ÚTIKRITIKA.HU / Costa Adeje


hirdetes


útikritikák


GF Fanabe 4cs. - vélemény

Tenerife - Costa Adeje - GF Fanabe****
Lényeg:
Gondozott, tiszta, korrekt színvonalú, nagy hotel. A szobák tágasak, világosak, nagyon tiszták, de nincsenek felújított, modern állapotban. Az ellátás jó. Megfelelő szálláshely lehet kisgyermekes családoknak is.
Hol?
A hotel Caleta és Las Americas között található, a strandhoz és a sétányhoz képest magasabban fekve. A hotelbe visszasétáláskor bírni kell az emelkedőt, de nem vészes (legfeljebb a nyári hőségben).
Központi az elhelyezkedése, azaz zajos. A közelben van sok vásárlási lehetőség és étterem. Hetente kétszer a hotel mögötti parkoló területén piacot tartanak (főleg nyugat-afrikaiak árusítanak szuveníreket).
A repülőtéri transzfer kb. 25 perc.
Strand:
Két strand is van a közelben, kb. 5-10 perces gyalogtávolságra. A Playa del Duque a jobb. A strandok fövenye sötétes színű (tán sárgás feketének mondható). 19 euró két napozóágy és egy napernyő. (Ha jó és temperált vizű a hotelünk medencéje, akkor felesleges itt letelepedni, plán a téli hónapokban.)
A víz lassan mélyülő. A téli hónapokban a tengervíz hőmérséklete 19-20 fok körüli, szóval hideg, de nem jéghideg. A tengervíz szép tiszta.
Milyen?
Technikailag, gépészetileg, kinézetre a hotel nem a legmodernebb (betontömb).
A komplexum teleépített, azaz kertre nem maradt hely. Szuper a nagy medence, a gyerekmedence és a tetőterasz. A közepes méretű medence vize temperált, ami téli nyaralásnál nagyon jó dolog. Az is jó, hogy a medencét körbeöleli a hotel épülete, s így szélmentesen lubickolhatunk. Van egy nagy játszótér is.
A napozó teraszon van egymástól megfelelően szeparálva nudista és ,,textiles” napozó rész. A tetőteraszon van pluszban még két kisebb medence, amiket inkább a felnőttek frekventálnak. Ezek a csendesebb medencék, mert a nagymedence táján az animációs programokat kísérő zene nagyon hangos.
Szobák:
A szobák felszereltsége kicsit ódivatú (régi bútorok), de így is valamennyire hangulatosak. A tévékészülékek modernek.
A medence felé néző szobákba este is több zaj jön be, mint a hotel másik oldalán lévő szobákba. Ugyanis a medence körül este 11-ig harsog a zene. Az utcára néző szobákkal sem járunk sokkal jobban, mert ott a környező bárok zajosak. Szóval a kisgyermekes családok számára fontos, hogy érkezéskor a kisgyerekre esti nyugalmára hivatkozva kérjünk a lehető legnyugisabb fekvésű szobát. Ez lehet a medence felé néző, de akkor a lehető legmagasabb emeleten.
Az úgynevezett családi szoba nem igazán tágas.
Persze szép a panoráma az óceánra nyíló szobák balkonjáról.
A takarítás megfelelő.
Szolgáltatások:
Mivel nagy a hotel, a szolgáltatások, az ellátás nagyüzemi jellegűek. Mindazonáltal a szervezettség jónak mondható.
A személyzet barátságos, kellemes, figyelmes, profi.
Este a gyerekek számára van mini diszkó. A fogadótérben esténként élőzene van.
A wifi sajnos lomha, akadozó szinte mindenhol a hotel területén.
A parkolójuk kapacitása mindössze 9 hely.
Ellátás:
A reggeli választéka nagyon ismétlődő, de azért van elég gyümölcs, joghurt és sütemények. A vacsora választék megfelelő.
Ha csak reggelire fizettünk be, akkor helyben ehetünk ebédet 15 euróért, vacsorát 18 euróért.

2017. szeptember 14.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon