ÚTIKRITIKA.HU / Puerto Vallarta / Sayulita


hirdetes

útikritikák


Puerto Vallarta / Sayulita

Bahía de las Banderas, Riviera Nayarit, Sayulita

Sayulitáról röviden|Vélemények|Tetszett&Nem tetszett|Odajutás|Playa Sayulita|Playa los Muertos| Viszonylag közelben|Fotóegyveleg

.

Kriszta fotója

Sayulitáról röviden

Aki eljut Puerto Vallarta-ba, az semmiképpen ne hagyja ki Sayulita bámulatos városkát. 1965 óta jönnek ide a látogatok, addig nem volt ugyanis út, ami ide vezett volna. Az utcákat jó tíz évvel ezután kezdték csak lekövezni, a nyolcvanas évekig alig-alig jött ide valaki. Utána egyre többen jöttek rá, hogy Sayulita csak 38 kilométerre van Puerto Vallarta nemzetközi repülőterétől és Nuevo Vallartához képest igen kedvezőek a telek- és ingatlanárak. Ma 2200 állandó lakosa van, és kb ötször ennyi látogatója, akik tényleg alig férnek el.

Kriszta fotója

Vélemények

"Imádtuk, aranyos, kicsi, bejárható, emberi. Kriszta 2020"

"Nem működik a 4G, nem örültem. Marci 2020"

Kriszta fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Puerto Vallarta-i nyaralásunk egyik legnagyobb élménye!

2. A golfkocsin és quadon furikázó nyaralók

3. Playa los Muertos egyedi hangulata, az oda vezető út izgalmai

4. Ez a belföldi Turizmus egyik kedvenc célpontja, iskola szünetekben sok mexikói látogat ide.

Nem tetszett

1. Az árak bizony keményen elszabadultak a hely turistakedvenccé vált

2. Parkolás nehéz és drága

Odajutás

A 200-as úton. Busszal vagy autóval. Minden utat 200-asnak hívnak, ez itt a főút. Kétsávos és mindig egy traktor vezeti a sort. De már épül a sztráda, akkor Sayulitának annyi, özönleni fognak a turisták. Bérlet autóval kirándulva érdemes a kocsit kicsit messze a tengertől letenni és onnan gyalogolni. Annak, aki huzamosabb ideig marad érdemes uberrel jönni Puerto Vallartából és a városban egyszerűen gyalogolni. Puerto Vallartaból még lehet bérelt hajóval, de az egy-két embernél nem költséghatékony .

Sayulita, a mágikus falu - Kriszta fotója

Közlekedés

Gyalog. Elektromos golfkocsival vagy quaddal. Kicsi a város, nem nagy kaland gyalogolni. Az egyik nagyon turistás nevezetesség, a Playa de los Muertos cca 500 méterre van a városi strandtól.  Roller, bicikli, görkorcsolya kizárva.

kr

Étkezés

Minden kapható, a helyek nagyon hangulatosak és nem olcsók igazán. Viszont, ha már nem olcsó, akkor egy tengerre néző étteremben érdemes csak enni. Kávét ne nagyon reméljünk itt finomat, de halat, rákot, gyümölcsöt minden mennyiségben érdemes fogyasztani.

Kriszta fotói

Vásárlás

Minden kapható és mindenből van bőven mexikói "artesanal" változat is. Kártyával könnyedén boldogulunk. Ami nincs: szupermarket.

Kriszta fotója

Közbiztonság

Vigyázzák erősen. Nem tolerálják a droghasználatot semmiféle formában.

kr

Playa Sayulita

Gyakorlatilag a város közepén van, kihagyhatatlan. Pont jó méretű öböl, renegetegen fürdenek, napoznak. A napernyők, szörfök persze fizetősek. Itt sok a mexikói strandoló is, nagyon népszerű belföldi célpont Sayulita.

Kriszta fotói

Playa los Muertos/Sayulita

Ez konkrétan a temető strandja. Egy kb 500 méteres sétával vagy autózással érhető el a központi strandról. A parkolás 100 peso egy alkalomra, a wc 10, de hm, hm. Ahogy leparkoltuk az autót, hirtelen tudatára kell érbednünk, hogy majdnem a temetőben parkolunk. A halottak strandja ez, végülis. Kicsit morbid, de nem zavaró, tudjuk, hogy a mexióiak jóban vannak a halottakkal.

A strand egyszerűen csodajó. Egyrész gyönyörű.  Kicsi, erős hullámok vannak, de viszonylag alacsony vízszint. Rengeteg a gyerekes család.  Közel vannak a szállások, könnyű ide elsétálni, az árusok szinte mindent árulnak, nagyon kellemes itt az időt eltölteni.  Szinte csak turisták strandolnak.

Kriszta fotói

Éljenek a halottak - Kriszta fotója

Viszonylag közelben

Playa Destiladeras

A legjobb minőségű fehér homok, hatalmas, nyitott terek és minden kényelmi szolgáltatás egy helyen. Füves - persze tilos rálépni - strand, fizetős parkolás, wc, zuhany és halmas szabadság. Szinte csak külföldiek vannak a strandon.

Kriszta fotói

Puerto Mita

Upmarket hely első sorban. Az az üdülőfalu, amiből az útról csak a végtelen étterem-sort és az eléggi gagyi boltokat látod. A strandok magánstrandok végig, nyilván gyönyörűek, de bejutni csak az őrökön keresztül lehet, akik nem vállalják a felelősséget senkiért. A közstrand ronda, vagyis nincs miért ott időzni. 

Fotóegyveleg

Kriszta fotói - A fotóegyveleg összes képe Sayulitában készült.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon