ÚTIKRITIKA.HU / Adzsmán


hirdetes


útikritikák


Adzsmán

Adzsmánról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Szállás| Hasznos információk|Strandok| Programlehetőségek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

Elter Karcsi fotója

Adzsmánról dióhéjban

(kiejtés: ádzsmán)

Lakosság (2022-ben): 260,500

Az Egyesült Arab Emírségek 7 emírsége közül ez a legkisebb (260 négyzetkilométer). Az ország nyugati partjának középső részén található. 16 kilométer hosszú a strandolásra alkalmas partvonala.

Dubaitól Ajdzsmán kb. 254 kilométerre van. Autóval Dubai egy óra távolságban van a napközbeni állandó dugók miatt. Dubajból a taxi 40-45 eurónak megfelelő helyi pénz, és csak kb. 45 perc!  

Ha a hangsúly nagyon a strandolásos nyaraláson van, akkor Adzsmán jobb célirány, mint Dubai.Szép, hosszú homokos strandok. Természetesebbek, mint Dubaiban.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Az Ajman hotel előtti csodás homokos strand

2. A halpiacon az aukciók és a jachtkikötő (marina)

3. A városban olcsóbban lehet étkezni, mint Dubaiban

4. A strandokon nincsenek tömegek

Nem tetszett

1. A kajára leselkedő, pimasz varjak

2. Adzsmán és fővárosa nem igazán érdekes a strandoláson kívül

Vélemények

Odajutás

A Dubai repülőtérről - ha nagyon nincs forgalom, pl. éjszaka, hajnalban  - akkor akár 35-40 perc alatt el lehet jutni Ajman-ba. Ha forgalom van, akkor inkább 50-60 perc. Volt már olyan, hogy egy taxis Ajmanból 25 perc alatt elvitte utasait a Burdzs Khalifához.

Ha onnan megyünk Dubaiba, akkor számítsunk hatalmas forgalomra délelőtt fél 11 előtt. Visszaútnál Adzsmánba ajánlatos 21 óra után indulni, mert késő délután, kora este brutális a forgalom. A csúcsforgalomban Ajman és Dubai között az út tarthat akár 2 és fél órát is.

Dubaiból a taxi átlagos ára kb. 11-12 ezer forintnak megfelelő dirham. 

Abu Dhabi autóval egy és negyed óra - másfél óra.

A menőbb hotelek ingyenes ingajárati buszt (shuttle bus) közlekedtetnek Dubaiba és onnan vissza.

Szállás

Adzsmánban egyes szállodák hivatalosan nem engedik, hogy nem házas párok egy szobában lakjanak. Valójában azonban, ha nem merül fel a probléma, akkor ezt nem ellenőrizgetik.

Ajánlott hotelek:

4 csillagos:

5 csillagos: 

Hasznos információk

1. Van Ajmanban néhány üzlet, ahol lehet vásárolni sört és egyéb alkoholos italt. Az Ajman China Mall mögött található az egyik ilyen bolt. 

2. A Halpiac 13 és 17 óra között zárva van. Aukciók délelőtt vannak és este hatkor.

Strandok

Ajman Emírsége egy kis város-állam az Egyesült Arab Emírségek északkeleti részén, amely hosszú, homokos strandokkal rendelkezik a Perzsa-öböl partján. Az Ajman partjain található strandok kellemes környezettel és számos kényelmi szolgáltatással rendelkeznek, például strandbárokkal, éttermekkel, öltözőkkel, napernyőkkel és napozóágyakkal.

Az Ajman-i strandok közül a legnépszerűbbek a következők:

Ajman Public Beach - Ez a strand a város legnagyobb és legismertebb strandja, és számos szórakoztató lehetőséget kínál, beleértve a vízi sportokat, a piknikezést és a sétákat a part mentén.

Al Zorah Beach - Ez a strand egy új, fejlesztett területen található, és egy nagyon szép, homokos parton fekszik, amely ideális a napozásra és a strandolásra.

Corniche Beach - Ez a strand a város központjában található, és egy szép, tiszta homokos partot kínál, valamint számos sport- és szabadidős tevékenységet.

Ajman Saray Beach - Ez a strand a 5 csillagos Ajman Saray szálloda előtt található, és exkluzív, luxus környezetet kínál, valamint számos kényelmi szolgáltatást, például privát napozóágyakat és öltözőket.

Paradise Beach - Ez a strand egy kis szigeten található, amelyet egy híd köt össze az Ajman parti sávjával. Ez egy szép, eldugott hely, ahol kellemes környezetben élvezheti a homokos partot és a nyugalmat.

Sz. N. fotója

Programlehetőségek

Ajman múzeum

Ajmanban található Ajman Múzeum egy igazi kincs, amely bemutatja a város történelmét és kulturális örökségét. A múzeum az Ajman eredeti kormányzói palotájában található, amelyet később a múzeum számára felújítottak és kibővítettek.

A múzeumban bemutatott kiállítások révén az látogatók bepillanthatnak Ajman múltjába és kultúrájába. A kiállítások között szerepelnek a helyi életet bemutató tárgyak, valamint az Ajman fejlődésének és modernizálódásának története is.

A múzeum gyűjteményében számos érdekes tárgy található, mint például hagyományos ékszerek, bútorok, textíliák, kerámia és porcelán tárgyak, valamint hajómodellek, amelyek bemutatják a régi időkben a kikötőkben és a kereskedelmi útvonalakon használt hajókat.

Az Ajman Múzeum látogatása egy nagyon érdekes és szórakoztató módja annak, hogy jobban megismerje a város kultúráját és történelmét. A múzeum reggel 8 órától este 8 óráig tart nyitva, és belépődíjat számítanak fel a látogatók számára.

K.-T. Gyuri fotói

-------------------------

Sardzsa taxival csak 10 percre van. Ott érdemes megnézni a Blue/Centralbazárt (souk) és a Sardzsa kulturális örökség parkot.

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

U. A. fotója

B. A. fotója

K.-T. Gyuri fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon