ÚTIKRITIKA.HU / Garachico


hirdetes

útikritikák


Garachico

Garachico | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

p.a. fotója

Garachico

Garachico (gárácsiko) egy óceánparti falu és arról híres, hogy elöntötte a hegyekből lezúduló lávafolyam, ami különleges formákat alakított ki, ahogy belefolyt az óceánba.

Garachico  Santa Cruz de Tenerife szigetfővárostól mintegy 50 km-re nyugatra található, és az északi part egyik legvonzóbb turisztikai célpontjai közé tartozik.

Garachico egykor fontos kikötőváros volt Tenerife szigetén, de a város történelmi múltja során több vulkánkitörés és földrengés is sújtotta, amelyek jelentős károkat okoztak a városban. Ennek ellenére, Garachico ma is büszkélkedhet számos történelmi emlékművel, amelyek tanúskodnak a város gazdag kulturális örökségéről.

A városban számos látnivaló található, mint például a Plaza de la Libertad, ahol egy szép vízköpő látható, a Convento de San Francisco, egy régi kolostor, a Castillo de San Miguel, egy régi erődítmény, az El Caletón, egy természetes medence, valamint a Garachico városi strand, amely kavicsos és természetes medencéket is tartalmaz. A város számos étteremmel, bárral és üzlettel is rendelkezik, amelyek helyi ételeket és italokat kínálnak, valamint több szálláshely is található a városban, többek között kis hotelek, apartmanok és vendégházak.

Garachico egy nagyon szép, békés és hangulatos város, amelyet a történelmi és természeti látnivalók, valamint a nyugodt életmód és a sziget északi partjának szépsége tesz különlegessé.

"Garachicoban különlegesség a lávastrand. A láva által kialakított kristálytiszta vizű medencékben színes, kis halakkal lehet együtt fürdeni." (Zsófi&Tibi)


Kedvenc északi városunk: Garachico. Itt van a sziget legjobb fagyizója, itt a legvagányabbak a természetes medencék és nagyon cool a háttérben a lávalefolyásokkal tarkított hatalmas hegyvonulat!


Nagyon egyedi hely a vulkanikus sziklamedencékkel, natural pools-okkal, ilyen strandon se sűrűn jár az ember. A kis város nagyon hangulatos, szépséges épületek, mindez magas zöldellő hegy tövében. 


g. sz. fotója

Olvasmányos linkek

"Garachicohoz közeledve megálltunk fényképezni. Miután elkészültek a képek, a város fölötti házak, nyaralók valósággal megdöbbentettek. Mintha arra törekedtek volna az építők, hogy a házak alapjai minél jobban a szakadék fölé kerüljenek. Egyik-másik épület, - mint egy erkély - szinte lóg a szakadék fölött. Szédítő még a gondolat is, hogy vannak akik ilyen " lebegő házakban" érzik jól magukat, még akkor is, ha csodálatos a kilátás. Garachico egy időben fontos kikötő volt az Amerikába induló hajók számára. A XVIII. század elején, egy vulkánkitörés a város nagy részét lerombolta.

Garachico a vulkán városa. A monda szerint, amikor a vulkán kitört, az emberek a templomba menekültek és együtt imádkoztak. Az ima meghallgatásra talált, a láva kettévált és a templomot megkerülve az óceánba ömlött. Csak a kétkedők állítják azt, hogy ebben volt annak is szerepe, hogy a templom egy dombra épült. A láva mélyedéseket hozott létre a szárazföld és az óceán találkozásánál, amik a hullámverésben megtelnek vízzel. A kiemelkedő szirtek és medencék fölé egy sétányt építettek. Itt áll a Szent Mihály erőd, amely a víz felől védte a várost. A házakon látszik a gazdagság, az erkélyek fából készültek, ez annak idején a hivalkodó fényűzés jele volt. Érdemes egy sétát tenni a város főtere, a Plaza Glorieta de San Francisco körül." forrás

Fotóegyveleg

m.o. fotója

Régi dokk ,,foszlányai" - m. o. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon