ÚTIKRITIKA.HU / El Medano


hirdetes


útikritikák


El Medano

El Medano |Étkezés|VásárlásStrandok| Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

S. O. fotója

El Médano

  • El Medano nem egy felkapott turista hely, viszont a szörfözés szerelmesei számára önálló fogalom. El Medano partjainál ugyanis szinte mindig garantált a szél. Minden évben rendeznek itt kite surf világbajnokságot.
  • Maga El Medano egy kis helyi strand körül lett beépítve hotelekkel, éttermekkel és boltokkal. Nyaranta még sok szigetlakó is ide jön nyaralni. El Medano még a főszezonban sem olyan túlzsúfolt, mint Playa las Americas vagy Los Cristianos.
  • El Medanotól nyugatra húzódnak Tenerife leghosszabb természetes homokstrandjai. A Playa de Médano egy 3 kilométer hosszú, világos homokos strand, ami a településtől egészen a vöröslő Roja-sziklahegyig ér el. E mögött található a Playa de la tejita. Mindkét strand ideális a fürdéshez és szuper naplementekor sétálni a parton.
  • Akit zavar a sok szél, annak számára nem annyira ideális hely.
  • Hétvégéken El Medano strandjai jellemzően zsúfoltakká válnak. Érdemes hát hétvégére nem strandolós napot beiktatni.

Ajánlott hotelek:

3 csillagos: Playa Sur Tenerife, Hotel Medano

Étkezés

El Médano egy kis város Tenerife déli partján, ahol számos étterem és kávézó található. Az étkezési lehetőségek nagyon változatosak, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Az El Médano-ban található éttermek között megtalálhatók a hagyományos kanári ételeket kínáló helyek, például a friss halakból készült ételeket, például a paellát vagy a caldét. Emellett vannak olasz, argentin, mexikói, ázsiai és más nemzetközi ételeket kínáló éttermek is. A városban számos kávézó és bár található, ahol kávé, sütemények és tapasok élvezhetők.

Akik apartmant bérelnek, azok könnyedén beszerezhetik az alapanyagokat a helyi élelmiszerboltokból és piacokról.

A szuper minőségű Caballo Blanco étterem levese - m.o. fotója

Vásárlás

Kisvárosa lévén a vásárlási lehetőségek eléggé behatároltak. Azért van néhány kis bolt és üzlet a városban, ahol lehet vásárolni élelmiszereket, italokat, valamint alapvető kiegészítőket és ajándéktárgyakat. A közelben találhatók nagyobb bevásárlóközpontok is, mint például a Gran Sur, amelyben számos bolt, étterem és szórakozási lehetőség található. A sziget fővárosa, Santa Cruz de Tenerife kínál a legtöbb vásárlási lehetőséget, de messze van:

Az El Medano és Santa Cruz de Tenerife közötti távolság autóval körülbelül 60 kilométer, és általában kb. 50-60 percig tart az utazás a forgalomtól és az útvonalaktól függően. Ha autóbusszal utazna, akkor a tartam változhat, mert több faktor is szerepet játszik, például a közlekedési forgalom, a megállók és a menetrend. Általában azonban az autóbuszos utazás időtartama hosszabb lehet, és akár 1,5-2 órát is igénybe vehet, mert az autóbuszok több megállóban is megállnak a városok és falvak mentén.

Strandok

Playa del Medano: Ez a strand El Medano központjában található, és a legnépszerűbb a turisták és a helyiek körében is. A homokos strand széles és hosszú, és a tengerparti sétány mellett helyezkedik el.

Playa Tejita: Ez a strand a Playa del Medano déli végén található, és hatalmas területen terül el. A homokos parton nyugodtan lehet napozni és úszni.

Playa la Jaquita: Ez a strand a Playa del Medano északi végén található, és egy csendesebb alternatíva a központi strandhoz képest. A strand apróbb, és inkább csak a helyiek körében népszerű.

Playa Leocadio Machado: Ez a strand a Playa la Jaquita déli oldalán található. Kisebb és kevésbé zsúfolt, mint a Playa del Medano, és ideális a nyugodt pihenésre.

Olvasmányos linkek

"El Médano egy kis város, közvetlenül a déli repülőtér mellett. A sziget alsó csücskén van, itt mindig kicsit erősebb a széljárás, ezért szörfözésre kiválóan alkalmas. Rengetegen lógnak a levegőben is kitesurf-el. A sok színes paplanernyő nagyon érdekes látvány. Mellette a közeli reptérre le-és felszálló gépek dübörögnek néhány pillanatig. Médano partja nagyon közkedvelt, szép, homokos strandja van. Közvetlen a partra épült a város legnagyobb szállodája a Hotel Medano. Már nem új, de tekintélyes. Saját mólója is van, cölöpökre épített nagy napozó stéggel. Működik itt egy webkamera, ami éppen a strandra néz, ezt már itthon felfedeztem. Gyakran megnéztük, mielőtt Tenerifére utaztunk.(És gyakran nézegetjük, miután hazaérkeztünk.) A gyerekek felkészültek a bulira, hoztak magukkal 4 db flitteres mikulás sapkát. Fürdőruhára vetkőztünk és sapkába öltöztünk, így rohantunk az óceán habjaiba. Nagyon jó mulatság volt. Amúgy éppen kellett is egy sapka, hiszen itt mindig szeles az idő!" forrás

Fotóegyveleg

p.i. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon