ÚTIKRITIKA.HU / Dubai


Hilton Dubai Jumeirah 5cs. - vélemény

Dubai – Hilton Dubai Jumeirah*****

Lényeg:
5 csillagos besorolásának indokoltságát némileg halványítja, hogy nagyüzemi jellegűek a szolgáltatások és az ellátás. A szobák alapvetően szépek, de nincsenek korszerűségben a topon. Viszont a szuper Jumeirah Beach-en saját strandszakasza van, ami kiváltságos tényező.
Hol?
A hotel adukártyája a csodás elhelyezkedése, főként a tengerpart megközelítésének kellemessége.
Noná, hogy itt is van építkezés: a világ legnagyobb (260 méter magas) óriáskereke épül (2018-ban lesz kész).
A hotel környékén sok étterem és menő butik kínálkozik. A Marina Mall gyalog kb. 15 perc. A hotel ingajárati (shuttle) busza a Mall of Emirates-hez viszi a vendégeket (találgassunk ki szubvencionálja ezt a szállítást…).
Reülőtéri transzfer taxival kb. 40 perc.
Strand:
A 200 méterre lévő strandot pálmafás, gyönyörű kerten keresztül közelítjük meg. A Jumeirah Beach itteni szakasza a legszebb strand Dubaiban. Nem véletlen, hogy sok (néha túl sok) a strandoló).
Strandtörölközőt természetesen adnak. A strandon a napozóágyak túlságosan szorosan vannak egymás mellett (kicsi élettér).
Milyen?
A hotel fénye már némileg megkopott, azaz régebben volt az aranykorszaka. A kert szépen gondozott. A medence nagy, tiszta és csalogató (eltekintve a varjak bosszantó jelenlététől). Itt is megy a napozóágyak reggeli lefoglalásának ellenszenves szokása.
Szobák:
A szobák, lakosztályok tágasak, tiszták. A szobák vagy a tengerre néznek vagy a Jumeirah Walk elegáns sétányra.
A szobákban a finnyásabb vendégek észrevehetnek apró szépséghibákat (penész- és koszfoltok). Hátrány, hogy takarítófiúk vannak?
Szolgáltatások:
A szobai ingyenes wifire nincs panasz.
Ellátás:
Többen dicsérik a félpanzió ár-érték arányát. A reggeli választéka ismétlődő. A büfévacsora választéka gigantikus.
A reggeliztetés körülményei zsúfoltak.
2017. szeptember 19.

« vissza