ÚTIKRITIKA.HU / Dubai - érdekes negyedek


hirdetes

útikritikák


Dubai - érdekes negyedek

Marina negyed|Bluewaters Island|PointeFotóegyveleg

Marina negyed

Angolul a kiejtés lehet merájna és márina is. Európai szemmel a legélhetőbb negyed Dubaiban.

Kriszta fotói

A promenád mentén sok játszótér árnyékos részekkel - Kriszta fotója

Ködös reggel a Marinában - Kriszta fotója

Itt is naponta ötször hallani a müezzint, pedig a Marina lakóinak s látogatóinak kb. 80 százaléka nem mozlim - Kriszta fotója

Medúza - Kriszta fotója

Bluewaters Island

A Bluewaters Island Dubaiban egy nagyobb tengerparti sziget, amely a város legújabb látványossága. Ez a terület egyedülálló és kifinomult élményt kínál az odalátogatóknak, és számos látnivalóval és szórakozási lehetőséggel rendelkezik.

                                                                    Kriszta fotója

A Bluewaters Island területén számos szórakozási lehetőség található, többek között különböző éttermek és üzletek, a Coca-Cola óriáskerék, a The Green Planet ökológiai park, valamint az AquaFun vízi vidámpark. Az odalátogatók élvezhetik az izgalmas és lenyűgöző látványosságokat, amelyek egyedülállóak és különlegesek.

A Bluewaters Island területén található éttermek széles választékot kínálnak, és a látogatók élvezhetik a helyi és nemzetközi ételeket. A területen található kávézók és bárok kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy pihenjenek és élvezzenek egy kellemes italt vagy frissítőt a tengerparton.

                                                                    Kriszta fotója

A Bluewaters Island egyik legérdekesebb látnivalója a Coca-Cola óriáskerék, amely az egyik legnagyobb és legmagasabb óriáskerék a világon. Az odalátogatók élvezhetik a kilátást a városra és a tengerre, és élvezhetik a lenyűgöző élményt. 2023-ban éppen renoválják.

A Bluewaters Island területén található The Green Planet ökológiai park egyedülálló élményt kínál az odalátogatóknak. Ez a park a trópusi erdőket mutatja be, és számos növény- és állatfaj él itt. Az AquaFun vízi vidámpark pedig kiváló lehetőséget kínál arra, hogy az odalátogatók felfedezzék a víz világát, élvezhessék a csúszdákat és a medencéket.

Kriszta fotói

Pointe

Csakis este érdemes odalátogatni, egybekötve vacsorázással. Óriási választékban vannak éttermek, köztük több teljesen visszafogott árakkal. Szuper a libanoni étterem! A szökőkutas show látványos, bár egyesek tán giccsesnek találhatják. Érdemes Pointe-t monorail-lel megközelíteni. (aji, 2023)

A Pointe a Dubajban található egyik új, lenyűgöző helyszín, amely egy kikötőben helyezkedik el, az ember kialakított Palm Jumeirah szigetén. Ez a terület magába foglal számos éttermet, kávézót, üzletet és kulturális látnivalókat is.

Kriszta fotója

Az éttermek és kávézók széles választékát kínálják, és az odalátogatók élvezhetik a helyi és nemzetközi ételeket, illetve italokat. A területen található éttermek közül sok tenger gyümölcseket, halat és sushi ételeket kínál. A kávézók kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy pihenjenek és élvezzenek egy kellemes italt a tengerparton.

A Pointe kikötője kiváló lehetőséget kínál a hajózás szerelmeseinek, akik élvezhetik a kikötői hangulatot, vagy akár egy hajókázást is tehetnek. Emellett a területen található The Pointe Fountain, amelynek műsorát minden nap este több alkalommal is bemutatják, így az odalátogatók élvezhetik a vízszobrok és a világító effektek különleges látványát.

Kriszta fotója

A Pointe területén számos üzlet is található, így az odalátogatók vásárolhatnak szuveníreket, ruhákat, édességeket, ékszereket és különféle egyéb ajándéktárgyakat.

Kriszta fotói

Fotóegyveleg

Kriszta fotója

Bébiszitterek (zömében Fülöp-szigetiek)  - Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon