ÚTIKRITIKA.HU / Sivatagi túrák


hirdetes

útikritikák


Sivatagi túrák

arab sivatag, Dubai

Egynapos

Van félnapos, egynapos, kétnapos a választékban. Gyerekkel vagy nagy családdal lehet, hogy elegendő a félnapos program. Általában van benne tevegelés, sivatagi homokszörfözés, dzsipes ugrálás a dűnéken, showműsor és büfévacsora. És ennyi pont elég is az emberek többségének. Ha nem a egolcsóbbat választjuk, a program és a lebonyolítás nagyon jó minőségű szokott lenni. Legegyzerűbben foglalni itt lehet. Amire érdemes figyelni: estére vastag pulcsi, nagyon lehűl a levegő.

Sivatagi túra: én a Viator -on foglaltam még itthon, és ezt a programot a Golden Sand Tours kinti iroda szervezi. Hotelhez jönnek érted, és oda is visznek vissza. Jeep -el jönnek, aminek fotózd le a rendszámát, hogy a megállóknal tudd melyik a te Jeep -ed, mert rengeteg ugyan olyan fehér Jeep lesz egy helyen.

Az első megálló egy sivatag szélén lévő bolt lesz, ahol megpróbálnak mindent eladni, de legalább nem erőszakosak. Itt van wc lehetőség is, illetve ha akarsz, akkor itt tudsz elmenni quadozni is Aztán irány az igazi sivatag, ahol direkt gyorsan vezet a homokban a sofőr, ami nekem nagy élmény volt. Aztán megálltunk egy dűne tetején, itt lehet fotózni a sivatagot.

Ezután egy kempingbe vittek minket, ahol van lehetőség tevegelni. Az ingyenes tevegeles kb 5 perces, a fizetős 10 perces. Nem nagy szám. Ebben a kempingben lesz a vacsora, ami benne van az árban az az, hogy ülsz a földön parnakon, eszel valamint ( nem tudom ennél az opcional mit adnak) és iszol teát, kávét és vizet.

A másik opció plusz 50 dirhamert: normális fotelben ülsz asztalnál, és egy komplett all you can eat svédasztalos rész vár, itt az üdítőt is korlátlanul ihatod, illetve előtted grillezik a bárányt, saslikot stb. Mi ezt az opciót választottunk, bár nem tüntettek fel sehol, hogy lesz 2 opció. Azért én szeretek előre tervezni....ha a VIP részre mész, legyen nálad 50 dirham, mert volt, akiknek valamilyen oknál fogva nem tudták levonni a kártyáról a pénzt. Vacsora közben lesz majd a naplemente, ami szép volt a dűne tetején. Vacsora után egy kb 50-60 perces show volt. Hastánc, tűz show ...ilyenek. 20 órakor van vége, és visznek vissza a hotelbe. (v. z., 2023)

Kétnapos

jön!


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon