ÚTIKRITIKA.HU / The View at the Palm


hirdetes

útikritikák


The View at the Palm

The Palm

The View at The Palm-ról bevezető |Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Közlekedés a Palm-on| A The Palm-sztori |Olvasmányos linkek |Fotóegyveleg

A végiben az Atlantis - Kriszta fotója

Tartalombővítés előkészületben

The View at The Palm-ról bevezető

Mindennap 10-től 19-ig tart nyitva. Kb. kétórás program.Könnyen megközelíthető a monorail-lel vagy taxival. Jelenleg (2023 november) egy gigantikus építkezés (mi más?) miatt sétálva inkább nem. A Marinához és az épülő The Harbourhoz közel van egyébként.

240 méter magas kilátóhely, ami a Palm Tower 54. emeletén helyezkedik el. 360 fokos panorámát kínál a Palm Jumeirah-ra és a Dubai több jelentős részére. A kilátóhely üvegfalu, de szabadtéri. A bejárat a mallból van, nagyon egyszerűen megtalálható.

Kriszta fotója

Az üvegfal nélküli, kisebb kilátóplatformról jobb fotókat lehet lőni. Azért extra kell fizetni.

Csak a hivatalos weboldalról szabad időpontot foglalni:  https://booking.theviewpalm.ae/ticketselection.html

Természetesen helyben van pénztár és ott is meg lehet venni a belépőjegyet.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Meglepett minket, hogy érdekesebb, izgalmasabb innen a kilátás mint a Burdzs Kalifáról.

2. Hatékonyan, jól szervezik a látogatók mozgását, és így nincs tömegiszony

3. Lenyűgöző a sok képi és szöveges információ a Palm létrejöttéről

4. A Palm Tower lábánál húzódó idilli, gusztusos park

Kriszta fotója

Nem tetszett

1.Az esti jegy kb 50%-kal drágább a nappali jegynél.

2. A felette levő medencéhez is be lehet jutni, külön jegyért természetesen. Nem sikerült.

Vélemények

"Nagyon kellemes kirándulás. Monoraillel lehet jönni, ami maga is jó móka. Mi először végig mentünk a vonalon és visszaúton szálltunk le a kilátónál. Ami természetesen egy bevásárlóközpont második emeletéről nyílik. Kicsit bosszantó, hogy az infósok állandóan libasorba állítanak,de vicces is. A gyerekek persze nem állnak be, nekik van igazunk. Az első két információs termen kell túljutni, utána már mehetünk is lifttel a kilátóba. Fent semmi extra, de a látvány nagyon jó. Talán szebb, mint a kalifáról, sokkal ember közelibb. Nehéz igazán szépeket fotózni, üvegen keresztül lehet csak.Kr"

"Nekem jobban tetszett a séta utána. A Palm bevezető része (törzse) egy kicsi városnegyed. A monorail alatt pedig edzős, sétálós parkt alakítottak ki. Aminek a legnagyobb előnye, hogy mindig árnyékos, a lakóházak is árnyékot tartanak és a sok fa is. A kétszer háromsévos utak pedig a lakónegyed külső két oldalán futnak. Szóval csendes, árnyékos, kellemes. Meglepően sok a kutyasétáltató, renegeteg a gyerek, percenként jön az iskolabusz is. Majdnem a végéig tart a bevásárlóközpont, a környék remekül ellátott mindennel. K.M."

Kriszta fotója

Odajutás

 

Közlekedés a Palm-on

Monorail-lel vagy gyalog. Biciklivel, kocsival vagy rollerrel.

A The Palm-sztori

A Palm Jumeirah egy mesterséges sziget, amelyet Dubajban építettek fel.

A Palm Jumeirah ötlete a dubaji ingatlanfejlesztő, Mohammed bin Rashid Al Maktoum emír hercegének fejéből pattant ki a 20. század vége felé. A tervek elkészítéséhez a világ egyik vezető tervező- és építészcsapatát hozták össze.

A sziget tervezésénél az volt a cél, hogy egy hatalmas, pálmafa alakú szigetet hozzanak létre a Perzsa-öbölben. A szigetet kiemelték a tengerből, és összekötötték a szárazfölddel egy hosszú szárat formáló hidat alkotva.

Az építkezés 2001-ben kezdődött meg, és hatalmas mennyiségű homok és kő használatával kezdték meg a sziget kialakítását. A homokot a tengerből szállították a sziget területére, majd speciális gépek segítségével alakították ki a pálmafa formáját. A szigetet körülvevő hullámzó falak is részét képezték a projektnek, hogy megvédjék a partot az eróziótól.

Miután a sziget alapstruktúrája elkészült, megkezdődtek az épületek és ingatlanok építési munkálatai. A Palm Jumeirah ma egy luxuslakásokból, üdülőhotelekből, éttermekből, üzletekből és egyéb kereskedelmi létesítményekből álló turisztikai és lakóövezet. A sziget a turisták és a gazdagok körében is népszerű úti cél lett.

A Palm Jumeirah szigetet 2006-ban hivatalosan átadták a nyilvánosságnak, és azóta is folyamatosan fejlődik és bővül. Nagyon büszkék az átadást ünneplő tüzijátékra, amely természetesen a legnagyobb, legszebb volt valaha.

A Palm Jumeirah projektje az építészeti bravúrjaival és luxus létesítményeivel híressé vált, és jelképezi Dubaj gyors fejlődését és az Egyesült Arab Emírségek gazdagságát.

Kriszta fotója

Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Kriszta fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon