ÚTIKRITIKA.HU / Playa de las Americas


hirdetes


útikritikák


Playa de las Americas

Playa de las Americas | Vélemények | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Kellemetlenségek | Egyéb hasznos információk | Strandok | Fotóegyveleg

.

Playa del Camisón májusban - o. s. fotója

Spanyolország - Alexandre Hotel Troya**** - Tenerife
Magyar asszisztenciás repülőtéri transzferrel

Playa de las Americas/Costa Adeje

A déli part Las Americas / Costa Adeje a két kisebb város mára már szinte egy naggyá nőtte ki magát, élesen nem is különíthetők el egymástól, csak a nevükben viselik az egykori város megkülönböztetését. A déli területek kopárabbak, ugyanakkor a városok oázisként ragyognak a kvázi sivatagos éghajlati területen. Csodás pálmaligetekkel és fenyőerdővel, pázsittal, arany és fekete színű finom-homokos tengerparttal, tucatnyi bárjával, éttermével és üzletével csábítja a pihenni vágyó turistát.

o.s. fotója

A déli területek városközpontja, fő strandja a Playa Troja városrészben fekszik, ahol napozóágyak, napernyők és számos vízi sportolási lehetőség várja a turistákat. A több városrészben különböző bevásárló- és szórakozó-centrumokat találunk. Ezenkívül aquapark nyújt kicsik és nagyok számára kikapcsolódást. A legismertebb hely a pálmákkal övezett, kb. 5 km hosszú parti sétány, mely az elegáns szállodasort és a kisebb öblöket köti össze Los Cristianostól egészen Costa Adeje-ig.

Playa de las Americasban egy időben akár 100 ezren nyaralnak a hotelekben, apartmanházakban. Ehhez képest csekély a közel 4 és fél ezres helyi lakosság. 

Néznivalók:

A fény és zene szökőkút

Delfinnézős hajótúra

Vélemények

"Playa de las Americas és Los Christianos között nem érzékelhető a határ, a strand itt hosszan elnyúló, fekete homokos. Nem tetszett, mert a hullámoktól felkavarodott víz zavaros volt, hideg és a parton nagy volt tömeg." (Sári, 2016)

Egyfajta főutca - o.s. fotója

Szállás

Ezen a linken érdemes egyéni hotelfoglalások után kutakodni. Foglalás előtt érdemes a közeli strandok felderítése.

"Háromszor voltunk Tenerifén és mindhárom alkalommal Playa de las American-ban laktunk. A szigeten belül itt a legjobb az idő. Ezt, amikor először hallottuk, hittük is meg nem is, de tényleg így van. Sokat mentünk, a sziget minden részén jártunk. Többször volt felhős, párás rossz idő, de amikor haza értünk Americasba, ott mindig jó idő fogadott. (2011)" forrás

Ajánlott hotelek (2022):

3 csillagos: Coral Compostela Beach Golf ,

4 csillagos: Coral Ocean View , H10 GRAN TINERFE , Hotel H10 Conquistador , Coral Suites & Spa , GREEN GARDEN RESORT AND SUITES (erős 3 csillagos) , Spring Hotel Vulcano ,

Kiemelten jó 4 csillagosok: CORAL SUITES AND SPA ,

Jó, 4 csillagos, Csak felnőtteknek hotelek: TIGOTAN LOVERS AND FRIENDS ,

Jó családbarát hotelek:

------------------------

Nem ajánlott hotelek: Globales Acuario , Sol Tenerife , Coral Compostela Beach ,

Közlekedés

"Mindenkinek javaslom tartson a kezében egy Las Americas otthonról kinyomtatott térképet vagy legalább vegye a fáradtságot és az autókölcsönzőben kapott térképet fordítsa meg.
Ezzel elkerülheti a 'másfél órás bevezető városnézés las americasban' menüpontot illetve egy baráti társaság széthullását." forrás

Étkezés

Playa de las Americasban az étkezési választékban nem a helyi, hanem a nemzetközi konyha dominál. Aki spanyol étkekekt akar enni, annak a hegyoldal vendéglőibe kell elmennie. Ott szép, úgynevezett bodegákban lehet helyi, vagy szárazföldi spanyol specialitásokat enni. Playa de las Americas tele van az ismert nemzetközi gyorsétkezési láncok üzleteivel.   

"Playa las Americasban a part tele van az óceán felé nyitott étteremmel. Ajánlom mindenkinek a Canari-csirkét édes burgonyával – ez a helyi specialitás. Óriási adagot hoznak, mi hárman a két adag csirkétől pukkadásig jól laktunk. Az idegenvezetők szerint az Ottelo II-ben a legjobb. Mi, nem próbáltuk végig az összes éttermet, hittünk nekik. (2011)" forrás

Vásárlás

Playa de las Americas vásárlás tekintetében nagy választékot tud kínálni, sőt a bulivilág mellett ez a település másik lényege. Számo szupermarket a nap 24 órájában nyitva tart. Playa de las Americasnak van egy bevásárló főutcája.  

o.s. fotója

Szórakozás

Aki bulizni akar a nyaralás folyamán, az éppen jó helyen van Playa de las Americasban. Az éjszakai élet itt hajnalig zajlik. A bárokban, diszkókban, sörözőkben sok a brit turista. Sok vendéglátóhely az ő elvárásaiknak akar a leginkább megfelelni. 

Hard Rock Cafe menőzős körítéssel - g. sz. fotója

Kellemetlenségek

Ami a közbiztonságot illeti. Playa de las Americasban erőszakos bűncselekmények ritkán fordulnak elő. Ami kockázati tényező, az a zsebtolvajlás. Ha a hotelből kimegyünk az utcára, ne legyen nálunk csak annyi készpénz, ami arra a napra, vagy estére szükséges lehet. Jobb helye van a pénznek a hotelszéfben. A hotelszobánkban ne hagyjunk látható helyen értéket. A helyi szállodák nem vállalnak felelősséget a szobában tartott értékeinkért. Bár az utcákon, strandok közelében erős a rendőrség jelenléte, azért a strandolásra se vigyünk magunkkal értékesebb tárgyakat.   

Egyéb hasznos információ

1. Playa de las Americasban nincs gond orvosi ellátást találni, ha szükségessé válik. Nem nehéz olyan rendelőt találni, ahol angolul és németül is beszélnek a spanyolon kívül. Helyben jó sok gyógyszertár található. 

Fontos tudni, hogy a téli hónapokban a nap magasan áll és gyorsan le lehet égni. Érdemes otthonról jól felkészülni napvédőkrémekkel.

Strandok

Az Atlanti-óceán megszokott erős hullámverését a Playa de las Americas strandjainál hullámtörő fal fogja fel. A strandolóknak így zavartalan a fürdőzés. Aki nyugalmasabb helyen akar napozgatni, és szép hajókat nézegetni, annak érdemes a jachkikötő közelében letelepedni.  

o. s. fotója

A sziget strandjai eredetileg mind kavicsosak. A homokos sttrandok mind mesterségesek. Ilyen Playa de las Americasban a Troya Beach, ami kicsi, kellemes, tiszta és lehet bérelni napozóágyat. Közvetlen mellette van egy sétány sok bárral. A Troya Beachnél a tengervíz szép, tiszta. Ne reméljünk valami fehérhomokos csodát. Helyi viszonylatban jó. Szörfösök is szeretik ezt a strandot. 

Szörfösök - o. s. fotója 

Playa del Camisón

A homokot a Szaharából hozták ide. - o. s. fotói

Fotóegyveleg

Napkeltekor - o. s. fotói

o. s. fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon