ÚTIKRITIKA.HU / Dubai időjárás hónaponként


hirdetes

útikritikák


Dubai időjárás hónaponként

Ez az aloldal szerkesztés folyamatában van. Kérünk némi türelmet.

Dubai időjárása januárban

Dubai időjárása februárban

Februári eső, aminek örülnek a helyiek, de valamennyire zavart okoz a közúti forgalomban 

Dubai időjárása márciusban

Dubai időjárása áprilisban

Dubai időjárása májusban

Dubai időjárása júniusban

Dubai időjárása júliusban

A Burj Khalifába ha homokvihar van tök mindegy mikor mész föl, 1-3 napig szokott tartani. Ilyenkor nyáron a pára ami inkább bezavarhat és amiatt nem tiszta a kilátás. Ez sajnos szerencse kérdése is… h biztosra akarsz menni, előtte 2-3 nappal veszed meg a jegyet és nézed lesz e homokvihar vagy sem.
Szerintem ha nincs homokvihar akkor a reggel a legcélszerűbb

Dubai időjárása augusztusban

A legmelegebb hónap Dubaiban. Nagy a forróság és magas a levegő páratartalma. Augusztusban a legalacsonyabb hőmérséklet 30 fok körül mozog, a legmagasabb 40-42 körül, de árnyékban!. Bizony gyakori a 44 fok fölőtti hőség is. A napközbeni szabadtéri programok a strandolásra, a medencézésre korlátozódnak. MIndenhol jól működik a légkondi, szóval az épületeken belül kell inkább programozni. Nem véletlen, hogy augusztusban a vendéglátóhelyek teraszait nem használják, és a témaparkok többsége is zárva tart. Meg kell jegyezni, hogy Dubaiban az év más hónapjaiban sem szokás az utcákon sétálgatni. 

A tengervíz hőmérséklete 33 fok körüli Eső biztos nincs.

Amúgy sok turista jön Dubaiba augusztusban is, mivel a hotelek nagy árkedvezményekkel hódítanak. A turisták alkalmazkodnak a hőséghez és másképpen fedezik del Dubait, mint a nem nyári hónapokban. A strandolás is némiképpen más augusztusban, hiszen a homok nagyon forró, és a napozóágy is égetheti az ember bőrét. Akkor van gáz, ha az 50 fokot közelíti meg a hőmérséklet, de ez nem túl gyakori.   

Gyalogolni alig tudtunk pár száz métert az utcán. Nem is értem, a helyiek hogyan csinálják. Taxi és csupa-csupa hűtött hely, ahol megfordultunk. Kriszta 2018 aug

Dubai időjárása szeptemberben

Dubai időjárása októberben

Dubai időjárása novemberben

Novemberben az átlaghőmérséklet 25 fok. A legalacsonyabb hőmérséklet (éjszaka) 19 fok körül mozog (18-21).  16 fok alá nagyon ritkán esik a hőmérséklet. A nappali legmagasabb hőmérséklet 31 fok körüli (28-33), de előfordulhat 33-35 fok is. A napos árak átlagos mennyisége: kilenc. Az ég kevéssé felhős, főleg a hónap első felében. A levegő páratartalma magas (60% körül), de ez teljesn kibírható. A széljárás viszonylag enyhe szokott lenni. 

Nagyon ritkán esik az eső. Utóljára 2013-ban voltak nagy esők, sőt még áradások is történtek. 

A tengervíz 27 fokos, meglepően meleg, ha azt vesszük, hogy a júliusi durva hőség idején csak 5 fokkal melegebb. .

Dubai időjárása decemberben

Decemberben a napi átlaghőmérséklet 21 fok körül mozog. A legalacsonyabb hőmérséklet persze éjjel van, 16 fok körül. A legmagasabb hőmérséklet 26-27 fok körüli. A hónap eleje melegebb: közel a 30 fokig. December vége felé egyre inkább csüökken a hőmérséklet, egészen 22-23 fokig.  

Nincs sok eső, de egy-egy nap előfordulhat (decemberben átlagosan két ilyen nap lehet). A páratartalom a hónap előrehaladtával növekszik. Erős széljárás nem jellemző ebben a hónapban. 

A tengervíz hőmérséklete 23 fok körüli.

A hónap utolsó hetében már elég hamar sötétedik.

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg


Kommentek

úti kritikus, 2017. 08. 20. 15:59
Kedves Sári!

Válaszok fent beírva.


Sári Jakab, 2017. 08. 20. 14:11
Érdeklődnék hogy novemberben esetleg decemberben milyen az időjárás?


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon