ÚTIKRITIKA.HU / Toluca


hirdetes

útikritikák


Toluca

Tolucáról bevezető|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Időjárás| Odajutás|Szállásválasztás| Helyi közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Közbiztonság| Más praktikus információk| Cosmovitral|Zócalo| Katedrális| Más nevezetességek|Érdekességek| Közeli látnivalók| Fotóegyveleg

Tartalomfeltöltés folyamatban 

Tolucáról bevezető

Teljes, avagy hivatalos neve: Toluca de Lerdo

Lakosság (2024-ben): 608,600

Toluca város Mexikó (ország) Mexikó nevű szövetségi államában Estado de México található, és annak székhelye is. 

Toluca Mexikóvárostól kb. 63 kilométerre délnyugatra helyezkedik el.

Toluca a régió fontos ipari, gazdasági és kulturális központja. Híres a lávaőrléséről és az azt használó mesterségekről, mint például a lávakövön történő faragás. Emellett jelentős autóipari központ is, itt található a Chrysler, a General Motors és a Nissan gyára is.

Kulturális értelemben Toluca is gazdag város, számos múzeummal, művészeti galériával és történelmi helyszínnel rendelkezik. Az egyik legjelentősebb nevezetessége a Cosmovitral Botanikus Kert és Kulturális Központ, amely egy hatalmas, színes üvegablakokkal díszített épület, amely botanikus kertként is szolgál.

A városban található a Nevado de Toluca is, amely Mexikó második legmagasabb hegycsúcsa. Ez a vulkáni hegycsúcs népszerű kirándulóhely, ahol a turisták túrázhatnak, hegymászhatnak és élvezhetik a gyönyörű kilátást.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A Cosmovitral Jardín Botánico, az egyik legkarakteresebb, legérdekesebb botanikus kert, amit valaha is láttunk rengeteg utazásunk folyamán

Nem tetszett

1. Gyakoriak a közlekedési dugók

Vélemények

Időjárás

Toluca városában február elején általában enyhe időjárásra lehet számítani. Az éghajlat mérsékelt, 2 668 méter magasan fekszik a tengerszint felett, így az időjárás viszonylag hűvös lehet, de nem túlságosan hideg.

Általában a nappali hőmérséklet 15-20 Celsius fok között ingadozhat, bár lehetnek hidegebb napok is, különösen éjszaka. Az éjszakai hőmérséklet jellemzően alacsonyabb, 5-10 Celsius fok körül lehet.

Az időjárás változékony lehet, és előfordulhatnak esőzések vagy záporok is, különösen a hónap elején. Azonban általában nem jellemző az intenzív vagy tartós esőzés ebben az időszakban.

Odajutás

Szállásválasztás

Helyi közlekedés

Étkezés

Vásárlás

Szórakozás

Közbiztonság

Más praktikus információk

Cosmovitral

A Cosmovitral egy lenyűgöző épület Toluca városában, Mexikóban. Ez a botanikus kert és kulturális központ egyike a város legfontosabb látnivalóinak.

Az épület fő látványossága a hatalmas, színes üvegablakokkal díszített belső tér. Ezek az ablakok egyedülálló művészi alkotások, amelyeket a mexikói művész, Leopoldo Flores tervezett és alkotott. Az ablakokon különféle témák és motívumok láthatók, amelyek az emberiség történetét, kultúráját és tudományát ábrázolják. Az üvegablakok gyönyörű színekben pompáznak, és lenyűgöző látványt nyújtanak a belső térben.

Az épület belső része a botanikus kertet foglalja magában, amelyben számos növényfaj található. A látogatók megcsodálhatják a különféle trópusi és helyi növényeket, valamint élvezhetik a zöld környezet nyugalmát és szépségét.

A Cosmovitral nemcsak egy építészeti és művészeti remekmű, hanem fontos kulturális és oktatási központ is Toluca városában. A látogatók számára izgalmas és tanulságos élményt nyújt, és kiemelkedő helyszín a városban történő látogatás során.

Zócalo

avagy a Mártirok tere (Plaza de los Mártires) 

Katedrális

Toluca városának katedrálisa, vagy más néven a Toluca-i Katedrális, a város központjában, a Zócalo nevű tér mellett található. Ez a templom az egyik legjelentősebb vallási és történelmi helyszín Toluca városában.

A katedrális építése a 19. században kezdődött, és több évtizeden keresztül folytatódott. Az épület neoklasszikus stílusban épült, és lenyűgöző homlokzata és belseje van.

A katedrális homlokzata impozáns megjelenésű, két toronnyal és gazdag díszítéssel rendelkezik. A belső tér tágas és fényes, számos oltárral, szoborral és festménnyel díszítve. A templom belseje ünnepélyes és nyugodt légkört áraszt, és lehetőséget nyújt a hívőknek és a látogatóknak a meditatív időtöltésre vagy az imádságra.

A Toluca-i Katedrális fontos szerepet játszik a város vallási és kulturális életében. Számos vallási ünnepség és esemény helyszíne, valamint turisztikai látványosság is.

Más nevezetességek

Érdekességek

1. A várost 1530-ban alapították.

2.

Közeli látnivalók

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon