ÚTIKRITIKA.HU / Dubai - érdekes negyedek


hirdetes

útikritikák


Dubai - érdekes negyedek

Dubai

Marina negyed|Bluewaters Island|PointeFotóegyveleg

Marina negyed

Angolul a kiejtés lehet merájna és márina is. Európai szemmel a legélhetőbb negyed Dubaiban. Minden gyalogtávolságra megtalálható, nagyon biztonságos és gyerekbarát hely. Hidakon közlekedhetünk a két oldal között, csak azokon járnak az autók és persze a körülötte menő utakon. De bent, a víz mellett nem. Az sem utolsó szempont, hogy a JBR beach is gyalogos távolságban elérhető.

A környéken minden van, mall, szupermarketek, orvosi rendelő. Az iskolásokat általában iskolabusz gyűjti és szállítja. A hidak alatt kondipark és játszóterek várják a családokat. Nem az otthoni körbebrunyált hidakra kell gondolni, itt ez a legjobb hely nekik, hiszen egész nap árnyékos. Alap állapotban tiszták az utcák, Dubaiban ez nem kérdés.

A legjobb közlekedési eszköz a Marinán belül a bérelhető bicikli/elektromos roller. A bicikli kis elektromos rásegítéssel működik, óra alapon vagy napi jeggyel egy aplikáció letöltésével bérelhető.

Egészen elvetemültek ott a Zip line, magyarul talán drótkötélpálya a helyes elnevezése. 170 méter magasból vethetjük le magunkat egy drótkötélpályán a víz felett. Kb 1 km hosszú, dupla pálya, eléggé vonzó ahhoz, hogy sokan használják. Online jegyet kell rá foglalni, nyilván vannak erős megszorítások, ki jöhet le rajta. Gyerekek, terhesek, betegek kizárva. 45 kg alatt és 100 kg felettiek sem mehetnek. 650.- AED fejenként, 1200.- 2 főre, stb. Különböző kuponokkal lehet olcsóbb árat kicsikarni belőlük, rossz időpontokra, kora reggelre, stb. Természetesen ez a világ leghosszabb ziplineja.

Nagyon jó hajóval érkezni a Marinába és villamossal/metróval távozni vagy fordítva. Simán lehet egész napos program, hiszen a JBR Beach gyalog távolságra van innen. Nappal strandolás,  séta a Marinában , vacsora vagy a Marinában vagy a strandon, vagy akár a Bluewaters Island egyik éttermében.

Kriszta fotói

A promenád mentén sok játszótér árnyékos részekkel - Kriszta fotója

Ködös reggel a Marinában - Kriszta fotója

Itt is naponta ötször hallani a müezzint, pedig a Marina lakóinak s látogatóinak kb. 80 százaléka nem mozlim - Kriszta fotója

Medúza - Kriszta fotója

Bluewaters Island

A Bluewaters Island Dubaiban egy nagyobb tengerparti sziget, amely a város legújabb látványossága. Ez a terület egyedülálló és kifinomult élményt kínál az odalátogatóknak, és számos látnivalóval és szórakozási lehetőséggel rendelkezik.

                                                                    Kriszta fotója

A Bluewaters Island területén számos szórakozási lehetőség található, többek között különböző éttermek és üzletek, a Coca-Cola óriáskerék, a The Green Planet ökológiai park, valamint az AquaFun vízi vidámpark. Az odalátogatók élvezhetik az izgalmas és lenyűgöző látványosságokat, amelyek egyedülállóak és különlegesek.

A Bluewaters Island területén található éttermek széles választékot kínálnak, és a látogatók élvezhetik a helyi és nemzetközi ételeket. A területen található kávézók és bárok kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy pihenjenek és élvezzenek egy kellemes italt vagy frissítőt a tengerparton.

                                                                    Kriszta fotója

A Bluewaters Island egyik legérdekesebb látnivalója a Coca-Cola óriáskerék, amely az egyik legnagyobb és legmagasabb óriáskerék a világon. Az odalátogatók élvezhetik a kilátást a városra és a tengerre, és élvezhetik a lenyűgöző élményt. 2023-ban éppen renoválják.

A Bluewaters Island területén található The Green Planet ökológiai park egyedülálló élményt kínál az odalátogatóknak. Ez a park a trópusi erdőket mutatja be, és számos növény- és állatfaj él itt. Az AquaFun vízi vidámpark pedig kiváló lehetőséget kínál arra, hogy az odalátogatók felfedezzék a víz világát, élvezhessék a csúszdákat és a medencéket.

Kriszta fotói

Pointe

Csakis este érdemes odalátogatni, egybekötve vacsorázással. Óriási választékban vannak éttermek, köztük több teljesen visszafogott árakkal. Szuper a libanoni étterem! A szökőkutas show látványos, bár egyesek tán giccsesnek találhatják. Érdemes Pointe-t monorail-lel megközelíteni. (aji, 2023)

A Pointe a Dubajban található egyik új, lenyűgöző helyszín, amely egy kikötőben helyezkedik el, az ember kialakított Palm Jumeirah szigetén. Ez a terület magába foglal számos éttermet, kávézót, üzletet és kulturális látnivalókat is.

Kriszta fotója

Az éttermek és kávézók széles választékát kínálják, és az odalátogatók élvezhetik a helyi és nemzetközi ételeket, illetve italokat. A területen található éttermek közül sok tenger gyümölcseket, halat és sushi ételeket kínál. A kávézók kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy pihenjenek és élvezzenek egy kellemes italt a tengerparton.

A Pointe kikötője kiváló lehetőséget kínál a hajózás szerelmeseinek, akik élvezhetik a kikötői hangulatot, vagy akár egy hajókázást is tehetnek. Emellett a területen található The Pointe Fountain, amelynek műsorát minden nap este több alkalommal is bemutatják, így az odalátogatók élvezhetik a vízszobrok és a világító effektek különleges látványát.

Kriszta fotója

A Pointe területén számos üzlet is található, így az odalátogatók vásárolhatnak szuveníreket, ruhákat, édességeket, ékszereket és különféle egyéb ajándéktárgyakat.

Kriszta fotói

Fotóegyveleg

Kriszta fotója

Bébiszitterek (zömében Fülöp-szigetiek)  - Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon