cápás akváriumon. Van egy másik durva pálya, a Dragon, és itt van a világ legnagyobb mesterséges hullámmedencéje, a hullámpalota. A Siam Parkban szerencsére nem szabad sport- és akciókamerákat használni csúszás közben, úgyhogy kevés a baleset." forrás

Fotóegyveleg

v.s. fotói

Kora este - v.s. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon