ÚTIKRITIKA.HU / El Medano


El Medano

El Medano |Étkezés| Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

p.i.  fotója   

El Médano

  • El Medano nem egy felkapott turista hely, viszont a szörfözés szerelmesei számára önálló fogalom. El Medano partjainál ugyanis szinte mindig garantált a szél. Minden évben rendeznek itt kite surf világbajnokságot.
  • Maga El Medano egy kis helyi strand körül lett beépítve hotelekkel, éttermekkel és boltokkal. Nyaranta még sok szigetlakó is ide jön nyaralni. El Medano még a főszezonban sem olyan túlzsúfolt, mint Playa las Americas vagy Los Cristianos.
  • El Medanotól nyugatra húzódnak Tenerife leghosszabb természetes homokstrandjai. A Playa de Médano egy 3 kilométer hosszú, világos homokos strand, ami a településtől egészen a vöröslő Roja-sziklahegyig ér el. E mögött található a Playa de la tejita. Mindkét strand ideális a fürdéshez és szuper naplementekor sétálni a parton.
  • Akit zavar a sok szél, annak számára nem annyira ideális hely.
  • Hétvégéken El Medano strandjai jellemzően zsúfoltakká válnak. Érdemes hát hétvégére nem strandolós napot beiktatni.

Ajánlott hotelek:

3 csillagos:

Étkezés

A szuper minőségű Caballo Blanco étterem levese - m.o. fotója

Olvasmányos linkek

"El Médano egy kis város, közvetlenül a déli repülőtér mellett. A sziget alsó csücskén van, itt mindig kicsit erősebb a széljárás, ezért szörfözésre kiválóan alkalmas. Rengetegen lógnak a levegőben is kitesurf-el. A sok színes paplanernyő nagyon érdekes látvány. Mellette a közeli reptérre le-és felszálló gépek dübörögnek néhány pillanatig. Médano partja nagyon közkedvelt, szép, homokos strandja van. Közvetlen a partra épült a város legnagyobb szállodája a Hotel Medano. Már nem új, de tekintélyes. Saját mólója is van, cölöpökre épített nagy napozó stéggel. Működik itt egy webkamera, ami éppen a strandra néz, ezt már itthon felfedeztem. Gyakran megnéztük, mielőtt Tenerifére utaztunk.(És gyakran nézegetjük, miután hazaérkeztünk.) A gyerekek felkészültek a bulira, hoztak magukkal 4 db flitteres mikulás sapkát. Fürdőruhára vetkőztünk és sapkába öltöztünk, így rohantunk az óceán habjaiba. Nagyon jó mulatság volt. Amúgy éppen kellett is egy sapka, hiszen itt mindig szeles az idő!" forrás

Fotóegyveleg

p.i. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon