ÚTIKRITIKA.HU / Dubai


hirdetes

szállások

Al Khoory Apartments 5cs. - vélemények »

Amway Rotana Jumeirah Beach Residence 5cs. »

Amway Suites Jumeirah Beach Residence - vélemény »

Anantara The Palm Dubai Resort 5cs. »

Új szállás »

Új szállás »

Új szállás »

Atana Hotel**** - vélemény »

Cassels Al Barsha 4cs. - vélemény »

Citymax Bur Dubai*** - vélemény »

Cosmopolitan Hotel Dubai 4cs. - vélemény »

Dukes Dubai 5cs. - vélemény »

Five Palm Beach Jumeirah 5cs. - vélemények »

Hilton Dubai Jumeirah 5cs. - vélemény »

Hilton Dubai Palm Jumeirah 5cs. - vélemények »

Hilton Dubai The Walk 5cs. - vélemény »

Hilton Ras Al Khaimah Resort&Spa***** - vélemény »

Iberotel Miramar Al Aqah Beach Resort - vélemény »

Ibis Al Barsha 3cs. - vélemény »

Ibis Deira City Centre 3cs. - vélemények »

Ibis Mall of Emirates 2cs. »

Ivory Grand Hotel Apartments-Al Barsha 4cs. vélemények véá »

JA Ocean View Hotel**** - vélemény »

Kempinski Mall of the Emirates***** - vélemény »

Mövenpick Hotel Jumeirah Beach 5cs. »

Mercure Hotel Dubai Barsha Heights 4cs. »

Novotel Deira City Centre Hotel 4cs. - vélemények »

Pearl marina Apartman Hotel**** »

Pride Hotel Apartment »

Rixos Premium 5 cs- vélemények »

Rixos The Palm***** »

Roda Al Murooj Hotel Downtown 5cs. - vélemények »

Rove City Centre 3cs - vélemény »

Skylight Hotel*** »

Sofitel Dubai Jumeirah Beach 5cs. - vélemények »

Sofitel Dubai The Palm 5cs. - vélemény »

Suba Hotel 4cs. - vélemény »

Villa Rotana**** - vélemény »

Wyndham Dubai Marina**** - vélemény »


útikritikák


Hilton Ras Al Khaimah Resort&Spa***** - vélemény

Rász El-Haima – Hilton Ras Al Khaimah Resort&Spa*****

Lényeg:


Egész jó hotel, főleg családoknak. Jók a szobák, a szabadidős kínálat. Az All inclusive ellátás korrekt, de nem szuper, mindazonáltal ajánlott. Nyugalomra vágyó pároknak nem igazán felelhet meg a hotel a sok zajongó gyerek miatt. Ez különösen így van teltház, iskolai szünetek idején. Kifoghatók nyugisabb periódusok is.
Európai elvárások szerint azért ez inkább egy jó 4 csillagos szint, szabványos, semmi különleges. Ami jó hír, hogy sok a lelkes visszajelzés.

Hol?


Festői az elhelyezkedése a mesterségesen kialakított, csak a hotelhez tartozó homokos öbölben.
A hotel által ajánlott ingyenes Dubaj-i utazásnál számítani kell arra, hogy az egész elsősorban meghatározott vásárlási terepekre való terelésről szól.
A hotel ingyenes ingajárati buszt közlekedtet a közeli városnál lévő bevásárlóközponthoz, ami némi változatosságot visz az étkezés terén.

Tengerpart:


A hotel hosszú strandja csodaszép, állítólag ez a legszebb strand egész Rász El-Haima-ban. A strandon (amúgy a medencénél is) kellő mennyiségben vannak napozóágyak. A napozóágyak és a napernyők jó állapotban vannak. A napozóágyak betétei is higiénikusak. A strand kellően gondozott. Tulajdonképpen két partszakasza van. Az egyik homokfövenye finomabb, a másik kicsit durvább. A strandon életmentő személyzet vigyáz a fürdők biztonságára.

Milyen?


Jó állapotban lévő, tiszta, terebélyes létesítmény. Már kívülről is jól néz ki. Hangulatos az egész, a modernség és a hagyományos arab építészeti stílus harmonikus vegyítésével. Látványos a fogadótér. Tény, hogy már a hotelt eléggé megrágta az idő vasfoga. Szép a komplexum kerti környezete. A medencék szuperek.
A gyerekzsivaj domináns, amit az is fokoz, hogy sok szülő nem erőlteti a gyereknevelést. A nyaralás nem is erről szól, de némi pórázra azért szükség lenne a többi hotelvendég nyugalma érdekében. A gyerkőcök esti lefektetése után viszont totál nyugalom élvezhető. Nincsenek zajos esti animációs programok.
A vendégkör nemzetiség tekintetében teljesen vegyes.


Szobák:


A szobák kellően tágasak. A felújítottnak tűnő, tágas fürdőszobákban van kád és zuhanyozó is. A szobák tiszták, gondozottak, bár a hotel életkora tetten érhető kisebb szépséghibákon, sérüléseken. A szobák szőnyegpadlósak, s szerencsére higiénikus állapotban tartják ezt az amúgy kényes burkolati megoldást. Van márványos rész is. A takarítás nem teljesen alapos. Az ágyak kényelmesek. Este van egy plusz takarítás, ami inkább igazgatás, kisebb rendezgetés. Naponta két palack ivóvizet készítenek be.

Szolgáltatások:


A szolgáltatások jó minőségűek. A személyzet előzékeny, segítőkész, bár a szakmai képzettség, a kifinomult szolgáltatás egyeseknél érzékelhetően hiányzik.
A wifi a resort teljes területén működik.


Ellátás:


A svédasztalos vacsora tömegétkeztetési jellege kikerülhetetlen. A választék eléggé ismétlődő. Kulináris élményeket csak az extra fizetős a la carte lehetőségek kínálnak. A reggeli jó, főleg a tojásos fronton.
Nem érdemes félpanzióra korlátozni a befizetett ellátást, mert a hotelben az ebédelés, főleg az innivalók magas ára miatt, túl magas többletköltséget jelenthet. Ha nincs All inclusive: Egy sima kóla vagy egyéb üdítőital kb. 1500 forint. Sör: kb. 3 ezer forint, koktél 5 ezer.
A Maardi nevű főétterem többnyire zajos, az arab konyhás Al Bahar kellemesebb. Tisztázni kell előre, hogy ez a második étterem hogyan illeszkedik a befizetett ellátási csomagba. Van egy brazil és egy olasz éttermük is (a la carte).

Link az árakhoz

2016. március 28.

« vissza