ÚTIKRITIKA.HU / Puerto de la Cruz


Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Puerto de la Cruz - utazás

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz az északi part központja. Igaz az időjárás sokkal csapadékosabb a déli területekhez képest, cserébe dús a növényzet, vannak banánültetvények és itt található a világ egyik legrégebbi botanikus parkja (Parque Taoro) is.

A város térségéből primán, könnyen fel lehet fedezni a sziget északi részét, akár bérautóval, akár busszal. 

A Wizzair a Tenerife déli részén lévő repülőtérre (TFS) közlekedik. Onnan az út Puerto de la Cruzba kb. 50-60 perc.

"Puerto de la Cruzban rengeteg gyönyörű házat és gondozott kertet láttunk. Megnéztük a botanikus kertet (Taoro park) és egy banánültetvényt is." (Sebiék, 2012)


"A hosszú, széles, fekete-homokos Playa Jardin mesterségesen kialakított strand szuper trópusi környezettben, szobrokkal díszítve." (Vivi & Kristóf)

A Lago Martianez mesterségesen kialakított trópusi paradicsomot idéző strand, medencéit tengervízzel töltötték fel. A strand szigetei vulkáni sziklákból állnak dús növényzettel, és fehér homokkal.

"A Lago Martianez strand nagy lagúnaszerű medencéjénél alig lehetett szabad napozóágyat találni, sokan voltak. A medencében kellemesen hűvös, sós víz volt. Annyira tetszett, hogy többször is visszamentünk nyaralásunk alatt." (V.ZS., 2012)


,, Puerto De La Cruz városa az északi rész egyik turisztikai központja. Egyrészt maga a település is csodálatos, nem véletlen, hogy Agatha Christie éppen itt heverte ki depresszióját, másrészt itt van a világ egyik legtutibb állatkertje. Szokták is mondani, hogy a Loro Parque több mint állatkert." forrás

Ajánlott hotelek (2021):

3 csillagos: Sol Puerto de la Cruz Tenerife , Bahia Principe Sunlight San Felipe ,

Olvasmányos linkek

"Puerto de la Cruzban az óváros kevéssé díszes, bezzeg hatalmas szállodakomplexumokból van bőséggel. Érdekes, hogy míg a déli részen a brit nyaralók vannak túlnyomó többségben, Puerto de la Cruzban szinte csak német szót hallani. Úgy tűnt mintha ez lenne a sziget legdrágább városa: az óceánparti sétányon van minden, de a legtöbb minden drágább, mint másutt (igaz viszont, hogy még itt is lehet találni olcsóbb helyeket). Az óceánpart itt is lenyűgöző arcát mutatja: a Playa Jardínnél óriásiak a hullámok, egészen ködbe vesznek a szemközti oldalon látható félsziget épületei. De keletebbre, a casino környékén is ez a helyzet, és nagyon különös, hogy ezzel szemben a parton és a közeli sétányokon alig-alig van szél. Picit távolabb a forgatagtól már egészen másik arcát mutatja Pierto de la Cruz: egy nyugodt kisvárosét, ahol a csönd az úr, ahol békés kis hegyi utcák futnak egymásba, és ahol még arra is van mód, hogy az utcafronton egy kiskertet tartson fent a tulajdonos (érdemes megnézni, januárban mekkora már a saláta, van már újhagyma, sóska, zöldbab, miegymás.. :)

Amiben még gazdag Puerto de la Cruz, az a parkok. Ott van mindjárt a legnagyobb, a mintegy 10 hektáros Parque Taoro. Ingyenes a nagy része, afféle margitszigeti hangulatút érdemes elképzelni (például még azok az elmaradhatatlan, kis sárga gyöngykavicsos sétautak is megvannak :) ), persze odaillő, szubtrópusi növényekkel, és majdnem 100%-ban örökzöldekkel. A parkot pedig előkelő, (múlt) századelői szállodák szegélyezik és szabdalják, melyek tudtommal anno angol 'megrendelésre' készültek jobbára (még anglikán templom is található itt). Említettem előbb a Playa Jardínt, melynek neve beszédes: a beach mellé/elé egy trópusi kertet álmodtak, mely módfelett jellegzetessé teszi ezt a partot. (2014)" forrás

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon