ÚTIKRITIKA.HU / Playa del Carmen


hirdetes


útikritikák


Playa del Carmen

Playa del Carmen dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Szállás és ajánlott hotelek | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Egyéb hasznos információk |Strandok| Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

M. Dávid fotója

Playa del Carmen dióhéjban

A kétszázezres város teljesen turista település, teljesen a nyaralóknak nyújtott szolgáltatásokból él. A csodálatos, hosszú, homokos strand miatt épült ide jelentős hotelipar. Van olyan hotelövezet (Playacar), amely körülkerített, őrzött, nagyon biztonságos, tiszta és elegáns, igaz mesterséges jellegű. Itt vannak bevásárlási lehetőségek is (Playacar Plaza). A hangulatos belváros és Playa del Carmen hotelövezetének túlsó vége között a legnagyobb gyalogtávolság is csak 30-45 perces, na de kellemesen, tengerparton sétálva. Persze lehet taxizni is, úgy a távolabb eső hotelekből is csak 5-10 perc a menetidő (átlag 7 dollár). Playa del Carmen kiemelkedő vonzerejét jelenti a hosszú sétálóutcája, a 5th Avenue (egyáltalán nem olyan jellegű, mint a New York-i névrokona, hiszen keskeny és nem sugárút jellegű). A legkellemesebb esti program itt időzni. Rengeteg kávézó, étterem, bár van. Nagyon rokonszenves, hangulatos hely, egészen más a légkör, mint Cancún főutcáján.

A Riviera Maya részét képező Playa del Carmennek sok kilométeres partszakasza van. A tengervíz nagyon szép azúrkék, a homokföveny finom. Egyesek szerint a tenger szebb Playa del Carmennél, mint Cancúnnál. Playa del Carmennek a belvárossal ellentétes vége után már lényegében szabad természet van, érintetlen partszakasz. A Playa del Carmeni partok vizei tiszták, de elég hullámosak. Csak jó kondícióban lévőknek ajánlott a mély vízben fürdőzés. Gyakran behatárolttá teszik a fürdőzés lehetséges terét a vízi sportos eszközök.

Június és szeptember között sok az eső. Júliustól októberig van hurrikánveszélyes időszak, de igazából előfordul, hogy éveken keresztül nincs hurrikán, csak a kockázata.

Erős és demonstratív a rendőri jelenlét az üdülő zónában. Külön policía turistica vigyáz arra, hogy a nyaralók biztonságban érezzék magukat. Rendszeresen járőröznek, kb negyedóránként. A leghelyesebbek a quados rendőrök, garantáltan mindenki kedvet kap miattuk a quadozáshoz. Sokkal riasztóbb az, amikor egy nagyobb pick-up hátsó részében áll néhány állig felfegyverzett legény Kalasnyikovval. 

"Cancunnal ellentétben a Riviera Maya-n nem sétálgathatsz kedvedre kilométereket a tengerparton, mert egy-egy hotel igen komoly területet foglal el. A törvény szerint nem lehetne egyetlen partrészt sem lezárni, de egyes hotelek ezt mégis megteszik, nagyon szigorú határmegvonással. Biztonsági okok miatt teszik ezt meg." (Kinga, )

Se szeri, se száma a programlehetőségeknek, s csupán néhányat említünk:

 • Nagyon népszerű a Jungle Place nevű park, ami több mint egy szokványos állatkert. Nagyon szép park, rengeteg majommal. Ha van a családban majmokat szerető gyerek, akkor ez kötelező program. Rokonszenves, nem nagyüzemi jellegű állatgondozó telep.
 • Aki egy rancho-n, mexikói farmon szeretne lovagolni, annak a Playa del Carmentől északra, 15 kilométer távolságban lévő Rancho Baaxal a megfelelő program.
 • Izgalmas barlangos program a Rio Secreto.
 • Kihagyhatatlanok a celotek
 • Xcaret
 • Xel Ha, azt a csúszdát ki kell próbálni
 • Tulum
 • Sok éjszakai szórakozóhely közül lehet választani Playa del Carmen-en. A Playacrawl nevű szervezett program keretében több (jellemzően három) helyet is ki lehet próbálni egy éjszaka folyamán.
 • A repülőtéri transzfernél kb. egy órát érdemes kalkulálni.
 • Playa del Carmenben van a Cozumel szigetre menő komp egyik kikötője.


Kriszta fotója

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A rengeteg hotelfejlesztés dacára megmaradt a laza légkör, főleg annak köszönhetően, hogy a városközpontban sok helyi lakik, azaz nem teljesen turistás
 2. A tengerrel párhuzamosan húzódó Quinta (azaz az Ötödik utca) a sok-sok éteremmel, kávézóval és bolttal, este nagy az élet
 3. A central beach partszakasz szépsége
 4. Playa del Carmennél a tenger nagyon nyugis, nincsenek nagy hullámok, legfeljebb július és október között
 5. A Sandos Playacar hotel előtti strandon a tengerfenék finom homokos, nem kavicsos, mint a közelben sok más helyen
 6. Ha nyugodt a tenger, akkor a tengervíz azúrkék színei csodásak
 7. Ha nem a Playacar térségében van a szállásod, akkor nagyon ajánljuk a Playa 88 jelzésű strandot. Playa Coco néven is ismert.
 8. Cenote azul és minden cenote

Nem tetszett

 1. El kell ismerni, hogy bár Cancun nem annyira szimpi, mint Playa del Carmen, viszont Cancunnál a tenger és annak színe szebb, Playa del Carmennél a tenger vize nem annyira átlátszó
 2. Hétvégi napokon az amerikai turisták hordái
 3. Az ajándékboltok , agresszív árusok túltengése
 4. Azért Playa del Carmen is túl turistás, azaz az igazi Mexikót ott hiábavaló keresgélni
 5. Vannak strandszakaszok, ahol kicsit kavicsos a tengerfenék vízbemenetelkor
 6. Amikor nagyok a hullámok, akkor a tengervíz színe barátságtalan barnára vált át
 7. A boltosok behívó dumáinak unalmassága
 8. Keskeny strandok

R. Gyuri fotója

     9. Itt-ott, időnként a fövenyre kivetődött tengerifű rontja a strand összeképét

R. Gyuri fotói

Vélemények

"Az ország gyönyörű, az emberek nagyon kedvesek. Mi elsősorban azért választottuk most Mexikót, mert a régióban jártunk már és nagyon tetszett a karibi hangulat korábban. Ugyanakkor itt nem csak a természet szép, hanem volt lehetőség több kirándulásra, történelmi helyek látogatására és nem utolsósorban a világ egyik legszebb búvárhelye. A búvárkodás szuper volt, a hotelnek volt saját búvárbázisa, ahol mindent megszerveztek, csak ajánlani tudom, aki szeretne igazán szép látni. A kiránduló helyek (maja piramisok, cenote, Cancún...stb.) nagyon érdekesek és a kalandvágyóbbaknak, illetve akik legalább angolul beszélnek mindenképpen inkább javasolnám, hogy maguk nézzenek körbe. Az autóbérlés simán ment a nemzetközi autókölcsönzőbe (Avis), teljes casco biztosítás volt az autón, nem problémáztak, nem vertek át. A benzin nagyon olcsó, így sokkal jobban kijöttünk, mintha csoportos kirándulásra mentünk volna. A nagyobb turista helyeken vannak helyi idegenvezetők, akiket fel lehet bérelni és velük körbesétálni például Chichén Itzát, így az idegenvezetést is meg lehet oldani. Mi vittünk itthonról GPS-t, így eltévedni sem tudtunk, bár túl sok út amúgy sincs, ami közül választani lehet. Itthon mondták, hogy kell a nemzetközi jogosítvány, nos senki nem kérte, még az autókölcsönzős sem, csak a magyar kellett. Viszont arra érdemes odafigyelni, hogy csak hitelkártyával lehet autót bérelni, mármint kauciónak csak azt fogadták el, készpénzt nem. Minden tetszett, ami talán kicsit zavaró az a rengeteg amerikai turista, akiknek mások azért a nyaralási szokásaik. (iszonyú hangosak) Cancún nagyon amerikaias, inkább fiataloknak ajánlanám. Csodás utazás volt, legközelebb is szeretnénk visszatérni a régióba, bár ugyanoda nem szoktunk menni, mivel annyi szép hely van a világban. Talán megcélozzuk Kubát."

Piros Ákos fotója


"A szállodákon belül tökéletesen kerek a világ. Étel, ital, parti bárok, medencék garmadája, szórakoztató programok, divatüzletek csábítanak arra, hogy ki se tegyük a lábunkat innen. Legfeljebb a tenger felé, ahol kishajók indulnak a közeli korallzátonyhoz a búvárkodni vágyókkal. A bójákon túl vízisízők egyensúlyoznak az azúr színű hullámokon, szélvitorlások várnak ráérősen egy kis kósza tengeri szellőre, s kitartó kocogók talpa hagy tünékeny lábnyomot a puha, vizes homokban. Ki is vágyna innen máshová?!

Azért este, a vacsora után sok nyaraló kikukucskál a sorompón túlra. Playa del Carmen ugyanis pazar sétálóutcával bír a szegény városrész és a szállodasor között. Karácsony közeledtével a Quinta Aveninda főutcán mi is szert teszünk néhány mexikói csacskaságra, elvérezve az ajándékboltok, divatüzletek, ékszerészek eladóinak rohamában. A hangulat azonban tagadhatatlanul kellemes: az utcai bárokból és éttermekből vérpezsdítő latin zene szól, itt-ott helyi zenekar harmonikázza, gitározza, zongorázza a megunhatatlan dallamokat. Mindez mégis emberközeli és barátságos, nem úgy, mint a nagy csalódást okozó Cancún, ahol a gigantikus luxusszállodák és a kifényesített áruházak között még sétálni sem lehet: sötét kapualjak, lerobbant házak, elhagyott kis boltok, néptelen utcák és piszok a fényűzés árnyékában. " forrás


"Itt Playa del Carmenben sokkal több egyéb nép vegyül a tömegbe a gáz amcsik közé. Vannak európaiak is, meg hátizsákos kalandorok, szóval vegyesebb a társaság. Igaz, hogy a városka főutcája olyan, mint egyetlen hatalmas pláza, tele bolttal, étteremmel, kávézóval, szolgáltatással, de a part gyönyörű és igyekszünk élvezni a sok szolgáltatás nyújtotta kényelmet. Starbucks kávét szürcsölve internetezünk a laptopunkkal a sétálóutcán." forrás


Tulum után egy kellemes meglepetés, km hosszan nyúló sétáló utcával, rengeteg étterem, szuvenír bolt, a parton lévő helyek jóval olcsóbbak mint a Tulumban lévő Beach Klubbok, a koktélok és kaják 30-50% olcsóbbak (vacsi 4 főre koktéllal, sörrel volt 110€) Este a sétáló utcán rendőrök drogkereső kutyákkal, akinél a kutya jelez már viszik is félre, de közben minden második sarkon kérdezik hogy kell-e kokó, fű vagy vmi cucc... Elég vicces. Hozzáteszem a fű hatalmas bűn, de a gyógyszertárban a Xanaxot meg az anabolikus szteroidokat lazán odaadják recept nélkül is 😅🥳 Ha unná az ember a mexikóit, itt van egy nagyon jó kis olasz étterem, korrekt áron, a neve: Roma Spaghetti. Olasz tulaj, olasz pincér, kis családi vállalkozás, szerintem még Romában se ettünk ilyen jó tésztát.(2023)

Szállás és ajánlott hotelek

Mexikóban a szállásválasztás akár bonyolult is lehet. Éppen ezért érdemes kikérni az Útikritika.hu tanácsadóinak véleményét. Valóban megtudhatja, hogy az árban is megfelelő hoteleknek mik az előnyei és a hátrányai. Illetve felkészülhet, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú mexikói szállást vegye igénybe nyaralásához! utikritika@utikritika.hu

Ajánlott hotelek:

 • 4 csillagos: 
 • 5 csillagos: 

Airbnb: The Elements (csodás, eltekintve az előtte lévő strand hibáitól)

,, Playa del Carmenben a ‘szezon’ télen van (dec-március/április). Ekkor a legdrágábbak a szállodák, programok. A legtöbben a tél elől menekülve jönnek ide nyaralni, mert itt ekkor éppen kellemes 30 fok körül van. A szezon pedig húsvétkor ér véget. Mintha kihúzták volna a dugót a lefolyóból, hirtelen kiürül Playa.
A legtöbben a két ünnep között (karácsony, szilveszter) vannak. Ilyenkor szinte gombostűt leejteni sem lehet.
Másik, kisebb szezon nyáron van, de ilyenkor inkább a belföldi turizmus a jellemző. Nyári szünetben jönnek a gyerekes mexikói családok nyaralni és a dél-amerikaiak (akiknél ilyenkor van tél). (2018)" forrás

Közlekedés

Playa Carmenen belül nincs szükség autóra. Cozumel szigetére kompon utaznak a turisták, Cancun és Tulum távolsági busszal (omnibus) egyszerűen és kényelmesen elérhető. Ha nem, akkor erre szakosodott cégek vihetnek. Érdemes körülnézni alaposan az árak dolgában. Ugyanaz a transzfer pl. a cancúni reptérre lehet 350.- peso, de 900.- is. Taxissal előre ki kell alkudni a viteldíjat.

R. Gyuri fotója

Létezik bérbringa rendszer, kicsit lepusztultak a biciklik, de kétségtelenül jó móka a strandra vagy a strand melletti utcákon tekerni. A strandon tilos, ráadásul baromi nehéz is.

,, A zebra csak dísznek van. A felfestés nem ér semmit, a kocsisok elzúgnak mellettünk, ezért kétszer is át kell gondolni lelépünk-e az útról. Gyalogosoknak általában külön lámpa nincs. Az egyetlen hely, ahol szinte 100%, hogy át fognak engedni (elsőbbséget kapunk), az a fekvőrendőrös ‘zebra’, mert ott egyébként is lassítaniuk kell az autóknak. Szerencsére ilyenből sok van Playa del Carmen-en. (2018)" forrás

Étkezés

 • Playa Carmen északi részén az éttermek (a boltok is) jóval olcsóbbak, mint a turistás központban, részben azért, mert itt a vendégek helyiek és csak kis mértékben turisták. Mindenhol jobb, mint a 5a avenidán.
 • Ajánlott éttermek: Como Como és az Il Barrito. Salento, az olasz kaják szerelmeseinek.
 • Playa del Carmenben van egy szuper francia pékség, a Labrioche.
 • Jó thai étterem a Po Thai a 10. avenidán, a 14 sarkánál
 • Vegánoknak a The Pitted Date kínál finom fogásokat

,, Előfordulhat, hogy az étteremben sokkal többet kell várni a kiszolgálásra, mint amihez hozzászoktunk vagy nem épp a szerint a logika szerint hozzák/csinálják a dolgokat, mint ahogy mi gondolnánk. Pl. Nem értik miért rendeltünk sült krumplit köretnek a hús mellé, ezért kihozzák egy külön tányéron előételként.

Általában a köret benne van az árban egy étteremben és nem lehet összeválogatni külön húst, sült krumplival vagy vegyes körettel. Itt legtöbbször babot és/vagy salátát tálalnak fel. " forrás

Vásárlás

 • Playa del Carmen és Playacar között a Plaza Antiguán van egy új bevásárlóközpont.
 • Aki cipőt akar vásárolni, annak az Avenida Juarezre kell mennie, mert az tele van cipőüzletekkel.
 • Walmart és Soriana a gyalog eléghetó nagyobb szupermarketek, ahol minden kapható.

,, Playa del Carmenben a legtöbb helyen USD-t és MXN-t is elfogadnak. De 100 dolláros címjegyet nem mindenhol szeretik (Sokszor ki is van írva). Minél kisebb a címlet annál jobb, mert nem biztos, hogy vissza tudnak adni.
Ezért aztán néztünk mi is, amikor egyszer előttünk kb. 200 dollárt 1 dollárosokkal fizetett valaki. De nem problémáztak rajta a boltban, csak mexikói megszokott ‘gyorsasággal’ számolták meg. (2018)" forrás

Szórakozás

A szórakozási (bulizási) lehetőségek vonatkozásában Playa del Carmen sokkal kisebb választékot képes nyújtani, mint a jóval nagyobb Cancun. Önmagában az Ötödiken való sétálgatás is program. Sörözgetni, lazulni inkább az északi felén érdemes, illetve ha az ember a szárazföld felé egy-három utcát megy, sokkal kellemesebb helyeket, kellemesebb árakat talál, mint az Ötödiken.

Kirándulások kiindulópontjaként az egyik legjobb hely a Yucatánon. Egynapos kirándulás innem elmenni Tulumba. Ugyan ezek a kiránduláson érdemes megállni és megfürödni a Cenote azulban.

A Cenote azul kb 20 percere van Playa del Carmentől autóval Tulum irányában. A Cenote kiírásnál azonnal le kell állni, van saját parkolójuk, de nagyon limitált. Kb 20 autó max. A belépőjegy 2021 januárjában 120.- peso/ fő, ebben a parkolás is benne van. Ha nincs parkolóhely bent és a sztráda mellett kint marad az autó, a belépőjegy ugyanennyi marad. Maga a cenote egy kis barlangos fürdő, gyönyörű, kristálytiszta vízzel. Bent van zuhany, wc, öltöző is. Általában hatalmas a tömeg, érdemes korán menni. 

Kriszta fotója

Akumalban sétálni és street artokat nézegetni. Kb. kétszáz darabot lehet találni, jó móka. Ha jó az idő, snorkeling maszkot bérelni és úszni a teknőcökkel. Vigyázat, nagy tömegben a parkolás nehéz lehet.

"Orbitális csalódás volt Akumal. Fizess a parkolásért, a strandra való belépésért, a snorkeling használatáért, amit egy erre szakosodott vállalkozástól bérelhetsz ki. És majd ők megmodják, mit és hogyan csinálhatsz, mindezt egy külön díjért persze. A strand döcögős, kövek, rejtett aknák mindenhol, halmas tömeg. A pozitívumok: nem láttam, hogy odarángatnák a teknőcöket, de teknőcöt sem nagyon. És van öltöző, zuhany. Nem jövök újra. Kriszta 2021"

Akumalban is van cenote, a Yal-ku, nagyon szép.

A vizes vidámparkok és természetes lagunák két sztárja: Xcaret és Xel-Há. Csak jó időben és egész napra érdemes menni, szemlélődni, úszkálni. Tömeg várható.

Xel-Hában a csúszda csak erős idegzetűeknek és bevállalósoknak ajánlott. De nekik nagyon .

Coba meglátogatása szintén egésznapos program. Korán kell indulni, délben már nagyon erős a napsütés.

Sian- Ka'an - reserva de la biosfera. Playa del Carmenről kb kétórás autózással érhető el. Előre kell tájékozódni a foglalások miatt a neten, mert nem lehet együl bóklászni benne, csak szervezett túrákkal. Érdemes csónakos túrára menni. Mivel nem fürdőző turistákra optimalizálták a helyet, arra fel kell készülni, hogy itt a látogató természetes állapotokat talál, olyan tengerpartot, ahol nincs minden alga eltakarítva. Punta Allen az egyetlen település itt, kb 3x3 utcányi, de ha valaki itt szeretne lakni, megteheti. A faluban fel vannak készülve, kb 15 helyen lehet aludni, de senki se várjon emeletes négycsillagos szállodát.  

Közbiztonság

Teljes biztonságban érezhetik magukat a nyaralók. A város tele van rendőrökkel, géppisztolyosokkal teli járőrautókkal, és van külön turista rendőrség is. Még gyanús alakokkal sem talákozik a turista.

Kriszta fotója

A 2020/2021-es COVID-korszak emlékére - egészséges távolság: másfél méter - Kriszta fotója

Egyéb hasznos információk

1. Playa del Carmen sétáló utca (5ta Avenida) + szállodai karszalag. Az összefüggés ott van, hogy az árusok sokszor az elsétáló emberek karszalagját nézik és már kívülről tudják melyik-melyik szállodához tartozik. Ez alapján eljátsszák a trükköt, hogy az emberek után kiáltanak, mondván, hogy ‘nem ismersz meg? én voltam tegnap a pincéred az xy szállodában’. Ezzel próbálnak beszélgetést kezdeményezni, ami után persze valamit el akarnak adni a gyanútlan turistának." forrás

2. Az itteni nyaralási megbetegedések egyik leggyakoribb oka a szennyezett víz. csak palackozott vizet igyanak, és kerüljék a jeget is az italokban.

Strandok

A Grand Hyatt előtti strand - Kriszta fotója

Central Beach - rossz éppen az idó, mégis vannak fürdőzők - Kriszta fotója

belföldi nyaralók - Kriszta fotója

Olvasmányos linkek

"Másnap elfogyasztottunk egy guacamolés kis reggelit, majd információt gyűjtöttünk a lehetséges búvárkodásról és autóbérlésről. A délutánt a tengerpart bejárásával töltöttük. Playa del Carmen észak felé igen hosszú tengerparttal rendelkezik, minél messzebb megy az ember annál kevesebben vannak, annál érintetlenebb a fehér homok."


"Playa del Carmen egy emberléptékű, hangulatos kisváros. A rossz nyelvek szerint azért fejlődhetett nyaralóhellyé halászfaluból, mert Cancún már nem tudott helyt adni a rengeteg turistának, de bárhogyan is van, sajátos és barátságos hangulata meghitté teszi. Az elképesztően azúrkék tengerben még aznap megfürödtünk, aztán késő éjszakáig a város utcáin sétáltunk, kirakatokat és bazárokat csodáltunk meg, ismerkedtünk az illatokkal, a színes házakkal, hangulatokkal, majd betértünk egy helybeli étterembe, igazi mexikói vacsorát, csirkés-sajtos enchiládát enni. Az utcák tömve voltak turistákkal, helybeliekkel, utcazenészekkel, mintha sötétedéskor éledt volna fel a város. " forrás


,, Az árakat tekintve az ételek sokkal olcsóbbak, mint Amerikában. Az éttermekben simán ehetsz 2000 ft alatt. Elég sok ételük húsos, ötvözve sajttal.

Olcsó még a taxi és a buszozás, plusz a furgonos utazás. Utóbbira visszatérve, új fogalmat nyert a tele van a kisbusz kifejezés. Megálltunk felvenni még egy családot, pedig már egyetlen helyünk se volt. Egyik gyerek állt, másik anyuka ölében, apuka valahova előre beült, majd továbbindultunk, ekkor már a sofőrrel együtt 15-en. Itt egyáltalán nem büntetik, ha 6 ember az utánfutón utazik, vagy szokatlan helyeken, így lát az ember vicces dolgokat. Az se ritka, hogy egy robogón hárman utaznak…" forrás


,, Playa de Carmen területén (röv: PdC) egy napot töltöttünk, ez egy csodaszép kis városka, nagyon sok turistával, viszont vendéglátónknak köszönhetően találtunk egy pataköblöt, ami éppen a tenger mellett alakult ki, szóval ki lehet feküdni a tengerpartra és besétálni egy édesvízű tóba, igazán gyönyörű.. Találtunk egy igazán ízletes kis kajáldát (természetesen az utcán) és megleltük első magyarjainkat eme hívó mondattal: “Ezt akarod, hogy megvegyem, ez a kalap is szar műanyag..” el is oldalogtunk…" forrás

R. Gyuri fotója

Playa del Carmenbe megérkezve, kissé nehezen találtuk meg a szállásunkat. Az utcák, amerikai módra számokkal vannak jelölve, keresztutak és sugárutak vannak csak, melyek számunkra logikátlan módon vannak "egyirányosítva"

Az 5. utca déli részén, a kikötő mellett gyönyörű park található, ahol minden este maja show látható valamint egyszer sikerült elkapnunk ezeket a díszes ruhákat viselő, prehispán (spanyolok előtti korból származó), zenélős, fejjel lefelé pörgős folklóregyüttest. Nagyon szuperül adják elő a műsort, ami valójában egy rituális szertartás, melynek a neve "Danza de los Voladeros" ami magyarra fordítva: voladorok tánca ( volador jelentése repülő), amely eredetileg Veracruz államból származik,. Korábban az eső áldásáért "pörögtek" az őslakosok, azonban manapság már csak egy turistalátványosság. 2009-ben az UNESCO felvette a szellemi örökségeket tartalmazó listájába. A lényege, hogy egy illető egy furulyán és egy apró dobon kezd el muzsikálni, majd erre a nótára felmászik mindenki egy 20 m magas rúd tetejére, ahol köteleket kötnek magukra és a furulyazene kíséretében fejjel lefelé pörögve földet érnek. Természetesen hatalmas taps és némi aprópénz a jutalmuk a lenyűgöző előadásért.

Playa del Carmen tengerpartja meglehetősen hosszú, szinte mindenhol, tiszta, karbantartott, fehér homokos, olykor nyugodt, néha pedig, szeles időben kissé hullámos. Négy, jól elkülöníthető részből áll. Déli irányból felfelé haladva az első a Playacar, melynél hatalmas hotelok találhatóak és ez mind a forgalmas hajókikötőig tart. Második a kikötő és a 2. kisebb kompkikötőig tart. Tulajdonképpen ez az olykor zsúfolt darab tekinthető a városi strandnak, ahol sok helyi is megtalálható. Mindeközben biztonságosnak mondható, ugyanis feltűnően sok rendőr járkál fel s alá, és a rossz arcú egyéneket (leginkább a helyieket) elküldik a partról. Rátukmálós, karkötős italos parton fel-alá járkáló árussal nem találkoztunk. A harmadik tengerparti rész a kisebb kikötőtől felfelé található, ahol egy két nagyobb hotel, több part menti disco is megtalálható, Első látásra amolyan "kozmopolita" blokk benyomását keltette. A negyedik jól elkülöníthető rész pedig kicsivel északabbra található, amely amolyan elhagyatott tengerpart, ellenben nincs tömeg sem dübörgő zene, így mi is inkább ezen partvonalat részesítettünk előnyben.(2016)" forrás

Fotóegyveleg

R. Gyuri fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Beatrix, 2022. 01. 25. 22:30
Sziasztok!
Június végén is érdemes még menni Mexikóba? Akkor még nem túl esős az időjárás?


Erzsébet, 2022. 01. 08. 14:26
2021.12.23-2022.01.02.voltunk a Playacar Wiva Windham Maya hotelben.Minden tökéletes volt,nagyon jól éreztük magunkat.Az étteremben a személyzet nagyon profi gyorsak ,kedvesek kiemelném a mindig vidám éleklő Antoniót,
de természetesen mindenki nagyon kedves volt,nagyban hozzájárúltak ahhoz, hogy jó hangulat legyen.Az ételek nekem nagyon ízlettek.Bármerre jártunk a szálloda területén tisztaság volt.Teljes biztonságban éreztük magunkat,maximálisan vigyáztak ránk.Csodás a tenger,a területünkön található medencék,a bár,az éttermek.Életre szóló élmény volt,talán egyszer még vissza megyünk
Csodás Mexico imádlak!


Friesinger Kata, 2018. 02. 07. 12:46
sziasztok

Magyar nyelvü idegenvezetöt tud e valaki Playa del Carmenen ?


Eszti, 2017. 08. 01. 03:42
Üdv!Én is tervezem az utazást, klasz ez a beszámoló. Lenne egy kérdésem hogy a kagylót amit gyűjtünk azt ki lehet e hozni az országból?


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon