ÚTIKRITIKA.HU / Dubai


Iberotel Miramar Al Aqah Beach Resort - vélemény

A szállodáról | Hol? | Tengerpart | Milyen? | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás

A szállodáról

A visszajelzések nagy többsége pozitív, többek szerint jó az ár-érték arány. Nagyon jó, tiszta hotel szívélyes személyzettel, príma ellátással. A szobák inkább 4 csillagos színvonalúak a kisebb esztétikai, műszaki hibák miatt. Negatívumként leginkább az kérdőjeles, hogy egy Dubai nyaraláshoz egy, a Fujairah emírségben lévő hotel jó választás-e. Aki a strandolós nyaralásra akarja tenni a hangsúlyt, és nem akar mindennap Dubaiban vásárolgatni, programozni, annak megfelelő lehet. Nem érdemes összehasonlítani európai nagyvárosi 5 csillagos hotelek színvonalával. Törekednek a luxusra, de azért apróbb, kifinomult dolgokban, a szervezettségben, a problémák megoldásában még van mit tanulniuk. (Ez mondjuk, vonatkozik a többi Fujairah-i hotelre is.)

Hol?

A hotel 40 kilométerre van Fujairah városi részétől. Van egy közelebbi város, Dibba néven. A Dubaiba bemenetel kb. másfél órás közlekedést jelent. A szálloda hetente kétszer ingyenes ingajárati buszt (shuttle) közlekedtet a vendégek számára. Fujairah éjszakai élet, vásárlás, nevezetességek dolgában persze keveset tud kínálni Dubaihoz képest. A hotel közelében nincs sok minden: egy kis szupermarket (15-20 perc gyalog), és egy benzinkút. Aki nincs all inclusive ellátáson, legalább vehet olcsón üdítőitalokat. A Dubai repülőtérről a buszos transzfer eltarthat két órát is.

Tengerpart

A hotel előtti homokos strand szép, gondozott és jó hosszú a sétálgatásokhoz. A napozóágyak jó állapotúak. Strandtörölközőt adnak. Előfordulhat, hogy a tenger rakoncátlankodik, és inkább a hotel medencéjében lehet fürödni. Ha piros zászlót raknak ki, akkor tilos a vízbe menni. Többnyire azért csak enyhe, játékos, nem kellemetlen hullámok vannak. Időnként a strand fövenyén nagy számban felhalmozódnak a tengerből kivetődő kagylók, s emiatt a levegő szagos. A tengerben előfordulnak kisebb medúzák, de a strandszemélyzet el tudja magyarázni, hogy ezektől nem igazán kell félni (nincs veszélyes csípés). Amúgy az emírségek tengervizei máshol sem medúzamentesek.
Nyugis strandolásra Fujeirah sokkal jobb, mint Dubai, ahol a strandok gyakran túl mozgalmasak. A strandbárnál eléggé lassú a kiszolgálás.

Milyen?

  • Nagy, helyi építészeti stílusban létrehozott hotelkomplexum látványosan, hegyekkel a háttérben. Jól néz ki az egész.
  • Jó nagy a medence, és van olyan része is, ahol a vízben árnyékot élvezhetünk.

Szobák

A takarítás időzítése napközben kiszámíthatatlan.

Szolgáltatások

Az animációs programok nem túl tolakodók.

Ellátás

  • A büféreggeli jó, bár a választék egy idő után unalmassá válhat.
  • Mindenképpen tanácsos all inclusive ellátásra befizetni, mert amúgy az étkezés, innivalók fogyasztása drágára jön ki. Van all inclusive plus nevű ellátás is, persze szélesebb ellátási választékot nyújtva.
  • A főétterem eléggé zajos, és az innivalók kihozatalára gyakran sokat kell várakozni. Így a nyugalmas étkezésre vágyók inkább az a hotel la carte éttermeit frekventálják.

2015. augusztus 27.


FOTÓK

« vissza