ÚTIKRITIKA.HU / Dubai


Ibis Al Barsha 3cs. - vélemény

Dubai – Ibis Al Barsha***


Lényeg:

Egyszerű, szerény, leginkább tán egy éjszaka ott alvó tranzit utasoknak, átutazó üzletembereknek való.
A szobák kicsik, nívójuk tűrhető. Tisztaság többé-kevésbé rendben van. Helyi viszonylatban a 3 csillagos kategóriában átlagos.
A világhálón egy-két foglalási oldalon 2 csillagosnak tüntetik fel. Tanácsos visszafogott elvárásokkal választani. Finnyásaknak, 3-4 éjszakánál hosszabb tartózkodásra nem ajánljuk.

Hol?

Központinak nevezhető az elhelyezkedése. Valójában a város két központi övezete közötti térben található.
Gyalog 10-15 percre van a Sharaf DG metrómegálló. Onnan metróval átszállás nélkül el lehet jutni jelentős turistás helyekhez. A környék (Al Barsha negyed) biztonságos, de itt is sok az építkezés.
A szálloda ingyenes ingajárati buszt (shuttle bus) közlekedtet a Jumeirah Beach-hez (strand), a Mall of Emirates és az Outlet Mall giga bevásárlóközpontokhoz. A Mall of Emirates gyalogtávolságra van, de nyáron a hőség miatt a gyaloglás kemény dolog.
Dubaiban az taxi olcsó. Pl. a hoteltől 14 kilométerre lévő Burj Khalifához a taxi viteldíja csupán 32 dinár (kb. 8 euró).

Milyen?

A hatemeletes hotelben turistacsoportok jönnek-mennek. Nagyüzemi jelleg, tipikus Ibis hotel. Étterméből zajok szűrödnek be a közeli szobákba.

Szobák:

A szobák színvilága kellemes, világos. A szobák alap szinten felszereltek, sőt ki jégszekrény is van. A fürdőszobák picurkák, és csak a legszükségesebbekkel ellátott. A törölközőket naponta cserélik. A törölközők között akad nem alaposan kimosott. A takarítás lehetne alaposabb is. A szobák nyugalmasak. Vannak dohányzós szobák is. Az ablakok nem nyithatóak. A szobák közötti hangszigetelés gyenge.

Szolgáltatások:

A személyzet nagyon barátságos és igyekvő. Angolul tudnak.
Az egész épületben ingyenes a wifi, de a szobákban ingadozó a működése, a fogadótérben jobb a helyzet.

Ellátás:

A büféreggeli tartalmas, változatos. 10-ig lehet reggelizni.

2018. november 4.

« vissza