ÚTIKRITIKA.HU / Cabo San Lucas


hirdetes

útikritikák


Cabo San Lucas

Cabo San Lucas dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Időjárás | Odajutás | Szállás | Helyi közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Közbiztonság | Egyéb hasznos információk | Strandok | El Arco és a Lan's End | Egyéb látnivalók | Programlehetőségek | Programlehetőségek a közelben | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Los Frailes sziklaformációk - K. Kriszta fotója

Cabo San Lucas dióhéjban

 • Cabo San Lucas egy város az északnyugat-mexikói Baja California Sur legdélibb végén.
 • Amit mindenképpen tudni kell előre: Cabo Csendes-óceáni strandjai közül egy sem alkalmas nyugodt tengeri fürdőzésre, mert a vízáramlatok és főleg a nagy hullámok veszélyesek, alattomosak. ha fürdeni akarunk, vagy nyugisabb vízi sportot űzni, akkor Cabo öbölbeli strandjait kell frekventálnunk.
 • 2018 elején a magyar sajtó tele volt azzal, hogy Cabo San Lucas a világ egyik legveszélyesebb városa. Szerintünk  félrefordíthattak valamit, mert egy valóban békés üdülőhelyről van itt szó, semmi többről. Ezt személyes tapasztalataink alapján állítjuk.
 • Mexikói pesot használnak, de elfogadják a dollárt is. Revoluttal könnyű és kényelmes létezni, a helyek többségében elfogadnak kártyás fizetést.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Az El Arco elképeszttő sziklaformációi közötti hajózás, avagy vizi taxizás
 2. A Cabo San Lucas "ikertestvérének" nevezett San José del Cabo óvárosának hitelesen mexikói feelingje
 3. A Lovers Beach, azaz a Playa del Amor strandról az elképesztő panoráma
 4. A Chileno Beach nyugalmassága
 5. A jachtkikötő (marina) hangulata
 6. A Divorce Beach-nél a tenger bűvösen zöldes színei és a fövenyen az izgalmas sziklaformációk
 7. A naplementekori katamarán kirándulás
 8. A január elejei nappali kellemes 27 fok körüli meleg
 9. Hatalmas az éttermek választéka
 10. A The Cabo Bakery kenyerei, mert máshol errefelé nem árulnak ilyen finomakat

Kriszta fotója

Nem tetszett

 1. Nincs igazán autentikus mexikói jellege, inkább amerikaias, mint Cancun
 2. A Mallorca jelleg, ami a túl sok bulihelyet illeti, sok zajjal
 3. A városközpontban túltengenek az ajándékboltok, és választékuk túlságosan hasonló
 4. A kokain biznisz
 5. A strandon a fárasztó bizsuárusok
 6. A sok nagypofájú amerikai
 7. A hatalmas óceánjárók szinte ráhajolnak a partra és rontják az összképet
 8. A reptéren a taxis hiénák
 9. Ott nyúlják le a turistát, ahol csak lehet, vagyis mindenhol
 10. Az éttermek és program standok előtt álló értékesítők idegesítő verbális nyomulása

Vélemények

,, Valójában Cabo amerikai árakkal dolgozik, senki se várjon pl Los Angeles után óriási olcsóságot. Mindenki az egyszeri látogató barátja, mindenki köszönni fog az utcán és kivétel nélkül mindenki el akar majd adni valamit. Ez van. Cserébe jól beszélnek angolul, ami máshol Mexikóban nem jellemző. Mindennek amerikai ára van, de alapvetően ajánlatos naprakésznek lenni az árfolyamokat illetően, mert az amerikai árra a boltosok még képesek egy olyan dollár árfolyamot rátenni, hogy annyiért én is vennék dollárt bármikor. Érdemes tehát mindkét pénznemből tartalékokkal rendelkezni. Az éttermi számlát többször hozzák dollárban, persze az eredeti pesos ár feltüntetése nélkül.

Remek programokat szerveznek, bár a "tevegelés a sivatagban" címűnél kicsit elfogott a harctéri röhögés, amit nem értettek. Mi a gond a mexikói tevékkel? Hát, esetleg nem stimmel a kontinens, de végül hagytuk.

Az ellátás nem rossz. Több különböző szupermarketet lehet találni, rengeteg a patika. Minden kapható alapvetően, mindenből kapható európai márkának megfelelő, legfeljebb csak párféle. Az éttermek nagy része remek, a halfélék és tenger gyümölcsei kínálata pedig káprázatos. Alkoholból nagy a felhozatal, kerülendő a ház bora, pálinkája, stb. A különböző kábítószerek persze elérhetőek, de illegálisak, ezért fogyasztásukat nem javasoljuk. Ha rendőrségi eset van, mindig minden a külföldi hibája.

Strandolásnál fontos a kiírások komolyan vétele, ha egyszer valahol nem szabad fürödni, ott ne is fürödjön senki. (Kriszta, 2018)


,, Ez aztán tényleg egy turista paradicsom volt, de a sok szépsége feledtette, hogy lépten-nyomon „hajókirándulást, delfinekkel úszást, vagy quadozást” akartak a nyakunkba sózni. Egyik különlegessége a városkának, hogy mivel egy kiszögellésen fekszik, gyakorlatilag itt találkozik a Csendes-óceán a Cortes tengerrel, konkrétan van egy strandja, amelyiknek az egyik oldalát a tenger nyaldossa, a másikat pedig kegyetlen erővel csapkodja az óceán. Ide kishajóval lehet kijönni, vagy van egy alternatív út, egy ösvény, amit Juan nyit ki minden nap 10-kor (mivel a saját földjén megy át az út), és itt egy kis borravalóért átengedi a lelkes turistákat. Mi szerettük volna ezt kipróbálni, de lekéstük az időkaput, elég meleg is volt a hegymászáshoz, így aztán nem szomorodtunk el nagyon, hogy hajóval kell mennünk. A Playa de los Amantes-en még így is óriási hullámok voltak, de nagyot lehetett benne hancúrozni, és a gyerekek nagyon élvezték. Az út során fókákat és egy érdekes sziklaképződményt is láthattunk, mielőtt kiraktak volna strandolni. (2018)" forrás

Időjárás

 • Decemberben a minimum hőmérséklet (éjjel) 14 fok, nappal a maximum 26 fok. A tengervíz 26 fokos. nagyon ritkás esik az eső.
 • Januárban a minimum hőmérséklet (éjjel) 13 fok, a nappali legmagasabb hőmérséklet 23 fok. A csapadékra picit több esély van, mint decemberben. A tengervíz hőmérséklete 23 fok.
 • Május és október között nappal 33-35 fok közötti meleg van.

Odajutás

A Los Cabos nemzetközi repülőtér (IATA-kód: SJD) 30-45 percre van a városközponttól. Az ide látogató turisták döntő többsége az USÁ-ból repülővel vagy autóval érkezik.

Szállás

30 kilométer hosszú szakaszon szállodák sokasága sorakozik egymás mellett. Ez hasonlít Cancunra. ..Hotel corridornak" nevezik ezt a kiterjedt övezetet. Főszezonban ajánlott előre foglalni, különösen akkor, ha családdal, gyerekkel töltött ünnepeket tervez valaki.

Playa Grande - panoráma - Kriszta fotója 

Helyi közlekedés

Taxi

Fix tarifák léteznek. Ha a hotelből akarunk valahová taxizni, akkor a recepción meg tudják mondani, hogy mi a fair viteldíj. Működik az uber, bár néha sokat kell rá várni.

Étkezés

A helyi ételek , a különböző nemzeti konyhák mind amerikai változatban léteznek és nagyon finomak. Indiai étteremben pl. a cézár saláta chicken tikkával, bármilyen furcsán is hangzik, valójában nagyon finom. Ami nem amerikai: az adagok. Normális, egyszemélyes adagot adnak csak, semmi óriási és még óriásibb adag, aminek a felét eleve mindenki hazaviszi. MIvel minden kapható, éhen senki sem fog halni. Wallmart is van persze, ha valaki főzni szeretne.

Ami egyértelmű csalódás: a kávé. Borzasztó, rettenetes, ihatatlan a legtöbb. Persze a Starbucks finom presszót is főz, mint mindenhol, de máshol, éttermekben felesleges kísérletezgetni presszókávéval. A neve egyébként "csot", a "one shot"-ból.

Kriszta fotója

Vásárlás

Hasonló az étkezéshez, minden kapható. A legvadabb gagyitól a teljesen normális márkás ruháig. A piacos helyeken alkudozni kötelező, a plázákban fix árak vannak. Nem olcsó semmi. A patikák tömve vannak mindenféle, döntően receptköteles gyógyszerekkel, amiket dollárért árulnak eleve.

Szórakozás

Hajózás-

Ez lehet akár az itthonról is foglalható hajós gasztrotúra, akár egy másik, ami gyerekekkel is jó mulatság lehet, a kincskeresős, sznorkelezős kalózos túra. Vagy a szigetekre koncentráló, fényképezős túra.

Cabo Wabo Cantina


Közbiztonság

A városban, a turista övezetben alig látni rendőrt. Ez jó hír, mert jelzi, hogy a közbiztonság nem rossz. De rossz hír, mert a külföldi turisták becsapására szakosodott alakokra, szolgáltatókra nem lehet panaszt tenni a hatóságnak. De a becsapás nem veszélyes a testi épségünkre, maximum a pénztárcánkra.

Fontos! Az éttermekben, bárokban ne rakjunk a széken magunk mögött vagy mellett táskát, mert duóban működő tolvajok szakosodtak a táskák elemelésére.

Egyéb hasznos információk

1. Előfordulhat, hogy a jobb hotelekben jobb árfolyamon válthatunk pénzt, mint a városban. A Playa Grande Hotelben pl. ez a helyzet. A bltok szinte mindig sokkal rosszabb árfolyamot használnka, az éttermek pedig még ennél is rosszabbat.

2. Jól tudnak angolul. Szinte mindenki.

3. A strandbárokban az italokat tanácsos házi jégkocka nélkül élvezni. A csapvíz itt sem alkalmas ivásra.

Strandok

El Médano (Médano Beach)

Ez Cabo legmozgalmasabb, a fürdés szemponjából legbiztonságosabb strandja. Nem a legszebb strand, azokért ki  kell menni a városból, viszont igazán közel van mindenhez. Nagyon mozgalmas, itt állnak meg az óceánjárók is, illetve mindenki ide jön strandolni, ki nem akar egész napra elmenni valahová kirándulni. Szórakoztató, de néha nagyon zsúfolt.

Kriszta fotói

Playa Chileno (Chileno Beach)

cs. a. fotója


Playa del Amor (Lovers Beach)


Divorce Beach


Sunset beach

Solmar beach


Las Playitas

Santa Maria Beach


Palmilla Beach


El Arco és a Land's End

Egyéb látnivalók

Los Frailes sziklaformációk - k.k. fotója

Marina

Kriszta fotójaProgramlehetőségek

Bálnanézés, sznorkeling és tevegelés

"A bálna és a sznorkeling ok, de a mi a rossebet keres errefelé egy teve? Kr"

Programlehetőségek a közelben

La Paz


Todos Santos


San Jose del CaboOlvasmányos linkek

Fotóegyveleg

Kriszta fotója

Kriszta fotója

Kriszta fotója

flyboard, avagy vízi jetpack - Medano Beach - Kriszta fotója

Kriszta fotója

Playa Medano - b.e. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon