ÚTIKRITIKA.HU / Puerto de la Cruz


hirdetes


útikritikák


Be Live Tenerife - Adults only 4cs. vélemények

Tenerife - Puerto de la Cruz - Be Live Tenerife - Adults only 4cs. .

Lényeg:

Tenerife-i viszonylatban az ár-érték arány jónak mondható. A szobák megfelelőek, többségük némileg felújított állapotban van. .

Nyilván sokan párok, barátok a gyerekzsivaj elkerülésének reményében (is) választanak felnőtt hotelt. Ezeknek őszintén meg kell mondani, hogy jó néhány mulatozó, duhaj, piálós brit és lengyel éppenséggel zajongásban képes felülmúlni a gyerekek hangoskodását, visítozását. Természetesen bőve van esély, hogy a nyugalomra vágyó nyaraló kifog olyan időszakot, amikor a bulis népség megnyugtató kisebbségben van. Ha pedig e sorok olvasói éppenséggel maguk is bulis nyaralást remélnek, akkor összejöhet egy szuper hotelválasztás.

Európai összehasonlításban inkább egy erős 3 csillagos színvonal, de a szobaárak igazodnak is ehhez.

Hol?

A sziget északi partján található Puerto de la Cruz helyi viszonylatban nagyváros, lehet ismerkedni a helyi lakosok hétköznapi életével (van hangulatos óváros), viszont a sziget déli partvonalának nagyüzemi jellege itt hiányzik, ami egyesek számára előnyös, másoknak hiányozhat a nyaralótömegre rácuppanó bazi nagy szolgáltatási gépezet.

A hotelből a nem óceánra nyíló kilátás unalmas lakóépületek látványával kecsegtet. Itt-ott legalább a mögöttes Teide hegyvonulat látványa megörvendeztető.

Kb. 300 méterre van egy nagy szupermarket (HyperDino) és egy gyógyszertár.


A remek Loro Park a strandsétányon kellemes félóra alatt elérhető.

A város praktikus kiindulópont a sziget felfedezését célzó kirándulásokhoz. Kb. 300 méterre van a buszpályaudvar. Puerto de la Cruz előnyös olyanoknak, akiket érdekelnek autentikus, nem a turisták számára épített, aranyos kisvárosok.
A taxizás nem vészesen drága.

A Tenerife South reptérről kb. egy óra a transzfer a hotelhez.


Strand:

Gyalog csupán két percre (kb. 300 méter) van a legközelebbi strand, de érdemes a tágabb környéken jobbakat, másféléket is felfedezni (pl. Playa Jardin). E legközelebbi strand homokfövenye bizony fekete színű, és vannak olyanok, akiknek ez nem jön be. Pedig a fekete színtől eltekintve ez egy jó strand.

Milyen?

A hotel eléggé régen épült és ez apróbb részletekben jól is látható. Összességében azért a közterületek hangulatosak. A hotel bizonyosan nem csúnya. Egy 12 emeletes toronyépület, s azért nem egy építészeti csoda.

Jó, hogy nem erőltetik napközben a bömbölő zenét.

A medence vize eléggé hideg. A hotel vendégszámához képest a medence kapacitása kicsi.

Szobák:

A szobák tiszták, kellemesek. A berendezés, a felszereltség praktikus.

Szobai séfet napi 3 euróért lehet bérelni.

A takarítás lehetne alaposabb is.

A tengerre néző szobákból egy nem igazán forgalmas útra is rá lehet látni.


Szolgáltatások:

A személyzet többsége szívélyes. A pincérek szorgosak,


Ellátás:

A svédasztalos reggeli megfelelő, de semmi extra. Ugyanez mondható el az ebédekről és a vacsorákról. Az jó, hogy minden este van valamilyen frissen grillezett halétel.


2022. szeptember 5.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon