ÚTIKRITIKA.HU / Hainan (Hajnan) sziget


InterContinental Sanya Resort 5cs. - Sanya - vélemények

Kína - Hainan – Sanya - InterContinental Sanya Resort 5cs.

Lényeg:
Nem egy új, de alaposan gondozott hotel. Európai szemszögből nézve, ez bizony inkább csak 4 csillagos nívó. A szobákra ráférne egy felújítás. Az ellátás a fő erősségük.
A szolgáltatások jók, de tán nem elég kifinomultak ahhoz, hogy méltóak legyenek egy 5 csillagos kategóriához (pl. a személyzet többsége képtelen mosolyogni). A szolgáltatások választékával kevesebb a gond, sok mindent kínálnak.
Gyermekbarát hotel.
Hol?
A környék kellemes, nyugis. A közelben van sok bolt és étterem.
Strand:
Az egésze kicsi strandja egy kellemes öböl része. A strand nem igazán attraktív, mert a fövenye tele van kisodrott mindenféle kőtörmelékkel, sittel, hordalékkal, méretes, kővel, kavicshulladékkal, na meg még moszattal is. Főleg az apály idején lehetetlenül el a vízbe menetel.
Márpedig Hainan a turisztikai propagandájában nagy hangsúlyt helyez arra, hogy ez mennyire trópusi paradicsom. Amúgy a tengeri panoráma igazán szemet gyönyörködtető. Szóval tengeri fürdés nincs igazán, tengerpartban gyönyörködés van.
Milyen?
Némileg személytelen, nagyüzemi a légköre, igaz az üdülőfalu jellegű kinézet kellemes. Vonzóak a medencék (lehetne kevésbé intenzív klórszag). A vendégek többsége inkább ezekben fürdik, mint a tengerben.
A közterületek bútorzata némileg (kínai viszonylatban is) elavult belső építészeti ízlésről tanúskodik.
A propagandában beígért trópus megvan, de a kellemes klímán kívül ez inkább a sok rovar, kukac, ez-az jelenlétében nyilvánul meg (a szobákban is). A szabadtéri fogadótér impozáns, de a melegben vannak hátrányai.
Terebélyes szálloda, bizony vannak nagy távolságok a területén.
Szobák:
A szobák elfogadhatóak, elegánsak, de nem igazán modernek, kissé kopottasak. A Club kategóriájú szobák az igazán minőségiek, az olcsóbbak kevésbé.
Szolgáltatások:
Nincs még a kínai személyzet mindegyikében meg az a készség, hogy érzékelhetően, lelkesen legyenek segítőkészek. A recepciósok nem veszik szívesen, ha a vendég valami turistás program dolgában kérdést tesz fel. Azt azonban el kell ismerni, hogy a recepciósok elég jól tudnak angolul és van szakmai képzettségük.
A wifi nem működik jól, de hát ez egy általános kínai probléma.
Ellátás:
A reggeli választéka dicséretes. A svédasztalos étkezések választéka szépen igazodik az európai vendégek igényeihez.
2020. február 19.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Pekingbe Repülőjegyek Pekingbe
Olcsó repülőjegyek Pekingbe a Vistánál
Repülőjegyek Shanghaiba Repülőjegyek Shanghaiba
Olcsó repülőjegyek Shanghaiba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS