ÚTIKRITIKA.HU / Dubai


Rixos The Palm*****

A szállodáról | Hol? | Milyen? | Tengerpart | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

Rixos The Palm

A szállodáról

Színvonalas strandhotel szép, nagy, tiszta szobákkal, csodás kilátással. Sokak szerint jó az ár-érték arány. Olyanoknak érdemes választani a hotelt, akik sokat akarnak a hotelben és strandján időzni, mert a városba menetel időigényes és költséges. A nyugalomra vágyóknak jó választás lehet ez a hotel (eltekintve a péntektől és a szombattól…) A mozgalmas, zajos városi programok után kellemes visszatérni ebbe a valóságos oázisba. Gyermekbarát hotel (kicsiket szórakoztató programok számukra kijelölt terület stb.).

Hol?

A Pálma legvégén áll a hotel, és így eléggé távol Dubai központjától. Ez az elszigetelt elhelyezkedés viszont biztosítja a nyugalmat. A Mall of Emirates bevásárlóközponthoz legalább 20 percet kell közlekedni. A nagy távolság miatt persze a taxizás is költségesebb. 5500 forintnak megfelelő dirham eljutni a központba. A hotelnél nincs mindig szabad taxi. Amúgy a központba közlekedés módjai nem komplikáltak és van ingyenes alternatíva is. Azon kívül, hogy a hotel és a Dubai Marina között naponta kétszer ingyenes vízi taxi közlekedik (normál taxival 2600 forint), létezik egy ingajárati busz (ugyancsak naponta kétszer) a Mall of Emirates-hez. Az ingyenes vízi taxi igénybevételére 2 nappal előre kell jelentkezni. A repülőtérről a hotelhez a taxizás kb. 80 dirhamba kerül (6 ezer forint).

Milyen?

A viszonylag új és modern szálloda légköre picit tán rideg, mindazonáltal a nagy medence köré épült létesítmény impozáns. A központi, nagy medence vize mindig kellemes hőfokú. Van egy 50 méter hosszú medence is, ami szuper azoknak, akik nem lubickolni akarnak, hanem úszni. A vendégkör nemzetiség és életkor tekintetében nagyon vegyes, ami egyrészt persze érdekes, másrészt szokatlan élmény. Oroszok itt is szép számban képviseltetik magukat.
Fel kell készülni arra, hogy pénteken és szombaton telt ház van sok arabbal, akik itt hétvégéznek (náluk a vasárnap munkanap). Ilyenkor nagy a ricsaj.

Tengerpart

Szuper, szép, gondozott strand gusztusos zuhanyokkal. Napozóágyak kellő mennyiségben állnak rendelkezésre. A strandon kínálnak fagyit.

Szobák

A szobák tágasak, tényleg jól néznek ki. A fürdőszobák fantasztikusak. A szobák hangszigetelése lehetne erősebb is (folyosóról beszűrődő zajok). Valamennyi szoba balkonos. Naponta kétszer is takarítanak, igaz a kora esti az inkább igazgatás. Ingyenes ivóvizet készítenek be.

Szolgáltatások

  • A személyzet szívélyes, igyekvő, de némileg feszült.
  • Nem árt felkészülni arra, hogy az interneten lefoglalt szoba záró számlájára bizony sok extra költség fog rakódni.

Ellátás

A reggeli kitűnő. A hotelnek három étterme is van. Mindegyik elég jó, bár a kiszolgálás nem mindig kellően szervezett és a választék nem monumentális. Az italok (az éttermekben és a bárban) nagyon drágák. Egy üdítőital 1800 forint, egy sör 3600 forint, egy pohár bor 6 ezer! Olcsóbban kijönnek azok, akik félpanzió plusz kategóriájú csomagot vásárolnak. A vámkorlátozás keretein belül (!) érdemes vinni itthonról egy-két itókát. A hotel török étterme (Restaurant a la Turca) nagyon jó! Az olasz viszont nem nagy szám.

2016. február 14.


FOTÓK

« vissza