ÚTIKRITIKA.HU / Dubai


Sofitel Dubai The Palm 5cs. - vélemény

Dubai - Sofitel Dubai The Palm*****

Lényeg:
Csodaszép, alaposan gondozott hotel. A szobák tágasak, tiszták, modernek, színvonalasan berendezettek. Kiváló hotel ha a strandolást akarjuk kombinálni a városlátogatással.
Hol?
Ritka dicséret Dubaiban, hogy egy hotel nyugalmát kevéssé zavarják a környékbeli építkezések. Ez a Pálma túlsó vége. A kezdete kb. 15 perc járművön. Az egyik oldalon van az építkezés, a másik oldalon egy ingerszegény betonfal. Szóval a panoráma nem minden irányban gyönyörködteti a szemet.
Nagyon közel van az Atlantis-hoz, ahol van metrómegálló is.
A hotel ingyenes ingajárati (shuttle) buszával kb. 45 perc bejutni a városba (leginkább valamelyik bevásárlóközpontba). (A 12 üléses buszok szűkek, zsúfoltak, kényelmetlenek és szaglanak.) A taxival valamivel gyorsabb, ráadásul kulturáltabb (20-40 perc a forgalomtól függően). A hotel által kínált taxik persze drágábbak, mint a normál taxik.
Az Atlantisnál lévő Aquaventure taxival 3 perc. Mall of Emirates kb. 15 perc.
A repülőtéri transzfer kb. 45 perc.
Strand:
Szép és tiszta a homokos privátstrandja. Rövid, azaz hosszas parti sétálgatást ne reméljünk. A Pálma alakzaton belül nincs igazi tengeri dimenzió, inkább egy jó nagy, meleg vizes kádban érezzük magunkat.
Milyen?
A fogadótér lenyűgöző. Szuper a medence komplexum (még csúszdák is vannak). A medence tiszta. Telt ház esetén túl sokan vannak egyszerre a vízben.
Sok a brit vendég (a medence bárjának szorgalmas fogyasztói). Nemzetiség tekintetében nagyon vegyes a vendégkör (civilizációs szokások szerint is).
Szobák:
A berendezésben vonzóan dominálnak a faanyagok. Az ágyak, a párnák nagyon kényelmesek. A szobák közötti hangszigetelés példás.
Szép a Pálma látványa. A fürdőszobák csillognak-villognak.
Szolgáltatások:
A személyzet segítőkész, szívélyes, nem tolakodó módon.
Szuper az edzőterem és a spa.
Idegesítőek a nyomulós fotósok, akik a vendégekről képeket csinálnak, hogy aztán azokat jó drágán rájuk sózzák.
Ellátás:
A reggeli választéka nagy.
A hotelen belül sok helyen lehet étkezni és magas színvonalon. A félpanzió minőségét többen dicsérték, ár-érték arányát kevésbé.
Nyilván nem meglepő, hogy a hotelben az árak nagyon magasak. ,,Vastag pénztárcát” kell vinni.
2017. szeptember 18.

« vissza