ÚTIKRITIKA.HU / Puerto de la Cruz


hirdetes


útikritikák


Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz |Strandok| Látnivalók| Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Sziklás öböl - fürdésre alkalmatlan, nézegetni szuper - Kriszta fotója

Puerto de la Cruz-ról dióhéjban

Puerto de la Cruz az északi part központja. Igaz az időjárás sokkal csapadékosabb a déli területekhez képest, cserébe dús a növényzet, vannak banánültetvények és itt található a világ egyik legrégebbi botanikus parkja (Parque Taoro) is.

A város térségéből primán, könnyen fel lehet fedezni a sziget északi részét, akár bérautóval, akár busszal. 

A Wizzair a Tenerife déli részén lévő repülőtérre (TFS) közlekedik. Onnan az út Puerto de la Cruzba kb. 50-60 perc.

"Puerto de la Cruzban rengeteg gyönyörű házat és gondozott kertet láttunk. Megnéztük a botanikus kertet (Taoro park) és egy banánültetvényt is." (Sebiék)


"A hosszú, széles, fekete-homokos Playa Jardin mesterségesen kialakított strand szuper trópusi környezettben, szobrokkal díszítve." (Vivi & Kristóf)

A Lago Martianez mesterségesen kialakított trópusi paradicsomot idéző strand, medencéit tengervízzel töltötték fel. A strand szigetei vulkáni sziklákból állnak dús növényzettel, és fehér homokkal.

César Manrique alkotása - Kriszta fotója

"A Lago Martianez strand nagy lagúnaszerű medencéjénél alig lehetett szabad napozóágyat találni, sokan voltak. A medencében kellemesen hűvös, sós víz volt. Annyira tetszett, hogy többször is visszamentünk nyaralásunk alatt." (V.ZS)


,, Puerto De La Cruz városa az északi rész egyik turisztikai központja. Egyrészt maga a település is csodálatos, nem véletlen, hogy Agatha Christie éppen itt heverte ki depresszióját, másrészt itt van a világ egyik legtutibb állatkertje. Szokták is mondani, hogy a Loro Parque több mint állatkert." forrás


Puerto de la Cruzban volt a szállásunk, ami utólag is jó döntésnek bizonyult. Mi a helyi jellegzetességekre voltunk kíváncsiak, nem a szállodák halmazára. A déli részen jobb az időjárás, 2-szer lementünk azért oda is.
Első nap helyben strandoltunk, felfedeztük a környéket. (2022)


Puerto de la Cruznak speciàlis mikroklímàja van és csodàlatos fekvése. Nagyon szép, kellemes vàros, közel a fövàroshoz. Ha nyugisabb, autentikusabb vidékre vàgysz, imàdni fogod. Mivel az egész szigeten örök tavasz van, fàzni nem fogsz itt sem. Viszont pár fokkal hüvösebb van mint délen, ami nyàron még kellemes is. Gyakrabban felhös az ég mint délen, de ezen kívül szerintem sokkal több elönye van! (2022)


A legeslegjobb város és környék Tenerifén, szerintem. Kár, hogy az a pár felhőkarcoló kicsit rontja az összképet. Azonban télen hűvösebb, néha elkél egy kis fűtés is. Figyelni kell, hogy milyen tájolású a lakás. Nem érdemes tengerre nézőt választani, az ugyanis északi lesz. Ha nem süt be a nap, kellemetlen tud lenni.


En ott eltem 1 evig. A videk nagyon szep, csak nem szerettem, hogy delutanra rendszerint befelhosodott, a borultsag ellenere pedig altalaban fulledtnek talaltam az idot, telen meg huvosnek.


Az én szívembe ez a hely és ez a környék lopta be magát. Előtte a vad óceán, mögötte pedig a zöldellő magas hegyek. Kinek mi, nekem ez. A Loro Park zárva volt persze. A botanikus kert és Taoro Park szerintem semmi extra. Egy szuperjó német tulajdonban lévő éttermet ajánok: Templo del Vino. Végre kedves kiszolgálás (elég bunkók a tenerifei pincérek és pincérnők. 


Ajánlott hotelek (2022):

3 csillagos: Checkin Nopal . GF Noelia , Sol Puerto de la Cruz Tenerife ,

4 csillagos: H10 Tenerife Playa , SOL COSTA ATLANTIS TENERIFE

Kiemelkedően jó 4 csillagos: Bahia Principe Sunlight San Felipe

5 csillagos: Best Semiramis (de azért inkább erős 4 csillagos)

----------------------

Kockázatos választás: Globales Acuario ,


Vásárlás

                                       Gyéren látogatott sétálóutca a  Covid-os 2020 novemberében - Kriszta fotója

Strandok

Playa de San Telmo - izgalmas strand jó és rossz értelemben is - Kriszta fotója

Látnivalók

Peña de Francia Miasszonyunk temploma - Kriszta fotója

Csodálatos promenád - Kriszta fotója

Olvasmányos linkek

"Puerto de la Cruzban az óváros kevéssé díszes, bezzeg hatalmas szállodakomplexumokból van bőséggel. Érdekes, hogy míg a déli részen a brit nyaralók vannak túlnyomó többségben, Puerto de la Cruzban szinte csak német szót hallani. Úgy tűnt mintha ez lenne a sziget legdrágább városa: az óceánparti sétányon van minden, de a legtöbb minden drágább, mint másutt (igaz viszont, hogy még itt is lehet találni olcsóbb helyeket). Az óceánpart itt is lenyűgöző arcát mutatja: a Playa Jardínnél óriásiak a hullámok, egészen ködbe vesznek a szemközti oldalon látható félsziget épületei. De keletebbre, a casino környékén is ez a helyzet, és nagyon különös, hogy ezzel szemben a parton és a közeli sétányokon alig-alig van szél. Picit távolabb a forgatagtól már egészen másik arcát mutatja Pierto de la Cruz: egy nyugodt kisvárosét, ahol a csönd az úr, ahol békés kis hegyi utcák futnak egymásba, és ahol még arra is van mód, hogy az utcafronton egy kiskertet tartson fent a tulajdonos (érdemes megnézni, januárban mekkora már a saláta, van már újhagyma, sóska, zöldbab, miegymás.. :)

Amiben még gazdag Puerto de la Cruz, az a parkok. Ott van mindjárt a legnagyobb, a mintegy 10 hektáros Parque Taoro. Ingyenes a nagy része, afféle margitszigeti hangulatút érdemes elképzelni (például még azok az elmaradhatatlan, kis sárga gyöngykavicsos sétautak is megvannak :) ), persze odaillő, szubtrópusi növényekkel, és majdnem 100%-ban örökzöldekkel. A parkot pedig előkelő, (múlt) századelői szállodák szegélyezik és szabdalják, melyek tudtommal anno angol 'megrendelésre' készültek jobbára (még anglikán templom is található itt). Említettem előbb a Playa Jardínt, melynek neve beszédes: a beach mellé/elé egy trópusi kertet álmodtak, mely módfelett jellegzetessé teszi ezt a partot." forrás

Fotóegyveleg

Mozgóárusítási aktivitás (feketemunkát is írhatnék, de azt az olvasók egy része tán rosszallaná...) - s.t. fotója

Kerékpár-gitár - Kriszta fotója

Tajtékos - Kriszta fotója

Plaza del Charcho - Kriszta fotója

Street art - Kriszta fotója

z.e. fotója (szeptember)

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon