ÚTIKRITIKA.HU / Dubai


Dubai

Burj Khalifa | The Dubai Fountain | Dubai metró | Kulturális központ | Burj al Arab | Jumeirah Beach Residence | Sheikh Zayed Road |Dubaj Keret|Dubaj Marina|ÓvárosDubai Creek|Városnéző túrák | Programok gyerekeknek (+) | Magyar nyelvű programok | Fotóegyveleg

.

Aura Skypool - Aji fotója

Általános városnézési tanácsok

,, Dubaiban egyes városrészek között elég nagy távolságok vannak, így nem árt ha előbb utánanézel és kicsit több időt szánsz az utazásra. 30 km városon belül teljesen normálisnak számít. (felvidéki csavargók, 2019) forrás

Burdzs Kalifa (Burj Khalifa)

Kriszta fotója

Dubai top nevezetessége, a 830 méter magas Burdzs Kalifa, a világ jelenlegi legmagasabb épülete, 2010-ben épült fel. Csekély 1,5 milliárd dollárba került ez Dubai kormányának, illetve uralkodó házának. Hivatalosan az volt a célja a torony megépítésének, hogy növeljék Dubai presztízsét és ezzel még több befektetést vonzzanak az emírségbe. Az épületben szállodaszobák és -lakosztályok, lakások, irodák, éttermek és szórakozóhelyek vannak. Nem tudni, hogy az épület hány százalékát bérlik ténylegesen.

Természetesen Dubait olyan látványossággal is gazdagítani akarták, amely még több turistát vonz ide. Bizony a turisták áradnak is, hogy láthassák a világ legmagasabb épületét. Érdemes előre megvenni a belépőt, mivel időpontra adják, hogy mettől-meddig lehet felmenni a toronyba. A felnőtt (12 év feletti) belépődíj 125 AED (kb. 9375 HUF) és 500 AED (37500 HUF) között mozog, attól függően, hogy milyen magasra és milyen napszakban megyünk. A gyerek belépő (4-12 év között) 95 AED (7120 HUF) és 500 AED (37500 HUF) között mozog. 4 év alattiaknak ingyenes a belépés. (az átváltas az AED és a HUF között *75). A belépőjegyek a 124-125. szintre szólnak. Tovább lehet menni a 148. emeletre egy külön jeggyel, de azért már majdnem háromszor annyit is kell fizetni. Sorban állás a 148. szintre éppen ezért  ritkán van.

Megközelíteni a bejáratot, a torony mellett lévő Dubai Mall-ból is lehetséges. Biztonsági ellenőrzés (nem lehet felvinni semmi veszélyes tárgyat) után hosszú mozgójárdán való utazással eljutunk a lifthez. A lift zárt, nincs ablaka, teljesen sötét van, csak neonfények világítanak, valamint egy digitális kijelző számolja az emeleteket. Eszméletlen sebességgel mindössze 1 perc alatt jutunk fel a 124. emeletre. Körbe lehet járni az emeletet, egy részen ki is lehet menni egy teraszra, ahonnan fel lehet tekinteni a még hátralévő kb. 100 emeletre. A kilátás lenyűgöző, tiszta időben a végtelenségig is ellát az ember. Nagyon érdekes látvány a közelben csokrokban felépített toronyházak, melyek ahhoz képest, hogy 40-60 emeletesek, mégis kis makettnek tűnnek fentről. Valamint egészen ellátni a sivatagos részekig, de a World Islands szigetvilága is tisztán kivehető.

Másik oldalon a Burj Al Arab emelkedik és mögötte a pálma szigetek. Hihetetlen látvány, kihagyhatatlan. Az egész látogatás kb. egy órát vesz igénybe. A Kalifa-toronyban több emeletet foglal el a szuper-luxus Armani Hotel (ez az első szálloda, amit Giorgio Armani tervezett, kirándulva a divat világából a belsőépítészet felé). Említésre méltó az is, hogy az épületben forgatták a Mission Impossible 4 sok jelenetét. Tom Cruise kilóg a félelmetes magasságú épület oldalán - gyakorlatilag a színész maga szerepelt az életveszélyes jelenetben.

Beszámolók

"Ha a Burj Khalifa éttermébe foglalnak asztalt, akkor még olcsóbb kb. AED 150-200 / fő, és lefogyasztható! Ezt nem is nagyon publikálják sehol szerintem. Illetve, ha valaki egyénileg szeretné intézni, több napra előre kell lefoglalni, mert mi hiába próbáltuk, 3 napra előre minden napra minden időpont rottyon volt... Ezért is jutottunk fel az étterembe és a bárba, mert hogy van külön étterem és külön bár rész fent (egyik jobbra-étterem, másik balra-bár). És az étterem még magasabban is van, mint ahova napközben a tömeges birka áradatot felengedik...

Az étteremhez a 123.-ra kell felmenni a lifttel és egy emeletet lesétálni, ahol nagyon mesés a panoráma. Illetve még egy okosság, kedd esténként ladies night van Dubaiban és elég csak asztalt foglalni, a Burj Khalifába így a hölgyeknek ingyenes a belépés és egy alkoholos koktél kb. AED 70-75 / koktél. Csak az uraknak kell fizetni belépőt, ami kb. AED 150 vagy AED 200 / fő és ez is lefogyasztható. Az összes szórakozóhelyre a lányoknak ingyenes a belépés keddenként és ingyen ihatnak éjfélig, vagy reggelig, de ez már szórakozóhely függő." (2011)

"Bizony furdalt minket a kíváncsiság, hogy milyen a világ jelenleg legmagasabb épülete. Inkább azt feltételeztük, hogy valamennyire szörnyülködni fogunk a láttán. Végül is annyira nagy rongyrázásnak, totál értelmetlenségnek tűnik egy ilyen építményt létrehozni. Aztán ott voltunk késő este a Kalifa-torony lábánál és bizony lenyűgözött minket ez a bazi nagy valami. Elképesztő látvány a valóságban. Az épület nagy részében nem volt világítás. Azt gondoltuk, hogy íme bizonyítható a pazarlás, hiszen nagyrészt üresen áll az egész. A taxisofőrünk határozottan állította, hogy minden helyiség ki van adva. Vannak luxuslakások, irodák, meg az Armani hotel.

Ami nagyon tetszett, hogy speciel a Kalifa-torony lábánál a közvetlen környezet már kész s itt már nincsenek egyéb építkezések. Gyönyörűen kialakított mesterséges lagúna van, sétánnyal, üzletekkel, teraszos kávézókkal, luxus éttermekkel. Nem azt mondjuk, hogy gyönyörű épület (nem is csúnya), de megfogja az embert ez az extrém méret. Volt valami mulatságos abban, amilyen testtartásban helyezkedve néztünk fel a csúcsa felé. Érdekes, hogy távolról a késő esti sötétségben nem tűnt annyira feltűnőnek, izgalmasnak az épület. Lehet, hogy más ez a nappali világosban. Biztosak vagyunk abban, hogy Dubai turisztikai látogatottságához ez egy újabb attrakció. Legközelebb megnézzük napközben is, mert most csak átutazóban voltunk, egy éjszaka erejéig."

"Aztán siettem a metróhoz, mert 3-ra egy másik foglalásom volt: a Burj Khalifaba, a világ legmagasabb tornyába. Ide érdemes előre foglalni időpontot, mert egyrészt akkor biztos bejut az ember, másrészt a helyszínen vásárolt jegyek jóval drágábbak. Még jó, hogy elővigyázatosan időben elindultam, mert a metrótól jó 40 perc séta volt a torony a Dubai Mall labirintusában, majd további negyedóra hozzájutni a lefoglalt jegyemhez. De ezzel még nem ért véget a tortúra, mert 3-kor csak a sorba állhattam be, magába a toronyba majdnem 4-kor jutottam fel, a hosszan kígyózó sort végigállva. Morogtam is magamban, vajon megéri-e az egész felhajtás, gyűlölök sorban állni, de bizony megérte – különösen most, hogy Dubaiban igen ritka tiszta időt fogtam ki és remek kilátás volt a városra." forrás

"Elsőként a Burj Khalifa-t vettük célba. A hatalmas épület tövében egy "We Run Dubai 2014" nevezetű futóverseny kiinduló pontjába botlottunk, amin legszívesebben én is részt vettem volna, mivel imádok futni és annyira fel voltam pörögve. Rögtön megértettük, hogy miért volt ekkora forgalom kora reggel és miért voltak lezárva az utak, ami miatt a taxis nem tudott minket egyenesen a célig vinni, hanem előbb ki kellett szállnunk a dugó közepén és gyalog elérni a hatalmas tornyot. Még nem volt 7 óra, a résztvevők pedig már melegítettek be a 7.30-as rajtra. Egyértelmű, hogy az év csak téli időszakában és a kora reggeli órákban indíthatnak ehhez hasonló sporteseményt a szabadban, az időjárás (és valószínűleg a szmog) miatt.

Nem véletlen indítottuk itt a napunkat, reméltük, hogy fel is mehetünk a torony tetejére. Viszont megbántuk, hogy nem foglaltunk előre, mert minden jegy elkelt az egész napra, és az internetes foglalással még olcsóbb is lett volna. Sokat hezitáltunk még otthon, hogy megvegyük előre a jegyeket, de úgy döntöttünk, hogy inkább akkor döntjük el, amikor már itt leszünk, mert addig bármi közbe jöhet. Rossz idő miatt, vagy véletlen késik a gép, vagy mert valamiért nem hagyhatjuk el a repteret, stb. Mégiscsak egy délelőttünk volt egy teljesen idegen városban, nem lehetünk mindenre felkészülve, mi vár ránk. Ráadásul nem is volt olcsó a jegy. De teljesen felesleges volt ez az aggodalom. A panoráma helyett benéztünk egy kis időre a Burj Khalifa mellett található Dubai Mall-ba, ami a világ egyik legnagyobb bevásárló központja. Itt található a hatalmas akvárium és víz alatti állatkert is, de arra több időt kellett volna szánnunk." (forrás: whenwegetout.com / Dubai, 2015)

"Már első nap délelőtt szerettem volna kipipálni, nem maradhatott ki a programból. A Burj Khalifába reggel 8-tól éjfélig 30 percenként indulnak turnusok, de a jegyet érdemes jó előre megvásárolni online még itthonról fix időpontra, mert a helyszínen az instant belépést biztosító megoldás pontosan 4x annyiba kerül, mint az elővételes jegy. Ennek ellenére 2 héttel az utazás előtt már nem volt szabad hely a 17-18:30 közötti naplementés idősávba, így maradt a délelőtt. Dubaiban a péntek a szünnap, ilyenkor a metró sem jár, csak 14 óra után, így majdnem sikerült lekésni a befoglalt időpontot." forrás

"Burj Khalifa - fent a 124. szinten mosolygós fényképészek remek beállított fényképeket csináltak rólunk. A fekete leves a kilépésnél jött. Kiválasztottunk a hatból négy képet, melyeknek össz ára 200.- € (!!!) lett volna. Hosszas tanakodás után úgy döntöttünk, hogy csak egy képet veszünk meg, potom 50 Euróért. Ezután jött azonban a meglepetés: a hölgy adott egy kis kártyát egy kóddal, mondván, hogy a megadott oldalon be lehet regisztrálni, és le lehet tölteni a többi képet! Tehát, semmiképpen se vegyetek egynél több képet, hiszen a többit le tudjátok tölteni. Ez a lehetőség viszont csak akkor él, ha legalább egy képet megvesztek!" (2017. márciusi komment)


,, Sokat gondolkodtunk, hogy nappal vagy este menjünk, végül a naplemente utánra vettük meg a jegyet, (itt) hogy a város esti fényeit láthassuk onnan fentről. Utólag én picit megbántam, hiszen nappal is nagyon szép lehetett volna, és a fényképek is talán jobb minőségűek, de az esti fényeknek is megvolt a hangulata, így azt ajánlom, hogy aki teheti menjen fel mindkét napszakban. Egy fél-háromnegyed óra várakozási idővel felfelé és lefelé is kell számolni, annak ellenére hogy a lift a 125. emeletre 1 perc alatt ér fel. A kilátásért abszolút megéri. (2018)" forrás

The Dubai Fountain

A Burdzs Kalifa lábánál található mesterséges tónál, a Dubai Mall mögött szökőkutas show élvezhető, naponta. Koreografált zenei kísérettel megy a vízi játék. Időnként 50 emeletnyi magasságba emelkednek a vízsugarak. A Las Vegas-i Bellaggio hotel vízi látvány show-ját tervező csoport dolgozta ki az ittenit is, nagyon profin. Akik látták az amerikait is, azt mondják, hogy ez még látványosabb, végül is ott van háttérben hozzá a világ legmagasabb épülete is. Tényleg elképesztő élmény és ingyen van!

Érdemes valami jó kilátóhelyet (pl. a TGI Fridays, Ping Pong étterem vagy valamelyik emeleti kávézó terasza) elfoglalni ahhoz, hogy a lehető legjobb magasságból és szögből élvezhessük a műsort. Színes fényekben ütemre táncolnak a vízsugarak. Külön kellemes, hogy ez egy esti program és ilyenkor a nyári hónapokban nincs olyan nagy hőség. Mindig sok a néző. Több show is van a nap folyamán, és mindig más és más műfajú a zenei aláfestés (arab, klasszikus, pop, indiai, slágeregyvelegek stb.). Persze az esti sötétben a legszebb a műsor. Este félóránként indítják be az 5-6 perces show-t (ez alatt az idő alatt a Burj Khalifa fényei másképpen világítanak, azaz messziről lehet látni, hogy épp megy a show).

Dubai metró

A honlapunk közlekedés fejezetében természetesen foglalkozunk a metróval (Metro Monorail). Azonban itt is írunk róla, mert a Dubai-i metró nem csupán tömegközlekedési eszköz, hanem turistalátványosság is. A budapesti metró szerelvényeihez szokott magyar számára ez itt egy időutazássá válik, méghozzá előre a jövőbe. Önmagában érdekes program lehet például egyszer a metró első osztályán utazni (First Class - Gold Ticket). Ez olyasmi, mint a repülőgépen a business class. Érdekes egy európainak látni, hogy van külön kocsi a nőknek és a gyerekeknek. Ez nem azt jelenti, hogy nincs koedukált kocsi. A magyar család nőtagjának például jópofa élmény lehet egy-két állomás erejéig a nőknek kijelölt kocsiban utazni.

Minden rendezett, modern, szép. Leeshet az állunk, hogy milyen nagy a tisztaság a kocsikban és az állomásokon. Nem mellékesen egyfajta városnéző programnak is megfelel az ablakon keresztüli látvány miatt. Érdekesség, hogy nincs vezetője a metróknak. Automatikusan be van állítva a sebessége, meg hogy hol kell megállni stb. Biztonság szempontjából is a maximumot nyújtja: a megállóknál üvegfal helyezkedik el, és így kerülik el a baleseteket. Magas pénzbüntetés jár annak, aki véletlenül elalszik, vagy eszik-iszik a metrón. Van térerő az összes megállóban és az útvonalon, valamint wifi szolgálat is. A Gold Classban bőrülések vannak. Jelenleg a piros és a zöld vonal működik, de tervben van a kék és a lila vonal megépítése is. A metró a földfelszín felett megy, nem, ahogy megszoktuk máshol a világban. Egy pár megálló a föld alá megy, néha a hidak felett vagy alatt megy el. Időnként úgy érezhetjük magunkat, mintha egy hullámvasúton ülnénk (csak lassabb).

Kulturális központ

A honlapunk bevezetőjében azt mondtuk, hogy Dubai nem egy olyan célirány, ahol a turistaprogramok középpontjában múzeumok, műemlékek állnak. Aki Dubai-ban sem akar lemondani a kulturális turisztikai élményről, annak feltétlenül meg kell néznie egy nagyon jelentős helyi kulturális központot. Kéretik nem visszariadni a túl bonyolult elnevezésétől: SMCCU - Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Külön azért tanulságos és sajátos élmény, mert a Kulturális Megértés Központját nem igazán a turistáknak, hanem elsősorban helyi születésű iskolásoknak építették abból a célból, hogy a gyerekek nyugati életstílust utánzó gondolkodásmódját kiegyensúlyozzák a hagyományos helyi történelmi és kulturális értékek bemutatásával.

Sok pénzből profi elképzeléseket, nagyon profin lehetséges megvalósítani. Ez egész Dubai-ra érvényes, és persze erre a múzeumra is. A külföldi turistának alig van módja máshol megkísérelni azt, hogy valamit megtudjon arról, hogy mi is volt az emírségekben a nagy meggazdagodás előtt. Itt lehet csak elképzelni, hogy a helyieknek van-e valami olyan múltja, amire ugyanúgy büszkék lehetnek, mint a gazdagságtól duzzadó jelenre.

A belépődíj tartalmaz egy hagyományos helyi reggelit vagy ebédet is. Szőnyegen a földre letelepedve, nagy vánkosokra ülve zajlik az étkezés, hagyományos módon osztozkodva a kirakott étkeken. Hangulatos ez az egész. Aki tud angolul, az nagyon fogja élvezni az idegenvezetők mondandóját. Roppant érdekes dolgokat mesélnek a hagyományokról és azok mai továbbéléséről. Reagálnak őszintén az iszlámmal kapcsolatos európai előítéletekre is. Szóval ez nem csupán Dubai történetéről szól, hanem az iszlámról is. A magyar turisták közül azok kapnak teljesebb élményt, akik jól tudnak/értenek angolul. A központ ráadásul a történelmi aurájú Bastakiya negyedben van, közel a másik legjelentősebb múzeumhoz (Dubai Museum). Így egyben lehet megszervezni egy kultúrára összpontosító erős félnapot.

Burj al Arab

Európában ritkán fordul elő, hogy a turista a meglátogatásra érdemes nevezetességek listájára egy szállodát jegyezzen fel. Dubaiban több hotel is turista látványosságnak számít izgalmas építészeti formája, vagy/és luxusvilágának izgalmassága miatt. Az Arabok tornya, hivatalos nevén a Burdzs al Arab ilyen. Nyilván szerencsésebbek azok, akiknek elég pénzük van ahhoz, hogy ide ne csupán látogassanak, hanem itt is lakjanak hotelvendégként. Nem annyira bonyolult kívülről megcsodálni a dagadó vitorlát jelképező vízparti építményt, pláne ha a nagyon közeli Wild Wadi vízi vidámpark éppen a program. Belátogatni már bonyolultabb. Csak úgy nem lehet besétálni, mert a sorompónál igazoltatnak. Ha nincs az ember neve a listán, akkor nem mehet be.

Előzetes bejelentkezéssel, esetleg túra keretében meg lehet tekinteni és bizony fizetni is kell érte. Be lehet menni előjegyzéssel egy délutáni teázásra például. Nem olcsó mulatság, attól függően, hogy az ember melyik étteremben szeretne teázni az árak 410-620 AED (30750-46500 HUF) között mozognak. Lehet némelyik étterembe foglalni helyet ebédre vagy vacsorára. 695 AED/fő-től (kb. 51750 HUF/fő) indulnak az árak és ebben benne van egy 3 fogásos menü és egy koktél. Érdemes beülni a Skyview Bar-ba. A kilátás (a város, a Pálma) csodálatos, az árak kápráztatják a szemet.

Na de mire ez a nagy felhajtás? Nos, ez a világ egyetlen 7 csillagos hotelje. Erre kíváncsiak az emberek. A hotel a vendégei számára gépkocsiparkot tart fent. Na milyen kocsikat, naná, hogy Rolls Royce-okat, mégpedig fehéreket. Ezekkel mennek a repülőtéri transzferek. Belül csomó arany, és a belső építészet bámulatos. A külső nem láttat sokat a hotel belsejéből. Csak a fogadóteret, néhány közös teret lehet megnézni, meg azt az éttermet vagy bárt, ahova foglalás szól. Érthető, hogy nem engedik a turistákat tömegesen lófrálni a szobák előtti folyosókon. A szálloda irreálisan pompázatos. Ennek a szállodának a helikopter leszállóján játszott bemutató teniszmeccset néhány évvel ezelőtt Roger Federer és Andre Agassi. Néhány teniszlabda a mélybe esett.

Hogyan lehet asztalt foglalni?

 • Vagy a turista saját hoteljének segítségével, vagy e-mail-en: BAArestaurants@jumeirah.com
 • A szálloda pompázatos. A legolcsóbb szoba ezer dolcsi, a legdrágább 8000$/éjszaka (ez utóbbi már lakosztály).

Atlantis Hotel és komplexuma

Nagyon érdekes program. Már az odavezető út a Pálma törzsén is nagyon látványos. Van egy rész, amikor az út a tengerbe vezet. Hatalmas ceremónia volt a megnyitóján.

Jumeirah Beach Residence (JBR)

Ez egy roppant kellemes sétány (JBR Walk) a Dubai Marina térségében. Pompás esti programlehetőség, főleg novembertől márciusig, pároknak és baráti társaságoknak. Rengeteg étterem, kávézó remek légkörben. Impozáns épületek, szól a zene és kellemes a sétálás a parti promenádon. Gyerekekkel is kellemes itt időzni, mert az autós forgalom hiányában biztonságos a kicsik szempontjából is. Persze szokatlan, hogy a vendéglátóhelyeken nem rendelhet az ember alkoholt. Sokan járnak ide a helyi lakónegyedből, ami 36 toronyépületből és négy hotelből áll. Az egész Dubai Marina városrész figyelemre méltó, látogatásra érdemes.

Sheikh Zayed Road

Talán nem annyira sétálós út, de Dubaiban a városnézés, közlekedés folyamán szinte biztosan nem kerüli ki a turista a Sheikh Zayed Road-ot, a város főútját. Nyolcsávos autóút a város közepén. Hatalmas a forgalom, a fiatalok által vezetett autócsodák gyakran vadul cikáznak egyik sávból a másikba. Csúcsforgalomban (pláne csütörtök este) jobb kerülni a Sheikh Zayed Road-ot. Ezen a főúton van Dubai jelentős épületeinek nagy része, többnyire felhőkarcolók. A főút, a modern építészet remekei nagyon látványosak az esti megvilágításban.

Dubaj Marina

,, A Dubai Marina egy mesterséges öböl a Sejk Zajed út és a Perzsa-öböl közé szorítva, a Dzsumeira Pálma szomszédságában, itt található a világ ember által létrehozott legnagyobb kikötője.
Dubaj Marina nappal - még több fotó a Dubaj Marináról a képre kattintva!Forrás: Bujtás Merdzsán

Több mint 120 ezer ember lakik az itt felhúzott felhőkarcolókban, vízén jachtkikötők sorakoznak, a parton kávézók és éttermek követik egymást. A turisták nem véletlenül szeretik a város ezen részét, itt nappal is, és este is pezseg az élet, az éjszakai hajózás közben gyönyörködhetünk a felhőkarcolók különleges kivilágításaiban, miközben egy-egy mecset is elbújik a monstrumok között. Az itt található Marina Beach pedig a város egyik legjobban felszerelt strandja. (2018)" forrás


Az a bámulatos Dubaiban hogy akárhányszor jön az ember valami új és hatalmas nő ki a homokból...
Dubai Marina egy ízlésesen megtervezett felhőkarcoló rengeteg yacht kikötőkkel tarkítva.
És itt nemcsak az én kezemben simul egymás mellé az amerikai Coca Cola és az orosz túródesszert hanem háború ide vagy oda épp annyi az angolszász mint az oroszajkú a Plazákban (Ata, 2022)

Ata fotói

Dubai Óvárosa

Ata fotói

Dubai Creek

Nálam minden Dubai látogatás elmaradhatatlan része egy kis abra hajókázás a Dubai Creeken. A Deira oldalon az első magas házak még a 80-as évekből, az óvárosi oldalon még mindig a hagyományos építészet. Az abra már időtlen idők óta 1 dirhamba kerül.
De ami még soha nem változik, a régi kikötőben még mindig ugyanolyan módszerrel pakolják az árut a hajókba és viszik tovább India és a Távol-Kelet felé. (Ata, 2022)

Ata fotói

Dubaj Keret

(The Dubai Frame)

,, 2018 januárjában adták át Dubaj egyik új és egyben leglátványosabb attrakcióját, a Dubaj Keretet. A hatalmas, aranyozott keret 150 méter magas, 93 méter széles és mintegy 13 milliárd forintba került.
Dubaj Keret - még több fotó a Dubaj Keretről a képre kattintva!Forrás: Bujtás Merdzsán

A keret tetején kialakított, 90 méter széles, üvegezett folyosó 360 fokos kilátást nyújt, így szinte az egész várost belátni. A bejáratnál egyébként, még mielőtt felmennénk a lifttel a kilátó tetejére, még egy múzeum is helyet kap, mely a város történetét és fejlődését mutatja be. A jegyár igen kedvező, felnőtteknek átszámolva mintegy 4 ezer forint, gyermekeknek 2 ezer forint. Ha Dubajban jár, ez már legalább annyira kihagyhatatlan, mint a méltán híres Burj Khalifa. (2018)" forrás

Kriszta fotói

Városnéző túrák

A legtöbben a félnapos városlátogatásra fizetnek be. Sok helyen hirdetik, azaz nem nehéz befizetni rá. Főleg azoknak praktikus, akik egy-két napra maradnak csak Dubaiban. Érdekes dolgokat mondanak a város fejlődésének elképesztő történetéről, és a hagyományokról. Dubaiban is van hop-on hop-off, azaz több helyen megszakítható (emeletes) buszos túra. A legismertebb társaság ebben a Big Bus Tours. 20 megállója van, 8 nyelven követhető a túra (9-től 5-ig). Sok programkombinációs lehetőség kínálkozik. Leginkább a piros útvonalat érdemes választani. Ez a Deira City Centre elől indul kora délelőtt. A szállodákban általában jól lehet előre tájékozódni a lehetőségekről.

Beszámolók

"Fél napos városnézés keretében megtekintettük a vitorla alakú 7 csillagos Burj Al Arab szállodát a szabad strand mellől naplementében, és a West End nevű bevásárló központban a fedett sípályát. Tényleg érdemes egy kitérőt tenni ehhez a sípályához, amit -3°C-ra hűtenek a legnagyobb, kb. 56°C-os forróságban is. Lehet síelni tanulni, vannak rendes felvonópályák, bobpálya és szánkópálya is. Érdekes látvány a helyieket síelni látni, főleg a nőket, akik a vastag télikabát alatt is csadort viselnek. Megtekintettük az arany és textil piacot, mely a régi arab világot tükrözi és nem a modern fényűzést, így ha valaki autentikusabb környezetre vágyik Dubaiban, annak javasolom az arany piac felkeresését (Gold Souk). Majd ezek után hajókázni indultunk a Dubai Creek-en, ugyanis a Deira és a Burj Dubai részt kettészelő tengernyúlványon vízi taxi szolgáltatás vehető igénybe az abra hajókkal.

Fantasztikus élmény volt, a vízről teljesen más arcát mutatja a város, mint az utcáról. Innen a Burj Khalifa-hoz vezetett az utunk, ahol már sötétedés után vacsoráztunk. Az egyik legszebb élmény a kivilágított torony tövében a mesterséges medencék partján elfogyasztani egy kellemes vacsorát. Az éttermek egyáltalán nem drágák, kb. 3-4000 forintért már bőségesen lehet enni és inni. Az est fénypontjaként pedig zenés vízi fényjátékban volt részünk, ugyanis a medencékben reflektorok és vízsugárcsövek vannak elrejtve, így gyönyörű zenére csodálatos fény és víz játéknak lehettünk tanúi. Ez általában 7-8 óra körül kezdődik, és többször is előadják az este folyamán, más-más zenével és koreográfiával." (2011)

Programok gyerekekkel


The Entertainer Family | Wild Wadi | Aquaventure Waterpark Atlantis | The Lost Chambers of Atlantis | Dubai Aquarium & Underwater Zoo | Ski Dubai Hall (MOE) | Modhesh Fun City | Dolphin Bay | Dubai Dophinarium | Gyermekbarát strandok | Children City | Wonderland és Splashland | Arabian Team Adventures | iFlyDubai | Sega Republic | Magic Planet | Safa Park | Állatkert | Kidzania | Ferrari World | Chill Out

Vissza az oldal elejére


 

The Entertainer Family

Ez egy kuponblokk, avagy bonusz füzet, amely Dubaiban és egyes emírségekben családosoknak mindenféle kedvezményt nyújt. Hivatalos neve ez: The Entertainer Family - Dubai & Northern Emirates. Az alaplogikája: egyet fizet, kettőt kap. 70 eurót kóstál (350 AED). Ügyesen tájékozódva jól megtérülő beruházás. Meghatározott helyeken lehet ezt beszerezni (pl.: Spinney és Carrefour nevű szupermarketekben, egyes helyi könyvesboltokban).

Sok olyan programra ad jelentős kedvezményt, amelyekről éppen az alább informálunk: Wild Wadi, Aquaventure, Dubai Aquarium, Undewater Zoo, Ski Dubai, Atlantis, sivatagi és hajós (dhow) túrák.

Wild Wadi

A vízi vidámpark fantasztikus és emlékezetes élmény! Gyermekes turistacsaládoknak szinte kötelező program. Hatévesnél kisebbeknek nem annyira való (sok csúszdát csak azok a gyerekek használhatnak, akik meghaladják a 110 cm-t). A felnőtteknek ugyanolyan nagy élmény lehet, mint a gyerkőcöknek. Sőt! Sok minden van, nagyon jól meg van csinálva (sok pénzből) az egész, oázist és középkori arab építményeket megidézve. Disneyland-es feeling. Fölöttébb népszerű, azaz számítani kell a tömegre. Érdemes elkerülni az ő hétvégéjüket (csütörtök késő délután, péntek és szombat)! Vagy előre megvenni a jegyeket online. Vigyázat, az előre váltott jegyek időponntra szólnak.

A Wild Wadi a Jumeirah negyedben van, közvetlenül a híres Burdzs al Arab hotel mellett. 49 ezer négyzetméteres területen helyezkedik el. 28 csúszdája van. A legrövidebb 12 méter, a leghosszabb 128 méter. Számítani kell hosszabb sorban állásokra (hétvégenként és csúcsszezonban). Sok várakozás, rövid élvezet. A kisgyermekeknek való csúszdáktól eltekintve minden egyes csúszdánál legalább 15-30 perces várakozást kell kalkulálni. A fő attrakcióknál hétvégén akár 45 perces, hétköznap maximum 20-30 perc is lehet a várakozás! Tanácsosabb hát egész napos programot tervezni a Wild Wadi-ra. 2018 januárjában felújítási munkálaok miatt zárva van a park , előre láthatóan február 8-ig.

Az igazat szólva nagyobb a választék a felnőtteknek, fiataloknak, mint a kisgyerekeknek. Nehezebb összehangolni a programot, ha a családban a kicsik és a nagyok is beindulnak a csúszdák látványára. Nagy attrakciók: a szörfös medence, a vízi hullámvasút, a hullámfürdő, a fekete csúszda, Master Blaster. A Jumeirah Sceirah csúszda 33 méter hosszú és a végén a páciens akár 80 kilométer/óra gyorsaságot érhet el. A félősöknek bőven vannak megnyugtató csúszdák, pályák, főleg azok, amelyekben az ember nagy úszógumiban csücsül. Teljesen veszélytelen.

A jegyárak magasak, de az élményérték ezt legalább igazolja. Sok hotelben adnak kedvezmény kupontömböt, amelyben benne van a Wild Wadi is valami engedményes árral. Fejenként 295 AED felnőtteknek és azoknak a gyerekeknek, akik meghaladjak a 110 cm-t. Gyerekeknek 245 AED belépőárral kell számolni (van családi és csoportos kedvezmény). Délelőtt 10 és este nyolc között van nyitva (Ramadan ideje alatt: 8-13). A Wild Wadiban a tisztaságra nagyon ügyelnek, mindazonáltal a medencékben, a nagy tömegben a higiéniával kapcsolatos kétségei támadhatnak az embernek. Nagy a biztonság (200 fős személyzet). Mindenhol vannak vízi mentős emberek, és ahol kell, kiosztogatnak mentőmellényeket.

Negatívum: Nincs a parknak elég nyugis, elvonulós része. Zsúfolt az egész, pedig nem kicsi a terület. Szerencsére 2011-ben átépítették, és némileg bővítették. Van kabin, szekrény persze. A karkötőn lévő kütyüvel lehet fizetni, azaz nem kell pénzt cipelni. Főleg gyorsbüfék vannak (érvényes az Entertainer Family kupon, egyet fizet, kettőt kap). A táskákat a bejáratnál átnézik, ugyanis ételt-italt, de még egy csokit sem lehet bevinni nyilvánvaló üzleti okból.

Aquaventure Waterpark Atlantis

A Wild Wadi versenytársa vízi vidámpark műfajban. Új attrakció, amely része az Atlantis csodahotelt is magában foglaló Jumeirah Palm komplexumnak. Fejtörést okozhat a családoknak az, hogy az Aquaventure is szuper, ráadásul a Wild Wadi-nál újabb. Kitűnően szervezett minden és kiváló program a gyerekeket kísérő felnőtteknek is. Ha van olyan családtag, aki fél a csúszdáktól, az elidőzhet a létesítmény strandján is. A strand a mesterséges Pálma vízterületénél van és nyáron a tengervíz túl meleg, állott szagú. Nyáron nagyon jól jön, hogy a parkban van sok árnyékos hely.

Vannak elszórtan olyan vélemények, hogy a Wild Wadi áttekinthetőbb, jobban szervezett, mint ez. Mások szerint az Aquaventure hangulatosabb és nagyvonalúbban kialakított, na és újabb. Amiben nincs különbség az a hosszas sorban állások, a jó biztonság és a szuper tisztaság.
Az egyik fantasztikus attrakció (Leap of Faith), amikor a csúszda csövén át az ember egy olyan akváriumba pottyan, ahol cápák és ráják úszkálnak. A cápák nincsenek elkülönítve, a csúszda azon része, ami beérkezik a cápáktól hemzsegő medencébe, üvegfalú. Nagyon jópofa, hogy egyes csúszdák össze vannak kapcsolva másakkal. Ugyancsak izgalmas attrakció a "szabadeséses" csúszda (más néven Poseidon's Revenge) valamint az csúszda, amely "hegyre" megy fel.

Ki kell próbálni a Poseidon's Revenge-t is.

A felnőtt belépőjegy 260 AED (19 500 HUF) felnőtteknek, és azoknak a gyerekeknek, akik meghaladjak a 120 cm-t. A 120 cm-nél alacsonyabb gyerekek belépője 215 AED (16 125 HUF). 2 éves korig díjtalan a belépés. Tilos élelmiszert bevinni (a bébi tápszeren kívül). Korábban fejenként egy palack vizet be lehetett vinni, de állítólag most már ezt sem engedik. Ellenőrzik a táskákat! Mivel bent az enni- és innivalók drágák, így jó sok pénzbe kerül az egész. Tanácsos törölközőket a hotelből vinni, mert helyben a kölcsönzés drága. Érdemes jegyvásárláskor karkötőre feltöltetni pénzt, hogy ne kelljen készpénzzel flangálni. Aki teheti, vigyen vízálló fényképezőgépet. A megőrző rekesz elég kicsi, azaz nagyobb táskák nem férnek el benne.

Taxival és metróval lehet megközelíteni. Taxival érdemesebb, mert a metró, ami a Pálma végéből megy ide, irreálisan drága. Semmiképpen sem ajánlatos péntekre, vagy szombatra időzíteni ezt a programot, mert ezeken a napokon a helyiek nagyobb tömegben látogatnak ide. Az Aquaventure praktikusan kombinálható az Atlantis Hotelhez tartozó Aquarium programjával, ha kifér az időből. Az Aquaventure ugyanis szintén megér egy egész napot.

The Lost Chambers of Atlantis

Nem egy szokványos akváriumos program. Az elsüllyedt Atlantis város témáját öleli fel gigantikus látványműsor formájában. Nagyon szép élmény. Rengeteg tengeri lényt lehet látni hatásvadász megvilágításokban, a misztikum érzetének kellő felkeltésével. Vannak, akik szerint önmagában nem érdemes ennyit közlekedni, mert azért nem egy kihagyhatatlan program. Ha az Atlantis szállodakomplexum meglátogatásához kapcsolható, akkor már van értelme (a komplexum meglátogatásának körülményeiről a látnivalók fejezetben foglalkozunk).

Az akvárium meglátogatása nem jogosít fel az Atlantis hotelbe való bejutásra, annak ellenére, hogy a show a szálloda területének kellős közepén van. A belépődíjak: 12 év felett: 100 AED (7 500 HUF), 3-11 év: 70 AED (5 250 HUF), 2 év alatt ingyenes. Mindenféle egyéb érdekes programra is be lehet fizetni, pl. lehet rájákat és cápákat etetni. Ha rájákat és cápákat szeretnének etetni, akkor a belepőhöz még hozzájön 175 AED (13 125 HUF). A 16 év alattiak csak felnőtt kíséretében léphetnek be. A cápa és rája etetést magassághoz kötik (120 cm felett engedélyezett).

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Ez a program összeköthető a világ legnagyobb bevásárlóközpontjának, a Dubai Mall-nak a meglátogatásával. Ugyanis az akvárium és víz alatti állatkert ott található. A Burdzs Kalifa-Dubai Mall metrómegállóból busszal lehet eljutni oda (tervben van az, hogy metró-alagutat építenek a Dubai Mall és a metrómegálló között).

Az Akváriumban a legnagyobb élmény abban a nagyon hosszú alagútban menni, amelyet akvárium vesz körül úszkáló cápákkal és rájákkal. Ilyen sokféle cápa nagyon kevés más helyen látható a világon. A többi része az akváriumnak nem annyira szenzációs. A világon nincs nagyobb akváriumos üvegfelület, mint itt. Az Akvárium oldala 70 centiméter vastag, speciális plexiből készült és több mint 30 ezerféle (!) élőlény található benne.
A víz alatti állatkert külön van, külön belépőjeggyel. Ez kihagyható program (lehet látni gyakran búvárokat, akik etetnek, és rendben tartják az akváriumot).

"Dubai Mall-ban található a világ legnagyobb akváriuma (51 x 20 x 11m), amit természetesen a világ legnagyobb egybefüggő plexi panelje véd. A 33 x 8,3 m méretű és 75 cm vastag (!) plexipajzs 245 tonnát nyom és simán ellenáll a mögötte lévő 10 millió liter víz nyomásásnak. Az abban úszkáló 33.000 tengeri herkentyű, köztük 400 cápa és rája, köszöni elvan. Az akvárium a bevásárlóközpontból ingyenesen is megtekinthető, fizetni csak azért kell, ha valaki szeretne átsétálni az akvárium alatti alagúton." forrás

Ski Dubai Hall (MOE)

A Mall of Emirates (MOE) monstre bevásárlóközpontban van sípálya is, meg egy bobpálya is. A pláza kávézókkal (pl. Costa) teli része felöl plexiüvegen keresztül is meg lehet nézni. Vicces, hogy kint tombol a 40 fok, bent meg mínusz három fok, arab gyerekek (is) élvezik a műtelet jól beöltözve. Lehet síelni és snowboardozni is. Hatalmas nagy a választék a síléc- és síruhakölcsönzőnél. Hogy megéri-e? Hát, aki az igazi síterepek csodáját szokta élvezni, annak ez hamar unalmassá válhat a kipróbálásnál. Csak a hecc kedvéért érdemes tényleg kipróbálni, amúgy elég csak az üvegfal túlsó oldaláról nézegetni. Jeges műfajhoz tartozik az Ice Ring, egy hatalmas jégpálya, ami nem itt, hanem a Dubai Mall-ban van.

Modhesh Fun City

A Dubai World Trade Centerben található ez a gigantikus gyermekszórakoztató komplexum. 18 ezer négyzetméteres területén rengeteg programlehetőség van. Kevés turista család jön ide, annál több helyi gyerek az emírségekből. Érdekes hely és biztos, hogy a gyerekek élveznék a programot, de csak akkor érdemes megcsinálni, ha marad idő a nagyobb szenzációk végiglátogatása mellett.

Dolphin Bay

A Pálma meglátogatásával kombinálható, mert ott van, a The Palm Atlantis Hotel-ben. Jó dubais módra nagy a felhajtás és gigantikus a delfines program, de nincs olyan hangulata, mint a floridai hasonló programoknak. De ha Florida nincs tervbe véve, akkor itt lehet puszit kapni a delfintől, lehet simogatni, velük úszni. Hatalmas az élmény annak, aki ilyesmit még máshol nem próbált ki. Jó sokba kerül és több programból lehet választani. A 30 perces delfin ismerkedős program 795 UAD (59 625 HUF). A delfinnel való úszás ára: 960 AED (72 000 HUF), csak 8 éven felüli, jó úszóknak van a program. A többiben előadást tartanak a delfinekről. Aki nem tud angolul, annak ez így unalmas.

Dubai Dophinarium

Jó program, de az ár-érték arány nem annyira jó. A Creekside Parkban van a létesítmény. Komplikált eljutni oda. Ez is a hátránya. Na meg jó előre foglalni kell a programra és ez komplikált azoknak, akik rövid időre látogatnak csak Dubai-ba.

Legoland Waterpark

Igazi családos program, persze sok gyerekkel. Szintén a pálmához közel.  A legkisebbeknek nem öröm, de 4 évestől már nagyon jó egész napos pancsolós program. 2018 január 28-tól március 15-ig felújítják, zárva lesz.

Gyermekbarát strandok

Al Mamzar Beach

A tengervíz védett, elég biztonságos, mert nincsenek nagy hullámok. Jól felszerelt illemhelyekkel, étkezőhelyekkel. Szép hely és ezt talán a kicsik is tudják értékelni.

Jumeirah Beach

Nagyon hosszú partszakasz, jó nagy szabad tér a gyerekeknek. Jól felszerelt.

"Az Arabor Tornyával szomszédos és azonos tulajdonban lévő ötcsillagos Jumeirah Beach hotelnek már bárki betévedhet a lobbyjába, azonban ha a privát tengerpartjára szeretnénk kisétálni, ahonnét egyébként remek fotót lehetne készíteni a Burj Arab-ról, akkor egy talpig fekete öltönyben strázsáló, 2 méter magas, napszemüveges, fekete úriember fogja udvariasan megkérni, hogy mutassuk be a szobakártyánkat. Szóval itt sem sikerült kijutni partra, hogy beleszagoljak a tengerbe.

Még 500 méterrel arrébb, a Jumeirah Public Beach-en viszont már akadály nélkül lejutottam a vízig. Itt viszont embereken és pár szemetesen kívül semmi sem volt. Nem volt egyetlen étterem, kávézó, vagy üvegtigris sem, sőt ásványvizet vagy jégkrémet áruló árusok sem, sőt WC sem. Ennek ellenére a part tele volt, főleg helyiekkel, a 38 fokban tetőtől talpig csadorba öltözött nőkkel. Itt kiszáradva és végelgyengülés közeli állapotban sikerült felkutatni egy kisboltot, aztán visszatömegközlekedni a Bur Dubaiban lévő szállásra. Ekkora már besötétedett, de egy fél órás pihi és zuhany után még sikerült erőt venni és lesétálni a Bastakya kihalt sikátorain keresztül a Creek-ig és egy tevébe is sikerült belefutni az égen figyelő félhold alatt, egy minaret tövében." forrás

Children City

Bur Dubai negyedben van, a Dubai Creek parkban. 2 és 15 év közötti gyerekek számára van minden. Nagyon jó a repülés szimulátor. Nem nagy szám, kihagyható.

Wonderland és Splashland

Bur Dubai negyedben van az Al Gharhoud-nál. Nyáron semmiképpen sem ajánlatos a kegyetlen hőség miatt.

Arabian Team Adventures

Nagyon jó sivatagi szafaris program. Dzsippel megy a család a sivatagba, ott részei lesznek egy off-roadozasnak, felejthetetlen élmény. Lehet sandboard-ozni (hó helyett homokon) is, de ezt a rendeléskor igényelni kell. A program tuti részeként meg lehet nézni, ahogy egy sólyom vadászik. Este hagyományos beduin sátorban van a vacsora. Van hastánc is. Kisgyermekekkel strapás lehet ez a program, 6 év feletti gyerekeknek már nagy élmény lehet az egész. El lehet tölteni egy éjszakát a sivatagban a beduinokkal, nagyon izgalmas program.

iFlyDubai

7 és 14 év közötti gyerekeknek nagyon jó ez a légi merülési program. Gyakorlatilag ez egy ejtőernyős szimulátor egy plexi csőben, ahol alul van a turbina és ez fújja a levegőt iszonyat erővel. Nagyon jó! Szuper nagy mulatság, igaz nem olcsó. Nagyon profin van az egész megszervezve. Száz százalékig biztonságos, mégis bátorságot igénylő.

A Mirdif City Centerben van a program, kb. 10 percre a repülőtértől, és 20 percre a Dubai Mall-tól.

Sega Republic

Dubai Malban van, inkább számítógépes játékok vannak, nagy élmény kicsiknek és nagyoknak. Végül is egy nagy játékterem.

Magic Planet

A Mall of Emirates-ben van a Magic Planet, ami olyan, mint a Sega Republic, csak kicsit kisebb.
Van bowling pálya, mindenféle szuper számítógépes játékok, kicsik és nagyok nagy örömére. Venni kell egy kártyát, amit fel lehet tölteni folyamatosan. Ha 50 AED-s creditet szeretnének venni, az 52 AED-be kerul, és kapnak 10 AED extra creditet. Ha 100 AED-set vesznek, akkor 40 AED ingyenes játékot kapnak.

Safa Park

Szép nagy park, rengeteg játszótérrel, színesítik tavakkal és vízesésekkel. Van elkülönített rész csak hölgyeknek és gyerekeknek. Van színház, lehet barbequezni, hatalmas és tényleg gyönyörű. Van, aki szerint nagyon jó, más szerint semmi extra nincs ott.

Állatkert

Kicsi állatkert, ahol az állatokat rossz körülmények között, csak ketrecekben tartják. Szegény állatok nincsenek valami jó kondícióban, bár állandóan viszik nekik az ételt és a folyadékot, jégkockákat. A belépő nagyon olcsó (2 AED). Kihagyható program.

Kidzania

A Dubai Mallban van. Tele mindenféle interaktív játékkal, amelyek célja a szórakoztatáson kívül az oktatás, a készségfejlesztés. Kihagyhatatlan azoknak a gyerekeknek, akik tudnak angolul. Zseniális a gyerkőcöknek, mert például beöltözhetnek mindenféle kosztümökbe, és abban játszhatnak. Nagyon jó.

Ferrari World

Melegen ajánljuk, azoknak a turistáknak, akik minimum 10 napot töltenek el Dubaiban. Hatalmas élmény ez a gyerekeknek, fiúknak, lányoknak. Ez Abu Dhabi felé van az autópályán, a Yas szigeten.

Chill Out

Ez nem tipikus gyerek program, de élvezetes nekik is. Az Ice Bar a Times Square bevásárlóközpontban van, és az a lényege, hogy minden jégből van kialakítva, pl.: Burj Al Arab, Emirates Towers, Burj Khalifa, stb., valamint az asztalok, székek is, és az üdvözlő italt is jégpohárban kapjak a látogatók. Van belepő: felnőtteknek és 14 év feletti gyerekeknek kb. 75 AED (5 625 HUF), gyerekeknek (5-13 éves korig) kb. 40 AED (3 000 HUF), 4 év alattiaknak ingyenes. A belepővel jár egy ital ingyen. Itt is adnak ruhát, és bakancsot. Érdemes azoknak meglátogatni, akik a nagy melegben látogatnak Dubaiba.

Magyar nyelvű programok

Érdemes utazási partnerünk, a Vista segítségét kérni a programokra való jelentkezéshez: foiroda@vista.hu vagy +36 1 429 9999 telefon!

DUBAI VÁROSNÉZÉS - Fél napos

A városnézés során bejárjuk egész Dubait, ellátogatunk a híres épületekhez és városrészekbe. Több helyen megállunk sétálni vagy fotózni. Idegenvezetőink a történelem ismertetésén túl sokat mesélnek a helyi hagyományokról, kultúráról illetve sok hasznos gyakorlati információval szolgálnak a mindennapokról. A városnézésen látottak és hallottak alapján az utasok könnyebben meg tudják szervezni a nyaralás hátralévő napjait, hogy a nyaralás valóban felejthetetlen élménnyé váljon. Megállóhelyek, ahol lehetőség van fotózni és egy kicsit sétálni: Dubai Marina Walk, Pálma sziget, Atlantis The Palm, Madinat Jumeirah, Burj Al Arab, Jumeirah Mecset, Creek partja és a régi városrész, Zabeel Palace (az uralkodó palotája), Dubai Mall (a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, itt van a Burj Khalifa bejárata és a Dubai Fountain).

 • Fél napos program, délelőtt 9:00-14:00
 • Ár: 26.900 Ft/fő

DUBAI VÁROSNÉZÉS – Egész napos (étkezés nélkül)

A délelőtti program megegyezik a félnapos városnézéssel, majd megtekinthetik a Dubai Múzeumot, sétálhatnak a régi városrészben és a piacokon (Aranypiac, textilpiac és fűszerpiac), átkelhetnek a Creek-en "Abra"-val (tradicionális tíkfából készült kishajó).

 • Ár: 34.500 Ft/fő

DUBAI VÁROSNÉZÉS - "Múlt és hagyományok"

 • Séta a történelmi városrészben.
 • Délutáni-esti program 15:00-20:00)
 • Ár: 22.900 Ft/fő

BURJ KHALIFA - Belépőjegy

Érdemes előre megvenni, hogy a kívánt időpontban biztosan meg legyen a hely, és az elővételes ár kedvezőbb.

 • Ár: 16.900 Ft/főtől

ABU DHABI – egész napos kirándulás (étkezés nélkül)

 • A kirándulás során megmutatjuk az Egyesült Arab Emírségek fővárosának híres épületeit és helyeit:
 • A Sheikh Zayed Nagymecset: a világ 8. és az Emirátusok legnagyobb és legszentebb mecsete, lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény.
 • Az Emirates Palace: Abu Dhabi első és egyedülálló luxusszállodája, amely egy csupa márvány és gránit palota 24 karátos színarany díszítéssel. A szálloda csak a kötelező 120 AED/fő minimum fogyasztás esetén látogatható, amelyet a kirándulás ára nem tartalmaz.
 • Az Abu Dhabi Corniche: a város híres tengerparti sétánya a Cornich-öböl partján.
 • A Marina Mall – ebédelési lehetőség (a kirándulás ára az étkezést nem tartalmazza).
 • A Saadiyat sziget -ez lesz a kulturális központ, Manarat Al Saadiyat.
 • A Yas-sziget, megálló a a Forma 1 pálya mellett, a Yas Viceroy szállodánál.

Amennyiben kisgyermekes családok érdeklődnek, min 4 fő esetén a program módosítható, gyerekbarátabbá tehető, ha az Emirates Palace és a Saadiyat sziget helyett az EMIRATES PARK ZOO-ban állunk meg, amely egy nagyon szép magánállatkert, a gyerekek ingyen tudnak még zsiráfot és zebrát is etetni és simogatni!

 • Ár: 34.500 Ft/fő

ABRÁZÁS - Csónakázás a belvárosban

"Dubai legjobb programja az abrázás: Számomra Dubaiban a legnagyobb élményt az abrázás, vagyis a Dubai belvárosában történő csónakázás jelentette. Nemcsak azért, mert a közelben található a hatalmas fűszerpiac, hanem azért is, mert a 40 dirhamért (2500 Ft) egy órára kibérelt csónakban, vagyis abrában valóban át lehetett élni az arab város egykori hangulatát. A csónakba Dubaj óvárosában szállhatunk be, mindegyik számozott, és az utazás előtt kötelező alkudni. Mielőtt azonban a hosszabb csónakázás következett, egy dirhamért (65 Ft) áthajóztam a szemben lévő fűszerpiacra, ahol nincs olyan fűszer, amely ne lenne kapható. Épp csak bekukkantottam a piacra, mert vészesen közeledett az este, és mindenképpen végig akartam menni a csatornán. Elég volt csak a part közelébe mennem, máris tucatnyian ugrottak felém, saját teknőjüket ajánlgatva. A licit száz dirhamról indult, majd kikötöttünk negyvennél. Egy cserzett arcú öreg arab volt a nyertes. A dízelmotorral felszerelt ódon ladikon ülve, a szememet behunyva csak hallgatni kellett a müezzin távolról (és sajnos magnóról szóló) énekét, majd a szemet újra kinyitva látni a fűszerpiacról kiözönlő hatalmas tömeget." forrás


"Ha eddig még nem tévedtünk volna el a Deira negyed utcáiban, akkor hamarosan sós levegőt hoz a szél és kérünk a Creek partjára. Idefelé siettünk a halpiacra, úgy hogy metróval húztunk át alatta, de visszafelé az átkelés hagyományos módját választjuk. 2007-ig a Creeken mindössze 2 híd ívelt át, azóta készült két újabb, de mindegyik a belvárosi részen kívül esik és egyik sem gyalogosbarát. Szóval nem is hídon megyünk vissza. A két part legfontosabb csomópontjai között a 60-as évek óta Abra névre hallgató csónakok, tutajok, vízitaxik biztosítják az összeköttetést a gyalogosok számára.

A hajók azóta sem változtak, igazi lélekvesztők. Egy Abra befogadóképessége 20 fő, menetrend nincs, ahogy megtelik indul és 4-5 perc alatt átér a másik oldalra. Utazik rajta mezítlábas bevándorló a piacról, turisták, de öltönyös üzletemberek is bevállalják. Hidak híján rendkívül népszerű, a folyamatosan ingázó csónakokon naponta több mint 15.000 utas kel át a Creeken. Az Abráknak a könnyű ki-beszállás érdekében nincs igazán szélük, peremük, így leginkább egy tutaja hasonlítanak, az utasok pedig középen ülnek körbe, mindenki háttal egymásnak. Ja és egy átkelés ára kevesebb, mint a legrövidebb metrószakaszjegyé, mindössze 1 egység, azaz kb. 60 Ft, valószínűleg ez sem változott a hatvanas évek óta, csak úgy mint maguk a hajók és kapitányaik. A metróval szembeni előnye a pazar kilátás és nem utolsó sorban az Abrákra halat is felvihetünk, ha a piacról nem üres kézzel térnénk vissza. Más típusú élmény, mint lenézni a Burj Khalifa 122. emeletéről, de az átkelés mégis ott van a top 10 látnivaló, tennivaló között, ha Dubaiban járunk, ne hagyjuk ki." forrás

Egyebek

,, Elérkezett a várva várt nap igazából én ezért az élményért jöttem újra az Arab Emirátusba hogy ejtőernyővel ugorjak a pálmák felett és igen ugrottam. Csodálatos élmény volt ahogy kidőlsz a semmibe és a zuhanást követően csak lógsz a levegőben és nem tudsz betelni a látvánnyal. Varázslatos és felejthetetlen élmény azt garantálni tudom. Viszont úgy érzem ezt is meg kell osztanom az olvasókkal. Azt gondoltam,hogy az ejtőernyőzés annyira nem népszerű a borsos ára miatt. Érkezésemkor már körülbelül 40 fő várt az ugrásra,elég szalagrendszerben működött és még ami számomra fura volt,hogy az instruktorok szemében,már nem láttam az ugrás szenvedélye iránti csillogást. Valahol megértem fél óránként-óránként ugranak és mindenkihez jó pofát kell vágni. Az aki imádja az extrém helyzeteket és kiakar törni a komfortzónájából annak ott a helye. A zuhanási extázis élmény és a pazar látvány kárpótol mindenért. (2019)" forrás

Fotóegyveleg

Szökőkutas előadás a Khalifa előtt - Kriszta fotója

Ata fotói

Vissza az oldal elejére


Kommentek

úti kritikus, 2019. 10. 11. 18:28
Jodie-nek:

SIVATAGI SZAFARI - TRADÍCIONÁLIS BBQ BÜFÉVACSORÁVAL
Egy félnapos délutáni sivatagi kaland, ahol a vendégek Land Cruiserrel autóznak a dűnék között, majd egy sivatagi táborba érkeznek, ahol lehetőség van a helyi hagyományokkal és kultúrával megismerkedni, naplementét fotózni és homokdűnék között sétálni. Az estét egy hagyományos arab BBQ büfévacsora zárja és egy rövid hastáncos és dervis bemutató. A csomag az alábbi programokat tartalmazza: Dűnézés a Land Cruiserrel, Tevegelés, sólyommal fotózás, Hennafestés, helyi ruhák felpróbálása, Vizipipa, kávé, datolya, üdítőitalok, Arab BBQ büfévacsora, Dervis hastáncos bemutató.

A transzfer a szálloda előtt várja a vendégeket 15:30-15:45 között, ahova 21:30 körül térnek vissza ugyanazzal a kocsival és sofőrrel. (csoportos program, nem privát)

Gyerek: 3-11 éves kor között

Ha érdekli, akkor írjon ide a kontaktért: utikritika@utikritika.hu


Popovics Jodie, 2019. 10. 10. 16:10
Sivatagi tevegelés nincs a programjukban? Januárban utazunk Dubai-ba...köszönettel


Kecskés Ernő, 2018. 12. 31. 10:52
Jó napot érdeklődőm, hogy lehet jelentkezni a programokra? Köszönöm


Alakszáné Mátrai Erika, 2018. 08. 29. 01:25
Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan lehet jelentkezni a programokra?


Simon Kitti, 2017. 03. 21. 10:23
Érdeklôdnék,hogy a programokra hol és hogyan lehet jelentkezni ?


Marianna, 2017. 03. 12. 16:41
Burj Khalifa - fent a 124. szinten mosolygos fényképészek remek beállított fényképeket csináltak rólunk. A fekete leves a kilépésnél jott, kiválasztottunk a hatból 4 képet,melyeknek ossz ára 200.- € (!!!) lett volna. HOsszas tanakodás után ugy dontottunk, hoyg csak egy képet veszunk meg potom 50.- €-ért. Ezután jott a meglepetés, a holgy adott egy kis kártyát egy kóddal, mondván, hogy a megadott oldalon be lehet regisztrálni és le lehet tolteni a tobbi képet! Tehát semmiképpen se vegyetek egynél tobb képet, a tobbit le tudjátok tolteni. Ez a lehetoség viszont csak akkor él, ha legalább egy képet megvesztek!


Óvári Gabriella, 2017. 02. 07. 23:11
Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan lehet jelentkezni pl. a félnapos városnéző programra?
Áprilisban megyünk Dubaiba (3 fő) és nagyon szeretnénk részt venni 1-2, itt olvasott programon.
Köszönöm a választ előre is!
Gabi


Szalay Klara, 2017. 01. 22. 22:08
Hogyan lehet jelentkezni magyar nyelvu programokra?


úti kritikus, 2017. 01. 03. 14:15
Kedves Péter!
Elég egy-két nappal előtte megvenni online. Mivel meghatározott időpontra szól a jegy, van kockázata annak, hogy az adott időpontban éppen milyenek a látási viszonyok.
Itt lehet foglalni és bankkártyával fizetni:

https://tickets.atthetop.ae/atthetop/Step1_SelectDate.aspx


Kóger Péter, 2017. 01. 03. 12:49
Érdekelne, hogy a Burj Kalifa jegyet milyen linken lehet előre rendelni és hány héttel előbb. Fizetés mikor?
Kösz a választ

Péter


Erberling Károly, 2016. 12. 27. 22:12
Érdeklődni szeretnék, hogy a Magyar nyelvű programokra hogy lehet jelentkezni, és a fizetés hogyan és milyen formában történik?


K.né Virág Judit, 2015. 06. 14. 15:53
Kedves Válaszoló !
Július vége felé utazunk Dubai-ba. Kérdésem a következő: Hány Celsius fok szokott lenni ebben az időszakban?
Mit javasol, a programokat inkább délutánokra szervezzük? A programokra jelentkezni,belépő jegyeket hol lehet előre lefoglalni vagy megvenni , valamint hogyan történik ezek kifizetése. A Burj Khalifa jegyet itthonról, hogyan lehet megrendelni? Előre is köszönöm segító válaszát.


Úti Kritikus, 2015. 02. 27. 13:52
Kedves Androvics Józsefné!
Az Óratorony a Dubai International Airport közelében található a Deira negyedben és leginkább buszokkal közelíthető meg - attól függően, hogy honnan szeretne odajutni.


Androvics Józsefné, 2015. 02. 26. 20:35
Hol van az óratorony? Hogyan jutok oda?
A többi is érdekel. Köszönöm.


Tamásné Gáll Bettina, 2015. 02. 17. 21:41
Érdeklődni szeretnék, hogy a programokra hogyan kell jelentkezni és a fizetés hogyan és milyen formában történik?
A Burj Kalifa jegy is érdekelne, hogyan lehet hozzájutni?

Betti


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon