ÚTIKRITIKA.HU / Playa de las Americas


hirdetes


útikritikák


Playa de las Americas

Playa de las Americas | Vélemények | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Kellemetlenségek | Egyéb hasznos információk | Strandok | Fotóegyveleg

.

Playa del Camisón májusban - o. s. fotója

Playa de las Americas

Inkább a mozgalmas nyaralásra vágyóknak való, akiket nem zavar a hely harsánysága. Kisgyermekekkel nyaralóknak - szerintünk - nem ideális. A családok válasszakank szálláshelyet a Costa Adején. Annak csak az a hátránya, hogy gyakran 1-2 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet és vannak szelesebb környékek.    

o.s. fotója

A déli területek városközpontja, fő strandja a Playa Troja városrészben fekszik, ahol napozóágyak, napernyők és számos vízi sportolási lehetőség várja a turistákat. A több városrészben különböző bevásárló- és szórakozó-centrumokat találunk. Ezenkívül aquapark nyújt kicsik és nagyok számára kikapcsolódást. A legismertebb hely a pálmákkal övezett, kb. 5 km hosszú parti sétány, mely az elegáns szállodasort és a kisebb öblöket köti össze Los Cristianostól egészen Costa Adeje-ig.

Playa de las Americasban egy időben akár 100 ezren nyaralnak a hotelekben, apartmanházakban. Ehhez képest csekély a közel 4 és fél ezres helyi lakosság. 

Néznivalók: A fény és zene szökőkút, Delfinnézős hajótúra

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Az infrastruktúra nagyüzemi, de ez fejlettséget, a szolgáltatások nagy választékát is jelenti.

2. Egyre több az olasz nyaraló, akik legalább jobban nézneki ki, mint az angolok

3. A Playa de las Americas és a Los Cristianos közötti partszakaszon vannak szép és mozgalmas részek. 

4. A vízet a bemenetelkor nagyon hidegnek érzed, de - tutira - pár perc múlva hozzászokik a tested.

5. Ha nem vagy bulizós és elkerülöd a Veronicas nevű vigalmi sávot, akkor azért kulturáltabbnak érezheted a települést, pl. este a Patch Area és a Safari Centre  tájékán. Ezeken a helyeken is nagy a tömeg, de kulturáltabb a népség. 

6. Szerencsére a strandokra idehoztak világos homokot, mert az eredeti vulkanikus fekete volt.

7. A sétány szép, sőt kellemes is, amikor - nagy ritkán - nem hömpölyög az embertömeg. Igaz, ilyenkor is lehet szórakozni az emberek bámulásával.

8. A sörözőkből a választék gigantikus, azoknak, akik ezt szeretik.

9. A Vista sur bevásárlóközponthoz legközelebb eső strandon kevesebb a kő a vízben.

10. Az ottthoni hidegből átmenetileg elmenekülve, a januári nappali 20-24 fokos hőmérséklet az alábbi Nem tetszett lista által említett vacakságok nagy részét képes mellékes problémává tenni. 

Nem tetszett

1. Túl nagy embertömeg, rengeteg ronda kinézetű, ittas brit pasi

2. A strandon az árusok eléggé idegesítők. Nyomulnak a napszemüvegekkel, világmárkákat hamísító táskákkal, és strandlepedőkkel, meg a masszázs kínálgatásával. 

3. Napközben is előfordult párszor, hogy hasis, canabist kínálgattak nekünk

4 A parkolási mizéria

5. Az afrikai migránsok csoportba verődve riasztóak, és hallottuk, hogy követtek el ilyenek rablást is, még fényes nappal is. 

6. A gördeszkások nincsenek tekintettel a gyalogosokra. Néhányuk teljesen őrült. Vannak, akik a robogójukkal száguldanak ott, ahol gyalogosk mozognak. 

7. Hallani (még a vendéglátótól is), hogy a helyi rendőrség nem csinál semmit, ha meglopnak.

8. Rengeteg pitiáner csaló munkálkodik. Senkivel ne álljunk le beszélgetni. Elkerülni őket! Ha azt hallod, hogy looky looky (azaz, idenézz), akkor rögtön vessed a tekintetedet az ellenkező irányba.

9. Sok hely szemetes, és sok a ronda graffiti

10. Hiába van rengeteg étterem, de a nagy részükben ugyanaz van a kínálatban.

11. Rossz, hogy a helyi rendőrség érzékelhetően nem kezeli az illegális kereskedést, nem látni razziákat, a turistákat zaklató afrikai migránsokat túlságosan békén hagyják. A drog bizniszt és a prostituciós ipart a kelet-európai bandák irányítják.

Vélemények

"Playa de las Americas és Los Christianos között nem érzékelhető a határ, a strand itt hosszan elnyúló, fekete homokos. Nem tetszett, mert a hullámoktól felkavarodott víz zavaros volt, hideg és a parton nagy volt tömeg." (Sári, 2016)


Mázlijuk van, hogy meleg a klíma és ezért idejönnek nyaralók tizezrei. Ha itt nem lenne turizmus, akkor még mindig kecskéket legeltetnének.

Egyfajta főutca - o.s. fotója

R. Gyuri fotója

Szállás

Foglalás előtt érdemes tájékozódni a szálláshely és a strandok közötti távolságról. Ne vegyük be azt a maszlagot, amit néhány szálláshely ír a fehér homokról. A strandok homokfövenye nem csúnya, de a szín az inkább világosbarna.

"Háromszor voltunk Tenerifén és mindhárom alkalommal Playa de las American-ban laktunk. A szigeten belül itt a legjobb az idő. Ezt, amikor először hallottuk, hittük is meg nem is, de tényleg így van. Sokat mentünk, a sziget minden részén jártunk. Többször volt felhős, párás rossz idő, de amikor haza értünk Americasba, ott mindig jó idő fogadott. " forrás

Ajánlott hotelek (2024):

3 csillagos: Oro Blanco ,

4 csillagos: Alexandre Hotel Gala TenerifeMARYLANZA SUITES AND SPASPRING HOTEL VULCANO , ALEXANDRE HOTEL TROYA  ,

Kiemelten jó 4 csillagosok: REGENCY COUNTRY CLUB ,

Jó, 4 csillagos, Csak felnőtteknek hotelek: CORAL CALIFORNIA - ADULTS ONLY , H10 GRAN TINERFE ,

Jó családbarát hotelek:

------------------------

Nem ajánlott hotelek: Globales Acuario , Sol Tenerife , Coral Compostela Beach ,

Közlekedés

"Mindenkinek javaslom tartson a kezében egy Las Americas otthonról kinyomtatott térképet vagy legalább vegye a fáradtságot és az autókölcsönzőben kapott térképet fordítsa meg.
Ezzel elkerülheti a 'másfél órás bevezető városnézés las americasban' menüpontot illetve egy baráti társaság széthullását." forrás

Étkezés

Playa de las Americasban az étkezési választékban nem a helyi, hanem a nemzetközi konyha dominál. Aki spanyol étkekekt akar enni, annak a hegyoldal vendéglőibe kell elmennie. Ott szép, úgynevezett bodegákban lehet helyi, vagy szárazföldi spanyol specialitásokat enni. Playa de las Americas tele van az ismert nemzetközi gyorsétkezési láncok üzleteivel.   

"Playa las Americasban a part tele van az óceán felé nyitott étteremmel. Ajánlom mindenkinek a Canari-csirkét édes burgonyával – ez a helyi specialitás. Óriási adagot hoznak, mi hárman a két adag csirkétől pukkadásig jól laktunk. Az idegenvezetők szerint az Ottelo II-ben a legjobb. Mi, nem próbáltuk végig az összes éttermet, hittünk nekik. (2011)" forrás

Vásárlás

Playa de las Americas vásárlás tekintetében nagy választékot tud kínálni, sőt a bulivilág mellett ez a település másik lényege. Számo szupermarket a nap 24 órájában nyitva tart. Playa de las Americasnak van egy bevásárló főutcája.  

A boltok este fél 10-kor zárnak.

o.s. fotója

Szórakozás

Aki bulizni akar a nyaralás folyamán, az éppen jó helyen van Playa de las Americasban. Az éjszakai élet itt hajnalig zajlik. A bárokban, diszkókban, sörözőkben sok a brit turista. Sok vendéglátóhely az ő elvárásaiknak akar a leginkább megfelelni. 

Hard Rock Cafe menőzős körítéssel - g. sz. fotója

Kellemetlenségek

Ami a közbiztonságot illeti. Playa de las Americasban erőszakos bűncselekmények ritkán fordulnak elő. Ami kockázati tényező, az a zsebtolvajlás. Ha a hotelből kimegyünk az utcára, ne legyen nálunk csak annyi készpénz, ami arra a napra, vagy estére szükséges lehet. Jobb helye van a pénznek a hotelszéfben. A hotelszobánkban ne hagyjunk látható helyen értéket. A helyi szállodák nem vállalnak felelősséget a szobában tartott értékeinkért. Bár az utcákon, strandok közelében erős a rendőrség jelenléte, azért a strandolásra se vigyünk magunkkal értékesebb tárgyakat.   

Egyéb hasznos információ

1. Playa de las Americasban nincs gond orvosi ellátást találni, ha szükségessé válik. Nem nehéz olyan rendelőt találni, ahol angolul és németül is beszélnek a spanyolon kívül. Helyben jó sok gyógyszertár található. 

Fontos tudni, hogy a téli hónapokban a nap magasan áll és gyorsan le lehet égni. Érdemes otthonról jól felkészülni napvédőkrémekkel.

Strandok

Az Atlanti-óceán megszokott erős hullámverését a Playa de las Americas strandjainál hullámtörő fal fogja fel. A strandolóknak így zavartalan a fürdőzés. Aki nyugalmasabb helyen akar napozgatni, és szép hajókat nézegetni, annak érdemes a jachkikötő közelében letelepedni.  

o. s. fotója

A sziget strandjai eredetileg mind kavicsosak. A homokos sttrandok mind mesterségesek. Ilyen Playa de las Americasban a Troya Beach, ami kicsi, kellemes, tiszta és lehet bérelni napozóágyat. Közvetlen mellette van egy sétány sok bárral. A Troya Beachnél a tengervíz szép, tiszta. Ne reméljünk valami fehérhomokos csodát. Helyi viszonylatban jó. Szörfösök is szeretik ezt a strandot. 

Szörfösök - o. s. fotója 

Playa del Camisón

A homokot a Szaharából hozták ide. - o. s. fotói

Fotóegyveleg

Napkeltekor - o. s. fotói

o. s. fotói

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon