ÚTIKRITIKA.HU / Fujairah - Fudzsejra


hirdetes

útikritikák


Fujairah - Fudzsejra

Fujairah dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett |Vélemények| Szállás | Közlekedés | Vásárlás | Strandok | Látnivalók és programok | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

e. g. fotója

.

Fujairah dióhéjban

  • Ha Fujairah-i hotelt választunk, akkor arra kell kalkulálni, hogy kb. 2 órás (gyakran a közlekedési dugók miatt akár 3 órás) közlekedéssel juthatunk el Dubaiba. A jobb Fujairah-i szállodák hetente egy-két ingyenes transzfert biztosítanak a vendégeiknek.
  • Fujairah persze a vásárlások, nevezetességek, szórakozás vonatkozásában nagyon keveset tud nyújtani Dubaihoz képest.
  • Magyarosan írják így is: Fudzsejra

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

  1. Kor Fakkan-nál egy látványos sétány és szép strandok

Nem tetszett

  1. A strandok többségénél nem igazán lehet kényelmesen fürödni, sőt egyes strandokon a tengervízben olajfoltok is felfedezhetők
  2. A strandon a tengeri panorámába belerondítanak az olajkitermelő tornyok (nem romantikus)

Vélemények

A Getyourguide applikáción elérhető Dubajból egy 1 napos utazás Fudzserjába és Khorfakkanba, amelyek a dubaji csillogást hátrahagyva mutatják be a helyiek valódi életmódját.

Az programot az Ocean Air Travel szervezte. Ők jöttek a szállodához értem és hoztak vissza nap végén. Az idegvezetőnk nagyon jól ismerve ezeket  városokat. Sok nagyon érdekes információt osztott meg velünk a program során.

Három brazil hölgy tartott még velünk, és egy autóval tettük meg az utat. A turista szezonban már inkább buszok viszik az utasokat, de 15-20 embernél több nem szokott lenni.

Fudzserja kb. 100 km-re található Dubajttól, Egy óra alatt ott voltunk és érdekes, hogy a turisták számára ez nem egy ismert környék, így rajtunk kívül csak helyiek voltak. A városban megnéztük a mecsetet, a helyi múzeumot és egy erődöt.

Ezt követően mentünk Khorfakkanba, ahol kilátóba mentünk, illetve ebédeltünk egy helyi étteremben, melynek árai messze elmaradnak a dubaji éttermektől, de nagyon szuper minőségű volt. Ezután egy 700 méteren található kilátóba mentünk fel, ahol csodálatos kilátás nyílt a környékre. Előtte, amúgy a helyi tengerparton egy sétát tettünk. A nap lezárásaként pedig egy forrásnál álltunk meg és onnan kb. másfél óra után érkeztünk vissza Dubajba kb. 6-ra. Számomra egy életre szóló élmény volt összességében. (2022)

Szállás

Ajánlott szállodák:

  • 3 csillagos: Hotel Ibis Fujairah, Sandy Beach Hotel
  • 4 csillagos: Nour Arjaan Rotana, Al Diar Siji
  • 5 csillagos: Le Meridien Al Aqah Beach Resort, Iberotel Miramar Al Aqah Beach Resort

Közlekedés

Dubaiba a taxiköltség oda-vissza kb. 750 dirham (közel 60 ezer forint).Legtöbb turista igénybe veszi a szállodájának ingyenes buszát,, ami azonban csak a hét egy-két napján közlekedik.

n. g. fotója

Vásárlás

Strandok

Fujairah Citytől 301 kilométerre, Diba városnál vannak jobb strandok.

Tibor fotója

Látnivalók és programok

Fujairah városban (Fujairah City) kevés a látnivaló. Van egy üzleti központja, ami azonban távolról sem olyan érdekes, mint amilyen Dubaiban vagy Abu Dhabiban látható. A városközpontban érdemes megnézni a Sheikh Zayed mecsetet. Az Egyesült Arab Emírségeken belül ez a második legnagyobb mecset. Nemrégen épült. 

A városon kívül valamennyire érdekes látnivaló egy erőd (lásd információ lent). Fujairah várostól északra 30 kilométer távolságban látható az Al Badiyah mecset, ami az emírségek legrégebbi mecsete. Kicsi de meglátogatásra méltó. Fujairah központjából el lehet oda jutni taxival (kb. 100-110 AED) vagy busszal (12 AED).

e. g. fotója

Az erőd

Nem olyan nagy durranás az emírségek más erődítményeihez képest. Van egy múzeuma, ami péntejkenként zárva van.


földvári a. fotója

Búvárkodás


Olvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Vértelen, de azért vad bikaviadal közönsége - f.a.

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon